POSLOVNI FORUM ZAKONSKA REGULATIVA TURISTIČKE DJELATNOSTI SADRŽAJ Prilozi > Pregled najvažnijih zakona i drugih propisa > Trgovačko pravo > Management > Europske integracije > Poslovni WEB katalog > INFO prilozi > Kako postati ugovornim korisnikom Poslovnog Foruma? > Baza podataka Hrvatskog gospodarstva (pretraživanje) > Kontinentalni gospodarski resursi u funkciji razvitka turizma Republike Hrvatske
Posebna ponuda Izrada web stranica Izrada CMS stranica Besplatno za web stranice Dodatne Internet usluge Izrada primjera ugovora Izrada poslovnog plana Imenici - Adresari IZRADA WEB STRANICA Naručite izradu modernih web stranica. U svega nekoliko minuta, kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć naših CMS web stranica. Moderni dizajni za Vaše web stranice. Korištenje CMS web stranica slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija i imate brzo svoju prvu web stranicu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog... Mobilna responzivnost web stranica je prilagođavanje web stranice svim preglednicima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve web stranice. Besplatna optimizacija za tražilice; SEO optimizacija omogućava vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci. Dizajn responzivnih web stranica, registracija domene, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, implementacija plaćanja karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica... Iskoristite ponudu: izrada web stranica i hosting po najnižim cijenama. Besplatna prijava na tražilice, besplatni e-mail, besplatna .hr domena, besplatna podrška za internet marketing... >> Link na ponudu za izradu web stranica >>
|
PRILOG IV. - ELEMENTI ZA KATEGORIZACIJU APARTHOTELA - NOVI OBJEKTI APARTHOTEL 1. USLUGE RECEPCIJE I OSTALO 1.1. Recepcija 1. Natkriven ulaz u aparthotel (nadstrešnica iznad ulaznih vrata) 2. Zaseban prostor recepcije: ulazni prostor i recepcijski pult 3. Recepcija radi 16h dnevno (u ostalom vremenu recepcija dostupna na poziv) 4. Recepcija radi 24h dnevno 5. Cjenik smještajnih jedinica na recepciji na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku 6. Telefonska centrala s najmanje dvije direktne linije 7. Usluge pošte i dostave poruka gostu 8. Uniformirani recepcionari s pločicom s imenom osobe (osim za aparthotel s 2* s manje od 20 smještajnih jedinica) 9. Stolice i sl. s niskim stolićem, s mogućnošću premještanja 10. Pepeljare, osim u dijelovima za nepušače 1.2 Udobnost/općenito 1. Grijanje (osim u objektima koji posluju ljeti) 2. Klima 1.3 Sadržaji i usluge 1. Mogućnost korištenja telefona za interne i vanjske pozive 2. Usluga faksa 3. Usluga e-maila 4. Sef 5. TV u boji u prostoru s mogućnošću sjedenja 6. Vratar i nosač prtljage 7. Parkirališna mjesta za najmanje 10% smještajnih jedinica 8. Parkirališna mjesta za najmanje 30% smještajnih jedinica 9. Parkirališna mjesta za najmanje 20% smještajnih jedinica i garažna mjesta za najmanje 10% smještajnih jedinica 10. Parkirališna mjesta za najmanje 20% smještajnih jedinica i garažna mjesta za najmanje 20% smještajnih jedinica 11. Prostor za automobile za ukrcavanje i iskrcavanje prtljage 12. Usluga čuvanja prtljage 13. Usluga čuvanja prtljage dulje od jednog dana 14. Mogućnost mijenjanja valute 15. Mogućnost plaćanja međunarodnim kreditnim karticama 16. Usluga pranja i glačanja odjeće 17. Osigurana usluge kemijskog čišćenja odjeće 18. Osoba na recepciji koja govori najmanje jedan strani jezik 19. Kutija prve pomoći 20. Mogućnost poziva hitne medicinske pomoći 1.4 Sanitarije u javnim prostorima (sukladno općim odredbama Pravilnika) Osnovni uvjeti 1. Sanitarije u pravilu pod istim krovom i u blizini sadržaja, ako nisu pristup do sanitarija mora biti zaštičen od oborina 1. Na ulazu istaknute uobičajene oznake zahoda za žene i zahoda za muškarce 2. Pod od protukliznog i vodonepropusnog materijala koji se lako čisti i održava (keramičke pločice i sl.) 3. Zid od vodonepropusnog materijala koj se lako čisti i održava (keramičke pločice i sl.) 4. Prirodno ili mehaničko provjetravanje 5. Sredstvo za osvježavanje prostora 6. Odgovarajuča rasvjeta Predprostor zahoda za žene i zahoda za muškarce 7. Umivaonik s tekućom toplom i hladnom vodom 8. Tekući sapun 9. Papirnati ručnici s držačem ili uređaj s platnenim ručnikom