Ugovor o kupoprodaji nekretnine je ugovor kojim se prodavatelj obvezuje da će na kupca prenijeti vlasništvo nekretnine, a kupac se obvezuje da mu za to plati ugovorenu kupoprodajnu cijenu nekretnine. Kupac je obvezan isplatiti prodavatelju cjelokupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene, a prodavatelj je obvezan predati kupcu u posjed predmetnu nekretninu te dozvoliti na istoj prijenos prava vlasništva na ime kupca.
Ugovor o darovanju nastaje kad se darovatelj obveže prepustiti obdareniku bez protučinidbe stvar ili imovinsko pravo, a obdarenik to prihvati. Darovanjem se smatraju također oprost i isplata duga uz dužnikovu suglasnost. Ne smatraju se darovanjem odricanje od nasljedstva, odricanje od prava prije nego je stečeno ili prava koje je sporno, ispunjenje neke moralne obveze i prenošenje na drugoga stvari ili prava s namjerom da ga se obveže na protučinidbu.
Ugovorom o zajmu obvezuje se zajmodavac da zajmoprimcu preda određeni iznos novca ili određenu količinu drugih zamjenljivih stvari, a zajmoprimac se obvezuje da mu vrati poslije stanovitog ugovorenog vremena isti iznos novca odnosno istu količinu stvari iste vrste i kvalitete. Na primljenim stvarima zajmoprimac stječe pravo raspolaganja odnosno pravo vlasništva.
Ugovor o posudbi nastaje kad posuditelj preda posudovniku određenu stvar na besplatnu uporabu, a ovaj se obveže vratiti je nakon uporabe. Objekt posudbe su nepotrošne stvari. Potrošna stvar može biti objektom posudbe samo ako se ugovori povrat iste stvari. Posudovnik ima pravo rabiti stvar na ugovorom utvrđeni način, a ako način uporabe nije ugovorom određen, onako kako to odgovara svojstvima i namjeni stvari. Posudovnik snosi redovite troškove održavanja posuđene stvari. Izvanredni troškovi naknađuju se posudovniku prema odredbama poslovodstva bez naloga.
Ugovorom o najmu obvezuje se najmodavac predati određenu stvar najmoprimcu na uporabu, a ovaj mu se obvezuje za to plaćati određenu najamninu. Ugovor o najmu nekretnine sklapa se u pisanom obliku. Najmodavac je dužan najmoprimcu predati i održavati stvar u stanju podobnom za ugovorenu uporabu. Ako je stvar predana u stanju neprikladnom za ugovorenu uporabu ili u stanju koje bi uporabu znatno ograničavalo, najmoprimac može raskinuti ugovor ili zahtijevati sniženje najamnine.
Ugovorom o uskladištenju obvezuje se skladištar da primi i čuva određenu robu i da poduzima potrebne ili ugovorene mjere radi njezina očuvanja u određenom stanju te da je preda na zahtjev ostavodavca ili druge osobe, a ostavodavac se obvezuje da mu za to plati određenu naknadu. Pri predaji robe ostavodavac je pak dužan dati sve potrebne obavijesti o njoj i izjaviti kolike je vrijednosti.
Ugovor o trgovačkom zastupanju je ugovor kojim se zastupnik obvezuje da će stalno brinuti da treće osobe sklapaju ugovore s njegovim nalogodavcem i da u tom smislu posreduje između njih i nalogodavca, te da nakon dobivene ovlasti sklapa ugovore s trećim osobama u ime i za račun nalogodavca, a ovaj se obvezuje da mu za svaki sklopljeni ugovor isplati određenu naknadu proviziju.
Ugovorom o otpremi obvezuje se otpremnik radi prijevoza stvari sklopiti, u svoje ime a za račun nalogodavca, ugovor o prijevozu i druge ugovore potrebne za izvršenje prijevoza te obaviti ostale uobičajene poslove i radnje, a nalogodavac se obvezuje isplatiti mu određenu naknadu. Ako je ugovorom predviđeno, otpremnik može sklopiti ugovor o prijevozu i poduzimati druge pravne radnje u ime i za račun nalogodavca.
Ugovor o alotmanu je kada se ugostitelj obvezuje u određenom razdoblju staviti na raspolaganje turističkoj agenciji određeni broj ležaja, odnosno smještajnih jedinica u određenom objektu, pružiti ugostiteljske usluge osobama koje uputi agencija i platiti joj određenu proviziju, a ova se obvezuje popunjavati ih, odnosno obavijestiti u ugovorenim rokovima da to ne može učiniti te platiti cijenu usluga, ako se koristila ugovorenim smještajem.

