POSLOVNI FORUM ZAKONSKA REGULATIVA TURISTIČKE DJELATNOSTI SADRŽAJ Prilozi > Pregled najvažnijih zakona i drugih propisa > Trgovačko pravo > Management > Europske integracije > Poslovni WEB katalog > INFO prilozi > Kako postati ugovornim korisnikom Poslovnog Foruma? > Baza podataka Hrvatskog gospodarstva (pretraživanje) > Kontinentalni gospodarski resursi u funkciji razvitka turizma Republike Hrvatske
Posebna ponuda Izrada web stranica Izrada CMS stranica Besplatno za web stranice Dodatne Internet usluge Izrada primjera ugovora Izrada poslovnog plana Imenici - Adresari IZRADA WEB STRANICA Naručite izradu modernih web stranica. U svega nekoliko minuta, kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć naših CMS web stranica. Moderni dizajni za Vaše web stranice. Korištenje CMS web stranica slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija i imate brzo svoju prvu web stranicu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog... Mobilna responzivnost web stranica je prilagođavanje web stranice svim preglednicima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve web stranice. Besplatna optimizacija za tražilice; SEO optimizacija omogućava vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci. Dizajn responzivnih web stranica, registracija domene, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, implementacija plaćanja karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica... Iskoristite ponudu: izrada web stranica i hosting po najnižim cijenama. Besplatna prijava na tražilice, besplatni e-mail, besplatna .hr domena, besplatna podrška za internet marketing... >> Link na ponudu za izradu web stranica >>
|
PRILOG I. - ELEMENTI ZA KATEGORIZACIJU HOTELA - POSTOJEĆI OBJEKTI HOTEL 1. USLUGE RECEPCIJE I OSTALO 1.1. Recepcija 1. Natkriven ulaz u hotel (nadstrešnica iznad ulaznih vrata) 2. Zaseban prostor recepcije: ulazni prostor i recepcijski pult 3. Recepcija radi 16h dnevno (u ostalom vremenu recepcija dostupna na poziv) 4. Recepcija radi 24h dnevno 5. Cjenik smještajnih jedinica na recepciji na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku 6. Telefonska centrala s najmanje dvije direktne linije 7. Usluge pošte i dostave poruka gostu 8. Uniformirani recepcionari s pločicom s imenom osobe (osim za hotele s 2* i 3* s manje od 20 smještajnih jedinica) 9. Stolice i sl. s niskim stolićem, s mogućnošću premještanja 10. Pepeljare, osim u dijelovima za nepušače 1.2 Udobnost/općenito 1. Grijanje ( osim u objektima koji posluju ljeti) 2. Hlađenje 1.3 Sadržaji i usluge 1.Mogućnost korištenja telefona za interne i vanjske pozive 2. Usluga faksa 3. Usluga e-maila 4. Sef 5.TV u boji u prostoru s mogućnošću sjedenja 6. Vratar i nosač prtljage 7. Parkiralište za 20% smještajnih jedinica (do 500 m od hotelskog ulaza) 8. Natkriveno parkiralište za 20% smještajnih jedinica (do 500 metara od hotelskog ulaza) 9. Prostor za automobile za ukrcavanje i iskrcavanje prtljage 10. Usluga čuvanja prtljage 11. Usluga čuvanja prtljage dulje od jednog dana 12. Mogućnost mijenjanja valute 13. Mogućnost plaćanja međunarodnim kreditnim karticama 14. Usluge pranja i glačanja odjeće 15. Osigurana usluga kemijskog čišćenja odjeće 16. Aparat za čišćenje cipela (osim u objektima koji posluju ljeti) 