POSLOVNI FORUM ZAKONSKA REGULATIVA TURISTIČKE DJELATNOSTI SADRŽAJ Prilozi > Pregled najvažnijih zakona i drugih propisa > Trgovačko pravo > Management > Europske integracije > Poslovni WEB katalog > INFO prilozi > Kako postati ugovornim korisnikom Poslovnog Foruma? > Baza podataka Hrvatskog gospodarstva (pretraživanje) > Kontinentalni gospodarski resursi u funkciji razvitka turizma Republike Hrvatske
Posebna ponuda Izrada web stranica Izrada CMS stranica Besplatno za web stranice Dodatne Internet usluge Izrada primjera ugovora Izrada poslovnog plana Imenici - Adresari IZRADA WEB STRANICA Naručite izradu modernih web stranica. U svega nekoliko minuta, kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć naših CMS web stranica. Moderni dizajni za Vaše web stranice. Korištenje CMS web stranica slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija i imate brzo svoju prvu web stranicu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog... Mobilna responzivnost web stranica je prilagođavanje web stranice svim preglednicima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve web stranice. Besplatna optimizacija za tražilice; SEO optimizacija omogućava vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci. Dizajn responzivnih web stranica, registracija domene, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, implementacija plaćanja karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica... Iskoristite ponudu: izrada web stranica i hosting po najnižim cijenama. Besplatna prijava na tražilice, besplatni e-mail, besplatna .hr domena, besplatna podrška za internet marketing... >> Link na ponudu za izradu web stranica >>
|
PRILOG II. - ELEMENTI ZA KATEGORIZACIJU HOTELA - NOVI OBJEKTI HOTEL 1. USLUGE RECEPCIJE I OSTALO 1.1. Recepcija 1. Natkriven ulaz u hotel (nadstrešnica iznad ulaznih vrata) 2. Zaseban prostor recepcije: ulazni prostor i recepcijski pult 3. Recepcija radi 16h dnevno (u ostalom vremenu recepcija dostupna na poziv) 4. Recepcija radi 24h dnevno 5. Cjenik smještajnih jedinica na recepciji na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku 6. Telefonska centrala s najmanje dvije direktne linije 7. Usluge pošte i dostave poruka gostu 8. Uniformirani recepcionari s pločicom s imenom osobe (osim za hotele s 2* s manje od 20 smještajnih jedinica) 9. Stolice i sl. s niskim stolićem, s mogućnošću premještanja 10. Pepeljare, osim u dijelovima za nepušače 1.2 Udobnost/općenito 1. Grijanje ( osim u objektima koji posluju ljeti) 2. Klima 1.3 Sadržaji i usluge 1.Mogućnost korištenja telefona za interne i vanjske pozive 2. Usluga faksa 3. Usluga e-maila 4. Sef 5. TV u boji u prostoru s mogućnošću sjedenja 6. Vratar i nosač prtljage 7. Parkirališna mjesta za najmanje 10% smještajnih jedinica 8. Parkirališna mjesta za najmanje 30% smještajnih jedinica 9. Parkirališna mjesta za najmanje 20% smještajnih jedinica i garažna mjesta za najmanje 10% smještajnih jedinica 10. Parkirališna mjesta za najmanje 20% smještajnih jedinica i garažna mjesta za najmanje 20% smještajnih jedinica 11. Prostor za automobile za ukrcavanje i iskrcavanje prtljage 12. Usluga čuvanja prtljage 13. Usluga čuvanja prtljage dulje od jednog dana 14. Mogućnost mijenjanja valute 15. Mogućnost plaćanja međunarodnim kreditnim karticama 16. Usluga pranja i glačanja odjeće 17. Osigurana usluga kemijskog čišćenja odjeće 