POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Želite poboljšati svoje poslovanje, povećati prodaju? Imate sve manje kupaca? Slaba je potražnja za vašim uslugama? Opada vam promet i dobit? Svakim danom imate sve manje posla? Provjerite ponudu naših marketing usluga. Izrada web stranica, cijena vrlo povoljna.
Link na pregled ponude - Poslovne usluge za poduzetnike
 

 

 
IZRADA WEB STRANICA, POVOLJNO I KVALITETNO
Izrada web stranica po izuzetno povoljnim cijenama. Izrada internet stranica koje možete uvijek samostalno ažurirati bez ikakvih dodatnih troškova. Objavite neograničeni broj tekstova, objavite sve ponude, akcije, oglase, kataloge...
Link za opširnije informacije o povoljnoj izradi kvalitetnih CMS web stranica
 

 

 
POSLOVNE INFORMACIJE, SAVJETI I ANALIZE
Potražite sve informacije o poslovanju u Hrvatskoj, pravne, porezne i druge savjete, informacije o internet oglašavanju i marketingu, rezultate istraživanja tržišta, poslovne analize, informacije o kreditima za poduzetnike, poticajima...
Kontaktirajte nas ukoliko su Vam potrebne poslovne informacije
 

 

 
PRIMJERI UGOVORA, POSLOVNIH PLANOVA, IMENICI
Korisni primjeri ugovora, obrasci, primjeri poslovnih planova, imenici za direktni marketing, usluga sastavljanja imenika i baza podataka po Vašim potrebama, pretraživanje baza podataka, trgovačko zastupanje i posredovanje...
Informirajte se o našim uslugama - Isplati se!
 

 

Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE, ŠUMARSTVA I VODNOGA GOSPODARSTVA

1218

Na temelju članka 11. stavka 11. točke 18. Zakona o veterinarstvu (»Narodne novine«, broj 70/97., 105/01. i 172/03.), ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva donosi

NAREDBU

O ZABRANI UVOZA U REPUBLIKU HRVATSKU I PROVOZA PREKO PODRUČJA REPUBLIKE HRVATSKE ŽIVIH DOMAĆIH PAPKARA (GOVEDA, OVACA, KOZA I SVINJA) I DIVLJIH PAPKARA, PROIZVODA OD PAPKARA KAO I ŽIVOTINJSKE HRANE I STELJE RADI SPRJEČAVANJA UNOŠENJA U REPUBLIKU HRVATSKU ZARAZNE BOLESTI SLINAVKE I ŠAPA

 

I.

Zabranjuje se  uvoz u Republiku Hrvatsku i provoz preko područja Republike Hrvatske:

a) živih domaćih papkara (goveda, ovaca, koza i svinja) i divljih papkara;

b) sjemena od domaćih i divljih papkara;

c) embrija/jajnih stanica od domaćih i divljih papkara;

d) svježeg i smrznutog mesa domaćih i divljih papkara;

e) proizvoda od mesa domaćih i divljih papkara koji nisu bili obrađeni na način da je sa sigurnošću uništen virus slinavke i šapa;

f) proizvoda životinjskog podrijetla (od papkara) namijenjenih prehrani ljudi, prehrani životinja ili za poljoprivrednu ili industrijsku upotrebu, životinjske hrane i stelje biljnog podrijetla;

g) proizvoda životinjskog podrijetla (od papkara) namijenjenih farmaceutskoj ili medicinskoj (kirurškoj) upotrebi;

h) bioloških proizvoda koji nisu sterilni,

radi sprječavanja unošenja u Republiku Hrvatsku zarazne bolesti slinavke i šapa.

Zabrana iz stavka prvog ove točke odnosi se i na pošiljke živih papkara koje se provoze preko područja zemalja koje nisu navedene u točki III. ove Naredbe, bez obzira na njihovo podrijetlo.

 

II.

