POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Želite poboljšati svoje poslovanje, povećati prodaju? Imate sve manje kupaca? Slaba je potražnja za vašim uslugama? Opada vam promet i dobit? Svakim danom imate sve manje posla? Provjerite ponudu naših marketing usluga. Izrada web stranica, cijena vrlo povoljna.
Link na pregled ponude - Poslovne usluge za poduzetnike
 

 

 
IZRADA WEB STRANICA, POVOLJNO I KVALITETNO
Izrada web stranica po izuzetno povoljnim cijenama. Izrada internet stranica koje možete uvijek samostalno ažurirati bez ikakvih dodatnih troškova. Objavite neograničeni broj tekstova, objavite sve ponude, akcije, oglase, kataloge...
Link za opširnije informacije o povoljnoj izradi kvalitetnih CMS web stranica
 

 

 
POSLOVNE INFORMACIJE, SAVJETI I ANALIZE
Potražite sve informacije o poslovanju u Hrvatskoj, pravne, porezne i druge savjete, informacije o internet oglašavanju i marketingu, rezultate istraživanja tržišta, poslovne analize, informacije o kreditima za poduzetnike, poticajima...
Kontaktirajte nas ukoliko su Vam potrebne poslovne informacije
 

 

 
PRIMJERI UGOVORA, POSLOVNIH PLANOVA, IMENICI
Korisni primjeri ugovora, obrasci, primjeri poslovnih planova, imenici za direktni marketing, usluga sastavljanja imenika i baza podataka po Vašim potrebama, pretraživanje baza podataka, trgovačko zastupanje i posredovanje...
Informirajte se o našim uslugama - Isplati se!
 

 


Klikni za pregled priloga
PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNI FORUM

PRETRAŽIVANJE NARODNIH NOVINAPRETRAŽIVANJE

ZAKONSKA REGULATIVA TURISTIČKE DJELATNOSTI

SADRŽAJ



TURIZAM

Prilozi

> Pregled najvažnijih zakona i drugih propisa

> Trgovačko pravo

> Management

> Europske integracije

> Poslovni WEB katalog

> INFO prilozi

> Kako postati ugovornim korisnikom Poslovnog Foruma?

> Baza podataka Hrvatskog gospodarstva (pretraživanje)

> Kontinentalni gospodarski resursi u funkciji razvitka turizma Republike Hrvatske


Poslovni web katalog Poslovni web katalog Poslovni web katalog

SEARCH

Google


WWW Poslovni Forum

 

Ažurirano: 19. 4. 2024.


Posebna ponuda
Izrada web stranica
Izrada CMS stranica
Besplatno za web stranice
Dodatne Internet usluge
Izrada primjera ugovora
Izrada poslovnog plana
Imenici - Adresari


IZRADA WEB STRANICA

Naručite izradu modernih web stranica. U svega nekoliko minuta, kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć naših CMS web stranica. Moderni dizajni za Vaše web stranice. Korištenje CMS web stranica slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija i imate brzo svoju prvu web stranicu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog...

Mobilna responzivnost web stranica je prilagođavanje web stranice svim preglednicima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve web stranice. Besplatna optimizacija za tražilice; SEO optimizacija omogućava vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci.

Dizajn responzivnih web stranica, registracija domene, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, implementacija plaćanja karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica...

Iskoristite ponudu: izrada web stranica i hosting po najnižim cijenama. Besplatna prijava na tražilice, besplatni e-mail, besplatna .hr domena, besplatna podrška za internet marketing...

>> Link na ponudu za izradu web stranica >>













POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Link na brzi pregled poslovnih i internet usluga


 Posebna ponuda: Izrada web stranica za apartmane (turizam)

PRILOG I.