18. Aparat za čišćenje cipela (osim u objektima koji posluju ljeti) 19. Osoba na recepciji koja govori najmanje jedan strani jezik 20. Kutija prve pomoći 21. Mogućnost poziva hitne medicinske pomoći 1.4 Sanitarije u javnim prostorima (sukladno općim odredbama Pravilnika) Osnovni uvjeti 1. Na ulazu istaknute uobičajene oznake zahoda za žene i zahoda za muškarce 2. Pod od protukliznog i vodonepropusnog materijala koji se lako čisti i održava (keramičke pločice i sl.) 3. Zid od vodonepropusnog materijala koji se lako čisti i održava (keramičke pločice i sl.) 4. Prirodno ili mehaničko provjetravanje 5. Sredstvo za osvježavanje prostora 6. Odgovarajuća rasvjeta Predprostor zahoda za žene i zahoda za muškarce 7. Umivaonik s tekućom toplom i hladnom vodom 8. Tekući sapun 9. Papirnati ručnici s držačem ili uređaj s platnenim ručnikom u roli ili uređaj za sušenje ruku 10. Ogledalo 11. Koš za otpatke 12. Polica za odlaganje stvari Zahod za žene 13. WC školjka s ispiračem 14. Kuka za odjeću 15. Mogućnost zaključavanja vrata i sl. 16. Koš za otpatke 17. Polica za odlaganje stvari 18. Držač s WC papirom 19. Četka za čišćenje zahodske školjke Zahod za muškarce 20. WC školjka s ispiračem 21. Kuka za odjeću 22. Mogućnost zaljučavanja vrata i sl. 23. Držač s WC papirom 24. Četka za čišćenje zahodske školjke 25. Pisoar na ispiranje tekućom vodom u posebnoj prostoriji Napomena: Broj zahoda s predprostorima prema općem dijelu Pravilnika 1.5 Čišćenje i opće stanje recepcije 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Recepcijski pult čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 5. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 8. Uređaji ispravni 1.6 Čišćenje i opće stanje sanitarija u javnim prostorima 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 5. Sanitarna oprema i armature čiste i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Uređaji ispravni 2. HORIZONTALNE I VERTIKALNE KOMUNIKACIJE I OSTALO 2.1 Horizontalne i vertikalne komunikacije (hodnici, stubišta, dizala) 1. Zaseban gospodarski ulaz (osoblje, roba) 2. Glavno stubište koje povezuje sve katove minimalno korisne širine kraka stubišta od 1,3 m 3. Glavno stubište koje povezuje sve katove minimalno korisne širine kraka stubišta od 1,4 m 4. Glavno stubište koje povezuje sve katove minimalno korisne širine kraka stubišta od 1,5 m 5. Glavno stubište koje povezuje sve katove minimalno korisne širine kraka stubišta od 1,6 m 6. Stubište za osoblje (više od 40 smještajnih jedinica) 7. Stubište za osoblje (više od 20 smještajnih jedinica) 8. Smještajne jedinice označene brojem ili drugom oznakom 9. Dizalo za goste s tri kata (četiri nivoa) za građevine s više od 20 smještajnih jedinica (za više od 100 smještajnih jedinica dodatno dizalo) 10.Dizalo za goste s dva kata ( tri nivoa) (za više od 80 smještajnih jedinica dodatno dizalo) 11.Dizalo za goste s jednim katom (dva nivoa) (za više od 50 smještajnih jedinica dodatno dizalo) 12. Dizalo za osoblje (za više od 20 smještajnih jedinica u 3*) 13. Prirodan ili mehanički sustav prozračivanja hodnika 14. Klimatizirani hodnici koji vode do smještajnih jedinica 15. Kat za nepušače ( za hotele s dva i više katova) 2.2 Čišćenje i opće stanje 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 5. Stepeništa čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Dizala čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 