POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Želite poboljšati svoje poslovanje, povećati prodaju? Imate sve manje kupaca? Slaba je potražnja za vašim uslugama? Opada vam promet i dobit? Svakim danom imate sve manje posla? Provjerite ponudu naših marketing usluga. Izrada web stranica, cijena vrlo povoljna.
Link na pregled ponude - Poslovne usluge za poduzetnike
 

 

 
IZRADA WEB STRANICA, POVOLJNO I KVALITETNO
Izrada web stranica po izuzetno povoljnim cijenama. Izrada internet stranica koje možete uvijek samostalno ažurirati bez ikakvih dodatnih troškova. Objavite neograničeni broj tekstova, objavite sve ponude, akcije, oglase, kataloge...
Link za opširnije informacije o povoljnoj izradi kvalitetnih CMS web stranica
 

 

 
POSLOVNE INFORMACIJE, SAVJETI I ANALIZE
Potražite sve informacije o poslovanju u Hrvatskoj, pravne, porezne i druge savjete, informacije o internet oglašavanju i marketingu, rezultate istraživanja tržišta, poslovne analize, informacije o kreditima za poduzetnike, poticajima...
Kontaktirajte nas ukoliko su Vam potrebne poslovne informacije
 

 

 
PRIMJERI UGOVORA, POSLOVNIH PLANOVA, IMENICI
Korisni primjeri ugovora, obrasci, primjeri poslovnih planova, imenici za direktni marketing, usluga sastavljanja imenika i baza podataka po Vašim potrebama, pretraživanje baza podataka, trgovačko zastupanje i posredovanje...
Informirajte se o našim uslugama - Isplati se!
 

 

Pretraživanje baze podataka
Internet velesajam - Pregled usluga

PRETRAŽIVANJE
svih objavljenih tekstova



USLUGE

> Upis u bazu podataka

> Primjer upisa u bazu podataka HR gospodarstva

> Pretraživanje baze podataka

> Predstavljanje i povezivanje poslovnih subjekata

> Izrada poslovnih planova i investicijskih projekata

> Istraživanje tržišta

> Marketing

> Web design

> Press clipping

Aktualnosti


> Kontinentalni turizam


Poslovni savjetnik


Pregled svih usluga za poduzetnike

WEB HOSTING

Pregled najvažnijih zakona i propisa

Poslovni web katalog Poslovni web katalog Poslovni web katalog

AGENDA 2005



IZRADA WEB STRANICA

Naručite izradu modernih web stranica. U svega nekoliko minuta, kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć naših CMS web stranica. Moderni dizajni za Vaše web stranice. Korištenje CMS web stranica slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija i imate brzo svoju prvu web stranicu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog...

Mobilna responzivnost web stranica je prilagođavanje web stranice svim preglednicima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve web stranice. Besplatna optimizacija za tražilice; SEO optimizacija omogućava vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci.

Dizajn responzivnih web stranica, registracija domene, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, implementacija plaćanja karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica...

Iskoristite ponudu: izrada web stranica i hosting po najnižim cijenama. Besplatna prijava na tražilice, besplatni e-mail, besplatna .hr domena, besplatna podrška za internet marketing...

>> Link na ponudu za izradu web stranica >>

POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Link na brzi pregled poslovnih i internet usluga

INSPEKCIJSKI NADZOR (26.12.2002.)
Porezna tijela provode inspekcijski nadzor sukladno zakonu kojim se uređuje pojedina vrsta poreza. Inspekcijski nadzor u smislu Zakona je dio porezno-pravnog odnosa u kojem porezno tijelo provodi postupak radi provjere i utvrđivanja činjenica bitnih za oporezivanje kod poreznih obveznika i drugih osoba. Inspekcijski nadzor može se obavljati kod svih poreznih obveznika i drugih osoba koje raspolažu činjenicama i dokazima bitnim za oporezivanje.