- ELEMENTI ZA KATEGORIZACIJU HOTELA
- POSTOJEĆI OBJEKTI

 

HOTEL

1. USLUGE RECEPCIJE I OSTALO

1.1. Recepcija

1. Natkriven ulaz u hotel (nadstrešnica iznad ulaznih vrata)

2. Zaseban prostor recepcije: ulazni prostor i recepcijski pult. Iznimno, u hotelima koji imaju do 25 smještajnih jedinica prostor recepcije s recepcijskim pultom ili slično.

3. Recepcija radi 16h dnevno. U ostalom vremenu recepcija dostupna na poziv

4. Recepcija radi 24h dnevno

5. Cjenik smještajnih jedinica na recepciji na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku

6. Telefonska centrala s najmanje dvije direktne linije

7. Usluge pošte i dostave poruka gostu

8. U hotelima s više od 25 smještajnih jedinica recepcioner, u uniformi, s pločicom s imenom osobe

9. U hotelima do 25 smještajnih jedinica osigurana osoba koja obavlja usluge recepcije

10. Recepcioner, u uniformi, s pločicom s imenom osobe,

11. Stolice i sl. s niskim stolićem, s mogućnošću premještanja

12. Pepeljare, osim u dijelovima za nepušače

1.2 Udobnost/općenito

1. Grijanje. Iznimno ne primjenjuje se na hotele koji posluju ljeti

2. Hlađenje

1.3 Sadržaji i usluge

1. Mogućnost korištenja telefona za interne i vanjske pozive

2. Usluga faksa

3. Usluga e-maila

4. Sef

5.TV u boji, u prostoru s mogućnošću sjedenja. Iznimno, ne primjenjuje se na hotele koji imaju TV u boji u smještajnim jedinicima

6. Vratar / nosač prtljage u hotelima do 25 smještajnih jedinica (jedna osoba)

7. Vratar u hotelima s više od 25 smještajnih jedinica

8. Nosač prtljage u hotelima s više od 25 smještajnih jedinica

9. Parkiralište za motorna vozila, za 20% smještajnih jedinica, ako ovim Pravilnikom nije drukčije propisano

10. Natkriveno parkiralište za motorna vozila, za 20% smještajnih jedinica, ako ovim Pravilnikom nije drukčije propisano

11. Prostor za povremeno parkiranje motornih vozila radi ukrcaja

odnosno iskrcaja gostiju i prtljage,ako ovim Pravilnikom nije drukčije propisano

12. Usluga čuvanja prtljage do jednog dana

13. Usluga čuvanja prtljage dulje od jednog dana

14. Mogućnost mijenjanja valute. Iznimno ne primjenjuje se na hotele do 25 smještajnih

jedinica

15. Mogućnost plaćanja međunarodnim kreditnim karticama

16. Osigurane usluge pranja i glačanja odjeće.

17. Osigurana usluga kemijskog čišćenja odjeće

18. Aparat za čišćenje obuće. Iznimno, ne primjenjuje se na hotele

koji posluju ljeti.

19. Recepcioner odnosno osoba koja obavlja poslove recepcije govori

najmanje jedan strani jezik

20. Kutija prve pomoći

21. Mogućnost poziva hitne medicinske pomoći

Iznimno od odredbi točaka: 9.,10.i 11. iz ove podtočke, hotel koji se nalazi na mjestu nedostupnom za promet motornih vozila ili na mjestu sa zabranom prometa motornih vozila, ne mora imati osiguranu mogućnost parkiranja motornih vozila

1.4 Sanitarije u zajedničkim prostorima (sukladno općim odredbama Pravilnika)

Osnovni uvjeti

1. Sanitarije u pravilu pod istim krovom i u blizini sadržaja, ako nisu, pristup do sanitarija mora biti zaštičen od oborina