Ažurirano: 19. 4. 2024.

Kontakt:
info@poslovniforum.hr


 
POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Želite poboljšati svoje poslovanje, povećati prodaju? Imate sve manje kupaca? Slaba je potražnja za vašim uslugama? Opada vam promet i dobit? Svakim danom imate sve manje posla? Provjerite ponudu naših marketing usluga. Izrada web stranica, cijena vrlo povoljna.
Link na pregled ponude - Poslovne usluge za poduzetnike
 

 

 
IZRADA WEB STRANICA, POVOLJNO I KVALITETNO
Izrada web stranica po izuzetno povoljnim cijenama. Izrada internet stranica koje možete uvijek samostalno ažurirati bez ikakvih dodatnih troškova. Objavite neograničeni broj tekstova, objavite sve ponude, akcije, oglase, kataloge...
Link za opširnije informacije o povoljnoj izradi kvalitetnih CMS web stranica
 

 

 
POSLOVNE INFORMACIJE, SAVJETI I ANALIZE
Potražite sve informacije o poslovanju u Hrvatskoj, pravne, porezne i druge savjete, informacije o internet oglašavanju i marketingu, rezultate istraživanja tržišta, poslovne analize, informacije o kreditima za poduzetnike, poticajima...
Kontaktirajte nas ukoliko su Vam potrebne poslovne informacije
 

 

 
PRIMJERI UGOVORA, POSLOVNIH PLANOVA, IMENICI
Korisni primjeri ugovora, obrasci, primjeri poslovnih planova, imenici za direktni marketing, usluga sastavljanja imenika i baza podataka po Vašim potrebama, pretraživanje baza podataka, trgovačko zastupanje i posredovanje...
Informirajte se o našim uslugama - Isplati se!
 

 IZRADA WEB STRANICA

Naručite izradu modernih web stranica. U svega nekoliko minuta, kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć naših CMS web stranica. Moderni dizajni za Vaše web stranice. Korištenje CMS web stranica slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija i imate brzo svoju prvu web stranicu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog...

Mobilna responzivnost web stranica je prilagođavanje web stranice svim preglednicima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve web stranice. Besplatna optimizacija za tražilice; SEO optimizacija omogućava vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci.

Dizajn responzivnih web stranica, registracija domene, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, implementacija plaćanja karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica...

Iskoristite ponudu: izrada web stranica i hosting po najnižim cijenama. Besplatna prijava na tražilice, besplatni e-mail, besplatna .hr domena, besplatna podrška za internet marketing...

>> Link na ponudu za izradu web stranica >>Gotovi primjeri ugovora prilagođeni konkretnim potrebama


Aktualna ponuda: Ažurirano dana: 19. 4. 2024.


NARUČITE PRIMJERE UGOVORA - PREGLEDAJTE PONUDU NOVIH PRIMJERA
Link na stranicu sa pregledom svih primjera