17. Osoba na recepciji koja govori najmanje jedan strani jezik 18. Kutija prve pomoći 19. Mogućnost poziva hitne medicinske pomoći 1.4 Sanitarije u javnim prostorima (sukladno općim odredbama Pravilnika) Osnovni uvjeti 1. Sanitarije u pravilu pod istim krovom i u blizini sadržaja, ako nisu pristup do sanitarija mora biti zaštičen od oborina 2. Na ulazu istaknute uobičajene oznake zahoda za žene i zahoda za muškarce 3. Pod od protukliznog i vodootpornog materijala koji se lako čisti i održava (keramičke pločice i sl.) 4. Zid od vodonepropusnog materijala koj se lako čisti i održava (keramičke pločice i sl.) 5. Prirodno ili mehaničko provjetravanje 6. Sredstvo za osvježavanje prostora 7. Odgovarajuča rasvjeta Predprostor zahoda za žene i zahoda za muškarce 8. Umivaonik s tekućom toplom i hladnom vodom 9. Tekući sapun 10. Papirnati ručnici s držačem ili uređaj s platnenim ručnikom u roli ili uređaj za sušenje ruku 11. Ogledalo 12. Koš za otpatke 13. Polica za odlaganje stvari Zahod za žene 14. WC školjka s ispiračem 15. Kuka za odjeću 16. Mogućnost zaključavanja vrata i sl. 17. Koš za otpatke 18. Polica za odlaganje stvari 19. Držač s WC papirom 20. Četka za čišćenje zahodske školjke Zahod za muškarce 21. WC školjka s ispiračem 22. Kuka za odjeću 23. Mogućnost zaljučavanja vrata ili sl. 24. Držač s WC papirom 25. Četka za čišćenje zahodske školjke 26. Pisoar na ispiranje tekućom vodom postavljen ili ograđen tako da se ne vidi izvana Napomena: Broj zahoda s predprostorima prema općem dijelu Pravilnika 1.5 Čišćenje i opće stanje recepcije 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Recepcijski pult čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 5. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 8. Uređaji ispravni 1.6 Čišćenje i opće stanje sanitarija u javnim prostorima 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 5. Sanitarna oprema i armature čiste i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Uređaji ispravni 2. HORIZONTALNE I VERTIKALNE KOMUNIKACIJE I OSTALO 2.1 Horizontalne i vertikalne komunikacije (hodnici, stubišta, dizala) 1. Glavno stubište koje povezuje sve katove 2. Smještajne jedinice označene brojem ili drugom oznakom 3. Dizalo za goste s tri kata (četiri nivoa) za građevinu s više od 30 smještajnih jedinica 4.Dizalo za goste s dva kata ( tri nivoa) (za više od 50 smještajnih jedinica dodatno dizalo) 5. Dizalo za osoblje ili stubište za osoblje za građevinu s dva kata (tri nivoa) 6. Prirodan ili mehanički sustav prozračivanja hodnika Za građevinu u kojoj nije moguće ugraditi dizalo za goste mora se izvršiti propisana kompenzacija 2.2 Čišćenje i opće stanje 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 5. Stepeništa čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Dizala čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 8. Uređaji ispravni 3. SMJEŠTAJNE JEDINICE - MODULI (SOBA, HOTELSKI APARTMAN - SUITE) 3.1 Minimalna netto površina modula sobe (modul čine: predprostor ako ga ima, spavaći dio sobe + kupaonica) Hotel 2* 1. Dvokrevetna soba: površina 15m2 2. Jednokrevetna soba: površina 11m2 Hotel 3* 3. Dvokrevetna soba: površina 17,5m2 4. Jednokrevetna soba: površina 12m2 Hotel 4* 5. Dvokrevetna soba: površina 21,5m2 