POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Želite poboljšati svoje poslovanje, povećati prodaju? Imate sve manje kupaca? Slaba je potražnja za vašim uslugama? Opada vam promet i dobit? Svakim danom imate sve manje posla? Provjerite ponudu naših marketing usluga. Izrada web stranica, cijena vrlo povoljna.
Link na pregled ponude - Poslovne usluge za poduzetnike
 

 

 
IZRADA WEB STRANICA, POVOLJNO I KVALITETNO
Izrada web stranica po izuzetno povoljnim cijenama. Izrada internet stranica koje možete uvijek samostalno ažurirati bez ikakvih dodatnih troškova. Objavite neograničeni broj tekstova, objavite sve ponude, akcije, oglase, kataloge...
Link za opširnije informacije o povoljnoj izradi kvalitetnih CMS web stranica
 

 

 
POSLOVNE INFORMACIJE, SAVJETI I ANALIZE
Potražite sve informacije o poslovanju u Hrvatskoj, pravne, porezne i druge savjete, informacije o internet oglašavanju i marketingu, rezultate istraživanja tržišta, poslovne analize, informacije o kreditima za poduzetnike, poticajima...
Kontaktirajte nas ukoliko su Vam potrebne poslovne informacije
 

 

 
PRIMJERI UGOVORA, POSLOVNIH PLANOVA, IMENICI
Korisni primjeri ugovora, obrasci, primjeri poslovnih planova, imenici za direktni marketing, usluga sastavljanja imenika i baza podataka po Vašim potrebama, pretraživanje baza podataka, trgovačko zastupanje i posredovanje...
Informirajte se o našim uslugama - Isplati se!
 

 


Klikni za pregled priloga
PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNI FORUM

PRETRAŽIVANJE NARODNIH NOVINAPRETRAŽIVANJE

ZAKONSKA REGULATIVA TURISTIČKE DJELATNOSTI

SADRŽAJ



TURIZAM

Prilozi

> Pregled najvažnijih zakona i drugih propisa

> Trgovačko pravo

> Management

> Europske integracije

> Poslovni WEB katalog

> INFO prilozi

> Kako postati ugovornim korisnikom Poslovnog Foruma?

> Baza podataka Hrvatskog gospodarstva (pretraživanje)

> Kontinentalni gospodarski resursi u funkciji razvitka turizma Republike Hrvatske


Poslovni web katalog Poslovni web katalog Poslovni web katalog

SEARCH

Google


WWW Poslovni Forum

 

Ažurirano: 26. 12. 2024.


Posebna ponuda
Izrada web stranica
Izrada CMS stranica
Besplatno za web stranice
Dodatne Internet usluge
Izrada primjera ugovora
Izrada poslovnog plana
Imenici - Adresari


IZRADA WEB STRANICA

Naručite izradu modernih web stranica. U svega nekoliko minuta, kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć naših CMS web stranica. Moderni dizajni za Vaše web stranice. Korištenje CMS web stranica slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija i imate brzo svoju prvu web stranicu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog...

Mobilna responzivnost web stranica je prilagođavanje web stranice svim preglednicima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve web stranice. Besplatna optimizacija za tražilice; SEO optimizacija omogućava vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci.

Dizajn responzivnih web stranica, registracija domene, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, implementacija plaćanja karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica...

Iskoristite ponudu: izrada web stranica i hosting po najnižim cijenama. Besplatna prijava na tražilice, besplatni e-mail, besplatna .hr domena, besplatna podrška za internet marketing...

>> Link na ponudu za izradu web stranica >>













POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Link na brzi pregled poslovnih i internet usluga


 Posebna ponuda: Izrada internet stranica za apartmane (turizam)

PRILOG I.
- ELEMENTI ZA KATEGORIZACIJU HOTELA
- POSTOJEĆI OBJEKTI

 