2. Na ulazu istaknute uobičajene oznake zahoda za žene i zahoda za muškarce

3. Pod od protukliznog i vodootpornog materijala koji se lako čisti i održava (keramičke pločice i sl.)

4. Zid od vodonepropusnog materijala koj se lako čisti i održava (keramičke pločice i sl.)

5. Prirodno ili mehaničko provjetravanje

6. Sredstvo za osvježavanje prostora

7. Odgovarajuča rasvjeta

Predprostor zahoda za žene i zahoda za muškarce

8. Umivaonik s tekućom toplom i hladnom vodom

9. Tekući sapun

10. Papirnati ručnici s držačem ili uređaj s platnenim ručnikom u roli ili uređaj za sušenje ruku

11. Ogledalo

12. Koš za otpatke

13. Polica za odlaganje stvari-uz umivaonik

Zahod za žene

14. WC školjka s ispiračem

15. Kuka za odjeću

16. Mogućnost zaključavanja vrata i sl.

17. Koš za otpatke

18. Polica za odlaganje stvari

19. Držač s WC papirom

20. Četka za čišćenje zahodske školjke

Zahod za muškarce

21. WC školjka s ispiračem

22. Kuka za odjeću

23. Mogućnost zaključavanja vrata ili sl.

24. Držač s WC papirom

25. Četka za čišćenje zahodske školjke

26. Pisoar na ispiranje tekućom vodom postavljen ili ograđen tako da se ne vidi izvana

Napomena: Broj zahoda s predprostorima prema općem dijelu Pravilnika

1.5 Čišćenje i opće stanje recepcije

1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

4. Recepcijski pult čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

5. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

6. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl.

7. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

8. Uređaji ispravni

1.6 Čišćenje i opće stanje sanitarija u zajedničkim prostorima

1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

4. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl.

5. Sanitarna oprema i armature čiste i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

7. Uređaji ispravni

2. HORIZONTALNE I VERTIKALNE KOMUNIKACIJE I OSTALO

2.1 Horizontalne i vertikalne komunikacije (hodnici, stubišta, dizala)

1. Glavno stubište koje povezuje sve katove

2. Smještajne jedinice označene brojem ili drugom oznakom

3. Dizalo za goste s tri kata (četiri nivoa) za građevinu s više od 25 smještajnih jedinica

4.Dizalo za goste s dva kata ( tri nivoa).Za više od 75 smještajnih jedinica dodatno dizalo ne uračunavajući smještajne jedinice u prizemlju

5.Dizalo za goste s dva kata ( tri nivoa). Za više od 50 smještajnih jedinica dodatno dizalo ne uračunavajući smještajne jedinice u prizemlju

6. Stubište ili dizalo, za osoblje u građevini s tri kata (četiri nivoa).

7. Prirodan ili mehanički sustav prozračivanja hodnika

2.2 Čišćenje i opće stanje

1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

4. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl.

5. Stepeništa čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

6. Dizala čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

7. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

8. Uređaji ispravni

3. SMJEŠTAJNE JEDINICE - MODULI (SOBA, OBITELJSKA SOBA -FAMILY ROOM,HOTELSKI APARTMAN - SUITE)

3.1 Minimalna netto površina modula sobe (modul čine: predprostor ako ga ima, spavaći dio sobe i kupaonica)

Hotel 2*

1. Dvokrevetna soba: površina 15m2

2. Jednokrevetna soba: površina 11m2

Hotel 3*

3. Dvokrevetna soba: površina 17,5m2

4. Jednokrevetna soba: površina 12m2

Hotel 4*

5. Dvokrevetna soba: površina 21,5m2

6. Jednokrevetna soba: površina 16,5m2

Hotel 5*

7. Dvokrevetna soba: pocršina 24m2

8. Jednokrevetna soba: površina 18m2

Iznimno dozvoljeno odstupanje od površine modula je do 1 m2. Hoteli koji imaju odstupanje površine modula za više od 1m2 moraju u propisanom roku izvršiti utvrđenu kompenzaciju ili povećati površinu modula

3.2 Minimalna netto površina modula obiteljske sobe - family room (modul čine: predprostor ako ga ima, dvije prostorije ili dva prostora za spavanje i kupaonica)