6. Jednokrevetna soba: površina 16,5m2 Hotel 5* 7. Dvokrevetna soba: pocršina 24m2 8. Jednokrevetna soba: površina 18m2 Iznimno dozvoljeno odstupanje od površine modula je do 1 m2. Hoteli koji imaju odstupanje površine modula za više od 1m2 moraju u propisanom roku izvršiti utvrđenu kompenzaciju ili povećati površinu modula 3.2 Minimalna netto površina modula hotelskog apartmana - SUITE-a (modul čine: predprostor ako ga ima, prostorije za spavanje i prostorija za boravak + kupaonica) 1. Najmanje dva hotelska apartmana Hotel 2* 2. Površina 26m2 Hotel 3* 3. Površina 29m2 Hotel 4* 4. Površina 32m2 Hotel 5* 5. Površina 35m2 4. SOBA 4.1 Soba 1. Zaseban ulaz u sobu 2. Kupaonica 3. Prozor s dnevnim svjetlom 4.2 Krevet 1.Krevet za jednu osobu minimalne veličine: 80 x 190 cm , 140 x 190 cm za francuski krevet 2. Krevet za jednu osobu minimalne veličine: 100 x 200 cm ; 160 x 200 cm za francuski krevet 3. Rublje za krevet: dvije plahte, jastučnica, pokrivač za svaki krevet (jedna plahta ako je pokrivač u navlaci) 4. Dodatni pokrivač po osobi (osim u objektima koji posluju ljeti) 5. Prekrivač za svaki krevet 6. Jastuk po osobi 7. Dodatni jastuk (na zahtjev), po osobi 8. Mijenjanje plahti jednom tjedno i za svakog novog gosta 9. Mijenjanje plahti svaka tri dana i za svakog novog gosta 10. Mijenjanje plahti svaki drugi dan i za svakog novog gosta 11. Mijenjanje plahti svaki dan 4.3 Oprema i uređenje 1. Zastori za zamračivanje (ili slično) koji potpuno isključuju prirodno svjetlo 2. Pisaći stol sa stolicom ili toaletni stol sa toaletnom stolicom ili stolicom 3. Noćni ormarić uz svaki krevet za jednu osobu (ili polica za 2*) 4. Noćni ormarić uz francuski krevet, po osobi (ili polica za 2*) 5. Tepih koji se ne kliže uz krevet (ako pod nije prekriven tepisonom ) 6. Stalak za prtljagu ili posebno određeno mjesto u ormaru (stalak može biti i sklopiv) 7. Stalak za prtljagu (može biti sklopiv) 8. Vatrootporna pepeljara (samo u sobi za pušače) 9. Koš za otpatke 10. Ogledalo 11. Ogledalo za cijelu figuru 12. Slika ili drugi ukrasni predmet 13. Garderobni ormar s policama ili ladicama i dijelom za vješanje odjeće s pet sličnih vješalica za odjeću po osobi 14. Grijanje (osim u objektima koji posluju ljeti) 15. Hlađenje s individualnom regulacijom u sobi 16. Glavna rasvjeta: na stropu ili na zidu ili kao samostojeća svjetiljka 17. Noćna svjetiljka uz svaki krevet (uz francuski krevet s obje strane) 18. Mogućnost reguliranja glavnog osvjetljenja iz kreveta 19. Jedna slobodna utičnica 4.4. Ostale usluge 1. Mogućnost slušanja radija (putem radio ili TV aparata) 2. TV u boji 3. TV u boji s programon na tri strana jezika i daljinskim upravljačem 4. TV u boji s programon na najmanje četiri strana jezika i daljinskim upravljačem 5. Mogućnost odabira plačenog programa na TV-u 6. Telefon za direktne interne pozive 7. Telefon s direktnim izlazom u javnu telefonsku mrežu 8. Kućni telefonski imenik i uputstva za korištenje telefona na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku 9. Cjenik sobe i lista hotelskih usluga s cjenikom na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku 10. Pribor za pisanje (omotnice, papir, olovka ili kemijska olovka i sl.) 11. Mapa s turističkim obavijestima( vodičima, i sl.) 12. Sef 13. Mini-bar 