HOTEL

1. USLUGE RECEPCIJE I OSTALO

1.1. Recepcija

1. Natkriven ulaz u hotel (nadstrešnica iznad ulaznih vrata)

2. Zaseban prostor recepcije: ulazni prostor i recepcijski pult

3. Recepcija radi 16h dnevno (u ostalom vremenu recepcija dostupna na poziv)

4. Recepcija radi 24h dnevno

5. Cjenik smještajnih jedinica na recepciji na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku

6. Telefonska centrala s najmanje dvije direktne linije

7. Usluge pošte i dostave poruka gostu

8. Uniformirani recepcionari s pločicom s imenom osobe (osim za hotele s 2* i 3* s manje od 20 smještajnih jedinica)

9. Stolice i sl. s niskim stolićem, s mogućnošću premještanja

10. Pepeljare, osim u dijelovima za nepušače

1.2 Udobnost/općenito

1. Grijanje ( osim u objektima koji posluju ljeti)

2. Hlađenje

1.3 Sadržaji i usluge

1.Mogućnost korištenja telefona za interne i vanjske pozive

2. Usluga faksa

3. Usluga e-maila

4. Sef

5.TV u boji u prostoru s mogućnošću sjedenja

6. Vratar i nosač prtljage

7. Parkiralište za 20% smještajnih jedinica (do 500 m od hotelskog ulaza)

8. Natkriveno parkiralište za 20% smještajnih jedinica (do 500 metara od hotelskog ulaza)

9. Prostor za automobile za ukrcavanje i iskrcavanje prtljage

10. Usluga čuvanja prtljage

11. Usluga čuvanja prtljage dulje od jednog dana

12. Mogućnost mijenjanja valute

13. Mogućnost plaćanja međunarodnim kreditnim karticama

14. Usluge pranja i glačanja odjeće

15. Osigurana usluga kemijskog čišćenja odjeće

16. Aparat za čišćenje cipela (osim u objektima koji posluju ljeti)

17. Osoba na recepciji koja govori najmanje jedan strani jezik

18. Kutija prve pomoći

19. Mogućnost poziva hitne medicinske pomoći

1.4 Sanitarije u javnim prostorima (sukladno općim odredbama Pravilnika)

Osnovni uvjeti

1. Sanitarije u pravilu pod istim krovom i u blizini sadržaja, ako nisu pristup do sanitarija mora biti zaštičen od oborina

2. Na ulazu istaknute uobičajene oznake zahoda za žene i zahoda za muškarce

3. Pod od protukliznog i vodootpornog materijala koji se lako čisti i održava (keramičke pločice i sl.)

4. Zid od vodonepropusnog materijala koj se lako čisti i održava (keramičke pločice i sl.)

5. Prirodno ili mehaničko provjetravanje

6. Sredstvo za osvježavanje prostora

7. Odgovarajuča rasvjeta

Predprostor zahoda za žene i zahoda za muškarce

8. Umivaonik s tekućom toplom i hladnom vodom

9. Tekući sapun

10. Papirnati ručnici s držačem ili uređaj s platnenim ručnikom u roli ili uređaj za sušenje ruku

11. Ogledalo

12. Koš za otpatke

13. Polica za odlaganje stvari

Zahod za žene

14. WC školjka s ispiračem

15. Kuka za odjeću

16. Mogućnost zaključavanja vrata i sl.

17. Koš za otpatke

18. Polica za odlaganje stvari

19. Držač s WC papirom

20. Četka za čišćenje zahodske školjke

Zahod za muškarce

21. WC školjka s ispiračem

22. Kuka za odjeću

23. Mogućnost zaljučavanja vrata ili sl.

24. Držač s WC papirom

25. Četka za čišćenje zahodske školjke

26. Pisoar na ispiranje tekućom vodom postavljen ili ograđen tako da se ne vidi izvana

Napomena: Broj zahoda s predprostorima prema općem dijelu Pravilnika

1.5 Čišćenje i opće stanje recepcije

1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

4. Recepcijski pult čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

5. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

6. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl.

7. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

8. Uređaji ispravni

1.6 Čišćenje i opće stanje sanitarija u javnim prostorima

1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

4. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl.

5. Sanitarna oprema i armature čiste i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

7. Uređaji ispravni

2. HORIZONTALNE I VERTIKALNE KOMUNIKACIJE I OSTALO

2.1 Horizontalne i vertikalne komunikacije (hodnici, stubišta, dizala)

1. Glavno stubište koje povezuje sve katove

2. Smještajne jedinice označene brojem ili drugom oznakom

3. Dizalo za goste s tri kata (četiri nivoa) za građevinu s više od 30 smještajnih jedinica

4.Dizalo za goste s dva kata ( tri nivoa) (za više od 50 smještajnih jedinica dodatno dizalo)

5. Dizalo za osoblje ili stubište za osoblje za građevinu s dva kata (tri nivoa)

6. Prirodan ili mehanički sustav prozračivanja hodnika

Za građevinu u kojoj nije moguće ugraditi dizalo za goste mora se izvršiti propisana kompenzacija

2.2 Čišćenje i opće stanje

1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

4. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl.

