|
|
|
|
1790
Na temelju članka 35. stavka 2. Zakona o hrani (»Narodne novine« broj 117/03, 130/03, 48/04) ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva, donosi
Članak 1.
U Pravilniku o šećeru i ostalim saharidima, njihovim otopinama te škrobu i škrobnim sirupima (»Narodne novine« br. 174/04) članak 5. mijenja se i glasi:
»Naziv proizvoda iz Priloga 1.:
– »šećer ili bijeli šećer« može se koristiti i za označavanje ekstra bijelog šećera;
– kod proizvoda iz točke 16., 17. i 19. Priloga 1. koji sadrže više od 5% fruktoze u suhoj tvari, mora biti »glukozno – fruktozni sirup«, »fruktozno – glukozni sirup«, »osušeni glukozno – fruktozni sirup«, ili »osušeni fruktozno – glukozni sirup« ovisno o tome sadrži li u većem udjelu glukozu ili fruktozu.«
Članak 2.
U Prilogu 1. točka 5. mijenja se i glasi:
»5. SMEĐI ŠEĆER
Označava šećer dobiven kristalizacijom sirupa šećerne trske ili smeđih sirupa šećerne repe bez ili s dodatkom sirupa šećerne trske, sljedećih svojstava:
a) polarizacija najmanje 97,0 °Z
b) količina invertnog šećera najviše 1,2% masenog udjela
c) gubitak sušenjem najviše 0,9% masenog udjela
d) količina pepela najviše 0,9% masenog udjela.«
Članak 3.
Ovaj Pravilnik stupa na snagu danom objave u »Narodnim novinama«.
Klasa: 011-02/05-01/41
Urbroj: 525-1-05-1
Zagreb, 13. srpnja 2005.
Ministar
Petar Čobanković, v. r.
|
Link na brzi pregled poslovnih i internet usluga |