Zabrana navedena u točki I. ove Naredbe ne primjenjuje se na sljedeće pošiljke:

a) mesa goveda podrijetlom iz sljedećih zemalja: Falklandski otoci, Grenland, Srbija i Crna Gora isključujući Kosovo,

b) mesa ovaca i koza podrijetlom iz sljedećih zemalja: Falklandski otoci, Grenland, Srbija i Crna Gora isključujući Kosovo,

c) mesa divljih preživača iz uzgoja i ulova podrijetlom iz Grenlanda,

d) mesa goveda isključujući iznutrice (osim ošita i žvačnih mišića)  pod uvjetom da je meso iskošteno i da je dobiveno od trupova s kojih su odstranjeni glavni dostupni limfni čvorovi, koje je podvrg­nuto zrenju na temperaturi iznad +2C kroz najmanje 24 sata prije  nego su kosti bile odstranjene i u kojem je pH vrijednost mesa, elektronski izmjerena u središtu mišića longissimus dorsi nakon  zrenja i prije iskoštavanja, bila ispod 6.0 i da je meso držano strogo odvojeno tijekom svih stupnjeva proizvodnje, iskoštavanja i uskladištenja do pakiranja od ostalog mesa koje ne udovoljava istim uvjetima,

podrijetlom iz sljedećih zemalja:

Argentina: Provincije Buenos Aires, Catamarca, Corrientes, Entre Rios, La Rioja, Mendoza, Misiones, Neuquen, Rio Negro, San Juan, San Luis, Santa Fe i Tucuman, pod uvjetom da je meso dobiveno od životinja  koje su zaklane nakon i uključujući 1. veljače 2002. godine.

La Pampa i Santiago del Estero, pod uvjetom da je meso dobiveno od životinja koje su zaklane nakon i uključujući 9. ožujka 2002. godine.

Cordoba, pod uvjetom da je meso dobiveno od životinja koje su zaklane nakon i uključujući 27. ožujka 2002. godine.

Chubut, Santa Cruz i Tierra del Fuego, pod uvjetom da je meso dobiveno od životinja koje su zaklane nakon i uključujući 1. ožujka 2002. godine.

Formosa (samo teritorij Ramon Lista) i Salta (samo okruga Rivadavia), pod uvjetom da je meso dobiveno od životinja koje su zaklane od 1. veljače 2002. do i uključujući 10. srpnja 2003. godine.

Salta (samo okrug General Jose de San Marin, Oran, Iruya i Santa Victoria), pod uvjetom da je meso dobiveno od životinja koje su zaklane od 1. veljače 2002. do uključujući 4. rujna 2003. godine.

Chaco, Formosa (osim teritorija Ramon Lista), Salta (osim okruga General Jose de San Martin, Rivadavia, Oran, Iruya i Santa Victoria) i Jujuy, pod uvjetom da je meso dobiveno od životinja koje su zaklane od 1. veljače 2002. do i uključujući 7. listopada 2003. godine.

Chaco, Formosa, Salta Jujuy, sa iznimkom tampon područja od 25 km od granice s Bolivijom i Paragvajem koja se proteže  od općine Santa Catalina u pokrajini Jujuy, do općine Laishi u pokrajini Formosa, pod uvjetom da je meso dobiveno od životinja koje su zaklane nakon i uključujući 18. ožujka 2005. godine.

Bocvana: Veterinarske kontrolne zone bolesti 5, 6, 7, 8, 9. i 18., pod uvjetom da je meso dobiveno od životinja koje su zaklane nakon i uključujući 7. lipnja 2003. godine, zrelo iskošteno meso smije se uvoziti najranije 21 dan nakon klanja životinja.

Veterinarske kontrolne zone bolesti 10, 11, 12, 13 i 14, pod uvjetom da je meso dobiveno od životinja koje su zaklane nakon i uključujući 7. ožujka 2002. godine, zrelo i iskošteno meso smije se uvoziti najranije 21 dan nakon klanja životinja.

Brazil: Države Paraná, Minas Gerais (osim područnih jedinica Oliveira, Passos, So Gonçalo de Sapucai,  Setelagoas i Bambuí), So Paulo, Espíritu Santo, Mato Grosso do Sul (osim općina Sete Quedas, Sonora, Aquidauana, Bodoqueno, Bonito, Caracol, Coxim, Jardim, Ladario, Miranda, Pedro Gomes, Porto Murtinho, Rio Negro, Rio Verde of Mato Grosso i Corumbá), Santa Catarina, Goias i regionalne jedinice Cuiaba (osim općine Caceres), Lucas do Rio Verde, Rondonopolis (osim općine Itiquiora), Barra do Garça i Barra do Burges u Mato Grosso.

Država Rio Grande do Sul, pod uvjetom da je meso dobiveno od životinja koje su zaklane nakon i uključujući 1. prosinca 2001. godine.

Država Mato Grosso do Sul, općina Sete Quedas, pod uvjetom da je meso dobiveno od životinja koje su zaklane prije i uključujući 31. listopada 2002. godine.