5. Stepeništa čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

6. Dizala čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

7. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

8. Uređaji ispravni

3. SMJEŠTAJNE JEDINICE - MODULI (SOBA, HOTELSKI APARTMAN - SUITE)

3.1 Minimalna netto površina modula sobe (modul čine: predprostor ako ga ima, spavaći dio sobe + kupaonica)

Hotel 2*

1. Dvokrevetna soba: površina 15m2

2. Jednokrevetna soba: površina 11m2

Hotel 3*

3. Dvokrevetna soba: površina 17,5m2

4. Jednokrevetna soba: površina 12m2

Hotel 4*

5. Dvokrevetna soba: površina 21,5m2

6. Jednokrevetna soba: površina 16,5m2

Hotel 5*

7. Dvokrevetna soba: pocršina 24m2

8. Jednokrevetna soba: površina 18m2

Iznimno dozvoljeno odstupanje od površine modula je do 1 m2. Hoteli koji imaju odstupanje površine modula za više od 1m2 moraju u propisanom roku izvršiti utvrđenu kompenzaciju ili povećati površinu modula

3.2 Minimalna netto površina modula hotelskog apartmana - SUITE-a (modul čine: predprostor ako ga ima, prostorije za spavanje i prostorija za boravak + kupaonica)

1. Najmanje dva hotelska apartmana

Hotel 2*

2. Površina 26m2

Hotel 3*

3. Površina 29m2

Hotel 4*

4. Površina 32m2

Hotel 5*

5. Površina 35m2

4. SOBA

4.1 Soba

1. Zaseban ulaz u sobu

2. Kupaonica

3. Prozor s dnevnim svjetlom

4.2 Krevet

1.Krevet za jednu osobu minimalne veličine: 80 x 190 cm , 140 x 190 cm za francuski krevet