1. Površina modula sobe po krevetu veća od površine propisane za dvokrevetnu sobu 3m2

3.3 Minimalna netto površina modula hotelskog apartmana - SUITE-a (modul čine: predprostor ako ga ima, prostorija za spavanje, prostorija za boravak i kupaonica)

1. Najmanje dva hotelska apartmana - suite-a. Iznimno, odredba se ne

primjenjuje na hotel koji ima do 25 smještajnih jedinica. Ako hotel, koji nema propisanu obvezu, ima hotelski apartman - suite, tada taj apartman mora ispunjavati propisane uvjete ovisno o kategoriji koja se hotelu utvrđuje.

Hotel 2*

2. Površina 26m2

Hotel 3*

3. Površina 29m2

Hotel 4*

4. Površina 32m2

Hotel 5*

5. Površina 35m2

4. SOBA, OBITELJSKA SOBA - FAMILY ROOM

4.1 Soba, obiteljska soba

1. Zaseban ulaz u sobu, obiteljsku sobu

2. Prostor za spavanje

3. Kupaonica

4. Prozor s dnevnim svjetlom

4.2 Krevet

1.Krevet za jednu osobu, minimalne veličine: 80 x 190 cm , krevet za dvije osobe, minimalne veličine 140 x 190 cm

2. Krevet za jednu osobu minimalne veličine: 100 x 200 cm, krevet za dvije osobe, minimalne veličine 160x200cm

3. Rublje za krevet: dvije plahte, jastučnica, pokrivač za svaki krevet - za hotele 4* i 5* obavezan je pokrivač u navlaci. Jedna plahta ako je pokrivač u navlaci

4. Dodatni pokrivač po osobi, a ako je pokrivač poplun, tada dodatni pokrivač na zahtjev gosta. Iznimno, ne primjenjuje se na hotele koji posluju ljeti