NOVI PRIMJERU UGOVORA U PONUDI

>> Primjer ugovora o kupoprodaji stana u zgradi s više stanova
>> Ugovori o prodaji stana od etažnih suvlasnika u zgradi
>> Primjer reguliranja međusobnih vlasničkih odnosa i isplate cijene
>> Primjer predugovora o prodaji stana ili kuće, polaganje kapare
>> Prodajni ugovor s pridržanim pravom vlasništva nad nekretninom
>> Prodajni ugovor za nekretnine koji se sklapa u korist treće osobe
>> Ugovori o prodaji osobnog automobila ili drugih motornih vozila...
>> Ugovori o prodaji rabljenih osobnih vozila, motocikla, kamiona...
>> Primjeri ugovora za prodaju trgovačke robe, strojeva, alata, opreme...
>> Primjer ugovora o bezgotovinskoj prodaji robe, odnosno kupnji robe...
>> Primjeri ugovora o prodaji na obroke, prodaja s obročnim otplatama...
>> Primjeri ugovaranje kapare, primjeri zaštite kupca od nedostataka...
>> Primjeri kako se ugovora pravo na raskid predugovora ili ugovora...
>> Drugi primjeri ugovora o prodaji s pridržanim pravom vlasništva...
>> Primjeri o ustupanju prodajnog ugovora na druge osobe...
>> Ugovori o radu na neodređeno vrijeme
>> Ugovori o zamjeni stana, garsonjere, poslovnog prostora, kuće...
>> Primjeri ugovora o prijenosu nekretnina kao i upisu u zemljišne knjige...
>> Šprance ugovora kojima ugovorne strane zamjenjuju stvari...
>> Primjeri ugovora za zamjenu strojeva, opreme, alata, robe...
>> Primjeri iz prakse, pregled literature i linkova, korisni članci...
>> Odredbe ugovora koje opisuju rizik povezan s obavljanjem poslova...
>> Ugovorno određenje uvjeta kod rješavanja mogućih sporova...
>> Opći uvjeti ugovora o nalogu za kupnju ili prodaju...
>> Primjeri ugovora o darovanju nekretnine, primjeri za različite nekretnine...
>> Ugovori o darovanju stana, kuće, zemljišta, poslovnog prostora, garaže...
>> Primjeri ugovora o darovanju automobila ili drugih motornih vozila...
>> Primjeri za darovanje sadašnje i buduće stvari, imovinska prava...
>> Šprance ugovora kojima zajmodavac predaje zajmoprimcu određeni iznos...
>> Primjeri ugovaranja kamata, uvjeta vraćanja, osiguranja i garancija...
>> Primjeri trgovačkih ugovora o zajmu i drugih posebnih slučajeva zajma...
>> Primjer ugovora o deviznom zajmu, ugovaranje u EUR i drugim valutama...
>> Ugovor o preuzimanju duga i novom zajmu, primjeri ugovora o preuzimanju...
>> Primjer ugovora o kratkoročnoj pozajmici, primjeri zalaganja vozila...
>> Primjeri ugovora o zajmu gdje se kao zalog daju pokretnine ili nekretnine...
>> Ugovori o zalogu nekretnine kao dodataka ugovoru o zajmu...
>> Ugovori o posudbi stvari, predmeta, alata, opreme, vozila...
>> Ugovori za posudbu nepotrošne stvari, alata ili životinja...
>> Primjeri ugovora o posudbi sa reguliranjem redovitih troškova...
>> Bitne razlike između ugovora o zakupu i ugovora o najmu
>> Ugovori o zakupu kojima se predaje određena stvar na korištenje...
>> Primjeri ugovora gdje je predmet zakupa poljoprivredno zemljište...
>> Primjeri ugovora gdje je predmet zakupa oprema i strojevi...
>> Ugovori o zakupu poslovnog prostora za ugostiteljstvo...
>> Ugovori o zakupu poslovnog prostora za trgovinu...
>> Šprance ugovora o najmu stambene zgrade ili kuće
>> Primjer ugovora o najmu stana ili garsonjere
>> Primjer ugovora o najmu opremljenog stana
>> Primjeri ugovora o najmu apartmana ili soba
>> Ugovor kojim primatelj uzdržavanja osigurava sebi pomoć
>> Predložak ugovora za upis nekretnine u zemljišne knjige
>> Pravne razlike između ugovora o djelu i ugovora o radu
>> Ugovor o radu na povremenim poslovima
>> Primjeri ugovora o radu na određeno vrijeme
>> Odluka o otkazu ugovora o radu s ponudom izmijenjenog ugovora
>> Odluka o otkazu ugovora uvjetovana skrivljenim ponašanjem radnika
>> Odluka o poslovno uvjetovanom otkazu ugovora o radu
>> Sporazumno utvrđivanje otkaznog roka i drugih prava
>> Predložak za redoviti otkaz ugovora o radu
>> Primjer pravilnika o unutarnjem nadzoru rada, pravilnici o radu
>> Primjer pravilnika o odgovornosti radnika za povrede obveza
