POSLOVNI FORUM ZAKONSKA REGULATIVA TURISTIČKE DJELATNOSTI SADRŽAJ Prilozi > Pregled najvažnijih zakona i drugih propisa > Trgovačko pravo > Management > Europske integracije > Poslovni WEB katalog > INFO prilozi > Kako postati ugovornim korisnikom Poslovnog Foruma? > Baza podataka Hrvatskog gospodarstva (pretraživanje) > Kontinentalni gospodarski resursi u funkciji razvitka turizma Republike Hrvatske
Posebna ponuda Izrada web stranica Izrada CMS stranica Besplatno za web stranice Dodatne Internet usluge Izrada primjera ugovora Izrada poslovnog plana Imenici - Adresari IZRADA WEB STRANICA Naručite izradu modernih web stranica. U svega nekoliko minuta, kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć naših CMS web stranica. Moderni dizajni za Vaše web stranice. Korištenje CMS web stranica slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija i imate brzo svoju prvu web stranicu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog... Mobilna responzivnost web stranica je prilagođavanje web stranice svim preglednicima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve web stranice. Besplatna optimizacija za tražilice; SEO optimizacija omogućava vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci. Dizajn responzivnih web stranica, registracija domene, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, implementacija plaćanja karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica... Iskoristite ponudu: izrada web stranica i hosting po najnižim cijenama. Besplatna prijava na tražilice, besplatni e-mail, besplatna .hr domena, besplatna podrška za internet marketing... >> Link na ponudu za izradu web stranica >>
|
PRILOG XI. - ELEMENTI ZA KATEGORIZACIJU GUEST HOUSE - POSTOJEĆI OBJEKTI GUEST HOUSE 1. USLUGE RECEPCIJE I OSTALO 1.1. Usluga recepcije 1. Usluga recepcije 2. Zaseban prostor recepcije: ulazni prostor i recepcijski pult 2. Usluge recepcije 24h na poziv 3. Cjenik smještajnih jedinica na recepciji na hrvatskom i najmanje na jednom svjetskom jeziku 4. Usluga pošte i dostave poruke gostu 1.2 Udobnost/općenito 1. Grijanje (osim u objektima koji posluju ljeti) 1.3 Sadržaji i usluge 1. Mogućnost upotrebe telefona za vanjske pozive 2. Usluga faksa 2. TV u boji u prostoru s mogućnošću sjedenja 4.Parkiralište za 10% smještajnih jedinica 3. Kutija prve pomoći 4. Mogućnost poziva hitne medicinske pomoći 1.4 Sanitarije u javnim prostorima (sukladno općim odredbama Pravilnika) Osnovni uvjeti 1. Sanitarije u blizini 2. Na ulazu istaknute uobičajene oznake zahoda za žene i zahoda za muškarce 3. Pod od protukliznog i vodootpornog materijala koji se lako čisti i održava (keramičke pločice i sl.) 4. Zid od vodootpornog materijala koj se lako čisti i održava (keramičke pločice i sl.) 5. Prirodno ili mehaničko provjetravanje 6. Sredstvo za osvježavanje prostora 7. Odgovarajuća rasvjeta Predprostor zahoda za žene i zahoda za muškarce 8. Umivaonik s tekućom toplom i hladnom vodom 9. Tekući sapun 10. Papirnati ručnici s držačem ili uređaj s platnenim ručnikom u roli ili uređaj za sušenje ruku 11. Ogledalo 12. Koš za otpatke 13. Polica za odlaganje stvari Zahod za žene 14. WC školjka s ispiračem 15. Kuka za odjeću 16. Mogućnost zaključavanja vrata i sl. 17. Koš za otpatke 18. Polica za odlaganje stvari 19. Držač s WC papirom 20. Četka za čišćenje zahodske školjke Zahod za muškarce 21. WC školjka s ispiračem 22. Kuka za odjeću 23. Mogućnost zaljučavanja vrata i sl. 24. Držač s WC papirom 25. Četka za čišćenje zahodske školjke 26. Pisoar na ispiranje tekućom vodom postavljen ili ograđen da se ne vidi izvana Napomena: Broj zahoda s predprostorima prema općim odredbama Pravilnika 1.5 Čišćenje i opće stanje recepcije (ako postoji recepcija) 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Recepcijski pult čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 5. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Stolarija i/ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 8. Uređaji ispravni 1.6 Čišćenje i opće stanje sanitarija u javnim prostorima 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Stolarija i/ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 5. Sanitarna oprema i armature čiste i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Uređaji ispravni 2. HORIZONTALNE I VERTIKALNE KOMUNIKACIJE I OSTALO 2.1 Horizontalne i vertikalne komunikacije (hodnici, stubišta) 1. Glavno stubište koje povezuje sve katove 2. Smještajne jedinice označene brojem ili drugom oznakom 2.2 Čišćenje i opće stanje 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Stolarija i/ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 5. Stepeništa čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Uređaji ispravni 3. SMJEŠTAJNE JEDINICE - MODULI (SOBA) 3.1 Minimalna netto površina modula sobe (modul čine: predprostor ako ga ima, spavaći dio sobe + kupaonica ako je ima) Guest house standard 1. Dvokrevetna soba: površina 12,5 m2 2. Jednokrevetna soba: površina 9,5m2 Guest house komfor 3. Dvokrevetna soba: površina13,5m2 4. Jednokrevetna soba: površina10,5m2 Pansion može imati manju površinu modula do 1m2 3.2. Minimalna neto površina modula hotelskog apartmana (modul hotelskog apartmana čini: predprostor ako ga ima, prostorija za spavanje i prostorija za boravak + kupaonica Pansion standard Površina 22m2 Pansion komfor Površina 24 m2 4. SOBA 4.1 Soba 1. Zasebni ulaz u sobu 2. Kupaonica 2. Prozor s dnevnim svjetlom 4.2 Krevet 1.Krevet za jednu osobu minimalne veličine 80 x 190 cm, 140 x 190 cm za francuski krevet 2. Rublje za krevet: dvije plahte, jastučnica, pokrivač za svaki krevet (jedna plahta ako je pokrivač u navlaci) 3. Dodatni pokrivač po osobi (osim u objektima koji posluju ljeti) 4. Jastuk, po osobi 5. Mijenjanje plahti jednom tjedno i za svakog novog gosta 6. Mijenjanje plahti dva puta tjedno i za svakog novog gosta 4.3 Oprema i uređenje 1. Zastori za zamračivanje ili slično 2. Stolić i stolica 3. Noćni ormarić ili polica uz svaki krevet 4. Tepih koji se ne kliže uz krevet (ako pod nije prekriven tepisonom ) 5. Vatrootporna pepeljara (samo u sobi za pušače) 6. Ogledalo 7. Garderobni ormar sa sličnim vješalicama (tri vješalice po osobi) 8. Grijanje (osim u objektima koji posluju ljeti) 9. Glavna rasvjeta koja se nalazi na stropu, zidu ili kao samostojeća svjetiljka 10. Koš za otpatke (ako nema kupaonice) 4.4.Ostale usluge 1.Telefon za interne i vanjske pozive preko centrale 2. Kućni telefonski imenik i uputstva za korištenje telefona na hrvatskom i jednom stranom jeziku 1. Cjenik sobe i lista usluga guest house-a s cjenikom na hrvatskom i jednom stranom jeziku 2. Usluga buđenja 5. "Ne smetaj " ili sličan znak 3. Plan u slučaju evakuacije izložen na unutarnjoj strani ulaznih vrata sobe ili u neposrednoj blizini 4.5 Čišćenje i opće stanje 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Madrac čist, čvrst i bez ulegnuća i oštećenja i sl. 5. Rublje za krevet čisto i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 8. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 9. Uređaji ispravni Ukoliko guest house ima i ostale vrste smještajnnih jedinica za standard se priznaje zatečeno stanje, a za komfor odgovarajuće se primjenjuju elementi propisani za hotelski apartman - komfor iz pansiona te za ostale smještajne jedinice elementi za turističko naselje - postojeći objekti s 2* 5. HOTELSKI APARTMAN 5.1 Osnovni uvjeti 1. Zaseban ulaz u hotelski apartman 2. Prostorija za spavanje 3. Prostorija za boravak 4. Kupaonica 5. Prozor s dnevnim svjetlom 5.2 Krevet 1.Krevet za jednu osobu minimalne veličine: 80 x 190 cm, 140 x 190 za francuski krevet 2.Krevet za jednu osobu minimalne veličine: 100 x 200 cm, 160 x 200 za francuski krevet 2. Rublje za krevet: 2 plahte, jastučnica, porkrivač za svaki krevet (jedna plahta ako je pokrivač u navlaci) 3. Dodatni pokrivač po osobi (osim u objektima koji posluju ljeti) 4. Prekrivač za svaki krevet 4. Jastuk, po osobi 7. Dodatni jastuk (na zahtjev), po osobi 5. Mijenjanje plahti jednom tjedno i za svakog novog gosta 6. Mijenjanje plahti svaka tri dana i za svakog novog gosta 10. Mijenjanje plahti svaki drugi dan i za svakog novog gosta 7. Mijenjanje plahti svaki dan 5.3 Oprema i uređenje 1. Zastori za zamračivanje (ili slično) 2. Stol sa stolicom ili sl. 3. Noćni ormarić ili polica uz svaki krevet 4. Noćni ormarić uz francuski krevet, po osobi (ili polica za 2*) 5. Tepih koji se ne kliže uz krevet (ako pod nije prekriven tepisonom ) 6. Stalak za prtljagu (može biti i sklopiv) 6. Vatrootporna pepeljara (samo u hotelskom apartmanu za pušače) 7. Koš za otpatke 7. Ogledalo 9. Ogledalo za cijelu figuru 10. Slika ili drugi ukrasni predmet 8. Garderobni ormar s 5 sličnih vješalica, po osobi 12. Pisaći stol sa stolicom ili toaletni stol sa toaletnom stolicom ili stolicom 9. Garnitura za sjedenje (niski stolić s polufoteljom ili foteloma, odnosno dvosjedom ili trosjedom) prilagođena kapacitetu hotelskog apartmana 10.Grijanje (osim u objektima koji posluju ljeti ) 15. Hlađenje s individualnom regulacijom u hotelskom apartmanu 11. Glavna rasvjeta: na stropu ili na zidu ili kao samostojeća svjetiljka 12. Noćna svjetiljka uz svaki krevet (uz francuski krevet s obje strane) 18.Mogućnost reguliranja glavnog osvjetljenja iz kreveta 19. Jedna slobodna utičnica u sobi 5.4. Ostale usluge 1. Mogućnost slušanja radija ( putem radio ili TV aparata) 2. TV u boji 3.TV u boji s programon na 3 strana jezika i s daljinskim upravljačem 4.TV u boji s programom na najmanje 4 strana jezika i daljinskim upravljačem 1. Telefon za interne i vanjske pozive preko centrale 6. Telefon s direktnim izlazom u javnu telefonsku mrežu 2. Kućni telefonski imenik i uputstva za korištenje telefona na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku 3. Cjenik hotelskog apartmana i lista usluga pansiona s cjenikom na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku . Pribor za pisanje (omotnice, papir, olovka ili kemijska olovka i sl.) 10. Mapa s turističkim obavijestima ( vodičima, i sl.) 11. Sef 12. Mini-bar 4. Usluga buđenja 14. Automatski sustav buđenja 15. Vrećica za prljavo rublje 16. Preša za hlače (na zahtjev) 5. "Ne smetaj " ili sličan znak 6. Plan u slučaju evakuacije izložen na unutarnjoj strani ulaznih vrata hotelskog apartmana ili u neposrednoj blizini 19. Dječji krevetić na zahtjev gosta 20. Javljač požara (dimni ili sl.) u prostorijama za boravak i spavanje 21. Svjetleča poziciona oznaka na svakom prekidaču za elektro rasvjetu 5.5 Čišćenje i opće stanje 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Strpovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Madrac čist, čvrst i bez ulegnuća i oštećenja i sl. 5. Rublje za krevet čisto i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 8. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 9. Uređaji ispravni 5. Rublje za krevet čisto i bez znakova habanja, oštečenja i sl. 6. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštečenja i sl. 7. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštečenja i sl. 8. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštečenja i sl. 9. Uređaji ispravni 5. KUPAONICA (katna kupaonica ili kupaonica u smještajnoj jedinici) 5.1 WC školjka, umivaonik 1. WC školjka s ispiračem 2. Četka za čišćenje WC školjke 3. Dvije role WC papira 4. Umivaonik s toplom i hladnom vodom 5. Sapun u omotu ili tekući sapun 6. Koš za otpatke 7. Vrećice za higijenske uloške 5.2 Kada/tuš kada 1. Kada ili tuš kada sa toplom i hladnom vodom 2. Zavjesa ili sl. oko kade ili tuš kade 2. Zidovi oko kade /tuš kade obloženi s keramičkim pločicama ili drugim vodooptornim materijalom do visine najmanje 1.60 m od dna kade ili tuš kade 5.3 Uređenje, oprema i ostalo 1. Zidovi kupaonice prekriveni keramičkim pločicama ili kamenim pločama ili drugim vodootpornim materijalima do visine 1,60 m 2. Pod kupaonice prekriven keramičkim pločicama ili kamenim pločama ili drugim vodootpornim materijalima 3. Kuka za ručnike uz kadu i / ili umivaonik, po osobi 4. Dva ručnika (jedan manji i jedan veći), po osobi 5. Tepih od frotira ili sl. ispred kade ili tuš kade 6. Police ili sl. za odlaganje toaletnog pribora 7. Ogledalo 8. Rasvjeta koja omogućuje dobru vidljivost u čitavoj kupaonici 9. Prirodno ili mehaničko prozračivanje 10. Promjena ručnika svaka tri dana i za svakog novog gosta 11. Utičnica za električni brijači aparat 12. Kuka za odjeću, po osobi 13. Čaša, po osobi Ako je katna kupaonica onda ručnici i čaše moraju biti u sobi 5.4 Čišćenje i opće stanje 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Sanitarna oprema i armature čiste i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 5. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Uređaji ispravni Broj katnih kupaonica prema općim odredbama Pravilnika 6. KUHINJA 6.1 Oprema i osoblje 1. Prozori i ventilacijski otvori s rešetkama 2. Prostori i uređaji za čišćenje i obradu namirnica sukladno općim odredbama ovog Pravilnika 3. Uređaji za termičku obradu hrane, pića i napitaka 4. Odvojeni prostori za pranje crnog i bijelog suđa 5. Kuhinjski pod od vodonepropusnog i neklizajućeg materijala 6. Umivaonik sa toplom i hladnom vodom za osoblje u kuhinji, sapun i četkice za nokte i papirnati ručnici ili aparat za sušenje ruku 7. Oprema od nehrđajučeg i neškodljivog materijala (radne plohe ne smiju biti drvene) 8. Koš za otpatke pokraj svake radne površine 9. Kuhinjsko suđe 10. Uređaj za odvod pare, dima i mirisa 11. Osoblje mora nositi uniformu i kapu 12. Znak da je u kuhinji zabranjeno konzumiranje hrane 13. Upotreba krpe samo kod termičke obrade hrane 14. Obrađena hrana spremljena na temperaturi do najviše 10oC 15. Vatrootporna tkanina za gašenje požara 16. Kutija prve pomoći;kompletno popunjena 17. Sanitarne prostorije za kuhinjsko osoblje, u blizini 18. WC i umivaonik s toplom i hladnom vodom u sanitarnim prostorijama za osoblje 19. Tuš kabine odvojeno za žene i muškarce u sanitarnim prostorijama za osoblje 1. Prozori i ventilacijski otvori s rešetkama 2. Kuhinjski pod od vodootpornog i protukliznog materijala 3. Umivaonik sa toplom i hladnom vodom za osoblje u kuhinji, sapun i četkice za nokte i papirnati ručnici ili aparat za sušenje ruku 4. Oprema od nerđajućeg i neškodljivog materijali (radne plohe ne smiju biti drvene) 5. Uređaji za odvod pare, dima i mirisa 6. Osoblje mora nositi uniformu i kapu 7. Znak da je u kuhinji zabranjeno konzumiranje hrane 8. Upotreba krpe samo kod termičke obrade hrane 9. Obrađena hrana spremljena na temperaturi