POSLOVNI FORUM ZAKONSKA REGULATIVA TURISTIČKE DJELATNOSTI SADRŽAJ Prilozi > Pregled najvažnijih zakona i drugih propisa > Trgovačko pravo > Management > Europske integracije > Poslovni WEB katalog > INFO prilozi > Kako postati ugovornim korisnikom Poslovnog Foruma? > Baza podataka Hrvatskog gospodarstva (pretraživanje) > Kontinentalni gospodarski resursi u funkciji razvitka turizma Republike Hrvatske
Posebna ponuda Izrada web stranica Izrada CMS stranica Besplatno za web stranice Dodatne Internet usluge Izrada primjera ugovora Izrada poslovnog plana Imenici - Adresari IZRADA WEB STRANICA Naručite izradu modernih web stranica. U svega nekoliko minuta, kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć naših CMS web stranica. Moderni dizajni za Vaše web stranice. Korištenje CMS web stranica slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija i imate brzo svoju prvu web stranicu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog... Mobilna responzivnost web stranica je prilagođavanje web stranice svim preglednicima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve web stranice. Besplatna optimizacija za tražilice; SEO optimizacija omogućava vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci. Dizajn responzivnih web stranica, registracija domene, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, implementacija plaćanja karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica... Iskoristite ponudu: izrada web stranica i hosting po najnižim cijenama. Besplatna prijava na tražilice, besplatni e-mail, besplatna .hr domena, besplatna podrška za internet marketing... >> Link na ponudu za izradu web stranica >>
|
PRILOG X. - ELEMENTI ZA KATEGORIZACIJU PANSIONA - NOVI OBJEKTI PANSION 1. USLUGE RECEPCIJE I OSTALO 1.1. Usluge recepcije 1. Usluga recepcije 2. Zaseban prostor recepcije: ulazni prostor i recepcijski pult 3. Usluge recepcije 24h na poziv 4. Cjenik smještajnih jedinica na recepciji na hrvatskom i najmanje na jednom svjetskom jeziku 5. Telefonska centrala s najmanje dvije direktne linije 6. Usluge pošte i dostave poruka gostu 1.2 Udobnost/općenito 1. Grijanje ( osim u objektima koji posluju ljeti) 1.3 Sadržaji i usluge 1. Mogućnost korištenja telefona za vanjske pozive 2. Usluga faksa 3. TV u boji u prostoru s mogučnošću sjedenja 4. Sef 5. Parkiralište za najmanje 10% smještajnih jedinica 6. Kutija prve pomoći 7. Mogućnost poziva hitne medicinske pomoći 8. Mogućnost plaćanja međunarodnim kreditnim karticama 1.4 Sanitarije u javnim prostorima (sukladno općim odredbama Pravilnika) Osnovni uvjeti 1. Sanitarije u pravilu pod istim krovom i u blizini sadržaja, ako nisu pristup do sanitarija mora biti zaštićen od oborina 2. Na ulazu istaknute uobičajene oznake zahoda za žene i zahoda za muškarce 3. Pod od protukliznog i vodonepropusnog materijala koji se lako čisti i održava (keramičke pločice i sl.) 4. Zid od vodonepropusnog materijala koj se lako čisti i održava (keramičke pločice i sl.) 5. Prirodno ili mehaničko provjetravanje 6. Sredstvo za osvježavanje prostora 7. Odgovarajuća rasvjeta Predprostor zahoda za žene i zahoda za muškarce 8. Umivaonik s tekućom toplom i hladnom vodom 9. Tekući sapun 10. Papirnati ručnici s držačem ili uređaj s platnenim ručnikom u roli ili uređaj za sušenje ruku 11. Ogledalo 12. Koš za otpatke 13. Polica za odlaganje stvari Zahod za žene 14. WC školjka s ispiračem 15. Kuka za odjeću 16. Mogućnost zaključavanja vrata ili sl. 17. Koš za otpatke 18. Polica za odlaganje stvari 19. Držač s WC papirom 20. Četka za čišćenje zahodske školjke Zahod za muškarce 21. WC školjka s ispiračem 22. Kuka za odjeću 23. Mogućnost zaljučavanja vrata ili sl. 24. Držač s WC papirom 25. Četka za čišćenje zahodske školjke 26. Pisoar na ispiranje tekućom vodom u posebnoj prostoriji 1.5 Čišćenje i opće stanje recepcije 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Recepcijski pult čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 5. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 8. Uređaji ispravni 1.6 Čišćenje i opće stanje sanitarija u javnim prostorima 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 5. Sanitarna oprema i armature čiste i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Uređaji ispravni Broj zahoda s predprostorima prema općem dijelu Pravilnika 2. HORIZONTALNE I VERTIKALNE KOMUNIKACIJE I OSTALO 2.1 Horizontalne i vertikalne komunikacije (hodnici, stubišta) 1. Glavno stubište koje povezuje sve katove 2. Smještajne jedinice označene brojem ili drugom oznakom 3. Dizalo za goste od dva kata (tri nivoa) 4. Prirodan ili mehanički sustav prozračivanja 2.2 Čišćenje i opće stanje 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 5. Stepeništa čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Dizala čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 8. Uređaji ispravni 3. SMJEŠTAJNE JEDINICE - MODULI (SOBA, HOTELSKI APARTMAN) 3.1 Minimalna netto površina modula sobe (modul čine: predprostor, spavaći dio sobe i kupaonica) Pansion standard 1. Dvokrevetna soba: površina 16 m2 2. Jednokrevetna soba: površina 11 m2 Pansion komfor 3. Dvokrevetna soba: površina 18 m2 4. Jednokrevetna soba: površina 13 m2 3.2. Minimalna neto površina modula hotelskog apartmana (modul čine:predprostor, prostorija za spavanje i prostorije za boravak+ kupaonica) Pansion standard Površina 26m2 Pansion komfor Površina 29m2 4. SOBA 4.1 Soba 1. Zaseban ulaz u sobu 2. Prostor za spavanje 2. Kupaonica 3. Prozor s dnevnim svjetlom 4.2 Krevet 1.Krevet za jednu osobu minimalne veličine 110 x 200 cm, 160 x 200 cm za francuski krevet 2. Rublje za krevet: dvije plahte, jastučnica, pokrivač za svaki krevet (jedna plahta ako je pokrivač u navlaci) 3. Dodatni pokrivač po osobi (osim u objektima koji posluju ljeti) 4. Jastuk, po osobi 5. Mijenjanje plahti jednom tjedno i za svakog novog gosta 6. Mijenjanje plahti svaka tri dana i za svakog novog gosta 4.3 Oprema i uređenje 1. Zastori za zamračivanje ili slično koji potpuno isključuju prirodno svjetlo 2. Pisaći stol sa stolicom ili toaletni stol s toaletnom stolicom ili stolicom 3. Noćni ormarić ili polica uz svaki krevet za jednu osobu 4. Noćni ormarić ili polica uz francuski krevet, po osobi 5. Tepih koji se ne kliže uz krevet (ako pod nije prekriven tepisonom ) 6. Vatrootporna pepeljara (samo u sobama za pušače) 7. Ogledalo 8. Garderobni ormar sa sličnim vješalicama (pet vješalica po osobi) 9. Grijanje (osim u objektima koji posluju ljeti) 10. Glavna rasvjeta na stropu ili na zidu ili kao samostojeća svjetiljka 11. Noćna svjetiljka uz svaki krevet (uz francuski krevet s obje strane) 12. Vatrootporni koš za otpatke 13. Stalak za prtljagu (može i sklopivi) 14. Klima 14. Jedna slobodna utičnica 4.4. Ostale usluge 1. Telefon za interne i vanjske pozive preko centrale 2. Kućni telefonski imenik i uputstva za korištenje telefona na hrvatskom i jednom stranom jeziku 3. Cjenik sobe i lista usluga pansiona s cjenikom na hrvatskom i jednom stranom jeziku 4. Usluga buđenja 5. "Ne smetaj " ili sličan znak 6. Plan u slučaju evakuacije izložen na unutarnjoj strani ulaznih vrata sobe ili u neposrednoj blizini 4.5 Čišćenje i opće stanje 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Madrac čist, čvrst i bez ulegnuća i oštećenja i sl. 5. Rublje za krevet čisto i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 8. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 9. Uređaji ispravni 5. HOTELSKI APARTMAN 5.1 Osnovni uvjeti 1. Zaseban ulaz u hotelski apartman 2. Predprostor 2. Prostorija za spavanje 3. Prostorija za boravak 4. Kupaonica 5. Prozori s dnevnim svjetlom 7. Prozor s dnevnim svjetlom 5.2 Krevet 1.Krevet za jednu osobu minimalne veličine: 110 x 200 cm, 160 x 200 cm za francuski krevet 2.Krevet za jednu osobu minimalne veličine: 120 x 210 cm, 180 x 210 cm za francuski krevet 3.Krevet za jednu osobu minimalne veličine: 120 x 210 cm, 200 x 210 cm za francuski krevet 2. Rublje za krevet; dvije plahte, jastučnica, pokrivač za svaki krevet (jedna plahta ako je pokrivač u navlaci) 5. Rublje za krevet: 1 plahta, jastučnica, poplun u navlaci 3. Dodatni pokrivač po osobi (osim u objektima koji posluju ljeti) 7. Prekrivač za svaki krevet 4. Jastuk, po osobi 5. Dodatni jastuk (na zahtjev), po osobi 5. Mijenjanje plahti jednom tjedno i za svakog novog gosta 6. Mijenjanje plahti svaka tri dana i za svakog novog gosta 12. Mijenjanje plahti svaki drugi dan i za svakog novog gosta 13. Mijenjanje plahti svaki dan 5.3 Oprema i uređenje 1. Zastori za zamračivanje (ili slično) koji potpuno isključuju prirodno svjetlo 2. Pisaći stol sa stolicom ili toaletni stol s toaletnom stolicom ili stolicom 3. Noćni ormarić ili polica uz svaki krevet za jednu osobu 4. Noćni ormarić ili polica uz francuski krevet, po osobi 5. Tepih koji se ne kliže uz krevet (ako pod nije prekriven tepisonom ) 5. Stalak za prtljagu (može biti sklopiv) 6. Stalak za prtljagu 7. Vatrootporna pepeljara (samo u hotelskom apartmanu za pušače) 8. Vatrootporni koš za otpatke 9. Stalak za prtljagu (može biti sklopiv) 10. Ogledalo 11. Ogledalo za cijelu figuru 11. Slika ili drugi ukrasni predmet 11. Garderobni ormar s pet sličnih vješalica, po osobi 13. Pisaći stol sa stolicom ili toaletni stol sa toaletnom stolicom ili stolicom 14. Pisaći stol sa stolicom i toaletni stol sa toaletnom stolicom 12. Garnitura za sjedenje (niski stolić sa polufoteljom ili foteljom, odnosno dvosjedom ili trosjedom) prilagođena kapacitetu hotelskog apartmana 13.Grijanje (osim u objektima koji posluju ljeti) 17. Klima s individualnom regulacijom u hotelskom apartmanu 14. Glavna rasvjeta: na stropu ili na zidu ili kao samostojeća svjetiljka 15. Noćna svjetiljka uz svaki krevet (uz francuski krevet s obje strane) 20.Mogućnost regulacije glavnog osvjetljenja iz kreveta 16. Jedna slobodna utičnica 22. Više slobodnih utičnica u hotelskom apartmanu 5.4. Ostale usluge 1. Mogućnost slušanja radia (putem radio ili TV aparata) 2. TV u boji 3.TV u boji s programom na 2 strana jezika i daljinskim upravljačem 4.TV u boji s programon na 3 strana jezika i s daljinskim upravljačem u prostoriji za spavanje i u prostoriji za boravak 5.TV u boji s programom na najmanje 4 strana jezika i s daljinskim upravljačem u prostoriji za spavanje i u prostoriji za boravak 6.Mogućnost odabira plaćenog programa na TV-u 1. Telefon za interne i vanjske pozive preko centrale 8. Telefon s direktnim izlazom u javnu telefonsku mrežu 9. Telefon za direktne vanjske pozive u prostoriji za spavanje i u prostoriji za boravak 2. Kućni telefonski imenik i uputstva za korištenje telefona na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku 3. Cjenik hotelskog apartmana i lista usluga pansiona s cjenikom na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku 4. Pribor za pisanje (omotnice, papir, olovka ili kemijska olovka i sl.) 5. Mapa s turističkim obavijestima ( vodičima, i sl.) 6. Sef 15. Mini-bar 4. Usluga buđenja 17. Automatski sustav buđenja 18. Vrećica za prljavo rublje 19. Preša za hlače 5. "Ne smetaj " ili sličan znak 6. Plan u slučaju evakuacije izložen na unutarnjoj strani ulaznih vrata hotelskog apartmana ili u neposrednoj blizini 22. Dječji krevetić na zahtjev gosta 23. Javljač požara (dimni ili sl.) u prostorijama za boravak i spavanje 24. Svjetleća poziciona oznaka na svakom prekidaču za elektro rasvjetu 5.5 Čišćenje i opće stanje 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Madrac čist, čvrst i bez ulegnuća i oštećenja i sl. 5. Rublje za krevet čisto i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 8. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 9. Uređaji ispravni 6.KUPAONICA 6.1 WC školjka, umivaonik 1. WC školjka s ispiračem 2. Četka za čišćenje WC školjke 3. Dvije role WC papira 4. Umivaonik s toplom i hladnom vodom 5. Sapun u omotu ili tekući sapun 6. Koš za otpatke 7. Vrećice za higijenske uloške 6.2 Kada/tuš kada 1. Kada ili tuš kada sa toplom i hladnom vodom 2. Zavjesa ili sl. oko kade ili tuš kade 3. Zidovi oko kade /tuš kade obloženi s keramičkim pločicama ili drugim vodonepropusnim materijalom do visine najmanje 1.80 m od dna kade ili tuš kade 6.3 Uređenje, oprema i ostalo 1. Zidovi kupaonice prekriveni keramičkim pločicam ili kamenim pločama ili drugim vodonepropusnim materijalima do visine 1,80 m 2. Pod kupaonice prekriven keramičkim pločicama ili kamenim pločama ili drugim vodonepropusnog materijalima 3. Kuka za ručnike uz kadu i / ili umivaonik, po osobi 4. Dva ručnika (jedan manji i jedan veći), po osobi 5. Tepih od frotira ili sl. ispred kade ili tuš kade 6. Police ili sl. za odlaganje toaletnog pribora 7. Ogledalo 8. Rasvjeta koja omogućuje dobru vidljivost u čitavoj kupaonici 9. Prirodno ili mehaničko prozračivanje 10. Promjena ručnika svaka tri dana i za svakog novog gosta 11. Utičnica za električni brijači aparat prilagođena međunarodnom sustavu 12. Kuka za odjeću , po osobi 13. Čaša, po osobi 14. Sušilo za kosu 6.4 Čišćenje i opće stanje 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Sanitarna oprema i armature čiste i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 5. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Uređaji ispravni 7. KUHINJA 7.1 Oprema i osoblje 1. Prozori i ventilacijski otvori s rešetkama 2. Hladna odvojena prostorija za hladnu i čistu hranu (salate, umaci i sl.) 3. Prostori i uređaji za čiščenje i obradu namirnica sukladno općim odredbama ovog Pravilnika 4. Uređaji za termičku obradu hrane, pića i napiteka 5. Odvojeni prostor za pranje crnog i bijelog suđa 6. Kuhinjski pod od vodonepropusnog i protukliznog materijala 7. Umivaonik sa toplom i hladnom vodom za osoblje u kuhinji, sapun i četkice za nokte i papirnati ručnici ili aparat za sušenje ruku 8. Oprema od nehrđajućeg i neškodljivog materijala (radne plohe ne smiju biti drvene) 9. Koš za otpatke pokraj svake radne površine 10. Kuhinjsko suđe 11. Uređaji za odvod pare, dima i mirisa 12. Klima 13. Osoblje s uniformom i kapom 14. Znak zabrane konzumiranja hrane 15. Upotreba krpe samo kod termičke obrade hrane 16. Obrađena hrana spremljena na temperaturi do najviše 10oC 17. Vatrootporna tkanina za gašenje požara 18. Kutija prve pomoći; kompletno popunjena 19. Sanitarne prostorije za kuhinjsko osoblje u blizini 20. WC i umivaonik s toplom i hladnom vodom u sanitarnim prostorijama za osoblje 21. Tuš kabine odvojene za žene i muškarce s toplom i hladnom vodom u sanitarnim prostorijama za osoblje 1. Prozori i ventilacijski otvori s rešetkama 2. Kuhinjski pod od vodonepropusnog i neklizajućeg materijala 3. Umivaonik sa toplom i hladnom vodom za osoblje u kuhinji, sapun i četkice za nokte i papirnati ručnici ili aparat za sušenje ruku 4.Oprema od nehrđajućeg i neškodljivog materijala (radne plohe ne smiju biti drvene) 5.Uređaji za odvod pare, dima i mirisa 6. Osoblje mora nositi uniformu i kapu 7. Znak da je u kuhinji zabranjeno konzumiranje hrane 8. Upotreba krpe samo kod termičke obrade hrane 9. Obrađena hrana spremljena na temperaturi do najviše 10oC 10. Vatrootporna tkanina za gašenje požara 11. Kutija prve pomoći; kompletno popunjena 