Južnoafrička Republika: Cijela zemlja osim:

– kontrolnog područja bolesti slinavke i šapa smještenog u veterinarskim područjima Mpumalanga i Sjevernim provincijama, u okrugu Ingwavuma veterinarskog područja Natal i u graničnom području s Bocvanom istočno od 28 paralele, i okruga Camperdown, u pokrajini KwaZuluNatal, zrelo iskošteno meso smije se uvoziti najranije 21 dan nakon klanja životinja.

Namibija: Južno od obrambenog zida koji se proteže od Palgrave Pointa na zapadu do Gama na istoku, zrelo iskošteno meso smije se uvoziti najranije 21 dan nakon klanja životinja.

Paragvaj: Središnji Chaco i područja San Pedro, pod uvjetom da je meso dobiveno od životinja koje su zaklane nakon i uključujući 1. rujan 2002. do 19. veljače 2003. godine.

Swaziland: Područje zapadno od »crvenih linija«  ograda koje se protežu sjeverno od rijeke Usutu do granice s Južnom Afrikom zapadno od Nkalashane, zrelo  iskošteno meso smije se uvoziti najranije 21 dan nakon klanja životinja.

Veterinarska kontrolna područja nadzora i cijepljenja protiv slinavke i šapa, pod uvjetom da je meso dobiveno od životinja koje su zaklane nakon i uključujući 4. kolovoza 2003., zrelo iskošteno meso smije se uvoziti najranije 21 dan nakon klanja životinja.

Urugvaj: pod uvjetom da je meso dobiveno od životinja koje su zaklane nakon i uključujući 1. studenoga 2001. godine.

e) mesa ovaca i koza isključujući iznutrice (osim ošita i žvačnih mišića) pod uvjetom da je meso iskošteno i da je dobiveno od trupova s kojih su odstranjeni glavni dostupni limfni čvorovi, koje je podvrgnuto zrenju na temperaturi iznad +2C kroz najmanje 24 sata prije nego su kosti bile odstranjene i u kojem je pH vrijednost mesa, elektronski izmjerena u središtu mišića longissimus dorsi nakon zrenja i prije iskoštavanja, bila ispod 6.0 i da je meso držano strogo odvojeno tijekom svih stupnjeva proizvodnje, iskoštavanja i uskladištenja do pakiranja od ostalog mesa koje ne udovoljava istim uvjetima,

podrijetlom iz sljedećih zemalja:

Argentina: Chubut, Santa Cruz i Tierra del Fuego, pod uvjetom da je meso dobiveno od životinja  koje su zaklane nakon i uključujući 1. ožujka 2002. godine.

Bocvana: Veterinarske kontrolne zone bolesti 5, 6, 7, 8, 9 i 18,  pod uvjetom da je meso dobiveno od životinja koje su zaklane nakon i uključujući 7. lipnja 2003. godine, zrelo iskošteno meso smije se uvoziti najranije 21 dan nakon klanja životinja.

Veterinarske kontrolne zone bolesti 10, 11, 12, 13 i 14, pod  uvjetom da je meso dobiveno od životinja koje su zaklane nakon i uključujući 7. ožujka 2002. godine, zrelo iskošteno meso smije se uvoziti najranije 21 dan nakon klanja životinja.

Južnoafrička Republika: Cijela zemlja osim:

– kontrolnog područja bolesti slinavke i šapa smještenog u veterinarskim područjima Mpumalanga i Sjevernim provincijama, u okrugu Ingwavuma veterinarskog područja Natal i u graničnom području s Bocvanom istočno od 28 paralele i okruga Camperdown, u pokrajini KwaZuluNatal, zrelo iskošteno meso smije se uvoziti najranije 21 dan nakon klanja životinja.

Namibija: Južno od obrambenog zida koji se proteže od Palgrave Pointa na zapadu do Gama na istoku, zrelo iskošteno meso smije se uvoziti najranije 21 dan nakon klanja životinja.