14. Usluga buđenja 15. Automatski sustav buđenja 16. Vrećica za prljavo rublje 17. Preša za hlače (na zahtjev) 18. "Ne smetaj " ili sličan znak 19. Plan u slučaju evakuacije izložen na unutarnjoj strani ulaznih vrata sobe ili u neposrednoj blizini 20. Dječji krevetić na zahtjev gosta 21. Polufotelja, fotelja ili sl. i stolić, u najmanje 50% dvokrevetnih soba 22. Polufotelja, fotelja ili sl. i stolić, u svim dvokrevetnim sobama 23. Javljač požara (dimni ili sl.) 24. Svijetleća poziciona oznaka na svakom prekidaču za elektro rasvjetu 4.5 Čišćenje i opće stanje 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Madrac čist, čvrst i bez ulegnuća i oštećenja i sl. 5. Rublje za krevet čisto i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 8. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 9. Uređaji ispravni 5. HOTELSKI APARTMAN 5.1 Osnovni uvjeti 1. Zaseban ulaz u hotelski apartman 2. Prostorija za spavanje 3. Prostorija za boravak 4. Kupaonica 5. Prozori s dnevnim svjetlom 5.2 Krevet 1. Krevet za jednu osobu minimalne veličine: 80 x 190 cm, 140 x 190 cm za francuski krevet 2. Krevet za jednu osobu minimalne veličine: 100 x 200 cm, 160 x 200 cm za francuski krevet 3. Rublje za krevet: dvije plahte, jastučnica, porkrivač za svaki krevet (jedna plahta ako je pokrivač u navlaci) 4. Dodatni pokrivač po osobi (osim u objektima koji posluju ljeti) 5. Prekrivač za svaki krevet 6. Jastuk, po osobi 7. Dodatni jastuk (na zahtjev), po osobi 8. Mijenjanje plahti jednom tjedno i za svakog novog gosta 9. Mijenjanje plahti svaka tri dana i za svakog novog gosta 10. Mijenjanje plahti svaki drugi dan i za svakog novog gosta 11. Mijenjanje plahti svaki dan 5.3 Oprema i uređenje 1. Zastori za zamračivanje (ili slično) koji potpuno isključuju prirodno svjetlo 2. Noćni ormarić uz svaki krevet za jednu osobu (ili polica za 2*) 3. Noćni ormarić uz francuski krevet, po osobi (ili polica za 2*) 4. Tepih koji se ne kliže uz krevet (ako pod nije prekriven tepisonom ) 5. Stalak za prtljagu ili posebno određeno mjesto u ormaru (stalak može biti sklopiv) 6. Stalak za prtljagu (može biti i sklopiv) 7. Vatrootporna pepeljara (samo u hotelskom apartmanu za pušače) 8. Koš za otpatke 9. Ogledalo 10. Ogledalo za cijelu figuru 11. Slika ili drugi ukrasni predmet 12. Garderobni ormar s policama ili ladicama i dijelom za vješanje odjeće s pet sličnih vješalica za odjeću, po osobi 13. Pisaći stol sa stolicom ili toaletni stol sa toaletnom stolicom ili stolicom 14. Garnitura za sjedenje (niski stolić s polufoteljom ili foteloma, odnosno dvosjedom ili trosjedom) prilagođena kapacitetu hotelskog apartmana 15.Grijanje (osim u objektima koji posluju ljeti ) 16. Hlađenje s individualnom regulacijom u hotelskom apartmanu 17. Glavna rasvjeta: na stropu ili na zidu ili kao samostojeća svjetiljka 18. Noćna svjetiljka uz svaki krevet (uz francuski krevet s obje strane) 19. Mogućnost reguliranja glavnog osvjetljenja iz kreveta 20. Jedna slobodna utičnica 5.4. Ostale usluge 1. Mogućnost slušanja radija ( putem radio ili TV aparata) 2. TV u boji 3. TV u boji s programon na tri strana jezika i s daljinskim upravljačem 4. TV u boji s programom na najmanje četiri strana jezika i daljinskim upravljačem 5. Mogućnost odabira plačenog