8. Uređaji ispravni 3.SMJEŠTAJNE JEDINICE - MODULI (SOBA, HOTELSKI APARTMAN - SUITE) 3.1 Minimalna netto površina modula sobe (modul čine: predprostor, spavaći dio sobe + kupaonica) Hotel 2* 1. Površina 18m2 Hotel 3* 2. Površina :21m2 Hotel 4* 3. Površina: 26m2 Hotel 5* 4. Površina: 32m2 3.2 Minimalna netto površina modula hotelskog apartmana - SUITE-a (modul čine: predprostor, prostorije za spavanje i prostorije za boravak + kupaonica) 1. Hotelski apartman na svakih 50 smještajnih jedinica (za 2* i 3* nema obveze, ako postoje hotelski apartmani moraju ispunjavati propisane uvjete) Hotel 2* 2. Površina 29 m2 3. Prostorija za spavanje, odnosno prostorija za boravak najmanje 10m2 Hotel 3* 4. Površina 32m2 5. Prostorija za spavanje, odnosno prostorija za boravak najmanje 12m2 Hotel 4* 6. Površina 38m2 7. Prostorija za spavanje, odnosno prostorija za boravak najmanje 14m2 Hotel 5* 8. Površina 43m2 9. Prostorija za spavanje, odnosno prostorija za boravak najmanje 15m2 3.3 Minimalna netto površina kupaonice Hotel 2* 1. Kupaonica 3,5m2 Hotel 3* 2. Kupaonica 4,0m2 Hotel 4* 3. Kupaonica 5,0m2 Hotel 5* 4. Kupaonica 6,0m2 4. SOBA 4.1 Osnovni uvjeti 1. Zaseban ulaz u sobu 2. Predprostor 3. Kupaonica 4. Prozor s dnevnim svjetlom 4.2 Krevet 1. Krevet za jednu osobu minimalne veličine: 110 x 200cm, 160 x 200cm za francuski krevet 2. Krevet za jednu osobu minimalne veličine 120 x 210cm, 180 x 210cm za francuski krevet 3. Krevet za jednu osobu minimalne veličine 120 x 210cm, 200 x 210cm za francuski krevet+A211 4. Rublje za krevet: dvije plahte, jastučnica, pokrivač za svaki krevet (jedna plahta ako je pokrivač u navlaci) 5. Rublje za krevet: jedna plahta, jastučnica, poplun u navlaci 6. Dodatni pokrivač po osobi (osim u objektima koji posluju ljeti) 7. Prekrivač za svaki krevet 8. Jastuk, po osobi 9. Dodatni jastuk (na zahtjev), po osobi 10. Mijenjanje plahti jednom tjedno i za svakog novog gosta 11. Mijenjanje plahti svaka tri dana i za svakog novog gosta 12. Mijenjanje plahti svaki drugi dan i za svakog novog gosta 13. Mijenjanje plahti svaki dan 4.3 Oprema i uređenje 1. Zastori za zamračivanje (ili slično) koji potpuno isključuju prirodno svjetlo 2. Pisaći stol sa stolicom ili toaletni stol sa toaletnom stolicom ili stolicom 3. Noćni ormarić uz svaki krevet za jednu osobu 4. Noćni ormarić uz francuski krevet, po osobi 5. Tepih koji se ne kliže uz krevet (ako pod nije prekriven tepisonom ) 6. Stalak za prtljagu (može biti i sklopiv) 7. Stalak za prtljagu 8. Vatrootporna pepeljara (samo u sobi za pušače) 9. Vatrootporni koš za otpatke 10. Ogledalo 11. Ogledalo za cijelu figuru 12. Slika ili drugi ukrasni predmet 13. Garderobni ormar s policama ili ladicama i dijelom za vješanje odjeće s pet sličnih vješalica za odjeću, po osobi 14. Grijanje (osim u objektima koji posluju ljeti) 15. Klima s individualnom regulacijom u sobi 16. Glavna rasvjeta: na stropu ili na zidu ili kao samostojeća svjetiljka 17. Noćna svjetiljka uz svaki krevet (uz francuski krevet s obje strane) 18. Mogućnost reguliranja glavnog osvjetljenja iz kreveta 19. Jedna slobodna utičnica 20. Više od jedne slobodne utičnice 4.4. Ostale usluge 1. Kat za nepušače (za hotele sa dva i više katova) 1. Mogućnost slušanja radija (putem radio ili TV aparata) 2. TV u boji 3. TV u boji s programom na dva strana jezika i daljinskim upravljačem 