do najviše 10oC 10. Vatrootporna tkanina za gašenje požara 11. Kutija prve pomoći;kompletno popunjena 12. Sanitarne prostorije za kuhinjsko osoblje u blizini 13. WC i umivaonik s toplom i hladnom vodom u sanitarnim prostorijama za osoblje 14. Tuš kabine odvojene za žene i muškarce u sanitarnim prostorijama za osoblje 6.2 Spremanje proizvoda u rashladnim prostorima 1. Posebni rashladni prostori za spremanje:mesa, ribe, mlječnih proizvoda, voća i povrća 2. Smrznuti proizvodi (- 18oC) 3. Riba i meso (0-3oC) 4. Povrće, jaja, kuhana hrana i ostalo (najviše 10oC) 5. Kontrola temperature u svim rashladnim prostorima 6. Police koje nisu napravljene od drveta 7. Sirova i obrađena hrana ne smije se zajedno odlogati 8. Proizvodi ne smiju biti u direktnom kontaktu s policom ili podom 6.3 Spremanje proizvoda u drugim prostorima 1. Prostor zračen prirodnim ili mehaničkim putem 2. Spremište sredstava za čišćenje u zasebnoj prostoriji 3. Zasebna i prozračivana prostorija za komunalni otpad 6.4 Čišćenje i opće stanje 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 5. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Uređaji ispravni 7. DORUČAK 7.1 Usluživanje doručka 1. Usluživanje doručka u blagovaonici 2. Usluživanje doručka najmanje dva sata 7.2 Usluživanje proizvoda Usluživanje napitaka 1. Topla i hladna voda 2. Toplo i hladno mlijeko 3. Kava, čaj 4. Šećer i zaslađivači 5. Jedna vrsta soka 6. Dvije vrste soka Usluživanje proizvoda od žitarica - žuta linija 6. Jedna vrsta krušnog i jedna vrsta pekarskog proizvoda 7. Dvije vrste krušnih i dvije vrste pekarskih proizvoda 8.Jedna vrsta proizvoda od žitarica Usluživanje mliječnih proizvoda - bijela linija 9. Maslac 10. Margarin 11. Jedna vrsta sira 12. Jedna vrsta pekmeza ili marmelade 13. Dvije vrste pekmeza ili marmelade Usluživanje mesnih proizvoda - crvena linija 14. Jedna vrsta kobasice ili slanine i sl. 15. Jedna vrsta hladnih narezaka:salama ili šunka ili sl. Usluživanje jaja i priloga - smeđa linija 16. Kajgana ili omlet Usluživanje voća i povrća - zelena linija 17. Jedna vrsta svježeg voća ili voćna salata od svježeg voća U guest house-u gostu se na jelovniku mora ponuditi mogućnost izbora iz cjelokupnog propisanog asortimana doručka 7.3. Ostalo 1. Grijanje (osim u objektima koji posluju ljeti) 7.4 Čišćenje i opće stanje 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 5. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Uređaji ispravni 8. USLUŽIVANJE HRANE 8.1 Usluživanje ručka, večere i drugih obroka 1. Usluživanje hrane u blagovaonici 8.2 Ponuda menu-a 1. Najmanje jedan menu za svaki obrok 2. Najmanje dva menu-a za svaki obrok 3. Tri -a- la, carte- jela 4. Jelovnik na hrvatskom i jednom stranom jeziku 8.3 Vrijeme usluživanja (izuzimajući usluživanje doručka) 1. Jedan sat za ručak i večeru 2. Sat i trideset za ručak i večeru 8.4 Ostalo 1.Grijanje (osim u objektima koji posluju ljeti) 8.5 Čišćenje i opće stanje 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 5. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Uređaji ispravni 9. VANJSKI IZGLED OBJEKTA I OKOLIŠ 9.1 Vanjski izgled objekta 1. Prilazni put u dobrom stanju: bez rupa, lokvi i sl. 2. Fasada u dobrom stanju: bez okrhotina, napuklina, ljuštenja boje ili sličnog 3. Oznake u dobrom stanju: bez mrlja i vidljivih oštećenja 4. Dobro funkcioniranje vanjske rasvjete na objektu 9.2 Okoliš objekta 1. Dobro čišćenje i održavanje okoliša 2. Oznake u dobrom stanju: bez mrlja i vidljivih oštećenja 3. Dobro funkcioniranje rasvjete 10. ODRŽAVANJE GUEST HOUSE-a 10.1 Održavanje objekta 1. Održavanje guest house-a osigurano kontinuirano
|