2. Krevet za jednu osobu minimalne veličine: 100 x 200 cm ; 160 x 200 cm za francuski krevet

3. Rublje za krevet: dvije plahte, jastučnica, pokrivač za svaki krevet (jedna plahta ako je pokrivač u navlaci)

4. Dodatni pokrivač po osobi (osim u objektima koji posluju ljeti)

5. Prekrivač za svaki krevet

6. Jastuk po osobi

7. Dodatni jastuk (na zahtjev), po osobi

8. Mijenjanje plahti jednom tjedno i za svakog novog gosta

9. Mijenjanje plahti svaka tri dana i za svakog novog gosta

10. Mijenjanje plahti svaki drugi dan i za svakog novog gosta

11. Mijenjanje plahti svaki dan

4.3 Oprema i uređenje

1. Zastori za zamračivanje (ili slično) koji potpuno isključuju prirodno svjetlo

2. Pisaći stol sa stolicom ili toaletni stol sa toaletnom stolicom ili stolicom

3. Noćni ormarić uz svaki krevet za jednu osobu (ili polica za 2*)

4. Noćni ormarić uz francuski krevet, po osobi (ili polica za 2*)

5. Tepih koji se ne kliže uz krevet (ako pod nije prekriven tepisonom )

6. Stalak za prtljagu ili posebno određeno mjesto u ormaru (stalak može biti i sklopiv)

7. Stalak za prtljagu (može biti sklopiv)

8. Vatrootporna pepeljara (samo u sobi za pušače)

9. Koš za otpatke

10. Ogledalo

11. Ogledalo za cijelu figuru

12. Slika ili drugi ukrasni predmet

13. Garderobni ormar s policama ili ladicama i dijelom za vješanje odjeće s pet sličnih vješalica za odjeću po osobi

14. Grijanje (osim u objektima koji posluju ljeti)

15. Hlađenje s individualnom regulacijom u sobi

16. Glavna rasvjeta: na stropu ili na zidu ili kao samostojeća svjetiljka

17. Noćna svjetiljka uz svaki krevet (uz francuski krevet s obje strane)

18. Mogućnost reguliranja glavnog osvjetljenja iz kreveta

19. Jedna slobodna utičnica

4.4. Ostale usluge

1. Mogućnost slušanja radija (putem radio ili TV aparata)

2. TV u boji

3. TV u boji s programon na tri strana jezika i daljinskim upravljačem

4. TV u boji s programon na najmanje četiri strana jezika i daljinskim upravljačem

5. Mogućnost odabira plačenog programa na TV-u

6. Telefon za direktne interne pozive

7. Telefon s direktnim izlazom u javnu telefonsku mrežu

8. Kućni telefonski imenik i uputstva za korištenje telefona na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku

9. Cjenik sobe i lista hotelskih usluga s cjenikom na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku

10. Pribor za pisanje (omotnice, papir, olovka ili kemijska olovka i sl.)

11. Mapa s turističkim obavijestima( vodičima, i sl.)

12. Sef

13. Mini-bar

14. Usluga buđenja

15. Automatski sustav buđenja

16. Vrećica za prljavo rublje

17. Preša za hlače (na zahtjev)

18. "Ne smetaj " ili sličan znak

19. Plan u slučaju evakuacije izložen na unutarnjoj strani ulaznih vrata sobe ili u neposrednoj blizini

20. Dječji krevetić na zahtjev gosta

21. Polufotelja, fotelja ili sl. i stolić, u najmanje 50% dvokrevetnih soba

22. Polufotelja, fotelja ili sl. i stolić, u svim dvokrevetnim sobama

23. Javljač požara (dimni ili sl.)

24. Svijetleća poziciona oznaka na svakom prekidaču za elektro rasvjetu

4.5 Čišćenje i opće stanje

1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

4. Madrac čist, čvrst i bez ulegnuća i oštećenja i sl.

5. Rublje za krevet čisto i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

6. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

7. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl.

8. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

9. Uređaji ispravni

5. HOTELSKI APARTMAN

5.1 Osnovni uvjeti

1. Zaseban ulaz u hotelski apartman

2. Prostorija za spavanje

3. Prostorija za boravak

4. Kupaonica

5. Prozori s dnevnim svjetlom

5.2 Krevet

1. Krevet za jednu osobu minimalne veličine: 80 x 190 cm, 140 x 190 cm za francuski krevet

2. Krevet za jednu osobu minimalne veličine: 100 x 200 cm, 160 x 200 cm za francuski krevet

3. Rublje za krevet: dvije plahte, jastučnica, porkrivač za svaki krevet (jedna plahta ako je pokrivač u navlaci)

4. Dodatni pokrivač po osobi (osim u objektima koji posluju ljeti)

5. Prekrivač za svaki krevet

6. Jastuk, po osobi

7. Dodatni jastuk (na zahtjev), po osobi

8. Mijenjanje plahti jednom tjedno i za svakog novog gosta

9. Mijenjanje plahti svaka tri dana i za svakog novog gosta

10. Mijenjanje plahti svaki drugi dan i za svakog novog gosta

11. Mijenjanje plahti svaki dan

5.3 Oprema i uređenje

1. Zastori za zamračivanje (ili slično) koji potpuno isključuju prirodno svjetlo

2. Noćni ormarić uz svaki krevet za jednu osobu (ili polica za 2*)

3. Noćni ormarić uz francuski krevet, po osobi (ili polica za 2*)

4. Tepih koji se ne kliže uz krevet (ako pod nije prekriven tepisonom )

5. Stalak za prtljagu ili posebno određeno mjesto u ormaru (stalak može biti sklopiv)

6. Stalak za prtljagu (može biti i sklopiv)

7. Vatrootporna pepeljara (samo u hotelskom apartmanu za pušače)

8. Koš za otpatke

9. Ogledalo

10. Ogledalo za cijelu figuru

11. Slika ili drugi ukrasni predmet

12. Garderobni ormar s policama ili ladicama i dijelom za vješanje odjeće s pet sličnih vješalica za odjeću, po osobi

13. Pisaći stol sa stolicom ili toaletni stol sa toaletnom stolicom ili stolicom

14. Garnitura za sjedenje (niski stolić s polufoteljom ili foteloma, odnosno dvosjedom ili trosjedom) prilagođena kapacitetu hotelskog apartmana

15.Grijanje (osim u objektima koji posluju ljeti )

16. Hlađenje s individualnom regulacijom u hotelskom apartmanu

17. Glavna rasvjeta: na stropu ili na zidu ili kao samostojeća svjetiljka

18. Noćna svjetiljka uz svaki krevet (uz francuski krevet s obje strane)

19. Mogućnost reguliranja glavnog osvjetljenja iz kreveta

20. Jedna slobodna utičnica

5.4. Ostale usluge

1. Mogućnost slušanja radija ( putem radio ili TV aparata)

2. TV u boji

3. TV u boji s programon na tri strana jezika i s daljinskim upravljačem

4. TV u boji s programom na najmanje četiri strana jezika i daljinskim upravljačem

5. Mogućnost odabira plačenog programa na TV-u

6. Telefon za direktne interne pozive

7. Telefon s direktnim izlazom u javnu telefonsku mrežu

8. Kućni telefonski imenik i uputstva za korištenje telefona na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku

9. Cjenik hotelskog apartmana i lista hotelskih usluga s cjenikom na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku

10. Pribor za pisanje (omotnice, papir, olovka ili kemijska olovka i sl.)

11. Mapa s turističkim obavijestima ( vodičima, i sl.)

12. Sef

13. Mini-bar

14. Usluga buđenja

15. Automatski sustav buđenja

16. Vrećica za prljavo rublje

17. Preša za hlače (na zahtjev)

18. "Ne smetaj " ili sličan znak

19. Plan u slučaju evakuacije izložen na unutarnjoj strani ulaznih vrata hotelskog apartmana ili u neposrednoj blizini

20. Dječji krevetić na zahtjev gosta

21. Javljač požara (dimni ili sl.) u prostorijama za boravak i spavanje

22. Svijetleća poziciona oznaka na svakom prekidaču za elektro rasvjetu

5.5 Čišćenje i opće stanje

1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

4. Madrac čist, čvrst i bez ulegnuća i oštećenja i sl.

5. Rublje za krevet čisto i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

6. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

7. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl.

8. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

9. Uređaji ispravni

6. KUPAONICA

6.1 WC školjka, umivaonik

1. WC školjka s ispiračem

2. Četka za čišćenje WC školjke

3. Dvije role WC papira

4. Umivaonik s toplom i hladnom vodom

5. Sapun u omotu ili tekući sapun

6. Koš za otpatke

7. Vrećice za higijenske uloške

6.2 Kada/tuš kada

1. Kada ili tuš kada sa toplom i hladnom vodom

2. Kada minimalne dužine 1,60m s toplom i hladnom vodom s rukohvatima (u kupaonicama koje nemaju kadu obvezna je kompenzacija)

3. Kada minimalne dužine 1,60m s toplom i hladnom vodom s rukohvatima

4. Zavjesa ili sl. oko kade ili tuš kade

5.Zaslon oko kade od PVC-a ili splinterproof-a

6. Zidovi oko kade /tuš kade obloženi s keramičkim pločicama ili drugim vodonepropusnim materijalom do visine najmanje 1.60 m od dna kade ili tuš kade (zid iznad visine 1.60m mora biti najmanje oličen vodonepropusnom bojom do stropa)

7. Zidovi oko kade obloženi keramičkim pločicama ili kamenim pločama ili drugim vodonepropusnim materijalom do visine 1.80m od dna kade

6.3 Uređenje, oprema i ostalo

1. Ostali zidovi u tzv. "mokrom" dijelu kupaonice prekriveni keramičkim pločicama ili kamenim pločama ili drugim vodonepropusnim materijalima

2. Pod kupaonice prekriven keramičkim pločicama ili kamenim pločama ili drugim vodonepropusnim materijalima

3. Kuka za ručnike uz kadu i / ili umivaonik, po osobi

4. Dva ručnika (jedan manji i jedan veći), po osobi

5. Tri ručnika (dva manja i jedan veći), po osobi

6. Prečka ili držač ručnika, po osobi

7. Tepih od frotira ili sl. ispred kade ili tuš kade

8. Protuklizni tepih za kadu ili tuš kadu ili protuklizno dno kade ili tuš kade

9. Police ili sl. za odlaganje toaletnog pribora

10. Ogledalo

11. Rasvjeta koja omogućuje dobru vidljivost u čitavoj kupaonici

12. Prirodno ili mehaničko prozračivanje

13. Promjena ručnika svaka tri dana i za svakog novog gosta

14. Promjena ručnika svaka dva dana i za svakog novog gosta

15. Promjena ručnika svaki dan ili na zahtjev gosta

16. Utičnica za električni brijači aparat (adapter na raspolaganju na zahtjev gosta za 3*, 4* i 5*)

17. Fiksni telefon u kupaonici

17. Kuka za odjeću, po osobi

18. Čaša, po osobi

19. Sušilo za kosu

20. Ogledalo s povećalom za šminkanje/brijanje

21. Stolica od antikorozivnog materijala (plastična nije dozvoljena)

22. Šampon za kosu

23. Sapun za kupanje

24. Kapa za tuširanje / kupanje, po osobi

25. Ogrtač, po osobi

26. Grijanje (osim za hotele koji posluju ljeti)

6.4 Čišćenje i opće stanje

1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

4. Sanitarna oprema i armature čiste i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

5. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl.

6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

7. Uređaji ispravni

7. ZASEBAN ZAHOD

7.1 WC školjka, umivaonik

1. WC školjka s ispiračem

2. Četka za čišćenje WC školjke

3. Dvije role WC papira

4. Umivaonik s toplom i hladnom vodom

5. Sapun u omotu ili tekući sapun

6. Papirnati ručnici s držačem

7. Koš za otpatke

8. Vrećice za higijenske uloške

9. Zidovi zahoda prekriveni keramičkim pločicama ili kamenim pločama

ili drugim vodonepropusnim materijalom do visine od 1,6m

10. Podovi zahoda prekriveni keramičkim pločicama ili kamenim pločama ili

drugim vodonepropusnim materijalom

7.2 Čišćenje i opće stanje

1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

4. Sanitarna oprema i armature čiste i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

5. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl.

