Besplatna izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge
Poslovni forum d.o.o. ove godine obilježava dvadeset godina uspješnog poslovanja.
Tim povodom, poklanjamo Vam BESPLATNU izradu CMS web stranica.
Inače, redovna cijena izrade CMS web stranica je 3900 kuna + PDV
Iskoristite ponudu za BESPLATNU izradu web stranica - Link na opširnije

OPIS MOGUĆNOSTI CMS STRANICA

SADRŽAJ (MENU) I STRANICE
- Mogućnost kreiranja neograničenog broja web stranica (članaka)
- Samostalno kreiranje potrebnih kategorija i potkategorija
- Mogućnost dijeljenja kategorija u potkategorije
- U svaku kategoriju možete dodati neograničeni broj stranica
- Samostalno ažuriranje svih članaka, kategorija i sadržaja
- Jednostavno kreiranje modernih foto-galerija
- Jednostavno objavljivanje YouTube video priloga
- Print verzija svake stranice prilagođena za ispis
- Svaka stranica je optimizirana za Google i druge tražilice

VIJESTI
- Posebna cjelina za dodavanje neograničenog broja vijesti
- Automatski prikaz najnovijih vijesti u obliku pokretnog teksta
- Arhiva vijesti sa brzim pregledom po naslovima i pretraživanjem
- Osim vijesti možete objaviti i bilo koji drugi tekst ili slike
- Mogućnost kreiranja foto i video galerija, PDF, Word dokumenata

KATALOG
- Web katalog za tablično predstavljanje proizvoda ili usluga
- Mogućnost predstavljanja nekretnina, apartmana, oglasa...
- Mogućnost otvaranja neograničenog broja kataloških kategorija
- Mogućnost samostalnog kreiranja karakteristika i opisa
- Mogućnost dodavanja linka za opširnije informacije, web shop...
- Slanja upita putem kontakt forme (narudžbe, rezervacije...)

DIZAJN
- Samostalni odabir gotovih predložaka (dizajna)
- Preko 240 gotovih dizajna koje možete samostalno mijenjati
- Izmjena slika u zaglavlju i svih drugih grafičkih elemenata
- Mogućnost kreiranja samostalne uvodne stranice u web portal
- Samostalno uređivanje dodatnih oglasnih prostora na stranicama
- Zastavice kao linkovi prema verzijama na stranim jezicima
- Mogućnost pretraživanja svih objavljenih članaka i vijesti
- Responsive web design - Stranice su prilagođene za mobitele

ADMINISTRATORSKI DIO
- Jednostavno upravljanje svim sadržajima, dizajnom stranica
- Unos i ažuriranje tekstova i slika putem WYSIWYG HTML alata
- Podrška za Google Analytics i slične aplikacije
- Samostalna detaljna statistika ugrađena u sam CMS
- Indikatori indeksiranosti na Google tražilici
- Mogućnost nadogradnje sustava sa drugim modulima
- Kompletna administracija je na hrvatskom jeziku

Iskoristite ponudu za BESPLATNU izradu web stranica - Link na opširnije

 

 

 
NAPOMENA!
U nastavku je sadržaj web stranice koja je izrađena prije dosta vremena. S obzirom na protek vremena, neke od informacija možda više nisu aktualne. Za aktualne i ažurirane informacije, posjetite naslovnu stranicu ovog web portala.
Link na naslovnu stranicu web portala www.poslovniforum.hr
 

 

Klikni za pregled priloga


> NASLOVNA STR.

> RATARSTVO

> GOVEDARSTVO

> SVINJOGOJSTVO

> PERADARSTVO

> VOĆE I POVRĆE

> ZAŠTITA BILJA

> EKOLOŠKA POLJ.

> MEHANIZACIJA

> ZAKONI I PROPISI
PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

> Knjige (Literatura)

> Preporuke knjiga

> Analiza tla

> Veterina

> Investicije u poljoprivredi i izrada poslovnih planova

> Poslovna baza podataka

> Veterinarska ambulanta

> Agro marketing

> Web poljoprivreda

> OPG u Hrvatskoj

> Info prilozi

> Adresar i imenik

> Poslovni web katalog

> Posebne ponude i akcije

> Kontakt adrese
Poslovni web katalog Poslovni katalog Poslovni internet katalog

Ažurirano: 28. 9. 2020.
POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Link na brzi pregled poslovnih i internet uslugaPLODOSMJENA

Monokulture bez plodosmjene rađaju bolestima i štetočinjama
Krumpirova nematoda Međimurje pretvara u svojevrsnu karantenu. Glavni uzrok toj bolesti koja se, po svemu, neće zadržati samo u tom dijelu zemlje, širenju krumpirove zlatice i sličnim drugim sve češćim bolestima i štetočinjama, isključivo je u nepridržavanju pravilne plodosmjene koja podrazumijeva primjerice uzgoj krumpira na istim površinama ne češće nego svake četvrte godine.