4. TV u boji s programom na tri strana jezika i daljinskim upravljačem 5. TV u boji s programom na najmanje četiri strana jezika i daljinskim upravljačem 6. Mogućnost odabira plačenog programa na TV-u 7. Telefon za direktne interne pozive 8. Telefon s direktnim izlazom u javnu telefonsku mrežu 9. Telefon za direktne vanjske pozive 10. Kućni telefonski imenik i uputstva za korištenje telefona na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku 11. Cjenik sobe i lista hotelskih usluga s cjenikom na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku 12. Pribor za pisanje (omotnice, papir, olovka ili kemijska olovka i sl.) 13. Mapa s turističkim obavijestima (vodičima, i sl.) 14. Sef 15. Mini-bar 16. Usluga buđenja 17. Automatski sustav buđenja 18. Vrećica za prljavo rublje 19. Preša za hlače ( na zahtjev ) 20. "Ne smetaj " ili sličan znak 21. Plan u slučaju evakuacije izložen na unutarnjoj strani ulaznih vrata sobe ili u neposrednoj blizini 22. Dječji krevetić na zahtjev gosta 23. Polufotelja, fotelja, ili sl. i stolić 24. Javljač požara (dimni ili sl.) 25. Svijetleća poziciona oznaka na svakom prekidaču za elektro rasvjetu 4.5 Čišćenje i opće stanje 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Madrac čist, čvrst i bez ulegnuća i oštećenja i sl. 5. Rublje za krevet čisto i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 8. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 9. Uređaji ispravni 5. HOTELSKI APARTMAN 5.1 Osnovni uvjeti 1. Zaseban ulaz u hotelski apartman 2. Predprostor 3. Prostorija za spavanje 4. Prostorija za boravak 5. Kupaonica 6. Zaseban zahod 7. Prozor s dnevnim svjetlom 5.2 Krevet 1. Krevet za jednu osobu minimalne veličine: 110 x 200 cm, 160 x 200 cm za francuski krevet 2. Krevet za jednu osobu minimalne veličine: 120 x 210 cm, 180 x 210 cm za francuski krevet 3. Krevet za jednu osobu minimalne veličine: 120 x 210 cm, 200 x 210 cm za francuski krevet 4. Rublje za krevet; dvije plahte, jastučnica, pokrivač za svaki krevet (jedna plahta ako je pokrivač u navlaci) 5. Rublje za krevet: jedna plahta, jastučnica, poplun u navlaci 6. Dodatni pokrivač po osobi (osim u objektima koji posluju ljeti) 7. Prekrivač za svaki krevet 8. Jastuk, po osobi 9. Dodatni jastuk (na zahtjev), po osobi 10. Mijenjanje plahti jednom tjedno i za svakog novog gosta 11. Mijenjanje plahti svaka tri dana i za svakog novog gosta 12. Mijenjanje plahti svaki drugi dan i za svakog novog gosta 13. Mijenjanje plahti svaki dan 5.3 Oprema i uređenje 1. Zastori za zamračivanje (ili slično) koji potpuno isključuju prirodno svjetlo 2. Noćni ormarić uz svaki krevet za jednu osobu 3. Noćni ormarić uz francuski krevet, po osobi 4. Tepih koji se ne kliže uz krevet (ako pod nije prekriven tepisonom ) 5. Stalak za prtljagu (može biti sklopiv) 6. Stalak za prtljagu 7. Vatrootporna pepeljara (samo u hotelskom apartmanu za pušače) 8. Vatrootporni koš za otpatke 9. Ogledalo 10. Ogledalo za cijelu figuru 11. Slika ili drugi ukrasni predmet 12. Garderobni ormar s policama ili ladicama i dijelom za vješanje odjeće s pet sličnih vješalica za odjeću po osobi 13. Pisaći stol sa stolicom ili toaletni stol sa toaletnom stolicom ili stolicom 14. Pisaći stol sa stolicom i toaletni stol sa toaletnom stolicom 15. Garnitura za sjedenje (niski stolić sa polufoteljom ili foteljom, odnosno dvosjedom ili trosjedom) prilagođena