Besplatna izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge
Poslovni forum d.o.o. ove godine obilježava dvadeset godina uspješnog poslovanja.
Tim povodom, poklanjamo Vam BESPLATNU izradu CMS web stranica.
Inače, redovna cijena izrade CMS web stranica je 3900 kuna + PDV
Iskoristite ponudu za BESPLATNU izradu web stranica - Link na opširnije

OPIS MOGUĆNOSTI CMS STRANICA

SADRŽAJ (MENU) I STRANICE
- Mogućnost kreiranja neograničenog broja web stranica (članaka)
- Samostalno kreiranje potrebnih kategorija i potkategorija
- Mogućnost dijeljenja kategorija u potkategorije
- U svaku kategoriju možete dodati neograničeni broj stranica
- Samostalno ažuriranje svih članaka, kategorija i sadržaja
- Jednostavno kreiranje modernih foto-galerija
- Jednostavno objavljivanje YouTube video priloga
- Print verzija svake stranice prilagođena za ispis
- Svaka stranica je optimizirana za Google i druge tražilice

VIJESTI
- Posebna cjelina za dodavanje neograničenog broja vijesti
- Automatski prikaz najnovijih vijesti u obliku pokretnog teksta
- Arhiva vijesti sa brzim pregledom po naslovima i pretraživanjem
- Osim vijesti možete objaviti i bilo koji drugi tekst ili slike
- Mogućnost kreiranja foto i video galerija, PDF, Word dokumenata

KATALOG
- Web katalog za tablično predstavljanje proizvoda ili usluga
- Mogućnost predstavljanja nekretnina, apartmana, oglasa...
- Mogućnost otvaranja neograničenog broja kataloških kategorija
- Mogućnost samostalnog kreiranja karakteristika i opisa
- Mogućnost dodavanja linka za opširnije informacije, web shop...
- Slanja upita putem kontakt forme (narudžbe, rezervacije...)

DIZAJN
- Samostalni odabir gotovih predložaka (dizajna)
- Preko 240 gotovih dizajna koje možete samostalno mijenjati
- Izmjena slika u zaglavlju i svih drugih grafičkih elemenata
- Mogućnost kreiranja samostalne uvodne stranice u web portal
- Samostalno uređivanje dodatnih oglasnih prostora na stranicama
- Zastavice kao linkovi prema verzijama na stranim jezicima
- Mogućnost pretraživanja svih objavljenih članaka i vijesti
- Responsive web design - Stranice su prilagođene za mobitele

ADMINISTRATORSKI DIO
- Jednostavno upravljanje svim sadržajima, dizajnom stranica
- Unos i ažuriranje tekstova i slika putem WYSIWYG HTML alata
- Podrška za Google Analytics i slične aplikacije
- Samostalna detaljna statistika ugrađena u sam CMS
- Indikatori indeksiranosti na Google tražilici
- Mogućnost nadogradnje sustava sa drugim modulima
- Kompletna administracija je na hrvatskom jeziku

Iskoristite ponudu za BESPLATNU izradu web stranica - Link na opširnije

 





























 

 
NAPOMENA!
U nastavku je sadržaj web stranice koja je izrađena prije dosta vremena. S obzirom na protek vremena, neke od informacija možda više nisu aktualne. Za aktualne i ažurirane informacije, posjetite naslovnu stranicu ovog web portala.
Link na naslovnu stranicu web portala www.poslovniforum.hr
 

 

Klikni za pregled priloga


> NASLOVNA STR.

> RATARSTVO

> GOVEDARSTVO

> SVINJOGOJSTVO

> PERADARSTVO

> VOĆE I POVRĆE

> ZAŠTITA BILJA

> EKOLOŠKA POLJ.

> MEHANIZACIJA

> ZAKONI I PROPISI




PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

> Knjige (Literatura)

> Preporuke knjiga

> Analiza tla

> Veterina

> Investicije u poljoprivredi i izrada poslovnih planova

> Poslovna baza podataka

> Veterinarska ambulanta

> Agro marketing

> Web poljoprivreda

> OPG u Hrvatskoj

> Info prilozi

> Adresar i imenik

> Poslovni web katalog

> Posebne ponude i akcije

> Kontakt adrese




Poslovni web katalog Poslovni katalog Poslovni internet katalog

Ažurirano: 13. 7. 2020.












POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Link na brzi pregled poslovnih i internet usluga


SVINJOGOJSTVO

SIRUTKA KAO DOPUNA U ISHRANI SVINJA


Danas u doba velikih promjena u ishrani životinja zbog pojave kravljeg ludila, kao dopuna u ishrani svinja značajna je upotreba svježe sirutke. Godinama neopravdano zapostavljena sirutka bacala se u vodotokove i time dodatno opterećivala okoliš.