u roli ili uređaj za sušenje ruku 10. Ogledalo 11. Koš za otpatke 12. Polica za odlaganje stvari Zahod za žene 13. WC školjka s ispiračem 14. Kuka za odjeću 15. Mogućnost zaključavanja vrata ili sl. 16. Koš za otpatke 17. Polica za odlaganje stvari 18. Držač s WC papirom 19. Četka za čišćenje zahodske školjke Zahod za muškarce 20. WC školjka s ispiračem 21. Kuka za odjeću 22. Mogućnost zaljučavanja vrata ili sl. 23. Držač s WC papirom 24. Četka za čišćenje zahodske školjke 25. Pisoar na ispiranje tekućom vodom u posebnoj prostoriji 1.5 Čišćenje i opće stanje recepcije 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Recepcijski pult čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 5. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 8. Uređaji ispravni 1.6 Čišćenje i opće stanje sanitarija u javnim prostorima 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 5. Sanitarna oprema i armature čiste i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Uređaji ispravni Napomene: Broj zahoda s predprostorima prema općem dijelu Pravilnika 2. HORIZONTALNE I VERTIKALNE KOMUNIKACIJE I OSTALO 2.1 Horizontalne i vertikalne komunikacije (hodnici, stubište, dizalo) 1. Zaseban gospodarski ulaz (osoblje, roba) 2. Glavno stubište koje povezuje sve katove minimalno korisne širine kraka stubišta od 1,3 m 3. Glavno stubište koje povezuje sve katove minimalno korisne širine kraka stubišta od 1,4 m 4. Glavno stubište koje povezuje sve katove minimalno korisne širine kraka stubišta od 1,5 m 5. Glavno stubište koje povezuje sve katove minimalno korisne širine kraka stubišta od 1,6 m 6. Stubište za osoblje (više od 40 smještajnih jedinica) 7. Stubište za osoblje (više od 20 smještajnih jedinica) 8. Smještajne jedinice označene brojem ili drugom oznakom 9. Dizalo za goste s tri kata (četiri nivoa) za građevine s više od 20 smještajnih jedinica (za više od 100 smještajnih jedinica dodatno dizalo) 10. Dizalo za goste s dva kata (tri nivoa) (za više od 80 smještajnih jedinica dodatno dizalo) 11. Dizalo za goste s jednim katom (dva nivoa) (za više od 50 smještajnih jednica dodatno dizalo) 12. Dizalo za osoblje ( za više od 20 smještajnih jedinica u aparthotelu s 3*) 13. Prirodan ili mehanički sustav prozračivanja hodnika 14. Klimatizirani hodnici koji vode do smještajnih jedinica 15. Kat za nepušače ( za aparthotele s dva i više katova) 2.2 Čišćenje i opće stanje 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 5. Stepeništa čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Dizala čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 8. Uređaji ispravni 3. SMJEŠTAJNIE JEDINICE - MODULI (SOBA, STUDIO APARTMAN, APARTMAN) 3.1 Minimalna netto površina modula sobe (modul sobe čine: predprostor, spavaći dio sobe + kupaonica) Aparthotel 2* 1. Površina 18m2 Aparthotel 3* 2. Površina 21m2 Aparthotel 4* 3. Površina 26m2 Aparthotel 5* 4. Površina 32m2 3.2 Minimalna netto površina modula studio apartmana (modul čine: predprostor, prostorija u kojoj je dio uređen za spavanje, boravak, blagovanje, kuhanje + kupaonica) Modul za dvije osobe Aparthotel 2* 1. Površina 24m2 Aparthotel 3* 2. Površina 27m2 Aparthotel 4* 3. Površina 31m2 Aparthotel 5* 4. Površina 35m2 Modul za tri osobe Aparthotel 2* 1. Površina 28m2 Aparthotel 3* 2. Površina 31m2 Aparthotel 4* 3. Površina 35m2 Aparthotel 5* 4. Površina 39 m2 Modul za četiri osobe Aparthotel 2* 1. Površina 32m2 Aparthotel 3* 2. Površina 35m2 Aparthotel 4* 3. Površina 39m2 Aparthotel 5* 4. Površina 43m2 3.2 Minimalne netto površine kupaonica Aparthotel 2* 1. Kupaonica 3,5m2 Aparthotel 3* 2. Kupaonica 4,0m2 Aparthotel 4* 3. Kupaonica 5,0m2 Aparthotel 5* 3. Kupaonica 6,0m2 Minimalne netto površine kupaonica primjenjuju se na odredbe točke 3.1 i 3.3 ovog priloga 3.3 Minimalna netto površina modula apartmana (modul čine: predprostor, prostorije za spavanje i prostorije za boravak, blagovanje, kuhanje + kupaonica + zaseban zahod ako je propisan) Modul s jednom prostorijom za spavanje Aparthotel 2* 1. Površina 34m2 (jedna kupaonica) Aparthotel 3* 2. Površina 38m2 (jedna kupaonica) Aparthotel 4* 3. Površina 44m2 (jedna kupaonica + zaseban zahod) Aparthotel 5* 4. Površina 48m2 (jedna kupaonica + zaseban zahod) Modul s dvije prostorije za spavanje Aparthotel 2* 1. Površina 49m2 (jedna kupaonica) Aparthotel 3* 2. Površina 59m2 (dvije kupaonice) Aparthotel 4* 3. Površina 69m2 (dvije kupaonice + zaseban zahod) Aparthotel 5* 4. Površina 76m2 (dvije kupaonice + zaseban zahod) Modul s tri prostorije za spavanje Aparthotel 2* 1. Površina 63m2 (dvije kupaonice) Aparthotel 3* 2. Površina 77m2 (dvije kupaonice + zaseban zahod) Aparthotel 4* 3. Površina 92m2 (tri kupaonice + zaseban zahod) Aparthotel 5* 4. Površina 104m2 (tri kupaonice + zaseban zahod) 3.4 Minimalna netto površina kupaonice Aparthotel 2* 1. Kupaonica 3,5m2 Aparthotel 3* 2. Kupaonica 4,0m2 Aparthotel 4* 3. Kupaonica 5,0m2 Aparthotel 5* 4. Kupaonica 6,0m2 4. SOBA 4.1 Osnovni uvjeti 1. Zaseban ulaz u sobu 2. Predprostor 3. Kupaonica 4. Prozor s dnevnim svjetlom 4.2 Krevet 1. Krevet za jednu osobu minimalne veličine 110 x 200 cm, 160 x 200 cm za francuski krevet 2. Krevet za jednu osobu minimalne veličine 120 x 210 cm, 180 x 210 cm za francuski krevet 3. Krevet za jednu osobu minimalne veličine 120 x 210 cm, 200 x 210 cm za francuski krevet 4. Rublje za krevet: dvije plahte, jastučnica, pokrivač za svaki krevet (jedna plahta ako je pokrivač u navlaci) 5. Rublje za krevet: jedna plahta, jastučnica, poplun u navlaci 6. Dodatni pokrivač po osobi (osim u objektima koji posluju ljeti) 7. Prekrivač za svaki krevet 8. Jastuk, po osobi 9. Dodatni jastuk (na zahtjev), po osobi 10. Mijenjanje plahti jednom tjedno i za svakog novog gosta 11. Mijenjanje plahti svaka tri dana i za svakog novog gosta 12. Mijenjanje plahti svaki drugi dan i za svakog novog gosta 13. Mijenjanje plahti svaki dan 4.3 Oprema i uređenje 1. Zastori za zamračivanje (ili slično) koji potpuno isključuju prirodno svjetlo 2. Pisaći stol sa stolicom ili toaletni stol sa toaletnom stolicom ili stolicom 3. Noćni ormarić uz svaki krevet za jednu osobu 4. Noćni ormarić uz francuski krevet, po osobi 5. Tepih koji se ne kliže uz krevet (ako pod nije prekriven tepisonom ) 6. Stalak za prtljagu (stalak može biti i sklopiv) 7. Stalak za prtljagu 8. Vatrootporna pepeljara (samo u sobi za pušače) 9. Vatrootporni koš za otpatke 10. Ogledalo 11. Ogledalo za cijelu figuru 12. Slika ili drugi ukrasni predmet 13. Garderobni ormar s policama ili ladicama i dijelom za vješanje odjeće s pet sličnih vješalica za odjeću, po osobi 14. Grijanje (osim u objektima koji posluju ljeti) 15. Klima s individualnom regulacijom u sobi 16. Glavna rasvjeta: na stropu ili na zidu ili kao samostojeća svjetiljka 17. Noćna svjetiljka uz svaki krevet (uz francuski krevet s obje strane) 18. Mogućnost reguliranja glavnog osvjetljenja iz kreveta 19. Jedna slobodna utičnica 20. Više od jedne slobodne utičnice 4.4. Ostale usluge 1. Kat za nepušače (za aparthotele sa dva i više katova) 1. Mogućnost slušanja radija ( putem radio ili TV aparata) 2. TV u boji 3. TV u boji s programon na dva strana jezika i daljinskim upravljačem 4. TV u boji s programom na tri strana jezika i daljinskim upravljačem 5. TV u boji s programom na najmanje četiri strana jezika i daljinskim upravljačem 6. Mogućnost odabira plačenog programa na TV-u 7. Telefon za direktne interne pozive 8. Telefon s direktnim izlazom u javnu telefonsku mrežu 9. Telefon za direktne vanjske pozive 10. Kućni telefonski imenik i uputstva za korištenje telefona na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku 11. Cjenik sobe i lista usluga aparthotela s cjenikom na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku 12. Pribor za pisanje (omotnice, papir, olovka ili kemijska olovka i sl.) 13. Mapa s turističkim obavijestima( vodičima, i sl.) 14. Sef 15. Mini-bar 16. Usluga buđenja 17. Automatski sustav buđenja 18. Vrećica za prljavo rublje 19. Preša za hlače (na zahtjev) 20. "Ne smetaj " ili sličan znak 21. Plan u slučaju evakuacije izložen na unutarnjoj strani ulaznih vrata sobe ili u neposrednoj blizini 22. Dječji krevetić na zahtjev gosta 23. Polufotelja ili fotelja ili sl. i stolić 24. Javljač požara (dimni ili sl.) 25. Svijetleća poziciona oznaka na svakom prekidaču za elektro rasvjetu 4.5 Čišćenje i opće stanje 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Madrac čist, čvrst i bez ulegnuća i oštećenja i sl. 5. Rublje za krevet čisto i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 8. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 9. Uređaji ispravni 5. STUDIO APARTMAN 5.1 Osnovni uvjeti 1. Zaseban ulaz u studio apartman 2. Predprostor 3. Prostorija namijenjena spavanju, boravku, blagovanju, kuhanju 4. Kupaonica 5. Prozor s dnevnim svjetlom 5.2 Krevet 1.Krevet za jednu osobu minimalne veličine 110 x 200 cm , 160 x 200 cm za francuski krevet (ako studio apartman ima fiksne krevete) 2. Krevet za jednu osobu minimalne veličine 120 x 210 cm, 180 x 210 cm za francuski krevet 3. Krevet za jednu osobu minimalne veličine 120 x 210 cm, 200 x 210 cm za francuski krevet 4. Rublje za krevet: dvije plahte, jastučnica, pokrivač za svaki krevet (jedna plahta ako je pokrivač u navlaci) 5. Rublje za krevet: jedna plahta, jastučnica, poplun u navlaci 6. Dodatni pokrivač po osobi (osim u objektima koji posluju ljeti) 7. Prekrivač za svaki krevet 8. Jastuk, po osobi 9. Dodatni jastuk (na zahtjev), po osobi 10. Mijenjanje plahti jednom tjedno i za svakog novog gosta 11. Mijenjanje plahti svaka tri dana i za svakog novog gosta 12. Mijenjanje plahti svaki drugi dan i za svakog novog gosta 13. Mijenjanje plahti svaki dan Kreveti mogu biti fiksni i/ili sklopivi Kreveti mogu biti fiksni i / ili sklopivi 5.3 Oprema i uređenje 1. Zastori za zamračivanje (ili slično) koji potpuno isključuju prirodno svjetlo 2. Noćni ormarić uz svaki krevet za jednu osobu 3. Noćni ormarić za francuski krevet, po osobi 4. Tepih koji se ne kliže uz krevet (ako pod nije prekriven tepisonom ) 5. Stalak za prtljagu (može biti sklopiv) 6. Stalak za prtljagu 7. Vatrootporna pepeljara (samo u studio apartmanu za pušače) 8. Vatrootporni koš za otpatke 9. Ogledalo 10. Ogledalo za cijelu figuru 11. Slika ili drugi ukrasni predmet 12. Garderobni ormar s policama ili ladicama i dijelom za vješanje odjeće s pet sličnih vješalica za odjeću po osobi 13. Pisaći stol sa stolicom ili toaletni stol s toaletnom stolicom ili stolicom 14. Garnitura za sjedenje (spavanje) (niski stolić s polufoteljom ili foteljom, odnosno dvosjedom ili trosjedom) prilagođena kapacitetu studio apartmana 15. Stol za blagovanje sa brojem stolica koji odgovara kapacitetu studio apartmana 16. Sudoper s hladnom i toplom vodom 17. Kuhalo s najmanje dvije grijače ploče ili plamenika 18. Ostava ili kuhinjski ormarić za čuvanje namirnica 19. Ormar za posuđe i pribor za jelo 20. Posuđe i pribor za pripremanje i konzumiranje hrane, napitaka i pića 21. Dovoljna količina čistih kuhinjskih krpa i pribor za pranje suđa 22. Pećnica ili roštilj ili mikrovalna pećnica 23. Hladnjak 24. Kuhinjska napa iznad kuhala 25.Grijanje (osim u objektima koji posluju ljeti) 26. Klima s individualnom regulacijom u studio apartmanu 27. Glavna rasvjeta: na stropu ili na zidu ili kao samostojeća svjetiljka 28. Noćna svjetiljka uz svaki krevet (uz francuski krevet s obje strane) 29. Mogućnost reguliranja glavne rasvjete iz kreveta 30. Jedna slobodna utičnica 31. Više od jedne slobodne utučnice Napomena: Funkciju garniture za sjedenje može zamijeniti garnitura za blagovanje u objektima sa 2* 5.4. Ostale usluge 1. Mogućnost slušanja radija ( putem radio ili TV aparata) 2. TV u boji 3. TV u boji s programon na dva strana jezika i daljinskim upravljačem 4. TV u boji s programom na tri strana jezika i daljinskim upravljačem 5. TV u boji s programom na najmanje četiri strana jezika i daljinskim upravljačem 6. Mogućnost odabira plaćenog programa na TV-u 7. Telefon za direktne interne pozive 8. Telefon s direktnim izlazom u javnu telefonsku mrežu 9. Telefon za direktne vanjske pozive 10. Kućni telefonski imenik i uputstva za korištenje telefona na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku 11. Cjenik studio apartmana i lista usluga aparthotela s cjenikom na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku 12. Pribor za pisanje (omotnice, papir, olovka ili kemijska olovka i sl.) 13. Mapa s turističkim obavijestima ( vodičima, i sl.) 14. Sef 15. Usluga buđenja 16. Automatski sustav buđenja 17. Vrećica za prljavo rublje 18. Preša za hlače (na zahtjev) 19. "Ne smetaj " ili sličan znak 20. Plan u slučaju evakuacije izložen na unutarnjoj strani ulaznih vrata studio apartmana ili u neposrednoj blizini 21. Dječji krevetić na zahtjev gosta 22. Javljač požara (dimni ili sl.) 22. Svijetleća poziciona oznaka na svakom prekidaču za elektro rasvjetu 5.5 Čišćenje i opće stanje 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Madrac čist, čvrst i bez ulegnuća i oštećenja i sl. 5. Rublje za krevet čisto i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 8. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 9. Uređaji ispravni 6. APARTMAN 6.1 Osnovni uvjeti 1. Zaseban ulaz u apartman 2. Predprostor 3. Prostorija za spavanje 4. Prostorija za boravak, blagovanje, kuhanje 5. Kupaonica 6. Prozori s dnevnim svjetlom 6.2 Krevet 1.Krevet za jednu osobu minimalne veličine: 110 x 200 cm, 160 x 200 cm za francuski krevet 2.Krevet za jednu osobu minimalne veličine: 120 x 210 cm, 180 x 210 cm za francuski krevet 3.Krevet za jednu osobu minimalne veličine: 120 x 210 cm, 200 x 210 cm za francuski krevet 4. Rublje za krevet: dvije plahte, jastučnica, pokrivač za svaki krevet (jedna plahta ako je pokrivač u navlaci) 5. Rublje za krevet: jedna plahta, jastučnica, poplun u navlaci 6. Dodatni pokrivač po osobi (osim u objektima koji posluju ljeti) 7. Prekrivač za svaki krevet 8. Jastuk, po osobi 9. Dodatni jastuk (na zahtjev), po osobi 10. Mijenjanje plahti jednom tjedno i za svakog novog gosta 11. Mijenjanje plahti svaka tri dana i za svakog novog gosta 12. Mijenjanje plahti svaki drugi dan i za svakog novog gosta 13. Mijenjanje plahti svaki dan 6.3 Oprema i uređenje 1. Zastori za zamračivanje (ili slično) koji potpuno isključuju prirodno svjetlo 2. Noćni ormarić uz svaki krevet za jednu osobu 3. Noćni ormarić uz francuski krevet, po osobi 4. Tepih koji se ne kliže uz krevet (ako pod nije prekriven tepisonom ) 5. Stalak za prtljagu (može biti sklopiv) 6. Stalak za prtljagu 7. Vatrootporna pepeljara (samo u apartmanu za pušače) 8. Vatrootporni koš za otpatke 9. Ogledalo 10. Ogledalo za cijelu figuru 11. Slika ili drugi ukrasni predmet 12. Garderobni ormar s policama ili ladicama i dijelom za vješanje odjeće s pet sličnih vješalica za odjeću, po osobi 13. Pisaći stol sa stolicom ili toaletni stol sa toaletnom stolicom ili stolicom 14. Pisaći stol sa stolicom i toaletni stol sa toaletnom stolicom 15. Garnitura za sjedenje (niski stolić s polufoteljom ili foteljom, odnosno dvosjedom ili trosjedom) prilagođena kapacitetu apartmana 16. Stol za blagovanje sa brojem stolica koji odgovara kapacitetu apartmana 16. Stolnjakom prekriven stol za blagovanje 17. Stolnjakom i nadstolnjakom prekriven stol za blagovanje 17. Sudoper s hladnom i toplom vodom 18. Kuhalo s najmanje dvije grijače ploče ili plamenika 19. Ostava ili kuhinjski ormarić za čuvanje namirnica 20. Ormar za posuđe i pribor za jelo 21. Posuđe i pribor za pripremanje i konzumiranje hrane, napitaka i pića 22. Dovoljna količina čistih kuhinjskih krpa i pribor za pranje suđa 23. Pećnica ili roštilj ili mikrovalna pećnica 24. Hladnjak 25. Kuhinjska napa iznad kuhala 26.Grijanje (osim u objektima koji posluju ljeti ) 27. Klima s individualnom regulacijom u apartmanu 28. Glavna rasvjeta: na stropu ili na zidu ili kao samostojeća svjetiljka 29. Noćna svjetiljka uz svaki krevet (uz francuski krevet s obje strane) 30. Mogućnost regulacije glavnog osvjetljenja iz kreveta 31. Jedna slobodna utičnica 32. Više slobodnih utičnica 6.4. Ostale usluge 1. Mogućnost slušanja radija (putem radio ili TV aparata) 2. TV u boji 3. TV u boji s programom na dva strana jezika i daljinskim upravljačem 4. TV u boji s programon na tri strana jezika i daljinskim upravljačem u prostoriji za spavanje i u prostoriji za boravak 5.TV u boji s programom na najmanje četiri strana jezika i daljinskim upravljačem u prostoriji za spavanje i u prostoriji za boravak 6. Mogućnost odabira plačenog programa na TV-u 7. Telefon za direktne interne pozive 8. Telefon s direktnim izlazom u javnu telefonsku mrežu 9. Telefon za direktne vanjske pozive u prostoriji za spavanje i u prostoriji za boravak 10. Kućni telefonski imenik i uputstva za korištenje telefona na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku 11. Cjenik apartmana i lista usluga aparthotela s cjenikom na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku 12. Pribor za pisanje (omotnice, papir, olovka ili kemijska olovka i sl.) 13. Mapa s turističkim obavijestima ( vodičima, i sl.) 14. Sef 15. Usluga buđenja 16. Automatski sustav buđenja 17. Vrećica za prljavo rublje 18. Preša za hlače (na zahtjev) 19. "Ne smetaj " ili sličan znak 20. Plan u slučaju evakuacije izložen na unutarnjoj strani ulaznih vrata apartmana ili u neposrednoj blizini 21. Dječji krevetić, na zahtjev gosta 22. Javljač požara (dimni ili sl.) u prostorijama za boravak i spavanje 23. Svijetleća poziciona oznaka na svakom prekidaču za elektro rasvjetu 6.5 Čišćenje i opće stanje 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Madrac čist, čvrst i bez ulegnuća i oštećenja i sl. 5. Rublje za krevet čisto i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 8. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 9. Uređaji ispravni 7. KUPAONICA 7.1 WC školjka, umivaonik 1. WC školjka s ispiračem 2. Četka za čišćenje WC školjke 3. Dvije role WC papira 4. Umivaonik s toplom i hladnom vodom 5. Dva umivaonika ili dvostruki umivaonik, s toplom i hladnom vodom 6. Sapun u omotu ili tekući sapun 7. Koš za otpatke 8. Vrećice za higijenske uloške 7.2 Kada i tuš kada 1. Kada minimalne dužine 1,60m ili tuš kada minimalne dimenzije 0,9 x 0,9 m, s toplom i hladnom vodom (glava tuša pokretna) 2. Pokretna glava tuša 2. Kada minimalne dužine 1,60 m, s toplom i hladnom vodom, s rukohvatima (glava tuša pokretna) 3. Kada minimalne dužine 1,80 m, s toplom i hladnom vodom, s rukohvatima (glava tuša pokretna) 4. Zavjesa ili sl. oko kade ili tuš kade 5. Zaslon oko kade ili tuš kade od PVC-a ili splinterproof-a 7.3 Oprema, uređenje i ostalo 1. Zidovi kupaonice u cijelosti prekriveni keramičkim pločicama ili kamenim pločama ili drugim vodonepropusnim materijalima do stropa 2. Pod kupaonice prekriven keramičkim pločicama ili kamenim pločama ili drugim vodonepropusnim materijalima 3. Kuka za ručnike uz kadu i / ili umivaonik, po osobi 4. Dva ručnika (jedan manji i jedan veći), po osobi 5. Tri ručnika (dva manja i jedan veći), po osobi 6. Prečka ili držač ručnika, po osobi 7. Tepih od frotira ili sl. ispred kade ili tuša 8. Protuklizni tepih za kadu ili tuš kadu ili protuklizno dno kade ili tuš kade 9. Police ili sl. za odlaganje toaletnog pribora 10. Ogledalo 11. Rasvjeta koja omogućuje dobru vidljivost u čitavoj kupaonici 12. Prirodno ili mehaničko prozračivanje 13. Promjena ručnika svaka tri dana i za svakog novog gosta 14. Promjena ručnika svaka dva dana i za svakog novog gosta 15. Promjena ručnika svaki dan ili na zahtjev gosta 16. Utičnica za električni brijači aparat prilagođena međunarodnom sistemu 17. Fiksni telefon u kupaonici 18. Kuka za odjeću , po osobi 19. Čaša, po osobi 20. Sušilo za kosu 21.Ogledalo s povećalom za šminkanje/brijanje 22. Stolica od antikorozivnog materijala (plastična nije dozvoljena) 23. Šampon za kosu 24.Sapun za kupanje 25. Kapa za tuširanje / kupanje, po osobi 26. Ogrtač, po osobi 27. Grijanje (osim za aparthotele koji posluju ljeti) 7.4 Čišćenje i opće stanje 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Sanitarna oprema i armature čiste i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 5. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Uređaji ispravni 8. ZASEBAN ZAHOD 8.1 WC školjka, umivaonik 1. WC školjka s ispiračem 2. Četka za čišćenje WC školjke 3. Dvije role WC papira 4. Umivaonik s toplom i hladnom vodom 5. Sapun u omotu ili tekući sapun 6. Papirnati ručnici s držačem 7. Koš za otpatke 8. Vrećice za higijenske uloške 9. Zidovi zahoda u cijelosti prekriveni keramičkim pločicama ili kamenim pločama ili drugim vodonepropusnim materijalom 10. Podovi zahoda prekriveni keramičkim pločicama ili kamenim pločama ili drugim vodonepropusnim materijalom 8.2 Čišćenje i opće stanje 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Sanitarna oprema i armature čiste i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 5. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Uređaji ispravni 9. KUHINJA 9.1 Oprema i osoblje 1. Prozori i ventilacijski otvori s rešetkama 2. Hladna odvojena prostorija za hladnu i čistu hranu (salate, umaci i sl.) 3. Prostori i uređaji za čišćenje i obradu namirnica sukladno općim odredbama ovog Pravilnika 4. Uređaji za termičku obradu hrane, pića i napiteka 5. Odvojeni prostor za pranje crnog i bijelog suđa 6. Kuhinjski pod od vodonepropusnog i protukliznog materijala 7. Umivaonik sa toplom i hladnom vodom za osoblje u kuhinji, sapun i četkice za nokte i papirnati ručnici ili aparat za sušenje ruku 8. Oprema od nehrđajućeg i neškodljivog materijala (radne plohe ne smiju biti drvene) 9. Koš za otpatke pokraj svake radne površine 10. Kuhinjsko suđe 11. Uređaji za odvod pare, dima i mirisa 12. Klima 13. Osoblje s uniformom i kapom 14. Znak zabrane konzumiranja hrane 15. Upotreba krpe samo kod termičke obrade hrane 16. Obrađena hrana spremljena na temperaturi do najviše 10oC 17. Vatrootporna tkanina za gašenje požara 18. Kutija prve pomoći; kompletno popunjena 19. Sanitarne prostorije za kuhinjsko osoblje u blizini 20. WC i umivaonik s toplom i hladnom vodom u sanitarnim prostorijama za osoblje 21. Tuš kabine odvojene za žene i muškarce s toplom i hladnom vodom u sanitarnim prostorijama za osoblje 1. Hladna odvojena prostorija za hladnu i čistu hranu (salate, umaci i sl.) 2. Prozori i ventilacijski otvori s rešetkama 3. Kuhinjski pod od vodonepropusnog i protukliznog materijala 4. Umivaonik sa toplom i hladnom vodom za osoblje u prostoru za pripremu jela, sapun i četkice za nokte i papirnati ručnici ili aparat za sušenje ruku 5.Oprema od nehrđajućeg I neškodljivog materijala (radne plohe ne smiju biti drvene) 6. Uređaji za odvod pare, dima i mirisa 7. Klima 8. Osoblje s uniformom i kapom 9. Znak zabrane konzumiranja hrane 10. Upotreba krpe samo kod termičke obrade hrane 11. Obrađena hrana spremljena na temperaturi do najviše 10oC 12. Vatrootporna tkanina za gašenje požara 13. Kutija prve pomoći (kompletno popunjena) 14. Sanitarne prostorije za kuhinjsko osoblje u blizini 15. WC i umivaonik s toplom i hladnom vodom u sanitarnim prostorijama za osoblje 16. Tuš kabine odvojene za žene i muškarce, s toplom i hladnom vodom u sanitarnim prostorijama za osoblje 9.2 Spremanje proizvoda u rashladnim prostorima 1. Odgovarajuča rashladna prostorija ili prostor 2. Police koje nisu drvene 1. Posebni rashladni prostori za spremanje: mesa, ribe, mlječnih proizvoda, voća i povrća 2. Smrznuti proizvodi (- 18oC) 3. Riba i meso (0-3oC) 4. Povrće, jaja, kuhana hrana i ostalo (najviše 10oC) 5. Kontrola temperature u svim rashladnim prostorima (vidljivi vanjski kontroler) 6. Police koje nisu napravljene od drveta 7. Sirova i obrađena hrana ne smije se zajedno odlagati u ostavama 8. Proizvodi ne smiju biti u direktnom kontaktu s policom ili podom 4. Proizvodi ne smiju biti u direktnom kontaktu s policom ili podom 9.3 Spremanje proizvoda u drugim prostorima 1. Prostor prozračen prirodnim ili mehaničkim putem 2. Spremište sredstava za čišćenje u zasebnoj prostoriji 3. Zasebna i prozračivana prostorija za komunalni otpad 4. Zasebna i hlađena prostorija za komunalni otpad 9.4 Čišćenje i opće stanje 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 5. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Uređaji ispravni Aparthotel koji uslužuje i druge obroke osim doručka mora imati kuhinju sukladno općim odrebama Pravilnika Aparthotel koji uslužuje i druge obroke osim doručka mora imati kuhinju sukladno odredbama u općem dijelu Pravilnika 10. DORUČAK 10.1 Usluživanje doručka 1. Usluživanje doručka u blagovaonici 2. Buffet doručak uz mogućnost usluživanja konobara 3. Usluživanje doručka najmanje dva sata 4. Usluživanje doručka najmanje tri sata 5. Usluživanje doručka najmanje četiri sata 10.2 Usluživanje proizvoda Usluživanje napitaka 1. Topla i hladna voda 2. Toplo i hladno mlijeko 3. Kava, čaj 4. Kava bez kofeina 5. Šećer i zaslađivači 6. Sok od naranče (orange juice) 7. Dodatna vrsta soka 8. Dvije dodatne vrste soka Usluživanje proizvoda od žitarica - žuta linija 9. Jedna vrsta krušnog i jedna vrsta pekarskog proizvoda 10. Dvije vrste krušnih i dvije vrste pekarskih proizvoda 11. Tri vrste krušnih i tri vrste pekarskih proizvoda 12. Četri vrste krušnih i četri vrste pekarskih proizvoda 13. Usluživanje tosta na zahtjev 14. Dvije vrste proizvoda od žitarica 15. Tri vrste proizvoda od žitarica 16. Čeitri vrste proizvoda od žitarica Usluživanje mliječnih proizvoda - bijela linija 17. Maslac 18. Margarin 19. Jogurt 20. Jedna vrsta sira 21. Dvije vrste sira 22. Tri vrste sira 23. Drugi mliječni proizvodi 24. Jedna vrsta pekmeza ili marmelade 25. Dvije vrste pekmeza ili marmelade 26. Tri vrste pekmeza ili marmelade 27. Med Usluživanje mesnih