Urugvaj: pod uvjetom da je meso dobiveno od životinja koje su zaklane nakon i uključujući 1. studenoga 2001. godine

f) mesa divljih preživača iz uzgoja i ulova isključujući iznutrice (osim ošita i žvačnih mišića) pod uvjetom da je meso iskošteno i da je dobiveno od trupova s kojih su  odstranjeni glavni dostupni limfni čvorovi, koje je podvrgnuto zrenju na temperaturi iznad +2C kroz najmanje 24 sata prije nego su kosti bile odstranjene i u kojem je pH vrijednost mesa, elektronski izmjerena u središtu mišića  longissimus dorsi nakon zrenja i prije iskoštavanja, bila ispod 6.0 i da je meso držano strogo odvojeno tijekom svih stupnjeva proizvodnje, iskoštavanja i uskladištenja do pakiranja od ostalog  mesa koje ne udovoljava istim  uvjetima,

podrijetlom iz sljedećih zemalja:

Bocvana: Veterinarske kontrolne zone bolesti 5, 6, 7, 8, 9 i 18, pod uvjetom da je meso dobiveno od životinja koje su zaklane nakon i uključujući 7. lipnja 2003. godine, zrelo iskošteno meso smije se uvoziti najranije 21 dan nakon klanja ili odstrela životinja.

Veterinarske kontrolne zone bolesti 10, 11, 12, 13 i 14, pod uvjetom da je meso dobiveno od životinja koje su zaklane nakon i uključujući 7. ožujka 2002. godine, zrelo iskošteno meso smije se uvoziti najranije 21 dan nakon klanja ili odstrela životinja.

Južnoafrička Republika: Cijela zemlja osim:

– kontrolnog područja bolesti slinavke i šapa smještenog u veterinarskim područjima Mpumalanga i Sjevernim provincijama, u okrugu Ingwavuma veterinarskog područja Natal i u graničnom po­dručju s Bocvanom istočno od 28° paralele i okruga Camperdown, u pokrajini KwaZuluNatal, zrelo iskošteno meso smije se uvoziti najranije 21 dan nakon klanja ili odstrela životinja.

Namibija: Južno od obrambenog zida koji se proteže od Palgrave Pointa na zapadu do Gama na istoku, zrelo iskošteno meso smije se uvoziti najranije 21 dan nakon klanja ili odstrela životinja.

Swaziland: Područje zapadno od »crvenih linija« ograda koje se protežu sjeverno od rijeke Usutu do granice s Južnom Afrikom zapadno od Nkalashane, zrelo iskošteno meso smije se uvoziti najranije 21 dan nakon klanja ili odstrela životinja.

Veterinarska kontrolna područja nadzora i cijepljenja protiv slinavke i šapa, pod uvjetom da je meso dobiveno od životinja koje su zaklane nakon i uključujući 4. kolovoza 2003., zrelo iskošteno meso smije se uvoziti najranije 21 dan nakon klanja ili odstrela životinja.

g) hermetički zatvorene toplinski obrađene konzerve od mesa, koje su tijekom proizvodnje bile podvrgnute obradi sa Fo vrijednosti 3 i više, odnosno trajne konzerve;

h) sirove kože ukoliko su bile obrađene na jedan od sljedećih načina:

– tretirane kalcijevom lužinom na pH vrijednosti 12 do 13 najmanje 8 do 10 sati, te nakon toga tretirane kiselinom na pH vrijednosti 1 do 3 najmanje 6 do 10 sati;

– soljene morskom soli uz dodatak 2% kalcinirane sode najmanje 7 dana, ako su tako obrađene kože bile skladištene najmanje 30 dana prije utovarivanja u mjestu podrijetla;

– sušene 42 dana na temperaturi od 20° C;

gdje način obrade mora biti naznačen na veterinarsko-zdravstvenoj svjedodžbi;

i) toplinski obrađena tehnička mast i želatina gdje je za vrijeme obrade postignuta temperatura u središtu proizvoda od najmanje 70° C;

j) vuna prana u alkalnoj vodenoj otopini pri pH vrijednosti 10, uz dodatak natrijeva karbonata (Na2CO3) u količini od 1,5 do 2 g na litru, i sušena u zračnoj struji pri temperaturi 80° C;

k) kemijski potpuno obrađeni proizvodi, kao što je wet-blue koža, kromirana koža, kuhane čekinje i slično;

l) mlijeko i proizvodi od mlijeka gdje je sirovo mlijeko bilo pasterizirano pod nadzorom ovlaštenog veterinara na temperaturi od 71,7° C kroz 15 sec, nakon čega je bilo podvrgnuto:

– daljnjoj termičkoj obradi, nakon koje je peroksidaza test dao negativnu reakciju; ili

–procesu sušenja koje uključuje zagrijavanje s jednakim učinkom toplinske obrade kao i u prethodnom stavku; ili