Inspekcijski nadzor obuhvaća opsežnu i podrobnu provjeru svih činjenica bitnih za oporezivanje poreznog obveznika (puni nadzor).Ovisno o okolnostima, inspekcijski nadzor može se ograničiti na provjeru pojedinih poslova ili činjenica bitnih za oporezivanje (skraćeni nadzor). Inspekcijski nadzor obuhvaća provjeru jedne ili više vrsta poreza i jedno ili više razdoblja oporezivanja.
Ako je poduzetnik fizička osoba, inspekcijski nadzor može obuhvaćati i one činjenice koje nisu u vezi s njegovom gospodarstvenom djelatnošću. Inspekcijski nadzor društava kapitala ili društava osoba obuhvaća i provjeru odnosa između vlasnika društva i društva bitnih za oporezivanje. Inspekcijski nadzor može se obavljati za razdoblje za koje nije nastupila zastara prava na utvrđivanje porezne obveze.
Inspekcijski nadzor kod velikih poreznih obveznika mora se nastaviti na posljednje razdoblje oporezivanja obuhvaćeno prethodnim inspekcijskim nadzorom (nastavljeni nadzor).
Veliki porezni obveznik u smislu Zakona je porezni obveznik koji ima godišnju poreznu obvezu, po svim vrstama poreza, u iznosu većem od 50.000.000,00 kuna. Inspekcijski nadzor kod ostalih poreznih obveznika u pravilu obuhvaća posljednje razdoblje oporezivanja za koja je podnesena porezna prijava.

Inspekcijski nadzor mora se proširiti na prethodna razdoblja oporezivanja ako postoje činjenice koje ukazuju da bi se proširenim inspekcijskim nadzorom mogao bitnije izmijeniti iznos utvrđene porezne obveze.
Inspekcijski nadzor provode inspektori i drugi državni službenici ovlašteni za provedbu nadzora, kad je to određeno zakonom kojim se uređuje pojedina vrsta poreza. Porezno tijelo odlučuje kod kojeg će poreznog obveznika provoditi inspekcijski nadzor, polazeći od načela da se nad velikim poreznim obveznicima mora provoditi puni i nastavljeni inspekcijski nadzor. Kod ostalih poreznih obveznika nadzor treba provoditi tako da svi porezni obveznici budu podjednako obuhvaćeni nadzorom. Porezni obveznik ne može utjecati na odluku poreznog tijela o odabiru poreznih obveznika kod kojih će se provoditi inspekcijski nadzor.
Predmet i razdoblje inspekcijskog nadzora određuje porezno tijelo nalogom.
Nalog za inspekcijski nadzor mora se izdati u pisanom obliku, te mora sadržavati razdoblje koje je predmet nadzora, vrste poreza, vrijeme početka nadzora i imena ovlaštenih osoba za provođenje nadzora, obvezu sudjelovanja poreznog obveznika u postupku te pravo na prigovor. Nalog za inspekcijski nadzor dostavlja se poreznom obvezniku i to velikom poreznom obvezniku 30 dana prije početka inspekcijskog nadzora, a ostalim poreznim obveznicima 15 dana prije početka inspekcijskog nadzora. Ovo se iznimno ne primjenjuje ako bi se time ugrozila svrha inspekcijskog nadzora. U tom slučaju nalog za inspekcijski nadzor predaje se poreznom obvezniku neposredno prije početka nadzora. Porezno tijelo može odgoditi početak provedbe inspekcijskog nadzora, ako porezni obveznik podnese prigovor u roku od osam dana od dana primitka naloga i u njemu navede opravdane razloge za odgodu nadzora.
Odluka o prigovoru donosi se u obliku zaključka protiv kojeg nije dopuštena žalba.