5. Prekrivač za svaki krevet

6. Jastuk po osobi

7. Dodatni jastuk na zahtjev gosta

8. Mijenjanje plahti jednom tjedno i za svakog novog gosta

9. Mijenjanje plahti svaka tri dana i za svakog novog gosta

10. Mijenjanje plahti svaki drugi dan i za svakog novog gosta

11. Mijenjanje plahti svaki dan

4.3 Oprema i uređenje

1. Zastori za zamračivanje ili slično, a u hotelima 4* i 5* zastori ili slično

koji isključuju prirodno svjetlo

2. Pisaći stol sa stolicom ili toaletni stol sa toaletnom stolicom ili stolicom

3. Noćni ormarić ili polica za 2*, uz krevet, po osobi

4. Tepih koji se ne kliže uz krevet, ako pod nije prekriven tepisonom

5. Stalak za prtljagu ili posebno određeno mjesto u ormaru.Stalak može biti i sklopiv

6. Stalak za prtljagu, može biti sklopiv

7. Vatrootporna pepeljara samo u sobi za pušače

8. Koš za otpatke

9. Ogledalo

10. Ogledalo za cijelu figuru

11. Slika ili drugi ukrasni predmet

12. Garderobni ormar s policama ili ladicama i dijelom za vješanje odjeće s pet sličnih vješalica za odjeću po osobi

13. Grijanje. Iznimno , ne primjenjuje se na hotele koji posluju ljeti

14. Hlađenje s individualnom regulacijom u sobi

15. Glavna rasvjeta: na stropu ili na zidu ili kao samostojeća svjetiljka

16. Noćna svjetiljka uz svaki krevet, po osobi

17. Mogućnost gašenja i paljenja glavnog osvjetljenja iz kreveta. Za krevet za dvije

osobe po sredini kreveta ili s obje strane

18. Jedna slobodna elektro utičnica

4.4. Ostale usluge

1. Mogućnost slušanja radija (putem radio ili TV aparata)

2. TV u boji

3. TV u boji s programon na tri strana jezika i daljinskim upravljačem

4. TV u boji s programon na najmanje četiri strana jezika i daljinskim upravljačem

5. Mogućnost odabira plačenog programa na TV-u

6. Telefon za direktne interne pozive

7. Telefon s direktnim izlazom u javnu telefonsku mrežu

8. Kućni telefonski imenik i uputstva za korištenje telefona na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku

9. Cjenik sobe i lista hotelskih usluga s cjenikom na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku

10. Pribor za pisanje (omotnice, papir, olovka ili kemijska olovka i sl.)

11. Mapa s turističkim obavijestima( vodičima, i sl.)

12. Sef

13. Mini-bar

14. Usluga buđenja

15. Automatski sustav buđenja

16. Vrećica za prljavo rublje

17. Preša za hlače na zahtjev gosta

18. "Ne smetaj " ili sličan znak

19. Plan u slučaju evakuacije izložen na unutarnjoj strani ulaznih vrata sobe ili u neposrednoj blizini

20. Dječji krevetić na zahtjev gosta

21. Polufotelja, fotelja ili sl. i stolić, u najmanje 50% dvokrevetnih soba

22. Polufotelja, fotelja ili sl. i stolić, u svim dvokrevetnim sobama

23. Javljač požara (dimni ili sl.)

24. Svijetleća poziciona oznaka na svakom prekidaču za elektro rasvjetu

4.5 Čišćenje i opće stanje

1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

4. Madrac čist, čvrst i bez ulegnuća i oštećenja i sl.

5. Rublje za krevet čisto i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

6. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

7. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl.

8. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

9. Uređaji ispravni

5. HOTELSKI APARTMAN - SUITE

5.1 Osnovni uvjeti

1. Zaseban ulaz u hotelski apartman

2. Prostorija za spavanje

3. Prostorija za boravak

4. Kupaonica

5. Prozori s dnevnim svjetlom

5.2 Krevet

1. Krevet za jednu osobu, minimalne veličine: 80 x 190 cm, krevet za dvije osobe minimalne veličine 140x190 cm

2. Krevet za jednu osobu, minimalne veličine: 100 x 200 cm, krevet za dvije osobe, minimalne veličine 160x 200 cm

3. Rublje za krevet: dvije plahte, jastučnica, porkrivač za svaki krevet - za hotele 4* i 5* obavezan je pokrivač u navlaci. Jedna plahta ako je pokrivač u navlaci

4. Dodatni pokrivač po osobi, a ako je pokrivač poplun, tada dodatni pokrivač na zahtjev gosta. Iznimno, ne primjenjuje se na hotele koji posluju ljeti

5. Prekrivač za svaki krevet

6. Jastuk, po osobi

7. Dodatni jastuk na zahtjev gosta

8. Mijenjanje plahti jednom tjedno i za svakog novog gosta

9. Mijenjanje plahti svaka tri dana i za svakog novog gosta

10. Mijenjanje plahti svaki drugi dan i za svakog novog gosta

11. Mijenjanje plahti svaki dan

5.3 Oprema i uređenje

1. Zastori za zamračivanje ili slično, a u hotelima 4* i 5* zastori ili slično,

koji isključuju prirodno svjetlo

2. Noćni ormarić ili polica za 2* uz krevet, po osobi

3. Tepih koji se ne kliže uz krevet, ako pod nije prekriven tepisonom

4. Stalak za prtljagu ili posebno određeno mjesto u ormaru. Stalak može biti sklopiv

5. Stalak za prtljagu, može biti i sklopiv

6. Vatrootporna pepeljara samo u hotelskom apartmanu za pušače

7. Koš za otpatke

8. Ogledalo

9. Ogledalo za cijelu figuru

10. Slika ili drugi ukrasni predmet

11. Garderobni ormar s policama ili ladicama i dijelom za vješanje odjeće s pet sličnih vješalica za odjeću, po osobi

12. Pisaći stol sa stolicom ili toaletni stol sa toaletnom stolicom ili stolicom

13. Garnitura za sjedenje (niski stolić s polufoteljom ili foteljama, odnosno dvosjedom ili trosjedom) prilagođena kapacitetu hotelskog apartmana

