POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Želite poboljšati svoje poslovanje, povećati prodaju? Imate sve manje kupaca? Slaba je potražnja za vašim uslugama? Opada vam promet i dobit? Svakim danom imate sve manje posla? Provjerite ponudu naših marketing usluga. Izrada web stranica, cijena vrlo povoljna.
Link na pregled ponude - Poslovne usluge za poduzetnike
 

 

 
IZRADA WEB STRANICA, POVOLJNO I KVALITETNO
Izrada web stranica po izuzetno povoljnim cijenama. Izrada internet stranica koje možete uvijek samostalno ažurirati bez ikakvih dodatnih troškova. Objavite neograničeni broj tekstova, objavite sve ponude, akcije, oglase, kataloge...
Link za opširnije informacije o povoljnoj izradi kvalitetnih CMS web stranica
 

 

 
POSLOVNE INFORMACIJE, SAVJETI I ANALIZE
Potražite sve informacije o poslovanju u Hrvatskoj, pravne, porezne i druge savjete, informacije o internet oglašavanju i marketingu, rezultate istraživanja tržišta, poslovne analize, informacije o kreditima za poduzetnike, poticajima...
Kontaktirajte nas ukoliko su Vam potrebne poslovne informacije
 

 

 
PRIMJERI UGOVORA, POSLOVNIH PLANOVA, IMENICI
Korisni primjeri ugovora, obrasci, primjeri poslovnih planova, imenici za direktni marketing, usluga sastavljanja imenika i baza podataka po Vašim potrebama, pretraživanje baza podataka, trgovačko zastupanje i posredovanje...
Informirajte se o našim uslugama - Isplati se!
 

 

Pretraživanje baze podataka
Internet velesajam - Pregled usluga

PRETRAŽIVANJE
svih objavljenih tekstova



USLUGE

> Upis u bazu podataka

> Primjer upisa u bazu podataka HR gospodarstva

> Pretraživanje baze podataka

> Predstavljanje i povezivanje poslovnih subjekata

> Izrada poslovnih planova i investicijskih projekata

> Istraživanje tržišta

> Marketing

> Web design

> Press clipping

Aktualnosti


> Kontinentalni turizam


Poslovni savjetnik


Pregled svih usluga za poduzetnike

WEB HOSTING

Pregled najvažnijih zakona i propisa

Poslovni web katalog Poslovni web katalog Poslovni web katalog

AGENDA 2005



IZRADA WEB STRANICA

Naručite izradu modernih web stranica. U svega nekoliko minuta, kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć naših CMS web stranica. Moderni dizajni za Vaše web stranice. Korištenje CMS web stranica slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija i imate brzo svoju prvu web stranicu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog...

Mobilna responzivnost web stranica je prilagođavanje web stranice svim preglednicima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve web stranice. Besplatna optimizacija za tražilice; SEO optimizacija omogućava vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci.

Dizajn responzivnih web stranica, registracija domene, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, implementacija plaćanja karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica...

Iskoristite ponudu: izrada web stranica i hosting po najnižim cijenama. Besplatna prijava na tražilice, besplatni e-mail, besplatna .hr domena, besplatna podrška za internet marketing...

>> Link na ponudu za izradu web stranica >>

POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Link na brzi pregled poslovnih i internet usluga

