Besplatna izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge
Poslovni forum d.o.o. ove godine obilježava dvadeset godina uspješnog poslovanja.
Tim povodom, poklanjamo Vam BESPLATNU izradu CMS web stranica.
Inače, redovna cijena izrade CMS web stranica je 3900 kuna + PDV
Iskoristite ponudu za BESPLATNU izradu web stranica - Link na opširnije

OPIS MOGUĆNOSTI CMS STRANICA

SADRŽAJ (MENU) I STRANICE
- Mogućnost kreiranja neograničenog broja web stranica (članaka)
- Samostalno kreiranje potrebnih kategorija i potkategorija
- Mogućnost dijeljenja kategorija u potkategorije
- U svaku kategoriju možete dodati neograničeni broj stranica
- Samostalno ažuriranje svih članaka, kategorija i sadržaja
- Jednostavno kreiranje modernih foto-galerija
- Jednostavno objavljivanje YouTube video priloga
- Print verzija svake stranice prilagođena za ispis
- Svaka stranica je optimizirana za Google i druge tražilice

VIJESTI
- Posebna cjelina za dodavanje neograničenog broja vijesti
- Automatski prikaz najnovijih vijesti u obliku pokretnog teksta
- Arhiva vijesti sa brzim pregledom po naslovima i pretraživanjem
- Osim vijesti možete objaviti i bilo koji drugi tekst ili slike
- Mogućnost kreiranja foto i video galerija, PDF, Word dokumenata

KATALOG
- Web katalog za tablično predstavljanje proizvoda ili usluga
- Mogućnost predstavljanja nekretnina, apartmana, oglasa...
- Mogućnost otvaranja neograničenog broja kataloških kategorija
- Mogućnost samostalnog kreiranja karakteristika i opisa
- Mogućnost dodavanja linka za opširnije informacije, web shop...
- Slanja upita putem kontakt forme (narudžbe, rezervacije...)

DIZAJN
- Samostalni odabir gotovih predložaka (dizajna)
- Preko 240 gotovih dizajna koje možete samostalno mijenjati
- Izmjena slika u zaglavlju i svih drugih grafičkih elemenata
- Mogućnost kreiranja samostalne uvodne stranice u web portal
- Samostalno uređivanje dodatnih oglasnih prostora na stranicama
- Zastavice kao linkovi prema verzijama na stranim jezicima
- Mogućnost pretraživanja svih objavljenih članaka i vijesti
- Responsive web design - Stranice su prilagođene za mobitele

ADMINISTRATORSKI DIO
- Jednostavno upravljanje svim sadržajima, dizajnom stranica
- Unos i ažuriranje tekstova i slika putem WYSIWYG HTML alata
- Podrška za Google Analytics i slične aplikacije
- Samostalna detaljna statistika ugrađena u sam CMS
- Indikatori indeksiranosti na Google tražilici
- Mogućnost nadogradnje sustava sa drugim modulima
- Kompletna administracija je na hrvatskom jeziku

Iskoristite ponudu za BESPLATNU izradu web stranica - Link na opširnije

 





























 

 
NAPOMENA!
U nastavku je sadržaj web stranice koja je izrađena prije dosta vremena. S obzirom na protek vremena, neke od informacija možda više nisu aktualne. Za aktualne i ažurirane informacije, posjetite naslovnu stranicu ovog web portala.
Link na naslovnu stranicu web portala www.poslovniforum.hr
 

 

Klikni za pregled priloga


> NASLOVNA STR.

> RATARSTVO

> GOVEDARSTVO

> SVINJOGOJSTVO

> PERADARSTVO

> VOĆE I POVRĆE

> ZAŠTITA BILJA

> EKOLOŠKA POLJ.

> MEHANIZACIJA

> ZAKONI I PROPISI




PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

> Knjige (Literatura)

> Preporuke knjiga

> Analiza tla

> Veterina

> Investicije u poljoprivredi i izrada poslovnih planova

> Poslovna baza podataka

> Veterinarska ambulanta

> Agro marketing

> Web poljoprivreda

> OPG u Hrvatskoj

> Info prilozi

> Adresar i imenik

> Poslovni web katalog

> Posebne ponude i akcije

> Kontakt adrese




Poslovni web katalog Poslovni katalog Poslovni internet katalog

Ažurirano: 12. 8. 2020.












POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Link na brzi pregled poslovnih i internet usluga


SALMONELA


Prema podacima Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo u Hrvatskoj se u zadnjih pet godina prosječno godišnje registrira oko 25 epidemija salmoneloza.

Salmoneloze su primarno infekcije životinja, a na čovjeka se prenose živežnim namirnicama životinjskog podrijetla. Glavni rezervoar salmonela za čovjeka su domaće životinje i njihovi produkti koji služe za prehranu: meso, jaja, osobito pačja, mlijeko itd...

Godišnje se u Hrvatskoj zabilježi između 3.000 i 7.000 salmoneloznih trovanja hranom.

Riječ je o trovanjima koje uzrokuje jedna od 2.200 različitih salmonela, bakterija koje uzrokuju infekciju probavnog sustava.

Tipove salmonele možemo okvirno podijeliti u tri grupe:
1. salmonele adaptirane na čovjeka (S. typhi, S. paratyphi A, B, C)
2. salmonele adaptirane na nekog drugog specifičnog nosioca (S. choleraesuis, S. dublin, itd.) i
3. salmonele koje nemaju specifičnog nosioca (preko 2000 tipova, od kojih većina može kod čovjeka uzrokovati gastrointestinalne simptome).

Epidemiologija salmoneloza je prilično komplicirana. Kako su salmonele raširene po cijelom životinjskom svijetu, čovjek se može zaraziti pri direktnom kontaktu s životinjom, konzumiranjem hrane ili pak preko životinjskih ekskreta.
Mjesto ulaska infekta je gastrointestinalni trakt. Za razliku od trbušnog tifusa gdje su poznate hidrične epidemije, ostale salmoneloze se nikad ne prenose vodom.
Hrana životinjskog porijekla može biti primarno kontaminirana (salmonele imaju kod životinjskih domaćina hematogenu fazu i mogu se naći praktički u svakom tkivu, 6 - 10% mesa svježih pilića je primarno zagađeno salmonelom) ili sekundarno kontaminirana (osoba koja izlučuje salmonele stolicom, ekskreti životinja, najčešće glodavaca, te preko insekta). Opisani su još i bizarni načini unosa infekcije kao što su kontaminirani ruž za usne ili kontaminirana marihuana.
Osim živežnim namirnicama postoji još i mogućnost prijenosa direktnim kontaktom, uglavnom u domovima i rodilištima.
Salmoneloze se javljaju epidemijski, u Hrvatskoj se prijavljuje godišnje u prosjeku 3500 oboljelih. Sigurno promakne veliki broj gastroenteritisa uzrokovanih salmonelom koji nisu etiološki determinirani. U nas se najčešće izoliraju kao uzročnici S. enteritidis, S. typhimurium (miš je primarni domaćin) i S. wien.
Budući da su salmoneloze u prvom redu patogene za životinje, a u manjoj mjeri za čovjeka potrebna je velika infektivna doza uzročnika, za neke vrste više milijuna pa i milijardi klica.

"Naredba o mjerama zaštite životinja od zaraznih i nametničkih bolesti":

