POKLON BON u vrijednosti 500 kuna
Besplatni poklon bon u vrijednosti 500 kuna koji možete iskoristiti Vi ili ga pokloniti drugoj osobi ili poslovnom subjektu. Pravi poklon za Vas ili Vaše poslovne partnere koji možete iskoristiti kako bi unaprijedili svoje poslovanje i marketing.
Link na poklon bon - Iskoristite popuste!
 

 

 
IZRADA WEB STRANICA ZA PODUZETNIKE
Izrada web stranica po izuzetno povoljnim cijenama. Izrada internet stranica koje možete uvijek samostalno ažurirati bez ikakvih dodatnih troškova. Objavite neograničeni broj tekstova, objavite sve ponude, akcije, oglase, kataloge...
Link za opširnije informacije o povoljnoj izradi kvalitetnih CMS web stranica
 

 

 
PRIMJERI UGOVORA, POSLOVNIH PLANOVA, IMENICI
Korisni primjeri ugovora, obrasci, primjeri poslovnih planova, imenici za direktni marketing, usluga sastavljanja imenika i baza podataka po Vašim potrebama, pretraživanje baza podataka, trgovačko zastupanje i posredovanje...
Informirajte se o našim uslugama - Isplati se!
 

 

 

 
NAPOMENA!
U nastavku je sadržaj web stranice koja je izrađena prije dosta vremena. S obzirom na protek vremena, neke od informacija možda više nisu aktualne. Za aktualne i ažurirane informacije, posjetite naslovnu stranicu ovog web portala.
Link na naslovnu stranicu web portala www.poslovniforum.hr
 

 
Poslovni forum - Naslovna stranica PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE
AGENDA 2005

Ciljevi i program

Prijedlog inicijativa

Zapisnik konferencije

Sudionici konferencijePOSLOVNI FORUM - Naslovna stranica
Pretraživanje baze podataka

Novosti

KONTAKT PODACI ZA
Poslovni forum d.o.o.

Link na web stranicu sa e-mail adresama i telefonima
Upiti, narudžbe, savjeti...


POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Link na brzi pregled poslovnih i internet usluga
Promocija društveno odgovornog poslovanja u Hrvatskoj: Agenda 2005

Iz medija


Prva konferencija o društveno odgovornom poslovanju u Hrvatskoj

Index.hr, srijeda, 8.12.2004


"PROMICANJE društveno odgovornog poslovanja u Hrvatskoj: Agenda za 2005. godinu" naziv je konferencije koja je održana danas u hotelu Regent Esplanade pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva europskih integracija.

Konferencija je okupila predstavnike inicijativa za razvoj društveno odgovornog poslovanja u Hrvatskoj -tvrtke poput Podravke, Lure, Plive, VIPneta, Ine, Coca Cole, Končara, sms-a, Kraša, Holcima, Zagrebačku banku i Centar banku, Savez samostalnih sindikata Hrvatske, Hrvatsku udrugu poslodavaca, Hrvatski centar za čistiju proizvodnju, Hrvatsku udrugu za zaštitu potrošača i Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj, UNDP te predstavnike nevladinih udruga.

Stručnjaci iz Europske unije, Andre Habisch, direktor Centra za korporativno građanstvo Katoličkog sveučilišta Eichstätt-Ingolstadt u Njemačkoj i Lana Narančić, direktorica programa za Srednju i Istočnu Europu u The Prince of Wales International Business Leaders Forum u svom su izlaganju naglasili važnost društveno odgovornog poslovanja kao jednog od prioriteta Europske unije te istaknuli najvažnije trendove razvoja društveno odgovornog poslovanja u Europi.

Srđan Mladinić naglasio je da male tvrtke svojim djelovanjem i programima mogu imati pozitivan gospodarski, društveni i ekološki utjecaj. Na konferenciji se posebno raspravljalo o pet tema: radnoj okolini, dobavljačkom lancu i potrošačima, proizvodnji i zaštiti okoliša, odnosima sa zajednicama u kojima tvrtke posluju te korporativnom upravljanju.

Na konfereniji je usvojena Agenda za 2005. godinu u kojoj su definirana područja i moguća poboljšanja u društveno odgovornom poslovanju poput podizanja znanja i svijesti o društveno odgovornom poslovanju u svim sektorima, prihvaćanje kodeksa poslovne etike i prakse, prijedlog standardizacije korporativnih izvješća uz prilagodbu kriterija hrvatskom poslovnom i kulturnom okruženju, promocija kvalitetnih poslovnih praksi i potpora malim i srednjim tvrtkama u njihovom usvajanju te usklađivanja relevantnih pravnih propisa s direktivama Europske unije.

Agenda za 2005. godinu početak je aktivnosti i značajan iskorak u daljnjem promicanju društveno odgovornog poslovanja u Hrvatskoj kao jedan od ključnih elemenata za uspešnu integraciju u Europsku uniju.

Konferenciju su zajednički organizirali Ekonomski institut Zagreb i Zaklada Konrad Adenauer, uz podršku Hauske & Partner International Communications, Hrvatske gospodarske komore - Komore Zagreb, MAP Savjetovanja i Ministarstva za međunarodni razvoj Vlade Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske.


Konferencija o promicanju društveno odgovornog poslovanja u Hrvatskoj

Agenda za 2005. godinu


Hrvatska gospodarska komora, www.hgk.hr Zagreb, 8. prosinca 2004.

Društveno odgovorno poslovanje jedan je od bitnih instrumenata za provedbu Lisabonske agende donesene na samitu Europskog vijeća prije četiri godine, čiji je cilj europsko gospodarstvo do 2010. učiniti najkonkurentnijim i najdinamičnijim gospodarstvom na svijetu. Rečeno je to na zagrebačkoj konferenciji o promicanju društveno odgovornog poslovanja u Hrvatskoj “Agenda za 2005. godinu” 8. prosinca u organizaciji zagrebačkog Ekonomskog instituta i Zaklade Konrad Adenauer, a pod pokroviteljstvom Ministarstva europskih integracija.

Konferencija je okupila više od 170 predstavnika hrvatskoga gospodarstva (oko 40 vodećih tvrtki), Vlade, lokalne samouprave, sindikata, gospodarskih institucija i nevladinih organizacija, potvrđujući važnost društveno odgovornog poslovanja u Hrvatskoj u kontekstu pridruživanja Europskoj uniji i povećanja konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva. Tom je prigodom predsjednik Komore Zagreb dr. Zlatan Fröhlich predstavio aktivnosti Hrvatske gospodarske komore na planu poticanja društveno odgovornog poslovanja.

Ovom je konferencijom pokrenuta i hrvatska kampanja za promociju društveno odgovornog poslovanja u svim sektorima, a posebice među tvrtkama i u medijima. U okviru «Agende 2005» namjerava se tako već dogodine provesti niz konkretnih aktivnosti i programa edukacije s ciljem unapređivanja procesa upravljanja te praćenja i izvještavanja o društveno odgovornom poslovanju, uz sudjelovanje što više tvrtki. Podržan je stoga prijedlog gospodarskog sektora, koji su iznijeli predstavnici nekoliko velikih kompanija, o osnivanju zajednice za društveno odgovorno poslovanje pri HGK, za koju bi, s obzirom na njezinu dosadašnju angažiranost na tom projektu, nositelj aktivnosti bila Komora Zagreb. (Poslovni forum)
Promocija društveno odgovornog poslovanja u Hrvatskoj - Agenda 2005