– obradi kojom je postignuta pH vrijednost manja od 6 kroz najmanje 1 sat;

m) crijeva koja se uvoze u mliječnoj kiselini ili salamuri pH vrijednosti od 6,0 i niže;

n) trofeji divljih životinja, kuhani u kipućoj vodi dovoljno vremena da su otklonjena sva tkiva osim kosti, rogova, papaka, pandži ili zubi;

o) trajni suhomesnati proizvodi ukoliko udovoljavaju sljedećim uvjetima: aktivnost vode od 0,93 ili manje, pH vrijednost manje od 6, vrijeme zrenja najmanje 9 mjeseci i težina od najmanje 5,5 kg.

 

III.

Zabrana navedena u točki I. ove Naredbe ne primjenjuje se na pošiljke podrijetlom iz sljedećih zemalja:

Albanija                       Japan                           Portugal

Australija                     Kanada                       Rumunjska

Austrija                        Koreja                         Singapur

Belgija                         Kosta Rika                  Sjedinjene

Bosna i Hercegovina    Kuba                           Američke Države

Bugarska                     Latvija                         Slovačka

Cipar                           Litva                            Slovenija

Češka                          Luksemburg                 Španjolska

Čile                             Madagaskar                Švedska

Danska                        Mađarska                    Švicarska

El Salvador                  Makedonija                 Ujedinjeno Kraljevstvo

Estonija                       Malta                           Ukrajina

Finska                         Mauricijus                    Vanuatu

Francuska                    Meksiko

Grčka                          Nikaragva

Gvajana                       Nizozemska

Gvatemala                   Norveška

Honduras                     Nova Kaledonija

Island                          Novi Zeland

Indonezija                    Njemačka

Irska                            Panama

Italija                           Poljska

 

IV.

Danom stupanja na snagu ove Naredbe prestaje važiti Naredba o zabrani uvoza u Republiku Hrvatsku i provoza preko područja Republike Hrvatske živih domaćih papkara (goveda, ovaca, koza i svinja) i divljih papkara, proizvoda od papkara kao i životinjske hrane i stelje radi sprječavanja unošenja u Republiku Hrvatsku zarazne bolesti slinavke i šapa (»Narodne novine« br. 106/2004.).

 

V.

Ova Naredba stupa na snagu danom objave u »Narodnim novinama«.

Klasa: 322-01/05-01/44

Urbroj: 525-01-05-1

Zagreb, 9. svibnja 2005.

Ministar

Petar Čobanković, v. r.

 




 
IZRADA WEB STRANICA

Imati dobre web stranice danas je gotovo neizbježno za bilo koju tvrtku ili organizaciju koja želi biti prisutna na tržištu. Evo nekoliko razloga zašto bi trebali imati web stranice:

Dostupnost 24/7: Web stranice su dostupne 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, što omogućuje kupcima da se informiraju o proizvodima i uslugama tvrtke u bilo koje vrijeme.

Povećanje vidljivosti: Web stranice mogu pomoći tvrtkama da budu vidljivije na internetu, što može povećati broj posjetitelja i potencijalnih kupaca.

Predstavljanje tvrtke: Web stranice omogućuju tvrtkama da predstave svoje proizvode i usluge, povijest tvrtke, misiju i viziju, te da se razlikuju od konkurencije.

Komunikacija s kupcima: Web stranice omogućuju tvrtkama da komuniciraju s kupcima putem e-pošte, chatova, foruma, društvenih mreža i drugih kanala komunikacije.

Prodaja proizvoda i usluga: Web stranice omogućuju tvrtkama da prodaju svoje proizvode i usluge online, što može biti vrlo profitabilno i prikladno za kupce.

Branding: Web stranice su važan alat za branding, jer mogu pomoći u izgradnji prepoznatljivosti brenda, te u stvaranju pozitivne percepcije o tvrtki i njezinim proizvodima i uslugama.

Analitika i praćenje rezultata: Web stranice omogućuju tvrtkama da prate i analiziraju posjetitelje, te da bolje razumiju svoje kupce i poboljšaju svoje marketinške aktivnosti.

Sve u svemu, web stranice su važan alat za tvrtke koje žele biti konkurentne na tržištu, te komunicirati i prodavati svoje proizvode i usluge na najučinkovitiji način.

Link na našu ponudu za izradu web stranica - Provjerite!
 










POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Link na brzi pregled poslovnih i internet usluga