|
|
|
|
365
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva na temelju članka 73. stavka 4. Zakona o hrani (»Narodne novine« 117/03, 130/03, 48/04) objavljuje
1. SMS – Prehrambeno razvojni centar d.o.o., Kurtovići b.b., Klis – za
obavljanje specijalizirane djelatnosti s mogućnošću izdavanja međunarodnih
certifikata za obavljanje sljedećih analiza maslinovog ulja:
a. određivanje stigmastadiena (COI/T.20/Doc.no.11/Rev.2,2001; HRN EN ISO
15788-1)
b. određivanje količine voskova kapilarnom plinskom kromatografijom (COI/T.20/Doc.no.18/Rev.2
2003)
c. određivanja sastava i količine sterola kapilarnom plinskom kromatografijom (COI/T.20/Doc.no..10/Rev.1
2001)
d. određivanje eritrodiola (IUPAC, Method 2.431)
e. određivanje sastava triglicerida s ekvivalentnim brojem ugljika (COI/T.20/Doc.no.20/Rev.1
2001)
f. određivanje slobodnih masnih kiselina (HRN EN ISO 660)
g. određivanje peroksidnog broja (HRN ISO 3960)
h. određivanje masnih kiselina u položaju 2 na trigliceridima (IUPAC, Method
2.210, HRN EN ISO 6800)
i. spektrofotometrijska analiza u ultraljubičastom području (OOI/T.20/Doc.no.19;
HRN EN ISO 3656)
j. određivanje sastava ukupnih masnih kiselina i udjela trans izomera masnih
kiselina (COI/T.20/Doc.no.17; HRN EN ISO 5508, HRN EN ISO 5509)
k. organoleptičko ocjenjivanje (COI/T.20/Doc.no.15/Rev.1)
l. proračun mediana i intervala pouzdanosti (COI/T.20/Doc.no./Rev.1)
m. održavanje uvjeta rada pri organoleptičkom ocjenjivanju (COI/T.20/Doc.no.5;
COI/T.20/Doc.no.6)
2. Veterinarska stanica Čakovec d.o.o. PJ Bioinstitut, R. Steinera 7, Čakovec –
za obavljanje specijalizirane djelatnosti s mogućnošću izdavanja međunarodnih
certifikata za obavljanje sljedećih analiza:
a. proizvoda od mesa
– određivanje sadržaja vode (ISO 1442)
– određivanje sadržaja dušika (HRN EN ISO 8968-2)
– određivanje sadržaja ukupne masti (HRN ISO 1443)
– određivanje sadržaja nitrita (ISO 2918)
– određivanje sadržaja fosfora (HRN ISO 13730)
– određivanje sadržaja pepela (ISO 936)
b. mlijeka i mliječnih proizvoda
– određivanje sadržaja vode (Pravilnik o metodama kemijskih i fizikalnih analiza
mlijeka i mliječnih proizvoda)
– određivanje sadržaja dušika (HRN EN ISO 8968-2)
– određivanje sadržaja ukupne masti (HRN ISO 1443)
– određivanje sadržaja pepela (HRN ISO 5984)
c. prirodnih mineralnih, prirodnih izvorskih i stolnih voda
– određivanje sadržaja klorida (HRN ISO 9297)
– određivanje sadržaja nitrata (HRN ISO 7890-1)
– određivanje sadržaja nitrita (ISO 6784)
– određivanje sadržaja amonija (HRN ISO 7150-1)
Klasa: 320-01/07-01/4
Urbroj: 525-11-07-1
Zagreb, 15. siječnja 2007.
Ministar
Petar Čobanković, v. r.
|
Link na brzi pregled poslovnih i internet usluga |