Suvremena zaštita bilja od štetočinja temelji se na raznovrsnim preventivnim mjerama koje se samo prema potrebi dopunjuju kurativnim mjerama uključujući i primjenu sredstava za zaštitu bilja. Između tih preventivnih mjera posebice se ističe primjena plodosmjene, tj. izmjene vrste usjeva na istoj površini. Sada, prije početka proljetne sjetve, korisno je upozoriti na važnost plodosmjene u sprečavanju nekih vrlo važnih štetočinja.

Najbolji primjer važnosti pravilne plodosmjene jaka je zaraza krumpirovom nematodom u Međimurju, o kojoj je i Vrt nedavno pisao. Da su tamošnji uzgajači krumpira barem djelomično poštovali poznata pravila da se ne smije na istoj površini prečesto ponavljati sadnja krumpira, ne bi sada trpjeli gubitke izazvane tom pojavom. Kao što se zna, sada se na zaraženim površinama uopće ne smije uzgajati krumpir, a u području proglašenim karantenskim krumpir se smije saditi samo na površinama koje su pregledane i na kojima nije ustanovljena zaraza. Već iduće godine bit će potrebno uobičajene kultivare zamijeniti onima otpornim na krumpirovu nematodu (što je trebalo provesti već ove godine).

Krumpir, pa krumpir, pa krumpirova nematoda
Sve to samo i isključivo dogodilo se zbog nepridržavanja pravilne plodosmjene koja podrazumijeva uzgoj krumpira na istoj površini, ne češće nego svake četvrte godine. Pri tome se ne smije smatrati da će problem krumpirove nematode ostati ograničen samo na Međimurje: jaku pojavu tog štetnika treba očekivati svuda gdje se na istoj površini svake godine ili svake druge godine uzgaja krumpir.
Navodimo ovaj primjer radi pouke.

Naime, brojni su drugi štetočinje čiju jaku pojavu možemo izazvati nepridržavanjem poznatih pravila o nužnosti plodosmjene. Uostalom, osim fitomedicinskih, postoje i brojni agronomski razlozi zbog kojih je svako ponavljanje uzgoja iste kulture štetno i uzrokuje snižavanje priroda ili povećanje troškova proizvodnje ili pak obje posljedice.

Uspješan uzgoj zelja na području Ogulina i Varaždina ugrozit će kupusna nematoda ako se uzgoj zelja bude ponavljao češće nego svake četvrte godine. K tome, ta se nematoda hrani i korijenjem korova iz porodice kupusnjača, pa će te korove trebati temeljito suzbijati na svim površinama na koje idućih godina dolazi uzgoj zelja. Još je ugroženiji poljski uzgoj raznih vrsta povrća stalno na istim površinama, pa su sve veći gubici u toj proizvodnji od korijenovih nematoda i stabljikine nematode na Kaštelanskom polju, u okolici Umaga, mjestimice u Slavoniji i drugdje.

Hrvatskoj prijeti i unos sojine nematode, pa će uskoro trebati i te kako paziti na pridržavanje određena razdoblja između ponavljanja uzgoja te kulture i drugih mahunarki.
Repina nematoda na mnogim je našim repištima. No, štete nastaju samo ondje gdje se šećerna repa sije prečesto. Svojedobno su velike štete bile nastale na površinama kombinata Belje, a manje i na VUPIK-u jer se šećerna repa prečesto sijala na istu parcelu. Na Belju je zabilježeno sniženje sadržaja šećera u korijenu zbog napada repine nematode na nedopustivih 10-11 posto. Upozoravamo da se ne smije zaboraviti repina nematoda u nas i da se uzgoj šećerne repe nipošto ne smije ponavljati češće nego svake četvrte godine na istoj površini.
Ponovljena sjetva suncokreta uzrokuje nagomilavanje brojnih uzročnika bolesti od koje i te kako trpi ta kultura, pa takvu praksu treba i dalje izbjegavati.

