POKLON BON u vrijednosti 500 kuna
Besplatni poklon bon u vrijednosti 500 kuna koji možete iskoristiti Vi ili ga pokloniti drugoj osobi ili poslovnom subjektu. Pravi poklon za Vas ili Vaše poslovne partnere koji možete iskoristiti kako bi unaprijedili svoje poslovanje i marketing.
Link na poklon bon - Iskoristite popuste!
 

 

 
IZRADA WEB STRANICA ZA PODUZETNIKE
Izrada web stranica po izuzetno povoljnim cijenama. Izrada internet stranica koje možete uvijek samostalno ažurirati bez ikakvih dodatnih troškova. Objavite neograničeni broj tekstova, objavite sve ponude, akcije, oglase, kataloge...
Link za opširnije informacije o povoljnoj izradi kvalitetnih CMS web stranica
 

 

 
PRIMJERI UGOVORA, POSLOVNIH PLANOVA, IMENICI
Korisni primjeri ugovora, obrasci, primjeri poslovnih planova, imenici za direktni marketing, usluga sastavljanja imenika i baza podataka po Vašim potrebama, pretraživanje baza podataka, trgovačko zastupanje i posredovanje...
Informirajte se o našim uslugama - Isplati se!
 

 

 

 
NAPOMENA!
U nastavku je sadržaj web stranice koja je izrađena prije dosta vremena. S obzirom na protek vremena, neke od informacija možda više nisu aktualne. Za aktualne i ažurirane informacije, posjetite naslovnu stranicu ovog web portala.
Link na naslovnu stranicu web portala www.poslovniforum.hr
 

 

Klikni za pregled priloga


> NASLOVNA STR.

> RATARSTVO

> GOVEDARSTVO

> SVINJOGOJSTVO

> PERADARSTVO

> VOĆE I POVRĆE

> ZAŠTITA BILJA

> EKOLOŠKA POLJ.

> MEHANIZACIJA

> ZAKONI I PROPISI
PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

> Knjige (Literatura)

> Preporuke knjiga

> Analiza tla

> Veterina

> Investicije u poljoprivredi i izrada poslovnih planova

> Poslovna baza podataka

> Veterinarska ambulanta

> Agro marketing

> Web poljoprivreda

> OPG u Hrvatskoj

> Info prilozi

> Adresar i imenik

> Poslovni web katalog

> Posebne ponude i akcije

> Kontakt adrese
Poslovni web katalog Poslovni katalog Poslovni internet katalog

Ažurirano: 17. 10. 2019.
POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Link na brzi pregled poslovnih i internet usluga


Tržišni informacijski sustav
u poljoprivredi

 


Tržišni informacijski sustav u poljoprivredi (TISUP) započeo je s radom 21. studenog 1995. godine. Početak razvoja vezan je za Agronomski fakultet u Zagrebu. Razvijao se u sklopu međunarodnog projekta "Razvitak službi za potporu obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima" Ministarstva poljoprivrede i šumarstva RH, a od lipnja 2002. godine sastavni je dio Ministarstva poljoprivrede i šumarstva.
Mora se istaći da je TISUP obujmom svojih današnjih aktivnosti osjetno premašio onu razinu za koju je, zajedno sa stručnjacima Svjetske banke, prvotno ocijenjeno da je u ovom razdoblju iza nas realno dostižna.
Danas TISUP čini četveročlani tim mladih stručnjaka (Krešimir Jakuš, Zdenka Doko, Kristina Hojanić, Marijana Kojić-Jurinić).

Zasad TISUP obrađuje pet grupa proizvoda: cijene voća i povrća prikupljaju se tjedno sa svih većih veletržnica, tržnica i prodavaonica; cijene stoke, mesa i mesnih prerađevina prikupljaju se na oko 80% stočnih sajmova, u mesnim industrijama i mesnicama svaka dva tjedna; cijene žitarica, uljarica i riba i ribljih prerađevina mjesečno; agrarne inpute (sadnice, gnojivo, sjeme, stočna hrana i sredstva za zaštitu bilja)- polugodišnje.

TISUP surađuje i sa sličnim inozemnim organizacijama, dio je međunarodne baze (IMDE) u kojoj se razmjenjuju podaci o cijenama poljoprivrednih proizvoda u zemljama srednje i istočne Europe. Ažurira i niz drugih baza podataka primjerice o cijenama žitarica i uljarica na inozemnim burzama, cijenama mesa u EU.
Na temelju prikupljenih informacija redovito se pripremaju izvješća o stanju na poljoprivrednom tržištu. Primarna zadaća TISUP-a je pružiti pravodobnu i pravovaljanu informaciju o tržištu poljoprivrednih proizvoda radi povećanja njegove preglednosti na nacionalnoj, regionalnoj i na određenoj proširenoj internacionalnoj razini.