6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

7. Uređaji ispravni

Ako zaseba zahod postoji

7. ZASEBAN ZAHOD

8.1 WC školjka, umivaonik

1. WC školjka s ispiračem

2. Četka za čišćenje WC školjke

3. Dvije role WC papira

4. Umivaonik s toplom i hladnom vodom

5. Sapun u omotu ili tekući sapun

6. Papirnati ručnici s držačem

7. Koš za otpatke

8. Vrećice za higijenske uloške

9. Zidovi zahoda u cijelosti prekriveni keramičkim pločicama ili kamenim pločama

ili drugim vodonepropusnim materijalom

10. Podovi zahoda prekriveni keramičkim pločicama ili kamenim pločama ili

drudim vodonepropusnim materijalom

8.2 Čišćenje i opće stanje

8. KUHINJA

8.1 Oprema i osoblje

1. Prozori i ventilacijski otvori s rešetkama

2. Prostori i uređaji za čišćenje i obradu namirnica sukladno općim odredbama

ovog Pravilnika

3. Uređaji za termičku obradu hrane, pića i napitaka

4. Odvojeni prostori za pranje crnog i bijelog suđa

5. Kuhinjski pod od vodonepropusnog i neklizajućeg materijala

6. Umivaonik sa toplom i hladnom vodom za osoblje u kuhinji, sapun i četkice za

nokte i papirnati ručnici ili aparat za sušenje ruku

7. Oprema od nehrđajučeg i neškodljivog materijala (radne plohe ne smiju biti drvene)

8. Koš za otpatke pokraj svake radne površine

9. Kuhinjsko suđe

10. Uređaji za odvod pare, dima i mirisa

11. Osoblje mora nositi uniformu i kapu

12. Znak da je u kuhinji zabranjeno konzumiranje hrane

13. Upotreba krpe samo kod termičke obrade hrane

14. Obrađena hrana spremljena na temperaturi do najviše 10oC

15. Vatrootporna tkanina za gašenje požara

16. Kutija prve pomoći (kompletno popunjena)

17. Sanitarne prostorije za kuhinjsko osoblje u blizini

18. WC i umivaonik s toplom i hladnom vodom u sanitarnim prostorijama za osoblje

19. Tuš kabina odvojena za žene i muškarce u sanitarnim prostorijama za osoblje

8.2 Spremanje proizvoda u rashladnim prostorima

1. Posebni rashladni prostori za spremanje:mesa, ribe, mlječnih proizvoda, voća i povrća

2. Smrznuti proizvodi (- 18oC)

3. Riba i meso (0-3oC)

4. Povrće, jaja, kuhana hrana i ostalo (najviše 10oC)

5. Kontrola temperature u svim rashladnim prostorima (vidljivi vanjski kontroler)

6. Police koje nisu napravljene od drveta

7. Sirova i obrađena hrana ne smije se zajedno odlagati

8. Proizvodi ne smiju biti u direktnom kontaktu s policom ili podom

8.3 Spremanje proizvoda u drugim prostorima

1. Prostor zračen prirodnim ili mehaničkim putem

2. Spremište sredstava za čišćenje u zasebnoj prostoriji

3. Zasebna i prozračivana prostorija za komunalni otpad

8.4 Čišćenje i opće stanje

1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

4. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

5. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl.