OSTVARIVANJE PRAVA I OBVEZA IZ RADNOG ODNOSA (27.12.2002.)
Poslodavac koji je fizička osoba može pisanom punomoći ovlastiti drugu poslovno sposobnu punoljetnu osobu da ga zastupa u ostvarivanju prava i obveza iz radnog odnosa ili u svezi s radnim odnosom.
Ako je poslodavac pravna osoba, onda ovlaštenja ima direktor ili drugo tijelo za to ovlašteno statutom, ugovorom ili izjavom o osnivanju ili drugim pravilima pravne osobe. On može svoja ovlaštenja pisanom punomoći prenijeti na drugu poslovno sposobnu punoljetnu osobu.
Radnik koji smatra da mu je poslodavac povrijedio neko pravo iz radnog odnosa može u roku petnaest dana od dostave odluke kojom je povrijeđeno njegovo pravo, odnosno od dana saznanja za povredu prava, zahtijevati od poslodavca ostvarenje toga prava.
Ako poslodavac u roku petnaest dana od dostave zahtjeva radnika ne udovolji tom zahtjevu, radnik može u daljnjem roku od petnaest dana zahtijevati zaštitu povrijeđenog prava pred nadležnim sudom. Zaštitu povrijeđenog prava pred nadležnim sudom ne može zahtijevati radnik koji prethodno poslodavcu nije podnio zahtjev.
Ako je zakonom, drugim propisom, kolektivnim ugovorom ili pravilnikom o radu predviđen postupak mirnoga rješavanja nastaloga spora, rok od petnaest dana za podnošenje zahtjeva sudu teče od dana okončanja toga postupka. Propust radnika da zahtijeva naknadu štete ili drugo novčano potraživanje iz radnog odnosa, u određenim rokovima, ne može imati za posljedicu gubitak prava na ta potraživanja.
Ako ovim ili drugim zakonom nije drukčije određeno, nadležni sud u smislu odredbi Zakona je sud nadležan za radne sporove.
Rješavanje radnog spora stranke radnog odnosa mogu sporazumno povjeriti arbitraži. Kolektivnim ugovorom može se urediti sastav, postupak i druga pitanja važna za rad arbitraže.
Ako se statusnom promjenom ili pravnim poslom na novog poslodavca prenese poduzeće ili dio poduzeća (pogon), na novog poslodavca prenose se i svi ugovori o radu radnika koji rade u poduzeću ili dijelu poduzeća koje je predmet prenošenja. Radnik čiji je ugovor o radu prenesen, zadržava u svezi s otkazom, otkaznim rokovima, otpremninom i drugim pitanjima iz radnog odnosa sva prava koja je stekao do dana prenosa ugovora o radu.
Poslodavac na kojeg se prenose ugovori o radu, preuzima s danom prenošenja, u neizmijenjenom obliku i opsegu, sva prava i obveze iz prenesenog ugovora o radu. Poslodavac koji prenosi na novog poslodavca poduzeće ili dio poduzeća dužan je novog poslodavca potpuno i istinito izvijestiti o pravima radnika čiji se ugovori o radu prenose. Poslodavac je dužan o prenošenju ugovora o radu na novog poslodavca pisano obavijestiti radnika čiji se ugovor prenosi. Ako se prijenos poduzeća ili dijela poduzeća obavlja u sklopu stečajnog postupka ili postupka sanacije, prava koja se prenose na novog poslodavca mogu se umanjiti u skladu sa sklopljenim kolektivnim ugovorom, odnosno sporazumom između radničkog vijeća i poslodavca.
Ako je u poduzeću ili dijelu poduzeća koje je preneseno utemeljeno radničko vijeće, ono nastavlja s radom, a najduže godinu dana. Ako je u poduzeću ili dijelu poduzeća koji se prenosi sklopljen sporazum između radničkog vijeća i poslodavca, on se nastavlja primjenjivati do sklapanja novog sporazuma, a najduže godinu dana.
Ako se poduzeće ili dio poduzeća prenosi na novog poslodavca samo za određeno vrijeme, poslodavac koji prenosi oduzeće ili dio poduzeća, solidarno s novim poslodavcem odgovara za obveze prema radnicima nastale nakon dana prenošenja poduzeća ili dijela poduzeća do visine vrijednosti imovine prenesene za određeno vrijeme na novog poslodavca.
Osobu koja prenošenjem poduzeća ili dijela poduzeća ili na drugi način zlonamjerno izbjegava ispuniti svoje obveze prema radniku, nadležni će sud na zahtjev radnika obvezati na ispunjenje njenih obveza i u slučaju da ugovor o radu nije sklopljen s tom osobom. Ako je poslodavac dužan pribaviti suglasnost radničkoga vijeća, sindikata, inspektora rada ili službe zapošljavanja za svoju odluku, radničko vijeće, sindikat, inspektor rada, odnosno služba zapošljavanja, dužna je u roku petnaest dana od dostave zahtjeva poslodavca očitovati se o davanju ili uskrati te suglasnosti, ako Zakonom za određeni slučaj nije drukčije određeno.
Ako u određenom roku radničko vijeće, sindikat, inspektor rada, odnosno služba zapošljavanja, ne dostave poslodavcu svoje očitovanje o davanju ili uskrati suglasnosti, smatra se da su suglasni s odlukom poslodavca.
Ako zakonom nije drukčije određeno, potraživanje iz radnog odnosa zastarijeva za tri godine.