programa na TV-u 6. Telefon za direktne interne pozive 7. Telefon s direktnim izlazom u javnu telefonsku mrežu 8. Kućni telefonski imenik i uputstva za korištenje telefona na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku 9. Cjenik hotelskog apartmana i lista hotelskih usluga s cjenikom na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku 10. Pribor za pisanje (omotnice, papir, olovka ili kemijska olovka i sl.) 11. Mapa s turističkim obavijestima ( vodičima, i sl.) 12. Sef 13. Mini-bar 14. Usluga buđenja 15. Automatski sustav buđenja 16. Vrećica za prljavo rublje 17. Preša za hlače (na zahtjev) 18. "Ne smetaj " ili sličan znak 19. Plan u slučaju evakuacije izložen na unutarnjoj strani ulaznih vrata hotelskog apartmana ili u neposrednoj blizini 20. Dječji krevetić na zahtjev gosta 21. Javljač požara (dimni ili sl.) u prostorijama za boravak i spavanje 22. Svijetleća poziciona oznaka na svakom prekidaču za elektro rasvjetu 5.5 Čišćenje i opće stanje 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Madrac čist, čvrst i bez ulegnuća i oštećenja i sl. 5. Rublje za krevet čisto i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 8. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 9. Uređaji ispravni 6. KUPAONICA 6.1 WC školjka, umivaonik 1. WC školjka s ispiračem 2. Četka za čišćenje WC školjke 3. Dvije role WC papira 4. Umivaonik s toplom i hladnom vodom 5. Sapun u omotu ili tekući sapun 6. Koš za otpatke 7. Vrećice za higijenske uloške 6.2 Kada/tuš kada 1. Kada ili tuš kada sa toplom i hladnom vodom 2. Kada minimalne dužine 1,60m s toplom i hladnom vodom s rukohvatima (u kupaonicama koje nemaju kadu obvezna je kompenzacija) 3. Kada minimalne dužine 1,60m s toplom i hladnom vodom s rukohvatima 4. Zavjesa ili sl. oko kade ili tuš kade 5.Zaslon oko kade od PVC-a ili splinterproof-a 6. Zidovi oko kade /tuš kade obloženi s keramičkim pločicama ili drugim vodonepropusnim materijalom do visine najmanje 1.60 m od dna kade ili tuš kade (zid iznad visine 1.60m mora biti najmanje oličen vodonepropusnom bojom do stropa) 7. Zidovi oko kade obloženi keramičkim pločicama ili kamenim pločama ili drugim vodonepropusnim materijalom do visine 1.80m od dna kade 6.3 Uređenje, oprema i ostalo 1. Ostali zidovi u tzv. "mokrom" dijelu kupaonice prekriveni keramičkim pločicama ili kamenim pločama ili drugim vodonepropusnim materijalima 2. Pod kupaonice prekriven keramičkim pločicama ili kamenim pločama ili drugim vodonepropusnim materijalima 3. Kuka za ručnike uz kadu i / ili umivaonik, po osobi 4. Dva ručnika (jedan manji i jedan veći), po osobi 5. Tri ručnika (dva manja i jedan veći), po osobi 6. Prečka ili držač ručnika, po osobi 7. Tepih od frotira ili sl. ispred kade ili tuš kade 8. Protuklizni tepih za kadu ili tuš kadu ili protuklizno dno kade ili tuš kade 9. Police ili sl. za odlaganje toaletnog pribora 10. Ogledalo 11. Rasvjeta koja omogućuje dobru vidljivost u čitavoj kupaonici 12. Prirodno ili mehaničko prozračivanje 13. Promjena ručnika svaka tri dana i za svakog novog gosta 14. Promjena ručnika svaka dva dana i za svakog novog gosta 15. Promjena ručnika svaki dan ili na zahtjev gosta 16. Utičnica za električni brijači aparat (adapter na raspolaganju na zahtjev gosta za 3*, 4* i 5*) 17. Fiksni