6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

7. Uređaji ispravni

9. DORUČAK

9.1 Usluživanje doručka

1. Usluživanje doručka u blagavaonici

2. Buffet doručak uz mogućnost usluživanja konobara

3. Usluživanje doručka najmanje dva sata

4. Usluživanje doručka najmanje tri sata

5. Usluživanje doručka najmanje četiri sata

9.2 Usluživanje proizvoda

Usluživanje napitaka

1. Topla i hladna voda

2. Toplo i hladno mlijeko

3. Kava, čaj

4. Kava bez kofeina

5. Šećer i zaslađivači

6. Sok od naranče (orange juice)

7. Dodatna vrsta soka

8. Dvije dodatne vrste soka

Usluživanje proizvoda od žitarica - žuta linija

9. Jedna vrsta krušnog i jedna vrsta pekarskog proizvoda

10. Dvije vrste krušnih i dvije vrste pekarskih proizvoda

11. Tri vrste krušnih i tri vrste pekarskih proizvoda

12. Četri vrste krušnih i četri vrste pekarskih proizvoda

13. Usluživanje tosta na zahtjev

14. Dvije vrste proizvoda od žitarica

15. Tri vrste proizvoda od žitarica

16. Četri vrste proizvoda od žitarica

Usluživanje mliječnih proizvoda - bijela linija

17. Maslac

18. Margarin

19. Jogurt

20. Jedna vrsta sira

21. Dvije vrste sira

22. Tri vrste sira

23. Drugi mlječni proizvodi

24. Jedna vrsta pekmeza ili marmelade

25. Dvije vrste pekmeza ili marmelade

26. Tri vrste pekmeza ili marmelade

27. Med

Usluživanje mesnih proizvoda - crvena linija

28. Jedna vrsta kobasice ili slanine i sl.

29. Tri vrste kobasica i / ili slanine i sl.

30. Jedna vrsta hladnih narezaka:salama ili šunka ili sl.

31. Dvije vrste hladnih narezaka

32. Tri vrste hladnih narezaka

Usluživanje jaja i priloga - smeđa linija

33. Kajgana ili omlet ili kuhano jaje ili jaje na oko

34. Jaja pripremljena na dva načina (kajgana, omlet, kuhano jaje, jaje na oko)

35. Jaja pripremljena na tri načina (kajgana, omlet, kuhano jaje, jaje na oko)

36. Topli prilog ili toplo jelo (npr. povrće ili grah)

37. Dvije vrste toplih priloga ili toplih jela

Usluživanje voća i povrća - zelena linija

38. Jedna vrsta svježeg voća ili voćna salata od svježeg voća

39. Dvije vrste svježeg voća i / ili voćne salate od svježeg voća i kompot

40. Tri vrste svježeg voća i / ili voćne salate od svježeg voća i kompot

Postava hrane (buffet ili slično) za goste

41. Postava hladnih jela s rashlađivanjem (led, smrznute ploče ili sl.)

42. Postava toplih jela s mogućnošću korištenja toplih tanjura (topla kupka, infracrveni grijači ili slično): 65o C

U hotelima sa 2* i 3* zvijezdice koje nemaju buffet doručak gostu se mora ponuditi mogućnost izbora iz cjelokupng propisanog asortimana doručka

9.3. Ostalo

1. Grijanje (osim u objektima koji posluju ljeti)

2. Hlađenje

9.3 Čišćenje i opće stanje

1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

4. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

5. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl.

6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

7. Uređaji ispravni




 

10. USLUŽIVANJE HRANE

10.1 Usluživanje ručka, večere i drugih obroka

1. Usluživanje hrane u blagovaonici

10.2 Ponuda menu-a

1. Najmanje dva menu-a za svaki obrok ili buffet, s uslugom konobara na zahtjev (deset različitih jela s najmanje dva topla jela)

2. Jela po narudžbi -a- la, carte- (petnaest jela uključujući predjelo, glavno jelo

plus desert)

3. Jelovnik na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku (ako se pruža usluga za 2*, 3* i 4*)

10.3 Vrijeme usluživanja (izuzimajući usluživanje doručka)

1. Tri sata za ručak

2. Tri sata za večeru

10.4 Ostalo

1. Hlađenje (u zatvorenim prostorima) za 3* i 4*,ako pružaju uslugu

2. Grijanje (osim u objektima koji posluju ljeti) za 2* i 3 * i 4*, ako pružaju uslugu

10.5 Osoblje

1. Uniformirano osoblje s pločicom s imenom osobe (nije obavezno za hotele s 2* s manje od 50 soba i za hotele s 3* s manje od 20 soba), (ako se pruža usluga za 2*, 3* i 4*)

10.6 Čišćenje i opće stanje

1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

4. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

5. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl.

6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

7. Uređaji ispravni

Ako se u objektima s 2*, 3*, 4* pružaju usluge prehrane (osim doručka) tada se morau pružiti sukladno s općim odredbama Pravilnika

11. USLUŽIVANJE U SMJEŠTAJNU JEDINICU (ROOM SERVICE)

11.1 Usluživanje u smještajnu jedinicu

1. Usluživanje doručka

2. Usluživanje ostalih obroka i pića 16 sati dnevno (ako se pruža usluga)

3. Usluživanje ostalih obroka i pića 24 sata dnevno (nema obveze usluživanja toplih jela od 23 do 7 h)

4. Jelovnik na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku (ako se pruža usluga za 2*, 3* i 4*)

12. USLUGA CAFFE BARA

12.1 Usluga caffe bara

1. Usluživanje pića i toplih i hladnih napitaka

2. Grickalice i sendviči na raspolaganju

3. Pekarski prozvodi i slastice

12.2 Vrijeme usluživanja

1. 8 sati

2. 12 sati

3. 16 sati

12.3 Ostalo

1. Hlađenje (u zatvorenim prostorima)

2. Grijanje (osim u objektima koji posluju ljeti)

12.4 Čišćenje i opće stanje

1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

4. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

5. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl.

