|
|
|
|
1666
Na temelju članka 25. stavka 2. Pravilnika o veterinarsko zdravstvenim uvjetima za izlov, uzgoj, pročišćavanje i stavljanje u promet živih školjkaša (»Narodne novine«, br. 117/04), ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva donosi
1. SVRHA PLANA
Svrha provedbe Plana praćenja kvalitete mora i školjkaša na područjima uzgoja,
izlova i ponovnog polaganja (u daljnjem tekstu: Plan) je:
a) provjera mikrobiološke kvalitete živih školjkaša na područjima uzgoja, izlova
i polaganja;
b) provjera moguće prisutnosti toksičnog planktona i potencijalno toksičnog
planktona u vodama na područjima uzgoja, izlova i polaganja te biotoksina u
živim školjkašima;
c) provjera moguće prisutnosti kemijskih zagađivača u živim školjkašima;
d) izbjegavanje zlouporaba u odnosu na podrijetlo i destinaciju živih
školjkaša.
e) obavljanje preliminarnih analiza novih proizvodnih područja.
2. PLAN PRAĆENJA KVALITETE PROIZVODNIH PODRUČJA ŠKOLJKAŠA
Plan se odnosi na proizvodna područja za uzgoj, sakupljanje i izlovljavanje
školjkaša.
2.1. Proizvodna područja u kojima se uzgajaju školjkaši:
a) Savudrijska vala
b) Vabriga
c) Limski zaljev
d) Medulinski zaljev
e) Raški zaljev
f) Pirovački zaljev
g) Ušće rijeke Krke
h) Malostonski zaljev
2.2. Proizvodna područja u kojima se izlovljavaju školjkaši:
a) Zapadna obala Istre
b) Malostonski zaljev
2.3. Preliminarna proizvodna područja u kojima se uzgajaju školjkaši:
a) Uvala Budava
b) Uvala Dinjiška na Pagu
c) Rovanjska
d) Novigradsko more
e) Marinski zaljev
f) Uvala Sobra na Mljetu
2.4. Preliminarna proizvodna područja u kojima se izlovljavaju školjkaši:
a) Pašmanski kanal
b) Kanal sv. Ante u Šibeniku.
Napomena: ostali tekst, prilozi i dodaci su ispušteni u
ovom info pregledu
|
Link na brzi pregled poslovnih i internet usluga |