- SINDIKATI I UDRUGE POSLODAVACA
- UGOVOR O POSREDOVANJU
- NAGODBA
- NAJNIŽA PLAĆA PO ODREDBI ZAKONA O RADU
- POSEBNE ODREDBE ZAKONA O RADU
- ŠTRAJK I ISKLJUČENJE S RADA
- UGOVOR O KONTROLI ROBE I USLUGE
- KOLEKTIVNI UGOVORI
- OTPREMANJE (ŠPEDICIJA)
- SUDJELOVANJE RADNIKA U ODLUČIVANJU
- PRAVILNICI O RADU
- PRESTANAK UGOVORA O RADU
- UGOVOR O KOMISIONU
- Ugovor o nalogu
- USKLADIŠTENJE
- MIRNO RJEŠAVANJE KOLEKTIVNIH RADNIH SPOROVA
- UGOVOR O PRIJEVOZU OSOBA
- UPUĆIVANJE (ASIGNACIJA)
- UGOVOR O JAMSTVU
- Prava ugovaratelja osiguranja
- UGOVOR O OSIGURANJU OSOBA
- UGOVOR O TRGOVINSKOM ZASTUPANJU
- Ograničenje osiguranih rizika i podosiguranje
- UGOVOR O ORGANIZIRANJU PUTOVANJA
- LIKVIDACIJA DRUŠTVA
- Trgovački putnik
- POVEZENA DRUŠTVA
- OSIGURANJE IMOVINE
- OBVEZA OSIGURANIKA ODNOSNO UGOVARATELJA OSIGURANJA
- UGOVOR O OSIGURANJU
- UGOVOR O ANGAŽIRANJU UGOSTITELJSKIH KAPACITETA (UGOVOR O ALOTMANU)
- POSREDNIČKI UGOVOR O PUTOVANJU
- Prijelaz ugovora i isplata naknade iz osiguranja drugome
- GARANCIJA ZA ISPRAVNO FUNKCIONIRANJE PRODANE STVARI
- PROKURA
- TAJNO DRUŠTVO
- OVRHA PLJENIDBOM NA POKRETNINAMA, TRAŽBINAMA I DRUGIM IMOVINSKIM PRAVIMA
- TRGOVAC POJEDINAC
- PODRUŽNICE
- ODGOVORNOST ZA PRAVNE NEDOSTATKE (ZAŠTITA OD EVIKCIJE)
- Odgovornost prijevoznika
- UGOVOR O LICENCI
- UGOVOR O OSTAVI
- DIONIČKO DRUŠTVO
- NAKNADA NEMATERIJALNE ŠTETE
- OPSEG NAKNADE MATERIJALNE ŠTETE
- ODGOVORNOST VIŠE OSOBA ZA ISTU ŠTETU
- NAKNADA MATERIJALNE ŠTETE
- NAKNADA ŠTETE
- Ispunjenje ugovorne obveze
- ZASTUPANJE PRI SKLAPANJU UGOVORA
- POBOJNI UGOVORI
- NIŠTAVOST UGOVORA
- SKLAPANJE UGOVORA
- NELOJALNA KONKURENCIJA
- NEMOGUĆNOST ISPUNJENJA UGOVORA
- RASKID ILI IZMJENA UGOVORA ZBOG PROMIJENJENIH OKOLNOSTI
- PONUDA KOD SKLAPANJA UGOVORA
- Raskid ugovora zbog neispunjenja
- UGOVORI PRAVNE OSOBE
- Obvezni sadržaj ugovora o radu
- Uvjeti pod kojima se može raskinuti ugovor
- FORMA PONUDE I NJENO PRIHVAĆANJE PRI SKLAPANJU UGOVORA
- Posebne situacije kod prihvačanja ponude
- PREDUGOVORI
- OSNOVA UGOVORNE OBVEZE
- PRAVNA SPOSOBNOST PRI SKLAPANJU UGOVORA
- MANE VOLJE KOD SKLAPANJA UGOVORA
- FORMA SKLAPANJA UGOVORA
- FORMA UGOVORA II
- UVJET SKLAPANJA UGOVORA
- ROK KOD SKLAPANJA UGOVORA
- KAPARA I ODUSTATNINA KOD SKLAPANJA UGOVORA
- UGOVORNA OBVEZA
- Podnošenje ustavne tužbe od strane pravne osobe
- Uvjeti raskida ugovora




 
IZRADA WEB STRANICA

Imati dobre web stranice danas je gotovo neizbježno za bilo koju tvrtku ili organizaciju koja želi biti prisutna na tržištu. Evo nekoliko razloga zašto bi tvrtka trebala imati web stranice:

Dostupnost 24/7: Web stranice su dostupne 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, što omogućuje kupcima da se informiraju o proizvodima i uslugama tvrtke u bilo koje vrijeme.

Povećanje vidljivosti: Web stranice mogu pomoći tvrtkama da budu vidljivije na internetu, što može povećati broj posjetitelja i potencijalnih kupaca.

Predstavljanje tvrtke: Web stranice omogućuju tvrtkama da predstave svoje proizvode i usluge, povijest tvrtke, misiju i viziju, te da se razlikuju od konkurencije.

Komunikacija s kupcima: Web stranice omogućuju tvrtkama da komuniciraju s kupcima putem e-pošte, chatova, obrazaca za kontakt, društvenih mreža i drugih kanala komunikacije.

Prodaja proizvoda i usluga: Web stranice omogućuju tvrtkama da prodaju svoje proizvode i usluge online, što može biti vrlo profitabilno i prikladno za kupce.

Branding: Web stranice su važan alat za branding tvrtke, jer mogu pomoći u izgradnji prepoznatljivosti brenda, te u stvaranju pozitivne percepcije o tvrtki i njezinim proizvodima i uslugama.

Analitika i praćenje rezultata: Web stranice omogućuju tvrtkama da prate i analiziraju posjetitelje, te da bolje razumiju svoje kupce i poboljšaju svoje marketinške aktivnosti.

Sve u svemu, web stranice su važan alat za tvrtke koje žele biti konkurentne na tržištu, te komunicirati i prodavati svoje proizvode i usluge na najučinkovitiji način.

Link na našu ponudu za izradu web stranica - Provjerite!
 




Poslovni Forum d.o.o. ® ©


Poslovne usluge, web usluge, marketing, ekonomija, financije, web dizajn
Kontakt podaci - E-mail - Telefon - Mobitel