POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Želite poboljšati svoje poslovanje? Želite povećati prodaju? Tvrtka vam je u krizi ili pred zatvaranjem? Imate sve manje kupaca? Slaba je potražnja za vašim uslugama? Opada vam promet i dobit? Svakim danom imate sve manje posla?
Link na pregled ponude - Poslovne usluge za poduzetnike - Iskoristite popuste!
 

 

 
IZRADA WEB STRANICA ZA PODUZETNIKE
Izrada web stranica po izuzetno povoljnim cijenama. Izrada internet stranica koje možete uvijek samostalno ažurirati bez ikakvih dodatnih troškova. Objavite neograničeni broj tekstova, objavite sve ponude, akcije, oglase, kataloge...
Link za opširnije informacije o povoljnoj izradi kvalitetnih CMS web stranica
 

 

 
POSLOVNE INFORMACIJE, SAVJETI I ANALIZE
Potražite sve informacije o poslovanju u Hrvatskoj, pravne, porezne i druge savjete, informacije o internet oglašavanju i marketingu, rezultate istraživanja tržišta, poslovne analize, informacije o kreditima za poduzetnike, poticajima...
Kontaktirajte nas ukoliko su Vam potrebne poslovne informacije
 

 

 
PRIMJERI UGOVORA, POSLOVNIH PLANOVA, IMENICI, BAZE PODATAKA
Korisni primjeri ugovora, obrasci, primjeri poslovnih planova, imenici za direktni marketing, usluga sastavljanja imenika i baza podataka po Vašim potrebama, pretraživanje baza podataka, trgovačko zastupanje i posredovanje...
Informirajte se o našim uslugama - Isplati se!
 

 

 

 
NAPOMENA!
U nastavku je sadržaj web stranice koja je izrađena prije dosta vremena. S obzirom na protek vremena, neke od informacija možda više nisu aktualne. Za aktualne i ažurirane informacije, posjetite naslovnu stranicu ovog web portala.
Link na naslovnu stranicu web portala www.poslovniforum.hr
 

 
POSLOVNI FORUM POREZI I DRUGE INFORMACIJE

  Upute za narudžbu
  obrasca u EXCELU

 


Porezni obveznik poreza na dohodak
Porezno razdoblje
Prebivalište - Uobičajeno boravište
Rezident
Djelatnosti po osnovi kojih se dohodak utvrđuje i oporezuje
Dohodak od imovine i imovinskih prava
Dohodak od kapitala
Dohodak od nesamostalnog rada
Dohodak od osiguranja
Dohodak od samostalne djelatnosti
Drugi dohodak
Izvori dohotka
Osobni odbitak rezidenta
Primici koji se ne smatraju dohotkom
Primici na koje se ne plaća porez na dohodak
Samostalna djelatnost
Raspodjela osobnog odbitka
Uvećanje osobnog odbitka rezidenta
Uzdržavani članovi uže obitelji
Uzdržavano dijete
Registar poreznih obveznika
Ukupni troškovi ubiranja poreza
Porezni vjesnik
Prava građana


  Upute za narudžbu
  obrasca u EXCELU

 
POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Link na brzi pregled poslovnih i internet usluga
Porezi - Informacije o porezima i poreznoj prijavi - Rječnik

Porez na dohodak utvrđuje se i plaća prema odredbama Zakona o porezu na dohodak. Raspodjela prihoda od poreza na dohodak utvrđuje se posebnim zakonom. Porezni obveznik je fizička osoba koja ostvaruje dohodak. Ako više fizičkih osoba zajednički ostvaruje dohodak, porezni obveznik je svaka fizička osoba zasebno i to za svoj udio u zajednički ostvarenom dohotku. Porezni obveznik je i nasljednik za sve porezne obveze koje proizlaze iz dohotka što ga je ostavitelj ostvario do svoje smrti. Nasljednik je istodobno i porezni obveznik za dohodak koji mu pritječe iz naslijeđenih izvora dohotka. Izvori dohotka su primici ostvareni od nesamostalnog rada, samostalne djelatnosti, imovine i imovinskih prava, kapitala, osiguranja i drugih primitaka. Osnovica poreza na dohodak rezidenta je ukupni iznos dohotka od nesamostalnog rada, dohotka od samostalne djelatnosti, dohotka od imovine i imovinskih prava, dohotka od kapitala, dohotka od osiguranja i drugog dohotka, koji rezident ostvari u tuzemstvu i u inozemstvu (načelo svjetskog dohotka), a umanjen za osobni odbitak. U ponudi: Obrasci za prijavu poreza (Obrasci za sastavljanje porezne prijeve) u Excel formatu spremni za download.
GODIŠNJA POREZNA PRIJAVA POREZA NA DOHODAK

RJEČNIK POJMOVA


IZ ZAKONA O POREZU NA DOHODAK


REGISTAR POREZNIH OBVEZNIKA


Članak 62.