TISUP-ova izvješća o cijenama, tendencijama i stanju na tržištu poljoprivredno-prehrambenih proizvoda uopće, aktualna i godišnja, nezaobilazna su za izradu primjerice marketinških i poslovnih planova, investicijskih elaborata i studije izvodljivost i sl. Velika državna poduzeća, javne ustanove, hoteli, restorani, trgovački lanci u realizaciji i kontroli nabave poljoprivrednih proizvoda mogu, a već i postavljaju uvjete kupovine, provjeriti konkurentnost svojih dobavljača, pa informacije o trenutačnim cijenama podjednako su zanimljiva i ponuđaču i kupcu.

Redovitim, stalnim praćenjem tržišta TISUP je postao nezaobilazan u pripremi pojedinih mjera državne poljoprivredne politike izvor podataka za osiguravajuća društva, banke, carinu, veletrgovce i proizvođače, kao i podloga i izvor raznih seminarskih, diplomskih, ali i magistarskih radova i disertacija. Informacije koje nudi pomaže u odgovorima na pitanja koja zacijelo muče sve poljoprivrednike, a i ostale: trebam li prodati sve kasnije, trebam li prodati na lokalnom tržištu, u nekoj drugoj županiji ili inozemstvu, isplati li se ulagati u tehnologiju koja će moje proizvode dovesti nekoliko tjedana ranije na tržište te kada uopće započeti, a kada završiti proizvodnju i sl.

Uz najvažniji zadatak, preglednost poljoprivrednog tržišta, TISUP nastoji omogućiti svim tržnim sudionicima (poljoprivredna gospodarstva, zadruge, udruge, interesna udruženja, veletrgovcima, trgovcima, proizvođačima, hotelima, restoranima, bolnicama, HORH-u i ostalim malim i velikim potrošačima poljoprivrednih proizvoda) lak i brz način kupnje i prodaje svojih proizvoda, tj. brži i lakši oblik susreta ponude i potražnje (kada, gdje, pošto i kome prodati ili ponuditi). U TISUP-u je razvijeno web sučelje koje omogućuje svim korisnicima besplatan pregled svih aktualnih izvješća o stanju na poljoprivrednom tržištu, cijena, godišnjih izvješća, omogućava pretraživanje baze podataka, izradu analiza, pregled trendova, oglašavanje poduzeća, proizvoda i usluga. Omogućena je besplatna predaja ponude i potražnje poljoprivrednih proizvoda kao i preuzimanje detaljnih informacija o ponuđaču ili kupcu.

Čimbenici iznenađenja u poljoprivredi mogu biti i te kako neugodni. Stoga je u svijetu razvijen sustav opcije u trgovanju poljoprivrednim proizvodima čime se smanjuje rizik i za proizvođača i za trgovca. I u TISUP-u se razmišljalo o mogućnostima smanjenja rizika te o bržem protoku informacije, tko nudi ili potražuje. Stoga je omogućena besplatna objava trenutačne i buduće ponude i potražnje poljoprivrednih proizvoda na jednom mjestu. Time bi se zacijelo smanjio rizik prodaje i skratio put proizvoda do krajnjeg potrošača, što bi u konačnici trebalo donijeti i nižu cijenu krajnjem potrošaču.

  Opširnije...


 Naslovna

Agrometeorologija

Analiza tla

Hrvatski stočarsko selekcijski centar

Zarazne bolesti

Poznavanje mesa

Precizno gospodarenje

Prijatelji životinja

43. Međunarodni sajam poljoprivrede

44. Međunarodni sajam poljoprivrede

Veterina

Veterinarska pomoć

Činčile

Uzgoj nojeva

Uzgoj gljiva

Razni prilozi

Kućni ljubimci

Prodaja poljoprivrednih proizvoda na tržnicama

MESO - prvi hrvatski časopis o mesu

Europske integracije

INFO Prilozi

Baza podataka
Poslovni Forum d.o.o. za informatiku i poslovne usluge


Istraživanje tržišta - Izrada poslovnih planova - Izrada web stranica - Savjetovanje
Kontakt e-mail adrese i telefoni