Klikni za pregled priloga


> NASLOVNA STR.

> RATARSTVO

> GOVEDARSTVO

> SVINJOGOJSTVO

> PERADARSTVO

> VOĆE I POVRĆE

> ZAŠTITA BILJA

> EKOLOŠKA POLJ.

> MEHANIZACIJA

> ZAKONI I PROPISI




PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

> Knjige (Literatura)

> Preporuke knjiga

> Analiza tla

> Veterina

> Investicije u poljoprivredi i izrada poslovnih planova

> Poslovna baza podataka

> Veterinarska ambulanta

> Agro marketing

> Web poljoprivreda

> OPG u Hrvatskoj

> Info prilozi

> Adresar i imenik

> Poslovni web katalog

> Posebne ponude i akcije

> Kontakt adrese




Poslovni web katalog Poslovni katalog Poslovni internet katalog

Ažurirano: 17. 1. 2021.












POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Link na brzi pregled poslovnih i internet usluga



PROIZVODNJA PŠENICE

Poljoprivredna proizvodnja vrlo je složen proces koji zahtjeva planiranje i donošenje odluka koje utječu na uspjeh proizvodnje. Donošenje pravodobnih i ispravnih odluka usko je vezano s posjedovanjem odgovarajućih znanja i vještina, pravodobnih informacija, pravilim uočavanjem i sagledavanjem mogućih problema i iznalaženja odgovarajućih pravovremenih rješenja.

Planiranje proizvodnje pšenice

-Analiza tržišta, otkupa, otkupne cijene, cijena sirovina i troškova proizvodnje

-Plasman prehrambenoj industriji, nadomjestak ječmu u proizvodnji piva, stočna hrana kao zrno ili otpaci pri meljavi, noseća kultura u proizvodnji krmenih kultura

-Odabir sorte pšenice (ozima, jara)

-Analiza tla i klimatski uvjeti

-Plodosmjena i predusjevi

-Obrada tla

-Dopunska obrada tla

-Gnojidba u osnovnoj obradi tla, pred sjetvu, prva i druga prihrana

-Količine i omjeri gnojiva pri svakoj gnojidbi

-Optimalni rokovi za sjetvu

-Izračunavanje sjetvene norme prema sorti, masi sjemenki, klijavosti i čistoći sjemena

-Sortiment sjemena pšenice (BC Institut Zagreb, Agrigenetics, Poljoprivredni institut Osijek, introducirane sorte

-Zaštita od bolesti po fazama razvoja (busanje, početak cvatnje, početak klasanja, nakon sjetve, do pojave zastavice, početka vlatanja, pojava prvog koljenca)

Zaštita od bolesti po vrstama bolesti (pepelnica, rđa, septorioze, fuzarioze, smrdljiva snijet, prašna snijet)

-Zaštita od uskolisnog i širokolisnog korova

-Karenca

-Zaštita od štetnika miševa, voluharica i ličinka leme

-Primjena insekticida

-Žetva

-Dodatno sušenje, vlažnost zrna

-Transport

-Kalkulacija priroda pšenice

Opširnije...

 

Druge kulture
Proizvodnja ječma - plan gnojidbe

Za točno i racionalno planiranje gnojidbe potrebno je obaviti analizu tla, a isto vrijedi i kod proizvodnje i svih drugih kultura.
Bitan je i podatak o plodosmjeni i prekulturi, kao i podatak o zaostalim dijelovima pretkulture na obradivom tlu.

 

 

 

 

Izbor
 

 



RATARSTVO

Proizvodnja duhana

Proizvodnja pšenice

Proizvodnja kukuruza

Proizvodnja krumpira

Proizvodnja šećerne repe

Proizvodnja ozimog ječma

Proizvodnja jarog ječma

Gnojidba kod proizvodnje ječma

Proizvodnja krmnog sirka

Proizvodnja soje

Proizvodnja suncokreta

Proizvodnja uljane repice

Proizvodnja zobi

MATIČNA KNJIGA BILJNE PROIZVODNJE

Folijarna prihrana šećerne repe

Rast i razvoj kukuruza

Savjeti za proizvodnju kukuruza

Literatura (knjige)

Plodosmjena

Silaža

Elementarne nepogode

Neke bolesti pšenice

Otkup pšenice

ANALIZA TLA

Agrometeorolog
Hrana i poljoprivreda u tržišnom gospodarstvu

Knjiga: "Proizvodnja krumpira"

Knjiga: "Proizvodnja kukuruza"

Utvrđivanje gubitaka na žitnom kombajnu

Priprema tla za sjetvu

Zakoni i propisi


Poslovni web katalog Poslovni web katalog Poslovni web katalog



Poslovni Forum d.o.o. za informatiku i poslovne usluge


Istraživanje tržišta - Izrada poslovnih planova - Izrada web stranica - Savjetovanje
Kontakt e-mail adrese i telefoni