14.Grijanje. Iznimno, ne primjenjuje se na hotele koji posluju ljeti

15. Hlađenje s individualnom regulacijom u hotelskom apartmanu

16. Glavna rasvjeta: na stropu ili na zidu ili kao samostojeća svjetiljka

17. Noćna svjetiljka uz svaki krevet,- po osobi.

18. Mogućnost gašenja i paljenja glavnog osvjetljenja iz kreveta. Za krevet za dvije osobe po sredini kreveta ili s obje strane

19. Jedna slobodna elektro utičnica

5.4. Ostale usluge

1. Mogućnost slušanja radija ( putem radio ili TV aparata)

2. TV u boji

3. TV u boji s programon na tri strana jezika i s daljinskim upravljačem

4. TV u boji s programom na najmanje četiri strana jezika i daljinskim upravljačem

5. Mogućnost odabira plačenog programa na TV-u

6. Telefon za direktne interne pozive

7. Telefon s direktnim izlazom u javnu telefonsku mrežu

8. Kućni telefonski imenik i uputstva za korištenje telefona na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku

9. Cjenik hotelskog apartmana i lista hotelskih usluga s cjenikom na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku

10. Pribor za pisanje (omotnice, papir, olovka ili kemijska olovka i sl.)

11. Mapa s turističkim obavijestima ( vodičima, i sl.)

12. Sef

13. Mini-bar

14. Usluga buđenja

15. Automatski sustav buđenja

16. Vrećica za prljavo rublje

17. Preša za hlače na zahtjev gosta

18. "Ne smetaj " ili sličan znak

19. Plan u slučaju evakuacije izložen na unutarnjoj strani ulaznih vrata hotelskog apartmana ili u neposrednoj blizini

20. Dječji krevetić na zahtjev gosta

21. Javljač požara (dimni ili sl.) u prostorijama za boravak i spavanje

22. Svijetleća poziciona oznaka na svakom prekidaču za elektro rasvjetu

5.5 Čišćenje i opće stanje

1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

4. Madrac čist, čvrst i bez ulegnuća i oštećenja i sl.

5. Rublje za krevet čisto i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

6. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

7. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl.

8. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

9. Uređaji ispravni

6. KUPAONICA

6.1 WC školjka, umivaonik

1. WC školjka s ispiračem

2. Četka za čišćenje WC školjke

3. WC papir s držačem i rezervno pakiranje papira

4. Umivaonik s toplom i hladnom vodom

5. Sapun u omotu ili tekući sapun

6. Koš za otpatke

7. Vrećice za higijenske uloške

6.2 Kada/tuš kada

1. Kada s rukohvatima ili tuš kada sa toplom i hladnom vodom

2. Kada s toplom i hladnom vodom, s rukohvatima, u najmanje 30% kupaonica, a u ostalim kupaonicama može biti tuš kada

3. Kada minimalne dužine 1,50m, s toplom i hladnom vodom, s rukohvatima

4. Zavjesa ili sl. oko kade ili tuš kade

5. Zaslon od PVC-a ili kaljenog stakla (splinterproof-a) najmanje do polovice dužine kade,a za tuš kadu u cijelosti

6. Zidovi oko kade /tuš kade obloženi s keramičkim pločicama ili drugim vodonepropusnim materijalom do visine najmanje 1.60 m od dna kade ili tuš kade. Zid iznad visine 1.60m mora biti najmanje oličen vodonepropusnom bojom do stropa

7. Zidovi oko kade obloženi keramičkim pločicama ili kamenim pločama ili drugim vodonepropusnim materijalom do visine 1.80m od dna kade

6.3 Uređenje, oprema i ostalo

1. Ostali zidovi u tzv. "mokrom" dijelu kupaonice prekriveni keramičkim pločicama ili kamenim pločama ili drugim vodonepropusnim materijalima