Učestala pojava smrdljive pšenične snijeti i pšenične nematode, simbola zaostale poljoprivrede, upozorava na nepridržavanje potrebna razmaka između ponavljanja sjetve pšenice, ali i na povećanu primjenu nekvalitetna vlastita sjemena umjesto kvalitetna certificirana sjemena.
U ovogodišnjoj proljetnoj sjetvi treba promijeniti i odnos prema ponovljenoj sjetvi kukuruza. Iako se dugo godina smatralo kako kukuruz podnosi ponovljenu sjetvu, novija su istraživanja dokazala da se pri ponovljenoj sjetvi postupno snizuju prinosi. I prije se znalo da je na ponovljenoj sjetvi kukuruza zaraza kukuruznim moljcem uvijek veća nego tamo gdje se kukuruz ne uzgaja u monokulturi. No, pojava kukuruzne zlatice trebala bi zadati "smrtni" udarac monokulturi kukuruza u Hrvatskoj.

Prevencija šteta i kemijska zaštita
Ličinke kukuruzne zlatice hrane se samo korijenjem kukuruza. Na kukuruzištu se peludom, svilom i lišćem hrane i odrasli oblici i tu u tlo odlažu jaja. Stoga ako ličinke sljedeće godine na toj površini opet nađu kukuruz, u velikom će broju preživjeti i dati mnogo brojniju populaciju odraslih oblika. Stoga u monokulturi kukuruza brojnost zlatica može brzo doseći onu u koje nastaju gospodarske štete, a to je približno jedna zlatica po biljci.

Stalnim sustavnim praćenjem širenja kukuruzne zlatice u Hrvatskoj, koje već sedam godina provodi Zavod za poljoprivrednu zoologiju Agronomskog fakulteta u Zagrebu, može se dati određena prognoza pojave zlatice u 2002., a ostvarenje će ovisiti i o klimatskim prilikama. Tako se u spomenutu Zavodu predviđa da će u 2002. godini na mnogim površinama na kojima se ponavlja uzgoj kukuruza u Srijemu i Podunavlju te Baranji nastati veće štete. U ostalim dijelovima Slavonije i sjeverozapadne Hrvatske u kojima se štetnik već proširio ponovljena sjetva kukuruza omogućit će jače razmnožavanje i brže širenje na nova područja.
Stoga je očigledan sljedeći zaključak.
Želimo li spriječiti štete i izbjeći primjenu kemijskih sredstava za zaštitu bilja za suzbijanje kukuruzne zlatice u Hrvatskoj, potrebno je svakako izbjeći ponovljenu sjetvu kukuruza dva puta na istu površinu.

Navedeni su primjeri samo za neke ratarske kulture, no kod sadnje svih ratarskih kultura neminovno je obvezna plodosmjena!

 Analiza tla

 RATARSTVO

Proizvodnja duhana

Proizvodnja pšenice

Proizvodnja kukuruza

Proizvodnja krumpira

Proizvodnja šećerne repe

Proizvodnja ozimog ječma

Proizvodnja jarog ječma

Gnojidba kod proizvodnje ječma

Proizvodnja krmnog sirka

Proizvodnja soje

Proizvodnja suncokreta

Proizvodnja uljane repice

Proizvodnja zobi

MATIČNA KNJIGA BILJNE PROIZVODNJE

Folijarna prihrana šećerne repe

Rast i razvoj kukuruza

Savjeti za proizvodnju kukuruza

Literatura (knjige)

Plodosmjena

Silaža

Elementarne nepogode

Neke bolesti pšenice

Otkup pšenice

ANALIZA TLA

Agrometeorolog
Hrana i poljoprivreda u tržišnom gospodarstvu

Knjiga: "Proizvodnja krumpira"

Knjiga: "Proizvodnja kukuruza"

Utvrđivanje gubitaka na žitnom kombajnu

Priprema tla za sjetvu

Zakoni i propisi


Poslovni web katalog Poslovni web katalog Poslovni web katalogPoslovni Forum d.o.o. za informatiku i poslovne usluge


Istraživanje tržišta - Izrada poslovnih planova - Izrada web stranica - Savjetovanje
Kontakt e-mail adrese i telefoni