kapacitetu hotelskog apartmana 16.Grijanje (osim u objektima koji posluju ljeti) 17. Klima s individualnom regulacijom u hotelskom apartmanu 18. Glavna rasvjeta: na stropu ili na zidu ili kao samostojeća svjetiljka 19. Noćna svjetiljka uz svaki krevet (uz francuski krevet s obje strane) 20. Mogućnost regulacije glavnog osvjetljenja iz kreveta 21. Jedna slobodna utičnica 22. Više od jedne slobodne utičnice 5.4. Ostale usluge 1. Mogućnost slušanja radija (putem radio ili TV aparata) 2. TV u boji 3. TV u boji s programom na dva strana jezika i daljinskim upravljačem 4. TV u boji s programon na tri strana jezika i s daljinskim upravljačem u prostoriji za spavanje i u prostoriji za boravak 5. TV u boji s programom na najmanje četiri strana jezika i s daljinskim upravljačem u prostoriji za spavanje i u prostoriji za boravak 6. Mogućnost odabira plaćenog programa na TV-u 7. Telefon za direktne interne pozive 8. Telefon s direktnim izlazom u javnu telefonsku mrežu 9. Telefon za direktne vanjske pozive u prostoriji za spavanje i u prostoriji za boravak 10. Kućni telefonski imenik i uputstva za korištenje telefona na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku 11. Cjenik hotelskog apartmana i lista usluga hotela s cjenikom na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku 12. Pribor za pisanje (omotnice, papir, olovka ili kemijska olovka i sl.) 13. Mapa s turističkim obavijestima ( vodičima, i sl.) 14. Sef 15. Mini-bar 16. Usluga buđenja 17. Automatski sustav buđenja 18. Vrećica za prljavo rublje 19. Preša za hlače ( na zahtjev ) 20. "Ne smetaj " ili sličan znak 21. Plan u slučaju evakuacije izložen na unutarnjoj strani ulaznih vrata hotelskog apartmana ili u neposrednoj blizini 22. Dječji krevetić na zahtjev gosta 23. Javljač požara (dimni ili sl.) u prostorijama za boravak i spavanje 24. Svijetleća poziciona oznaka na svakom prekidaču za elektro rasvjetu 5.5 Čišćenje i opće stanje 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Madrac čist, čvrst i bez ulegnuća i oštećenja i sl. 5. Rublje za krevet čisto i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 8. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 9. Uređaji ispravni 6. KUPAONICA 6.1 WC školjka, umivaonik 1. WC školjka s ispiračem 2. Četka za čišćenje WC školjke 3. Dvije role WC papira 4. Umivaonik s toplom i hladnom vodom 5. Dva umivaonika ili dvostruki umivaonik s toplom i hladnom vodom 6. Sapun u omotu ili tekući sapun 7. Koš za otpatke 8. Vrećice za higijenske uloške 6.2 Kada / tuš kada 1. Kada minimalne dužine 1,60 ili tuš kada minimalne dimenzije 0,9 x 0,9 m, sa toplom i hladnom vodom (glava tuša pokretna) 2. Kada minimalne dužine 1,60, m s toplom i hladnom vodom, s rukohvatima (glava tuša pokretna) 3. Kada minimalne dužine 1,80 m, s toplom i hladnom vodom, s rukohvatima (glava tuša pokretna) 4. Zavjesa ili sl. oko kade ili tuš kade 5. Zaslon oko kade ili tuš kade od PVC-a ili splinterproof-a 6.3 Oprema, uređenje i ostalo 1. Zidovi kupaonice u cijelosti prekriveni keramičkim pločicama ili kamenim pločama ili drugim vodonepropusnim materijalom 2. Pod kupaonice prekriven keramičkim pločicama ili kamenim pločama ili drugim vodonepropusnom materijalom 3. Kuka za ručnike uz kadu i / ili umivaonik, po osobi 4. Dva ručnika (jedan manji i jedan veći), po osobi 5. Tri ručnika (dva manja i jedan veći), po osobi 6. Prečka