>> Primjeri ugovora o građenju, ugovori o građevinskim radovima
>> Ugovori za izgradnju, nadogradnju, dogradnju, pregradnju
>> Predložak za raskid ugovora o građenju i otkazni rokovi
>> Primjer ugovora o izradi projekte dokumentacije i troškovnika
>> Primjeri ugovora za izvođenje obrtničko instalaterskih radova
>> Ugovori za završne građevinske radove na nekretninama
>> Ugovor o ortakluku radi zajedničkog obavljanja obrta
>> Primjeri ortačkog ugovora u građevini, trgovini, pružanju usluga
>> Ugovori o prijevozu stvari, ugovori sa prijevoznikom
>> Primjer špediterskog ugovora za organizaciju prijevoza stvari
>> Ugovaranje predujma za pokriće svih troškova u prijevozu
>> Ugovori za usluge prijevoza i dostave dokumenata i paketa
>> Ugovor o transportu cestom, morem, rijekama ili zrakom
>> Odgovornost prijevoznika za sigurnost putnika i prtljage
>> Primjeri ugovora o franšizi, predlošci za ugovaranje franšize
>> Primjeri ugovora o licenci softvera, licence za korištenje softvera
>> Predlošci za odricanje od odgovornosti za štete bilo koje vrste
>> Ugovaranje licencnih prava, zaštita nositelja prava i korisnika
>> Primjeri ugovora o čuvanju između depozitara i stranke
>> Primjeri ugovora o čuvanju stvari, vozila, plovila, životinja
>> Ugovori o uskladištenju robe u skladišnom prostoru
>> Ugovori o nalogu gdje je nalogodavac ili nalogoprimac pravna osoba
>> Primjeri ugovora o trgovinskom zastupanju, zastupanje nalogodavca
>> Ugovori za sklapanje poslova s trećima za račun nalogodavca
>> Menadžerski ugovori i reguliranje rada, prava i dužnosti menadžera
>> Primjeri ugovora o generalnom ekskluzivnom zastupanju za proizvode
>> Ugovori o posredovanju, pregled zakonske regulative o posredovanju
>> Primjeri za ugovor o posredovanju, ugovaranje posredničkih poslova
>> Ugovor o posredovanju pri prodaji, kupnji, zamjeni, iznajmljivanju...
>> Primjeri ugovora o špediterskom i carinskom posredovanju
>> Različiti korisni primjeri ugovora o ispitivanju robe i usluga...
>> Ugovori za turističke usluge, primjeri ugovora za turističke agencije
>> Primjeri posredničkih ugovora o putovanju, šprance posredničkih ugovora
>> Ugovori o alotmanu, primjeri ugovora o raspolaganju smještajem
>> Primjeri reguliranja obaveza turističke agencije prema ugostitelju
>> Ugovori o ustupanju potraživanja, prijeboj potraživanja
>> Špranca ugovora o leasingu proizvodne opreme i alata
>> Ugovor o financijskom leasingu, ugovori o podleasingu
>> Ugovori o asignaciji, dvostrane ili trostrane asignacije
>> Ugovor o financijskoj potpori sportskog kluba ili udruge
>> Ugovori o stipendiranju klubova i pomaganju sportskog usavršavanja
>> Obavezne upute i opći uvjeti poslovanja putničkih agencija za putovanja
>> Ugovor o suradnji agencije s iznajmljivačima smještajnih kapaciteta
>> Ugovori za smještaj na plovilu ili charter, ugovori za vlasnike plovila
>> Ugovaranje najamnine, pologa i troškova tijekom smještaja na plovilu
>> Priručnik za vlasnike putničkih agencija o poslovanju u turizmu
>> Primjeri ugovora za iznajmljivače plovila, charter agencije
>> Agencijski ugovori za posredovanje u rezerviranju smještaja na plovilima
>> Primjeri ugovora o pružanju usluga smještaja na brodu
>> Ugovori o korištenju veza, smještaj plovila u suhoj marini
>> Primjeri agencijskih općih uvjeta za obavljanje posredovanja
>> Primjeri ugovora o redovitom održavanju i servisiranju uređaja
>> Primjeri ugovora za vođenje poslovnih knjiga poduzetnika
>> Primjeri ugovora za webmastere za izradu internet stranica
>> Ugovori za web dizajn, održavanje i ažuriranje internet stranica
>> Ugovori o ustupanju prava za korištenje podataka i informacija
>> Primjeri ugovora o volontiranju, reguliranje volonterskog rada
>> Primjeri ugovaranja oglašavanja na web stranicama
>> Pregled ugovora za affiliate oglašavanje na internetu
>> Primjeri ugovora i općih uvjeta o pružanju marketinških uslugaAktualna ponuda: Ažurirano dana: 19. 4. 2024.


Link na stranicu sa primjerima ugovora Ugovori