telefon u kupaonici 17. Kuka za odjeću, po osobi 18. Čaša, po osobi 19. Sušilo za kosu 20. Ogledalo s povećalom za šminkanje/brijanje 21. Stolica od antikorozivnog materijala (plastična nije dozvoljena) 22. Šampon za kosu 23. Sapun za kupanje 24. Kapa za tuširanje / kupanje, po osobi 25. Ogrtač, po osobi 26. Grijanje (osim za hotele koji posluju ljeti) 6.4 Čišćenje i opće stanje 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Sanitarna oprema i armature čiste i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 5. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Uređaji ispravni 7. ZASEBAN ZAHOD 7.1 WC školjka, umivaonik 1. WC školjka s ispiračem 2. Četka za čišćenje WC školjke 3. Dvije role WC papira 4. Umivaonik s toplom i hladnom vodom 5. Sapun u omotu ili tekući sapun 6. Papirnati ručnici s držačem 7. Koš za otpatke 8. Vrećice za higijenske uloške 9. Zidovi zahoda prekriveni keramičkim pločicama ili kamenim pločama ili drugim vodonepropusnim materijalom do visine od 1,6m 10. Podovi zahoda prekriveni keramičkim pločicama ili kamenim pločama ili drugim vodonepropusnim materijalom 7.2 Čišćenje i opće stanje 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Sanitarna oprema i armature čiste i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 5. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Uređaji ispravni Ako zaseba zahod postoji 7. ZASEBAN ZAHOD 8.1 WC školjka, umivaonik 1. WC školjka s ispiračem 2. Četka za čišćenje WC školjke 3. Dvije role WC papira 4. Umivaonik s toplom i hladnom vodom 5. Sapun u omotu ili tekući sapun 6. Papirnati ručnici s držačem 7. Koš za otpatke 8. Vrećice za higijenske uloške 9. Zidovi zahoda u cijelosti prekriveni keramičkim pločicama ili kamenim pločama ili drugim vodonepropusnim materijalom 10. Podovi zahoda prekriveni keramičkim pločicama ili kamenim pločama ili drudim vodonepropusnim materijalom 8.2 Čišćenje i opće stanje 8. KUHINJA 8.1 Oprema i osoblje 1. Prozori i ventilacijski otvori s rešetkama 2. Prostori i uređaji za čišćenje i obradu namirnica sukladno općim odredbama ovog Pravilnika 3. Uređaji za termičku obradu hrane, pića i napitaka 4. Odvojeni prostori za pranje crnog i bijelog suđa 5. Kuhinjski pod od vodonepropusnog i neklizajućeg materijala 6. Umivaonik sa toplom i hladnom vodom za osoblje u kuhinji, sapun i četkice za nokte i papirnati ručnici ili aparat za sušenje ruku 7. Oprema od nehrđajučeg i neškodljivog materijala (radne plohe ne smiju biti drvene) 8. Koš za otpatke pokraj svake radne površine 9. Kuhinjsko suđe 10. Uređaji za odvod pare, dima i mirisa 11. Osoblje mora nositi uniformu i kapu 12. Znak da je u kuhinji zabranjeno konzumiranje hrane 13. Upotreba krpe samo kod termičke obrade hrane 14. Obrađena hrana spremljena na temperaturi do najviše 10oC 15. Vatrootporna tkanina za gašenje požara 16. Kutija prve pomoći (kompletno popunjena) 17. Sanitarne prostorije za kuhinjsko osoblje u blizini 18. WC i umivaonik s toplom i hladnom vodom u sanitarnim prostorijama za osoblje 19. Tuš kabina odvojena za žene i muškarce u sanitarnim prostorijama za osoblje 8.2 Spremanje proizvoda u rashladnim prostorima 1. Posebni rashladni prostori za spremanje:mesa, ribe, mlječnih proizvoda, voća i povrća 2. Smrznuti proizvodi (- 18oC) 