(1) Radi osiguranja podataka potrebnih za utvrđivanje poreza, porezni obveznici odnosno opunomoćenici dužni su ispostavi Porezne uprave nadležnoj prema njihovom prebivalištu ili uobičajenom boravištu podnijeti prijavu radi upisa u registar obveznika poreza na dohodak.

(2) Prijava radi upisa u registar poreznih obveznika podnosi se za dohodak:

1. od obrtničke djelatnosti, djelatnosti slobodnih zanimanja, djelatnosti poljoprivrede i šumarstva te druge djelatnosti koje se oporezuju kao obrtničke prema članku 18. ovoga Zakona,

2. od imovine prema članku 27. ovoga Zakona,

3. od nesamostalnog rada ostvarenog izravno iz inozemstva i u diplomatskom odnosno konzularnom predstavništvu strane države i međunarodnoj organizaciji ili u predstavništvu ili organizaciji koja na teritoriju Republike Hrvatske ima diplomatski imunitet,

4. od samostalne djelatnosti iz inozemstva,

5. od imovine i imovinskih prava iz inozemstva,

6. od kapitala i drugog dohotka iz inozemstva,

7. od obrtničke djelatnosti i djelatnosti iznajmljivanja stanova, soba i postelja putnicima i turistima i organiziranja kampova za koje se počinje paušalno utvrđivati dohodak prema članku 44. ovoga Zakona,

8. od djelatnosti slobodnih zanimanja iz članka 18. stavka 2. točke 4. Zakona koje se oporezuju prema članku 32. ovoga Zakona.

(3) Prijava se podnosi u roku od osam dana od dana početka obavljanja djelatnosti, od dana dostavljanja pisanog zahtjeva za prelazak na utvrđivanje paušalnog dohotka ili prelaska na oporezivanje po odbitku, odnosno početka ostvarivanja primitaka.

(4) Porezni obveznici dužni su pri prestanku obavljanja samostalne djelatnosti i/ili prestanku ostvarivanja dohotka iz inozemstva i/ili prelasku s utvrđivanja paušalnog dohotka prema članku 44. ovoga Zakona na utvrđivanje dohotka od samostalne djelatnosti na temelju propisanih poslovnih knjiga i/ili prestanku utvrđivanja dohotka od imovine i drugog dohotka na temelju podataka iz propisanih poslovnih knjiga, nadležnoj ispostavi Porezne uprave podnijeti prijavu o prestanku obavljanja djelatnosti, prestanku utvrđivanja dohotka na temelju podataka iz propisanih poslovnih knjiga i prestanku ostvarivanja dohotka, i to u roku iz stavka 3. ovoga članka.

http://www.poslovniforum.hr/zakoni/porezi-zakon-o-porezu-na-dohodak.asp

RJEČNIK - Povratak na popis    Porezi

POREZI - Naslovna stranica
Opći uvjeti poslovanja

Poslovni Forum d.o.o. pruža pristup do informacija, podataka ili programa ("sadržaja"), smještenim na svojim serverima ili dobavljenih putem interneta.
Korisnik snosi odgovornost za procjene i biti će podležan rizicima koji su vezani sa sadržajem, točnošću ili korisnošću "sadržaja" dobavljivog s Interneta ili računalne mreže Poslovnog Foruma.

Preko Poslovnog Foruma omogućen je pristup do "sadržaja" koji su zaštićeni (eng "copyright, trademark, intelectual property rights"). Korisnik se slaže da će koristiti "sadržaj" sukladno zakonima i propisima kojima je taj "sadržaj" zaštićen od vlasnika "sadržaja". Korisnik se slaže da neće objavljivati ili prenositi "sadržaj" koji je zaštićen na bilo koji način bez pristanka vlasnika "sadržaja".

Poslovni Forum ne može biti odgovoran ni za kakve direktne, slučajne, posljedične, indirektne ili bilo koje druge štete koje su nastale iz pristupa, korištenja ili nemogućnosti korištenja web stranica i servisa ili informacija ili zbog bilo koje greške ili nepotpunosti u sadržaju. Preuzimanje sadržaja i pregledavanje materijala sa servisa Poslovnog Foruma moguće je samo u osobne svrhe i na vlastitu odgovornost.

Ažurirano: 5. 2018.