ili držač ručnika, po osobi 7. Tepih od frotira ili sl. ispred kade ili tuša 8. Protuklizni tepih za kadu ili tuš kadu ili protuklizno dno kade ili tuš kade 9. Police ili sl. za odlaganje toaletnog pribora 10. Ogledalo 11. Rasvjeta koja omogućuje dobru vidljivost u čitavoj kupaonici 12. Prirodno ili mehaničko prozračivanje 13. Promjena ručnika svaka tri dana i za svakog novog gosta 14. Promjena ručnika svaka dva dana i za svakog novog gosta 15. Promjena ručnika svaki dan ili na zahtjev gosta 16. Utičnica za električni brijači aparat prilagođena međunarodnom sistemu 17. Fiksni telefon u kupaonici 18. Kuka za odjeću, po osobi 19. Čaša, po osobi 20. Sušilo za kosu 21. Ogledalo s povećalom za šminkanje/brijanje 22. Stolica od antikorozivnog materijala (plastična nije dozvoljena) 23. Šampon za kosu 24. Sapun za kupanje 25. Kapa za tuširanje / kupanje, po osobi 26. Ogrtač, po osobi 27. Grijanje (osim objekta koji posluju ljeti) 6.4 Čišćenje i opće stanje 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Sanitarna oprema i armature čiste i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 5. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Uređaji ispravni 7. ZASEBAN ZAHOD 7.1 WC školjka, umivaonik 1. WC školjka s ispiračem 2. Četka za čišćenje WC školjke 3. Dvije role WC papira 4. Umivaonik s toplom i hladnom vodom 5. Sapun u omotu ili tekući sapun 6. Papirnati ručnici s držačem 7. Koš za otpatke 8. Vrećice za higijenske uloške 9. Zidovi zahoda u cijelosti prekriveni keramičkim pločicama ili kamenim pločama ili drugim vodonepropusnim materijalom 10. Podovi zahoda prekriveni keramičkim pločicama ili kamenim pločama ili drugim vodonepropusnim materijalom 7.2 Čišćenje i opće stanje 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Sanitarna oprema i armature čiste i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 5. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Uređaji ispravni 8. KUHINJA 8.1 Oprema i osoblje 1. Prozori i ventilacijski otvori s rešetkama 2. Hladna odvojena prostorija za hladnu i čistu hranu (salate, umaci i sl.) 3. Prostori i uređaji za čišćenje i obradu namirnica sukladno opčim odredbama ovog Pravilnika 4. Uređaji za termičku obradu hrane, pića i napiteka 5. Odvojeni prostor za pranje crnog i bijelog suđa 6. Kuhinjski pod od vodonepropusnog i protukliznog materijala 7. Umivaonik sa toplom i hladnom vodom za osoblje u kuhinji, sapun i četkice za nokte i papirnati ručnici ili aparat za sušenje ruku 8. Oprema od nehrđajućeg i neškodljivog materijala (radne plohe ne smiju biti drvene) 9. Koš za otpatke pokraj svake radne površine 10. Kuhinjsko suđe 11. Uređaji za odvod pare, dima i mirisa 12. Klima 13. Osoblje s uniformom i kapom 14. Znak zabrane konzumiranja hrane 15. Upotreba krpe samo kod termičke obrade hrane 16. Obrađena hrana spremljena na temperaturi do najviše 10oC 17. Vatrootporna tkanina za gašenje požara 18. Kutija prve pomoći; kompletno popunjena 19. Sanitarne prostorije za kuhinjsko osoblje u blizini 20. WC i umivaonik s toplom i hladnom vodom u sanitarnim prostorijama za osoblje 21. Tuš kabine odvojene za žene i muškarce s toplom i hladnom vodom u sanitarnim prostorijama za osoblje 8.2 Spremanje proizvoda u rashladnim prostorima 1. Posebni rashladni prostori za spremanje:mesa, ribe, mlječnih proizvoda, voća i povrća 2. Smrznuti proizvodi (- 18oC) 3. Riba i meso (0-3oC) 4. Povrće, jaja, kuhana hrana i ostalo (najviše 10oC) 5. Kontrola temperature u svim rashladnim prostorima (vidljivi vanjski kontroler) 6. Police koje nisu napravljene od drveta 7. Sirova i obrađena hrana ne smije se zajedno odlagati u ostavama 8. Proizvodi ne smiju biti u direktnom kontaktu s policom ili podom 8.3 Spremanje proizvoda u drugim prostorima 1. Prostor prozračen prirodnim ili mehaničkim putem 2. Spremište sredstava za čišćenje u zasebnoj prostoriji 3. Zasebna i prozračivana prostorija za komunalni otpad 4. Zasebna i hlađena prostorija za komunalni otpad 8.4 Čišćenje i opće stanje 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 5. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Uređaji ispravni 9. DORUČAK 9.1 Usluživanje doručka 1. Usluživanje doručka u blagovaonici 2. Buffet doručak uz mogućnost usluživanja konobara 3. Usluživanje doručka najmanje dva sata 4. Usluživanje doručka najmanje tri sata 5. Usluživanje doručka najmanje četiri sata 9.2 Usluživanje proizvoda Usluživanje napitaka 1. Topla i hladna voda 2. Toplo i hladno mlijeko 3. Kava, čaj 4. Kava bez kofeina 5. Šećer i zaslađivači 6. Sok on naranče (orange juice) 7. Dodatna vrsta soka 8. Dvije dodatne vrste sokova Usluživanje proizvoda od žitarica - žuta linija 9. Jedna vrsta krušnog i jedna vrsta pekarskog proizvoda 10. Dvije vrste krušnih i dvije vrste pekarskih proizvoda 11. Tri vrste krušnih i tri vrste pekarskih proizvoda 12. Četri vrste krušnih i četri vrste pekarskih proizvoda 13. Usluživanje tosta na zahtjev 14. Dvije vrste proizvoda od žitarica 15. Tri vrste proizvoda od žitarica 16. Čeitri vrste proizvoda od žitarica Usluživanje mliječnih proizvoda - bijela linija 17. Maslac 18. Margarin 19. Jogurt 20. Jedna vrsta sira 21. Dvije vrste sira 22. Tri vrste sira 23. Drugi mliječni proizvodi 24. Jedna vrsta pekmeza ili marmelade 25. Dvije vrste pekmeza ili marmelade 26. Tri vrste pekmeza ili marmelade 27. Med Usluživanje mesnih proizvoda - crvena linija 28. Jedna vrsta kobasice ili slanine i sl. 29. Tri vrste kobasica i / ili slanine i sl. 30. Jedna vrsta hladnih narezaka:salama ili šunka ili sl. 31. Dvije vrste hladnih narezaka 32. Tri vrste hladnih narezaka Usluživanje jaja i priloga - smeđa linija 33. Kajgana ili omlet ili kuhano jaje ili jaje na oko 34. Jaja pripremljena na dva načina (kajgana, omlet, kuhano jaje, jaje na oko) 35. Jaja pripremljena na tri načina (kajgana, omlet, kuhano jaje, jaje na oko) 36. Topli prilog ili toplo jelo (npr. povrće ili grah ili tjestenina s umakom ili sl.) 37. Dvije vrste toplih priloga ili toplih jela Usluživanje voća i povrća - zelena linija 38. Jedna vrsta svježeg voća ili voćna salata od svježeg voća 39. Dvije vrste svježeg voća i / ili voćne salate od svježeg voća i kompot 40. Tri vrste svježeg voća i / ili voćne salate od svježeg voća i kompot Postava hrane (buffet ili slično) za goste 41. Postava hladnih jela sa sustavom rashlađivanja (led, smrznute ploče ili sl.) 42. Postava toplih jela uz korištenje toplih tanjura (topla kupka, infracrveni grijači ili slično): 65oC U hotelu s 2* zvjezdice koji nema buffet doručak gostu se mora na jelovniku ponuditi mogućnost izbora iz cjelokupng propisanog asortimana doručka 9.3 Ostalo 1. Grijanje (osim u objektima koji posluju ljeti) 2. Klima 9.4 Osoblje 1. Uniformirano osoblje s pločicom s imenom osobe 9.5 Čišćenje i opće stanje 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 5. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Uređaji ispravni 10. USLUŽIVANJE HRANE 10.1 Usluživanje ručka, večere i drugih obroka 1. Usluživanje hrane u blagovaonici 2. Tri sata za ručak 3. Tri sata za večeru 10.2 Ponuda menu-a 1. Najmanje dva menu-a za svaki obrok ili buffet s uslugom konobara na zahtjev (deset različitih jela s najmanje dva topla jela) 2. Petnaest jela po narudžbi 3. Jelovnik na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku (ako se pruža usluga za hotele s2*, 3* i 4*) 10.3 Ostalo 1. Grijanje (osim u objektima koji posluju ljeti) 2. Klima (u zatvorenim prostorima, za 3* i 4* ako pružaju uslugu) 10.4. Osoblje Uniformirano osoblje s pločicom s imenom osobe (ako se pruža usluga za 2*, 3*, 4*) 10.5 Čišćenje i opće stanje 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 5. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Uređaji ispravni Ako se u objektima s 2*, 3*, 4* pružaju usluge prehrane (osim doručka) tada se moraju pružiti u skladu s općim odredbama Pravilnika 11. USLUŽIVANJE U SMJEŠTAJNU JEDINICU (ROOM SERVICE) 1. Usluživanje doručka 2. Usluživanje ostalih obroka i pića 16 sati dnevno (ako se pruža usluga) 3. Usluživanje ostalih obroka i pića 24 sata dnevno (nema obveze usluživanja toplih jela od 23 do 7 h) 4. Jelovnik u smještajnoj jedinici na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku (ako se pruža usluga za 2*, 3* i 4*) 12. USLUGA CAFFE BARA 12.1 Usluga caffe bara 1. Usluživanje pića i toplih i hladnih napitaka 2. Grickalice i sendviči 3. Pekarski prozvodi i slastice 12.2 Vrijeme usluživanja 1. 8 sati 2. 12 sati 3. 16 sati 12.3 Ostalo 1. Grijanje (osim u objektima koji posluju ljeti) 2. Klima (u zatvorenim prostorima) 12.4 Čišćenje i opće stanje 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 5. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Uređaji ispravni 13. PROSTORIJE ZA OSOBLJE 13.1 Prostorije za osoblje 1. Office sobarice (za objekte do 20 smještajnih jedinica jedan office koji mora biti uz smještajne jedinice) 2. Office sobarice na svakom katu (za objekte preko 20 smještajnih jedinica) 3. Zasebne garderobe za žene i muškarce 4. Zasebne tuš kabine za žene i muškarce 5. Zahod s WC školjkom i ispiračem, četkom za čišćenje WC školjke i jednom rolom WC papira s držačem 6. Umivaonik s toplom i hladnom vodom, ogledalo, koš za otpatke 7. Blagavaonica za osoblje 14.OSTALI SADRŽAJI U HOTELU 14.1 Sadržaji u hotelu 1. Ugostiteljski sadržaj, odgovarajući nekoj od vrsta iz skupine barovi i restorani 2. Prodaja tiska 3. Trgovina s tiskom, suvenirima 4. Bazen u zatvorenom prostoru 5. Bazen (priobalni hoteli) na otvorenom prostoru 6. Sanitarije za korisnike bazena 7. Prostorija za fitnes s opremom 8. Sauna 9. Jacuzzi 15. VANJSKI IZGLED OBJEKTA I OKOLIŠ 15.1 Vanjski izgled objekta 1. Prilazni put u dobrom stanju: bez rupa, lokvi i sl. 2. Fasada u dobrom stanju: bez okrhotina, napuklina, ljuštenja boje ili sličnog 3. Oznake u dobrom stanju: bez mrlja i vidljivih oštećenja 4. Dobro funkcioniranje vanjske rasvjete na objektu 15.2 Okoliš objekta 1. Dobro čišćenje i održavanje okoliša: bez otpadaka, suhog lišća i sl. 2. Oznake u dobrom stanju: bez mrlja i vidljivih oštećenja 3. Dobro funkcioniranje rasvjete 16. ODRŽAVANJEA OBJEKATA 16.1 Održavanje Održavanje hotela osigurano kontinuirano
|