2. Pod kupaonice prekriven keramičkim pločicama ili kamenim pločama ili drugim vodonepropusnim materijalima

3. Kuka za ručnike uz kadu i / ili umivaonik, po osobi

4. Dva ručnika, jedan manji i jedan veći, po osobi

5. Tri ručnika, dva manja i jedan veći, po osobi

6. Prečka ili držač ručnika, po osobi

7. Tepih od frotira ili sl. ispred kade ili tuš kade

8. Protuklizni tepih za kadu ili protuklizno dno kade

9. Police ili sl. za odlaganje toaletnog pribora

10. Ogledalo

11. Rasvjeta koja omogućuje dobru vidljivost u čitavoj kupaonici

12. Prirodno ili mehaničko prozračivanje

13. Promjena ručnika svaka tri dana i za svakog novog gosta

14. Promjena ručnika svaka dva dana i za svakog novog gosta

15. Promjena ručnika svaki dan ili na zahtjev gosta

16. Utičnica za električni brijači aparat. Adapter na raspolaganju na zahtjev gosta za 3*, 4* i 5*

17. Fiksni telefon u kupaonici

17. Kuka za odjeću, po osobi

18. Čaša, po osobi

19. Sušilo za kosu

20. Ogledalo s povećalom za šminkanje/brijanje

21. Stolica od antikorozivnog materijala. Plastična nije dozvoljena

22. Šampon za kosu

23. Sapun za kupanje

24. Kapa za tuširanje / kupanje, po osobi

25. Ogrtač, po osobi

26. Grijanje. Iznimno, ne primjenjuje se na hotele koji posluju ljeti

6.4 Čišćenje i opće stanje

1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

4. Sanitarna oprema i armature čiste i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

5. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl.

6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

7. Uređaji ispravni

7. ZASEBAN ZAHOD (zaseban zahod nije obavezan, ali ako smještajna jedinica ima zaseban zahod tada su obavezni svi propisani elementi)

7.1 WC školjka, umivaonik

1. WC školjka s ispiračem

2. Četka za čišćenje WC školjke

3. WC papir s držačem i rezervno pakiranje papira

4. Umivaonik s toplom i hladnom vodom

5. Sapun u omotu ili tekući sapun

6. Papirnati ručnici s držačem

7. Koš za otpatke

8. Vrećice za higijenske uloške

9. Zidovi zahoda prekriveni keramičkim pločicama ili kamenim pločama

ili drugim vodonepropusnim materijalom do visine od 1,6m

10. Podovi zahoda prekriveni keramičkim pločicama ili kamenim pločama ili

drugim vodonepropusnim materijalom

7.2 Čišćenje i opće stanje

1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

4. Sanitarna oprema i armature čiste i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

5. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl.

6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

7. Uređaji ispravni

7. ZASEBAN ZAHOD

8.1 WC školjka, umivaonik

1. WC školjka s ispiračem

2. Četka za čišćenje WC školjke

3. Dvije role WC papira

4. Umivaonik s toplom i hladnom vodom

5. Sapun u omotu ili tekući sapun

6. Papirnati ručnici s držačem

7. Koš za otpatke

8. Vrećice za higijenske uloške

9. Zidovi zahoda u cijelosti prekriveni keramičkim pločicama ili kamenim pločama

ili drugim vodonepropusnim materijalom

10. Podovi zahoda prekriveni keramičkim pločicama ili kamenim pločama ili

drudim vodonepropusnim materijalom

8.2 Čišćenje i opće stanje

8. KUHINJA - u hotelu s više od 25 smještajnih jedinica u kojem se pružaju usluge doručka i ostale prehrane

8.1 Oprema

1. Prozori na otvaranje, ako postoje, i ventilacijski otvori s mrežicom protiv insekata.

U kuhinje u kojima nije moguća ugradnja mrežica protiv insekata na otvore potrebno je postaviti odgovarajući uređaj za odbijanje insekata (npr. svjetiljka za odbijanje inskekata)

2. Kuhinjski pod od vodonepropusnog i neklizajućeg materijala

3. Kuhinjski zid do visine 2,0m obložen vodonepropusnim materijalom koji se lako čisti i održava (keramičke pločice ili sl.)