proizvoda - crvena linija 28. Jedna vrsta kobasice ili slanine i sl. 29. Tri vrste kobasica i / ili slanine i sl. 30. Jedna vrsta hladnih narezaka:salama ili šunka ili sl. 31. Dvije vrste hladnih narezaka 32. Tri vrste hladnih narezaka Usluživanje jaja i priloga - smeđa linija 33. Kajgana ili omlet ili kuhano jaje ili jaje na oko 34. Jaja pripremljena na dva načina (kajgana, omlet, kuhano jaje, jaje na oko) 35. Jaja pripremljena na tri načina (kajgana, omlet, kuhano jaje, jaje na oko) 36. Topli prilog ili toplo jelo (npr. povrće ili grah ili tjestenina s umakom ili sl.) 37. Dvije vrste toplih priloga ili toplih jela Usluživanje voća - zelena linija 38. Jedna vrsta svježeg voća ili voćna salata od svježeg voća 39. Dvije vrste svježeg voća i / ili voćne salate od svježeg voća I kompot 40. Tri vrste svježeg voća i / ili voćne salate od svježeg voća I kompot Postava hrane (buffet ili slično) 41. Postava hladnih jela sa sustavom rashlađivanja (led, smrznute ploče ili sl.) 42. Postava toplih jela uz mogućnost korištenja toplih tanjura (topla kupka, infracrveni grijači ili slično): 65oC U aparthotelu s 2* koji nema buffet doručak gostu se mora na jelovniku ponuditi mogućnost izbora iz cjelokupnog propisanog asortimana doručka 10.3 Ostalo 1. Grijanje (osim u objektima koji posluju ljeti) 2. Klima 10.4 Osoblje 1. Uniformirano osoblje i pločica s imenom osobe 10.5 Čišćenje i opće stanje 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 5. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Uređaji ispravni Napomena: U aparthotelima sa 2* zvijezdice koji nemaju buffet doručak gostu se mora ponuditi mogućnost izbora iz cjelokupng propisanog asortimana doručka 11. USLUŽIVANJE HRANE 11.1 Usluživanje ručka, večere i drugih obroka 1. Aparthotel koji uslužuje i druge obroke osim doručka mora te obroke usluživati u blagovaonici sukladno općim odredbama Pravilnika 12. USLUŽIVANJE U SMJEŠTAJNU JEDINICU (ROOM SERVICE) 12.1 Usluživanje u smještajnu jedinicu 1.Usluživanje doručka 2. Usluživanje ostalih obroka i pića 16 sati dnevno (ako se pruža usluga) 3. Usluživanje ostalih obroka i pića 24 sata dnevno (ako se pruža usluga nema obveze usluživanja toplih jela od 23 do 7 h) 4. Jelovnik u smještajnoj jedinici na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku (ako se pruža usluga) 13. USLUGA CAFFE BARA 13.1 Usluga caffe bara 1. Usluživanje pića i toplih i hladnih napitaka 2. Grickalice i sendviči 3. Pekarski proizvodi i slastice 13.2 Vrijeme usluživanja 1. 8 sati 2. 12 sati 3. 16 sati 13.3 Ostalo 1. Grijanje (osim u objektima koji posluju ljeti) 2. Klima (u zatvorenim prostorima) 13.4 Čišćenje i opće stanje 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 5. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Uređaji ispravni 14. PROSTORIJE ZA OSOBLJE 14.1 Prostorije za osoblje 1. Office sobarice (za objekte do 20 smještajnih jedinica jedan office koji mora biti uz smještajne jedinice) 2. Office sobarice na svakom katu (za objekte preko 20 smještajnih jedinica) 3. Zasebe garderobe za žene i muškarce 4. Zasebne tuš kabine za žene i muškarce 5. Zahod s WC školjkom i ispiračem, četkom za čišćenje WC školjke i jednom rolom WC papira s držačem 6. Umivaonik s toplom i hladnom vodom s ogledalom i košem za otpatke 7. Blagavaonica za osoblje 15.OSTALI SADRŽAJI U APARTHOTELU 15.1 Sadržaji u aparthotelu 1. Ugostiteljski sadržaj odgovarajući nekoj od vrsta iz skupine barovi i restorani 2. Prodaja tiska 3. Trgovina s tiskom, suvenirima 4. Osigurana mogućnost nabave živežnih namirnica 5. Bazen u zatvorenom prostoru 6. Bazen na otvorenom (priobalni aparthoteli) 7. Sanitarije za korisnike bazena 8. Prostorija za fitnes s opremom 9. Sauna 10. Jacuzzi 16. VANJSKI IZGLED OBJEKTA I OKOLIŠ 16.1 Vanjski izgled objekta 1. Prilazni put u dobrom stanju: bez lokvi, rupa i sl. 2. Fasada u dobrom stanju: bez okrhotina, napuklina, ljuštenja boje ili sličnog 3. Oznake u dobrom stanju: bez mrlja i vidljivih oštećenja 4. Dobro funkcioniranje vanjske rasvjete na objektu 16.2 Okoliš objekta 1. Dobro čišćenje i održavanje okoliša: bez otpadaka, lišća i sl. 2. Oznake u dobrom stanju: bez mrlja i vidljivih oštećenja 3. Dobro funkcioniranje rasvjete 17. ODRŽAVANJE APARTHOTELA 17.1 Održavanje 1. Održavanje aparthotela osigurano kontinuirano
|