Sirutka zaostaje kod proizvodnje sira nakon što su iz mlijeka izdvojeni mast i kazein. Postoji slatka i kisela svježa sirutka, što ovisi o tome jesu li dobivene iz slatkog ili ukiseljenog mlijeka.
Od 10 kg mlijeka dobije se do 1 kg sira i oko 9 litara sirutke koja sadrži 5,5 - 7,5 % suhe tvari. Od hranjivih tvari u sirutki ima najviše latkoze 4,5 - 6 % ili oko 80 % suhe tvari, proteina 0,6 - 1,1 % ili 11 do 14 % suhe tvari, mliječne masti u tragovima 0,06 - 0,8 % ili 0,1 % u suhoj tvari, pepela 0,4 - 0,9 % odnosno 7 - 12 % u suhoj tvari.
Energetska vrijednost 1 kg suhe tvari sadrži 13.673 kJ ME (svinje). Prema tome, 1 kg svježe sirutke sa 6 % suhe tvari ima 820 kJ ME.
 
Aminokiselinski sastav proteina sirutke je povoljan, čak s više cistina (2,0 - 2,6 %) nego u mlijeku, sirutka može podmiriti oko 50 % potrebne količine 5 najvažnijih esencijalnih aminokiselina.

U ishrani svinja sirutka se upotrebljava za kategorije od 18 kg do kraja tova. Za mlađu i lakšu prasad nije pogodna zbog malog probavnog sustava, dok je velike svinje mogu popiti u velikim količinama. Obzirom da je siromašna energijom (podmiruje oko 25 % potreba) mora se nadopuniti s kukuruzom ili koncentratima.

Da bi se osigurao maksimalni prirast, svinje moraju dobivati sirutku stalno, bez prekida u opskrbi, kako bi se izbjegao period ponovnog privikavanja. Obzirom da svinje više vole mokru hranu nego suhu, najbolje je koristiti mješavinu sirutke sa smjesom za tov. Time se eliminiraju dišne smetnje zbog prašenja hrane, iako se može odvojeno ponuditi koncentrat i sirutka za piće. Značajna ušteda postiže se na uštedi vode, jer tokom čitavog tova voda se uopće ne koristi, već je životinja konzumira preko sirutke. Važna je također i temperatura sirutke.

Tokom zimskog tova bitno je da je njezina temperatura oko 40 stupnjeva kako bi svinje što manje hrane trošile na vlastito zagrijavanje, dok je ljeti lakše održati temperaturu na višoj razini zbog više temperature okolice. Klimatizacija...

Svinje mogu popiti dvostruko veće količine sirutke nego vode te izlučuju veliku količinu mokraće, stolica je mekana, proizvodi se dva puta više izmeta pa je potrebno održavati primjerenu higijenu i pojačani sustav ventilacije, naročito ljeti.

Prijelazi s tople na hladnu sirutku i obrnuto moraju biti postepeni, jer dolazi do prežderavanja svinja, pa time i do povećanih uginuća uslijed preobilne proizvodnje plinova zbog razvoja bakterija iz roda Clostridiae. Zapletaj crijeva je također jedan od problema uslijed pretjerane konzumacije.

Korištenjem sirutke u ishrani svinja postižu se značajnje uštede smjese za tov, kao i smanjenje dužine tova. Prema tome, nema neki značajan razlog da se ne primjenjuje ovakav način ishrane svinja, bilo u manjim seoskim domaćinstvima ili u industrijskom uzgoju ukoliko nam je dostupna sirutka.

 



Svinjogojstvo

Aktualno stanje u svinjogojstvu

Mijenjanje kakvoće polovica upotrebom hibridnih nerastova i krmača

Klimatizacija svinjogojilišta i dvonamjenske hranilice

Križanje svinja

Pododjel za uzgoj i selekciju svinja pri HSSC

Sirutka kao dopuna u ishrani svinja

Literatura

Utjecaj hranidbe životinja na okoliš

Zarazne bolesti

Enzotska pneumonia svinja ili Gripa prasadi

Klasična svinjska kuga

Vrbanac

Slinavka i šap

Trihineloza

Bedrenica

Iz tiska

Zakoni i propisi

Teme u pripremi



Poslovni Forum d.o.o. za informatiku i poslovne usluge


Istraživanje tržišta - Izrada poslovnih planova - Izrada web stranica - Savjetovanje
Kontakt e-mail adrese i telefoni