12. Sanitarne prostorije za kuhinjsko osoblje u blizini 13.WC i umivaonik s toplom i hladnom vodom u sanitarnim prostorijama za osoblje 14. Tuš kabine odvojeno za žene i muškarce u sanitarnim prostorijama za osoblje 7.2 Spremanje proizvoda u rashladnim prostorima (sukladno općim odredbama Pravilnika) 1. Posebni rashladni prostori za spremanje: mesa, ribe, mlječnih proizvoda, voća i povrća 2. Smrznuti proizvodi (- 18oC) 3. Riba i meso (0-3oC) 4. Povrće, jaja, kuhana hrana i ostalo (najviše 10oC) 5. Kontrola temperature u svim rashladnim prostorima 6. Police koje nisu napravljene od drveta 7. Sirova i obrađena hrana ne smije se zajedno odlagati 8. Proizvodi ne smiju biti u direktnom kontaktu s policom ili podom 7.3 Spremanje proizvoda u drugim prostorima 1. Prostor zračen prirodnim ili mehaničkim putem 2. Spremište sredstava za čišćenje u zasebnoj prostoriji 3. Zasebna i prozračivana prostorija za komunalni otpad 7.4 Čišćenje i opće stanje 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 5. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Uređaji ispravni 8. DORUČAK 8.1 Usluživanje doručka 1. Usluživanje doručka u blagovaonici 2. Buffet doručak 3. Usluživanje doručka najmanje dva sata 8.2 Usluživanje proizvoda Usluživanje napitaka 1. Topla i hladna voda 2. Toplo i hladno mlijeko 3. Bijela kava, čaj 4. Šećer i zaslađivači 5. Jedna vrsta soka 6. Dvije vrste soka Usluživanje proizvoda od žitarica - žuta linija 7. Jedna vrsta krušnog i jedna vrsta pekarskog proizvoda 8. Dvije vrste krušnih i dvije vrste pekarskih proizvoda 9. Jedna vrsta proizvoda od žitarica Usluživanje mliječnih proizvoda - bijela linija 10. Maslac 11. Margarin 12. Jogurt 13. Jedna vrsta sira 14. Jedna vrsta pekmeza ili marmelade 15. Dvije vrste pekmeza ili marmelade Usluživanje mesnih proizvoda - crvena linija 16. Jedna vrsta kobasice ili slanine i sl. 17. Jedna vrsta hladnih narezaka:salama ili šunka ili sl. 18. Dvije vrste hladnih narezaka: salama ili šunka ili sl. Usluživanje jaja i priloga - smeđa linija 19. Kajgana ili omlet Usluživanje voća i povrća - zelena linija 20. Jedna vrsta svježeg voća ili voćna salata od svježeg voća U pansionu standard gostu se na jelovniku mora ponuditi mogućnost izbora iz cjelokupnog proisanog asortimana doručka 21. Dvije vrste svježeg voća ili voćne salate od svježeg voća ili kompot 8.3. Ostalo 1. Grijanje (osim u objektima koji posluju ljeti) 8.4 Čišćenje i opće stanje 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 5. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Uređaji ispravni 9. USLUŽIVANJE HRANE 9.1 Usluživanje ručka, večere i drugih obroka 1. Usluživanje hrane u blagovaonici 9.2 Ponuda menu-a 1. Najmanje dva menu-a za svaki obrok 2. Najmanje tri menu-a za svaki obrok 3. Pet jela po narudžbi 4. Jelovnik na hrvatskom i jednom stranom jeziku 9.3 Vrijeme usluživanja (izuzimajući usluživanje doručka) 1. Sat i trideset minuta za ručak i večeru 2. Dva sata za ručak i večeru 9.4 Ostalo 1. Grijanje (osim u objektima koji posluju ljeti) 2. Hlađenje u blagovaonici 9.5 Čišćenje i opće stanje 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 5. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Uređaji ispravni 10. VANJSKI IZGLED OBJEKTA I OKOLIŠ 10.1 Vanjski izgled objekta 1. Prilazni put u dobrom stanju: bez rupa, lokvi i sl. 2. Fasada u dobrom stanju: bez okrhotina, napuklina, ljuštenja boje ili sličnog 3. Oznake u dobrom stanju: bez mrlja i vidljivih oštećenja 4. Dobro funkcioniranje vanjske rasvjete na objektu 10.2 Okoliš objekta 1. Dobro čišćenje i održavanje okoliša:bez otpada, suhog lišča i sl. 2. Oznake u dobrom stanju: bez mrlja i vidljivih oštećenja 3. Dobro funkcioniranje rasvjete 11. ODRŽAVANJE OBJEKTA 11.1 Održavanje 1. Održavanje pansiona osigurano kontinuirano
|