3. Riba i meso (0-3oC) 4. Povrće, jaja, kuhana hrana i ostalo (najviše 10oC) 5. Kontrola temperature u svim rashladnim prostorima (vidljivi vanjski kontroler) 6. Police koje nisu napravljene od drveta 7. Sirova i obrađena hrana ne smije se zajedno odlagati 8. Proizvodi ne smiju biti u direktnom kontaktu s policom ili podom 8.3 Spremanje proizvoda u drugim prostorima 1. Prostor zračen prirodnim ili mehaničkim putem 2. Spremište sredstava za čišćenje u zasebnoj prostoriji 3. Zasebna i prozračivana prostorija za komunalni otpad 8.4 Čišćenje i opće stanje 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 5. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Uređaji ispravni 9. DORUČAK 9.1 Usluživanje doručka 1. Usluživanje doručka u blagavaonici 2. Buffet doručak uz mogućnost usluživanja konobara 3. Usluživanje doručka najmanje dva sata 4. Usluživanje doručka najmanje tri sata 5. Usluživanje doručka najmanje četiri sata 9.2 Usluživanje proizvoda Usluživanje napitaka 1. Topla i hladna voda 2. Toplo i hladno mlijeko 3. Kava, čaj 4. Kava bez kofeina 5. Šećer i zaslađivači 6. Sok od naranče (orange juice) 7. Dodatna vrsta soka 8. Dvije dodatne vrste soka Usluživanje proizvoda od žitarica - žuta linija 9. Jedna vrsta krušnog i jedna vrsta pekarskog proizvoda 10. Dvije vrste krušnih i dvije vrste pekarskih proizvoda 11. Tri vrste krušnih i tri vrste pekarskih proizvoda 12. Četri vrste krušnih i četri vrste pekarskih proizvoda 13. Usluživanje tosta na zahtjev 14. Dvije vrste proizvoda od žitarica 15. Tri vrste proizvoda od žitarica 16. Četri vrste proizvoda od žitarica Usluživanje mliječnih proizvoda - bijela linija 17. Maslac 18. Margarin 19. Jogurt 20. Jedna vrsta sira 21. Dvije vrste sira 22. Tri vrste sira 23. Drugi mlječni proizvodi 24. Jedna vrsta pekmeza ili marmelade 25. Dvije vrste pekmeza ili marmelade 26. Tri vrste pekmeza ili marmelade 27. Med Usluživanje mesnih proizvoda - crvena linija 28. Jedna vrsta kobasice ili slanine i sl. 29. Tri vrste kobasica i / ili slanine i sl. 30. Jedna vrsta hladnih narezaka:salama ili šunka ili sl. 31. Dvije vrste hladnih narezaka 32. Tri vrste hladnih narezaka Usluživanje jaja i priloga - smeđa linija 33. Kajgana ili omlet ili kuhano jaje ili jaje na oko 34. Jaja pripremljena na dva načina (kajgana, omlet, kuhano jaje, jaje na oko) 35. Jaja pripremljena na tri načina (kajgana, omlet, kuhano jaje, jaje na oko) 36. Topli prilog ili toplo jelo (npr. povrće ili grah) 37. Dvije vrste toplih priloga ili toplih jela Usluživanje voća i povrća - zelena linija 38. Jedna vrsta svježeg voća ili voćna salata od svježeg voća 39. Dvije vrste svježeg voća i / ili voćne salate od svježeg voća i kompot 40. Tri vrste svježeg voća i / ili voćne salate od svježeg voća i kompot Postava hrane (buffet ili slično) za goste 41. Postava hladnih jela s rashlađivanjem (led, smrznute ploče ili sl.) 42. Postava toplih jela s mogućnošću korištenja toplih tanjura (topla kupka, infracrveni grijači ili slično): 65o C U hotelima sa 2* i 3* zvijezdice koje nemaju buffet doručak gostu se mora ponuditi mogućnost izbora iz cjelokupng propisanog asortimana doručka 9.3. Ostalo 1. Grijanje (osim u objektima koji posluju ljeti) 2. Hlađenje 9.3 Čišćenje i opće stanje 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 5. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Uređaji ispravni 10. USLUŽIVANJE HRANE 10.1 Usluživanje ručka, večere i drugih obroka 1. Usluživanje hrane u blagovaonici 10.2 Ponuda menu-a 1. Najmanje dva menu-a za svaki obrok ili buffet, s uslugom konobara na zahtjev (deset različitih jela s najmanje dva topla jela) 2. Jela po narudžbi -a- la, carte- (petnaest jela uključujući predjelo, glavno jelo plus desert) 3. Jelovnik na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku (ako se pruža usluga za 2*, 3* i 4*) 10.3 Vrijeme usluživanja (izuzimajući usluživanje doručka) 1. Tri sata za ručak 2. Tri sata za večeru 10.4 Ostalo 1. Hlađenje (u zatvorenim prostorima) za 3* i 4*,ako pružaju uslugu 2. Grijanje (osim u objektima koji posluju ljeti) za 2* i 3 * i 4*, ako pružaju uslugu 10.5 Osoblje 1. Uniformirano osoblje s pločicom s imenom osobe (nije obavezno za hotele s 2* s manje od 50 soba i za hotele s 3* s manje od 20 soba), (ako se pruža usluga za 2*, 3* i 4*) 10.6 Čišćenje i opće stanje 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 5. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Uređaji ispravni Ako se u objektima s 2*, 3*, 4* pružaju usluge prehrane (osim doručka) tada se morau pružiti sukladno s općim odredbama Pravilnika 11. USLUŽIVANJE U SMJEŠTAJNU JEDINICU (ROOM SERVICE) 11.1 Usluživanje u smještajnu jedinicu 1. Usluživanje doručka 2. Usluživanje ostalih obroka i pića 16 sati dnevno (ako se pruža usluga) 3. Usluživanje ostalih obroka i pića 24 sata dnevno (nema obveze usluživanja toplih jela od 23 do 7 h) 4. Jelovnik na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku (ako se pruža usluga za 2*, 3* i 4*) 12. USLUGA CAFFE BARA 12.1 Usluga caffe bara 1. Usluživanje pića i toplih i hladnih napitaka 2. Grickalice i sendviči na raspolaganju 3. Pekarski prozvodi i slastice 12.2 Vrijeme usluživanja 1. 8 sati 2. 12 sati 3. 16 sati 12.3 Ostalo 1. Hlađenje (u zatvorenim prostorima) 2. Grijanje (osim u objektima koji posluju ljeti) 12.4 Čišćenje i opće stanje 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 5. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Uređaji ispravni 13. PROSTORIJE ZA OSOBLJE 13.1 Prostorije za osoblje 1. Garderobe, posebno za žene i muškarce 2. Zasebne tuš kabine za žene i muškarce 3. Zahod s WC školjkom i ispiračem, četkom za čišćenje WC školjke i jednom rolom WC papira s držačem 4. Umivaonik s toplom i hladnom vodom, ogledalo, koš za otpatke 5. Office sobarice 6. Blagavaonica za osoblje (za više od 20 zaposlenih) 14.OSTALI SADRŽAJI U HOTELU 14.1 Sadržaji u hotelu 1. Caffe bar ili druga vrsta iz skupine barova i restorana 2. Prodaja tiska 3. Trgovina s tiskom i suvenirima 15. VANJSKI IZGLED OBJEKTA I OKOLIŠ 15.1 Vanjski izgled objekta 1. Prilazni put u dobrom stanju: bez lokvi, rupa i sl. 2. Fasada u dobrom stanju: bez okrhotina, napuklina, ljuštenja boje ili sličnog 3. Oznake u dobrom stanju: bez mrljai vidljivih oštećenja 4. Dobro funkcioniranje vanjske rasvjete na objektu 15.2 Okoliš objekta 1. Dobro čišćenje i održavanje okoliša 2. Oznake u dobrom stanju: bez mrlja i vidljivih oštećenja 3. Dobro funkcioniranje rasvjete 16. ODRŽAVANJE HOTELA 16.1 Održavanje 1. Održavanje hotela osigurano kontinuirano |