Salmoneloze i salmonelne infekcije peradi, nojeva i ostalih životinja
Jaja (konzumna i rasplodna) mogu se stavljati u promet ili inkubirati samo ako potječu od jata koja su slobodna od salmonela, odnosno ako posjednici jata imaju potvrdu o zdravstvenom stanju jata izdanu od ovlaštenog laboratorija.
Potvrda iz stavka 1. ove podtočke izdaje se na osnovi službeno dostavljenog uzorka.
Sva jata bez obzira na vrstu i kategoriju, čiji su proizvodi namijenjeni javnoj potrošnji, moraju se bakteriološki pretraživati dostavljanjem službenih uzoraka u ovlašteni laboratorij na sljedeći način:
Za rasplodne i konzumne nesilice i nojeve:
- 30 briseva peradnjaka prije useljenja podmlatka i nesilica;
- jednodnevne piliće uginule tijekom prijevoza od valionice do farme, te one koji uginu u sljedeća dva dana na farmi. Pretražuje se do 30 lešina;
- lešine podmlatka i nesilica najmanje jednom mjesečno. Uzorkom se smatra jednodnevno uginuće ili najviše 20 lešina po jatu;
- skupne uzorke fecesa podmlatka u dobi od 4 tjedna te dva tjedna prije tjedna početka nesivosti, a kod nesilica jednom dvomjesečno. Svaki puta se pretražuju tri skupna uzorka od najmanje 30 životinja;
- dijagnostičkom postupku brze krvne aglutinacije podliježu jednom mjesečno sva jata od proneska do kraja proizvodnje, i to:
- u jatima do 1000 životinja pretražuje se 127 uzoraka krvi;
- u jatima s 1001-5000 životinja pretražuje se 95 uzoraka krvi;
- u jatima s 5001-10000 životinja pretražuje se 385 uzoraka krvi;
- u jatima s 10001-20000 životinja pretražuje se 140 uzoraka krvi;
- u jatima s više od 20000 životinja pretražuje se 256 uzoraka krvi.
Za konzumna jaja:
- jednom mjesečno najmanje 30 konzumnih jaja po jatu;
Za perad i nojeve namijenjene klanju:
- lešine peradi iz jata namijenjenog klanju, unutar dva tjedna prije klanja. Uzorkom se smatra najmanje tri lešine ili tri žrtvovane jedinke peradi po jatu.
- skupne uzorke fecesa unutar dva tjedna prije klanja. Svaki puta se pretražuju tri skupna uzorka od najmanje 30 životinja po jatu.
Jato namijenjeno klanju podrazumijeva životinje iste vrste i dobi iz jednog objekta, namijenjene klanju. Klati je dopušteno samo jata slobodna od salmonela, a posjednik jata mora imati potvrdu o zdravstvenom stanju izdanu od ovlaštenog laboratorija;
Za valionice:
- jednom tromjesečno 30 obrisaka iz inkubatora i prostorija u kojima su smješteni inkubatori. Obriske uzima ovlašteni laboratorij;
- jednom mjesečno najmanje 30 oplođenih jaja iz kojih se pri inkubiranju nisu izlegli pilići, 30 pilića uginulih u ležioniku i mekonij od najmanje 100 pilića.
Tvornice i mješaonice stočne hrane dužne su dostavljati na bakteriološku pretragu u ovlašteni laboratorij uzorke svih proizvoda životinjskog podrijetla prije pripremanja krmnih smjesa, a jednom mjesečno uzorke gotovih krmnih smjesa.
Veterinari su dužni kod svakog pobačaja kobila, ovaca i koza dostaviti krv životinja, a po mogućnosti i pobačeni fetus, na laboratorijske pretrage na salmonelozu.

Opširnije...



 



Peradarstvo

Proizvodnja jaja ili mesa

Primjena enzima u hranidbi peradi

Centar za peradarstvo

Biološka bomba u susjedstvu - prevencija

Utjecaj hranidbe životinja na okoliš

Zarazne bolesti

Hranidba peradi u Hrvatskoj

Priručnik bolesti peradi

Knjige o peradarstvu

Ugušilo se 8000 kokoši!

Utjecaj pufernog kapaciteta krmnih smjesa

Utjecaj različitih sustava proizvodnje i gustoće sklopa

Proizvodja konzumnih jaja

Salmonela

Neprimjereni uvjeti uzgoja pilića

Iz tiska

Peradarstvo - linkovi

Zakoni i propisi

Teme u pripremi



Poslovni Forum d.o.o. za informatiku i poslovne usluge


Istraživanje tržišta - Izrada poslovnih planova - Izrada web stranica - Savjetovanje
Kontakt e-mail adrese i telefoni