Prije početka inspekcijskog nadzora osoba ovlaštena za njegovu provedbu mora se predstaviti poreznom obvezniku predočenjem službene iskaznice. Mjesto, nadnevak i vrijeme početka inspekcijskog nadzora moraju se unijeti u zapisnik o inspekcijskom nadzoru.
Ako porezni obveznik smatra da se inspekcijski nadzor ne provodi u skladu s nalogom za inspekcijski nadzor, ima pravo tijekom provedbe tog nadzora podnijeti prigovor poreznom tijelu koje je izdalo nalog. Čelnik poreznog tijela dužan je u roku od tri dana donijeti odluku o prigovoru i dostaviti je poreznom obvezniku. Odluka o prigovoru donosi se u obliku zaključka protiv kojeg nije dopuštena žalba. Inspekcijski nadzor provodi se u poslovnim prostorijama poreznog obveznika. Porezni obveznik u tu svrhu mora staviti na raspolaganje odgovarajuće mjesto za rad i potrebna pomagala. Ako ne postoji poslovni prostor koji je pogodan za obavljanje inspekcijskog nadzora, nadzor se obavlja u službenim prostorijama poreznog tijela ili uz pristanak poreznog obveznika u njegovim stambenim prostorijama. Ako se inspekcijski nadzor ne obavlja u poslovnim prostorijama, osoba ovlaštena za provedbu nadzora dužna je poslovne prostorije razgledati i o tome sastaviti zabilješku.
Ovlaštena osoba za nadzor ima pravo stupiti na zemljište i u poslovne prostorije u kojima porezni obveznik obavlja djelatnost te ih pregledati. Poreznom obvezniku ili njegovu opunomoćeniku ili zastupniku, mora omogućiti nazočnost pri pregledavanju poslovnih prostorija. Inspekcijski nadzor obavlja se tijekom uobičajenog radnog vremena.
Obavljanje nadzora izvan tog vremena dopustivo je ako porezni obveznik na to pristane ili ako to bezuvjetno nalaže svrha nadzora.
Ako se započeta radnja u postupku inspekcijskog nadzora ne može završiti tijekom radnog vremena poreznog obveznika, a porezni obveznik ne pristane na nastavak obavljanja nadzora nakon redovnoga radnog vremena, porezno tijelo može izvršiti privremeno pečaćenje poslovnog ili skladišnog prostora. Mjera privremenog pečaćenja može trajati najdulje do početka radnog vremena poreznog obveznika prvog idućeg radnog dana.

Inspekcijski nadzor treba obavljati jednakom pozornošću u pogledu svih bitnih činjenica kako onih koje idu na štetu tako i onih u korist poreznog obveznika. Inspekcijski nadzor treba usmjeriti na bitne činjenice koje mogu konačno povećati ili smanjiti poreznu obvezu ili dovesti do znatnije podjele porezne obveze na više razdoblja oporezivanja te njegovo trajanje ograničiti na nužnu mjeru.
Porezni obveznik je dužan sudjelovati u utvrđivanju činjeničnog stanja bitnog za oporezivanje na način da daje obavijesti, predočava evidencije, poslovne knjige, poslovnu dokumentaciju i druge isprave ili imenovati osobu koja će to raditi u njegovo ime.
Ako obavijesti poreznog obveznika ili imenovane osobe nisu dostatne, ovlaštena osoba za inspekcijski nadzor može zatražiti od poreznog obveznika da imenuje i druge osobe za davanje obavijesti. Ovlaštena osoba za inspekcijski nadzor može zatražiti obavijesti od drugih zaposlenika poreznog obveznika ili od trećih osoba.

Ako se tijekom inspekcijskog nadzora pojavi sumnja da je porezni obveznik počinio kazneno djelo, prijestup ili prekršaj ovlaštena osoba obvezna je podnijeti prijavu nadležnom tijelu.
O ishodu inspekcijskog nadzora, prije sačinjavanja zapisnika, treba izvijestiti poreznog obveznika ili osobu koju je on imenovao i raspraviti sporne činjenice, pravne ocjene, zaključke, te njihove učinke na utvrđivanje porezne obveze i o tome sačiniti zabilješku. O inspekcijskom nadzoru sastavlja se zapisnik.
Ako ovlaštene osobe tijekom inspekcijskog nadzora utvrde činjenice koje su značajne za oporezivanje drugih osoba, tada će o tome obavijestiti nadležno porezno tijelo.