6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

7. Uređaji ispravni

13. PROSTORIJE ZA OSOBLJE

13.1 Prostorije za osoblje

1. Garderobe, posebno za žene i muškarce

2. Zasebne tuš kabine za žene i muškarce

3. Zahod s WC školjkom i ispiračem, četkom za čišćenje WC školjke i jednom rolom WC papira s držačem

4. Umivaonik s toplom i hladnom vodom, ogledalo, koš za otpatke

5. Office sobarice

6. Blagavaonica za osoblje (za više od 20 zaposlenih)

14.OSTALI SADRŽAJI U HOTELU

14.1 Sadržaji u hotelu

1. Caffe bar ili druga vrsta iz skupine barova i restorana

2. Prodaja tiska

3. Trgovina s tiskom i suvenirima

15. VANJSKI IZGLED OBJEKTA I OKOLIŠ

15.1 Vanjski izgled objekta

1. Prilazni put u dobrom stanju: bez lokvi, rupa i sl.

2. Fasada u dobrom stanju: bez okrhotina, napuklina, ljuštenja boje ili sličnog

3. Oznake u dobrom stanju: bez mrljai vidljivih oštećenja

4. Dobro funkcioniranje vanjske rasvjete na objektu

15.2 Okoliš objekta

1. Dobro čišćenje i održavanje okoliša

2. Oznake u dobrom stanju: bez mrlja i vidljivih oštećenja

3. Dobro funkcioniranje rasvjete

16. ODRŽAVANJE HOTELA

16.1 Održavanje

1. Održavanje hotela osigurano kontinuirano




PRAVILNIK
PRILOG I. - ELEMENTI ZA KATEGORIZACIJU HOTELA - POSTOJEĆI OBJEKTI
PRILOG II. - ELEMENTI ZA KATEGORIZACIJU HOTELA - NOVI OBJEKTI
PRILOG III. - ELEMENTI ZA KATEGORIZACIJU APARTHOTELA - POSTOJEĆI OBJEKTI
PRILOG IV. - ELEMENTI ZA KATEGORIZACIJU APARTHOTELA - NOVI OBJEKTI
PRILOG V. - ELEMENTI ZA KATEGORIZACIJU TURISTIČKOG NASELJA - POSTOJEĆI OBJEKTI
PRILOG VI. - ELEMENTI ZA KATEGORIZACIJU TURISTIČKOG NASELJA - NOVI OBJEKTI
PRILOG VII. - ELEMENTI ZA KATEGORIZACIJU TURISTIČKIH APARTMANA - POSTOJEĆI OBJEKTI
PRILOG VIII. - ELEMENTI ZA KATEGORIZACIJU TURISTIČKIH APARTMANA - NOVI OBJEKTI
PRILOG IX. - ELEMENTI ZA KATEGORIZACIJU PANSIONA - POSTOJEĆI OBJEKTI
PRILOG X. - ELEMENTI ZA KATEGORIZACIJU PANSIONA - NOVI OBJEKTI
PRILOG XI. - ELEMENTI ZA KATEGORIZACIJU GUEST HOUSE - POSTOJEĆI OBJEKTI
PRILOG XII. - GRAFIČKA RJEŠENJA STANDARDIZIRANIH PLOČA ZA OZNAČAVANJE VRSTE I KATEGORIJE SMJEŠTAJNIH OBJEKATA IZ SKUPINE HOTELI
PRILOG XIII. - KOMPENZACIJA KRITIČNIH ELEMENATA I ROKOVI ZA ISPUNJENJE ZA OBJEKTE IZ SKUPINE HOTELI – POSTOJEĆI OBJEKTI
PRILOG XIV. - ELEMENTI ZA POSEBNE STANDARDE ZA VRSTU: "HOTEL"
PRILOG XV. - GRAFIČKA RJEŠENJA STANDARDIZIRANIH PLOČA ZA POSEBNE STANDARDE ZA VRSTU HOTEL
Narodne novine 48/02

IZMJENE I DOPUNE PRAVILNIKA, NN 132/03