- Tko je porezni obveznik
- POREZNI PREKRŠAJI
- PRAVNI LIJEK U POREZNOM POSTUPKU
- POSEBNI POREZI
- NEZAVISNI SINDIKATI O IZMJENAMA OPOREZIVANJA DOHOTKA
- OPĆI POREZNI ZAKON
- NAČELA OPOREZIVANJA
- POREZNO – DUŽNIČKI ODNOS
- POSEBNI POREZI II
- POSTUPOVNE ODREDBE POREZNOG ZAKONA
- POSLOVNE KNJIGE I EVIDENCIJE POREZNIH OBVEZNIKA
- SUDJELOVANJE POREZNIH OBVEZNIKA U UTVRĐIVANJU ČINJENIČNOG STANJA I POREZNA PRIJAVA
- UTVRĐIVANJE ČINJENICA U POREZNOM POSTUPKU
- UTVRĐIVANJE POREZA
- POREZNA ZASTARA
- PRAVNA POMOĆ U POREZNIM STVARIMA
- PLAĆANJE POREZA I KAMATA
- SREDSTVA OSIGURANJA NAPLATE POREZNOG DUGA
- OVRŠNI POSTUPAK RADI NAPLATE POREZNOG DUGA
- POREZNO-PRAVNI ODNOS
- Poseban porez na kavu
- OPOREZIVANJE NASLIJEĐENIH NEKRETNINA OD OBRTA
- POVRAT POREZA INOZEMNIM PODUZETNICIMA
- OPOREZIVANJE OTPREMNINE
- POREZ NA DODANU VRIJEDNOST




 
IZRADA WEB STRANICA

Imati dobre web stranice danas je gotovo neizbježno za bilo koju tvrtku ili organizaciju koja želi biti prisutna na tržištu. Evo nekoliko razloga zašto bi tvrtka trebala imati web stranice:

Dostupnost 24/7: Web stranice su dostupne 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, što omogućuje kupcima da se informiraju o proizvodima i uslugama tvrtke u bilo koje vrijeme.

Povećanje vidljivosti: Web stranice mogu pomoći tvrtkama da budu vidljivije na internetu, što može povećati broj posjetitelja i potencijalnih kupaca.

Predstavljanje tvrtke: Web stranice omogućuju tvrtkama da predstave svoje proizvode i usluge, povijest tvrtke, misiju i viziju, te da se razlikuju od konkurencije.

Komunikacija s kupcima: Web stranice omogućuju tvrtkama da komuniciraju s kupcima putem e-pošte, chatova, obrazaca za kontakt, društvenih mreža i drugih kanala komunikacije.

Prodaja proizvoda i usluga: Web stranice omogućuju tvrtkama da prodaju svoje proizvode i usluge online, što može biti vrlo profitabilno i prikladno za kupce.

Branding: Web stranice su važan alat za branding tvrtke, jer mogu pomoći u izgradnji prepoznatljivosti brenda, te u stvaranju pozitivne percepcije o tvrtki i njezinim proizvodima i uslugama.

Analitika i praćenje rezultata: Web stranice omogućuju tvrtkama da prate i analiziraju posjetitelje, te da bolje razumiju svoje kupce i poboljšaju svoje marketinške aktivnosti.

Sve u svemu, web stranice su važan alat za tvrtke koje žele biti konkurentne na tržištu, te komunicirati i prodavati svoje proizvode i usluge na najučinkovitiji način.

Link na našu ponudu za izradu web stranica - Provjerite!
 




Poslovni Forum d.o.o. ® ©


Poslovne usluge, web usluge, marketing, ekonomija, financije, web dizajn
Kontakt podaci - E-mail - Telefon - Mobitel