4. Prostor s dvodjelnim koritom i radnom plohom, zasebno, za pripremu ribe, mesa, povrća i voća. Ovi prostori i uređaji mogu se nalaziti u blizini kuhinje ili u centralnoj pripremnici, ako postoji

ovog Pravilnika.

5. Odgovarajuće radne površine i police od nehrđajućeg materijala

6. Koš za otpatke pokraj svake radne površine

7. Odgovarajući uređaji za termičku obradu hrane, pića i napitaka

8. Upotreba krpe samo kod termičke obrade hrane

9. Uređaji za odvod pare, dima i mirisa koji omogućavaju da se u ostalim prostorijama i prostorima smještajnog objekta ne šire emisije

10. Primjereno posuđe odgovarajuće kvalitete

11. Obrađena hrana spremljena na temperaturi do najviše10°C

12. Odvojeni prostori sa dvodjelnim sudoperima za pranje bijelog posuđa i crnog posuđa, a ako se posuđe pere strojem za pranje posuđa, dostatni su jednodjelni sudoperi

13. Umivaonik sa toplom i hladnom vodom za osoblje u kuhinji, tekući sapun i papirnati ručnici ili aparat za sušenje ruku

14. Osoblje mora nositi uniformu i kapu

15. Znak da je u kuhinji zabranjeno konzumiranje hrane

16. Vatrootporna tkanina za gašenje požara

17. Kutija prve pomoći kompletno popunjena

8a KUHINJA- u hotelu kao druga kuhinja i ostale ako postoje uz kuhinju iz točke 8 ovog Pravilnika

8a.1 Oprema

1. Prozori na otvaranje, ako postoje, i ventilacijski otvori s mrežicom protiv insekata. U kuhinje u kojima nije moguća ugradnja mrežica protiv insekata na otvore potrebno je postaviti odgovarajući uređaj za odbijanje insekata (npr. svjetiljka za odbijanje insekata)

2. Kuhinjski pod od vodonepropusnog i neklizajućeg materijala

3. Kuhinjski zid do visine 2m obložen vodonepropusnim materijalom koji se lako čisti i održava (keramičke pločice ili sl.)

4. Najmanje jedan rashladni uređaj

5. Najmanje jedan dvodjelni sudoper, s tekućom toplom i hladnom vodom,

za pripremu namirnica

6. Odgovarajuće radne površine

7. Koš za otpatke kraj radne površine

8. Odgovarajući uređaji za termičku obradu hrane, pića i napitaka

9. Upotreba krpe samo kod termičke obrade hrane

10. Uređaji za odvod dima, pare i mirisa koji omogućavaju da se u ostalim prostorijama i prostorima smještajnog objekta ne šire emisije

11. Primjereno posuđe odgovarajuće kvalitete

12. Umivaonik s tekućom toplom i hladnom vodom, za osoblje u kuhinji, tekući sapun, papirnati ručnici ili aparat za sušenje ruku

13. Osoblje mora nositi uniformu i kapu

14. Znak da je u kuhinji zabranjeno konzumiranje hrane

15. Vatrootporna tkanina za gašenje požara

16. Kutija prve pomoći kompletno popunjena

8b KUHINJA-u hotelu u kojem se pružaju samo usluge doručka i u hotelu koji ima do 25 smještajnih jedinica, a pružaju se usluge doručka i ostale prehrane

8b.1 Oprema

1. Prozori na otvaranje, ako postoje i ventilacijski otvori s mrežicom protiv insekata. U kuhinje u kojima nije moguća ugradnja mrežica protiv insekata na otvore potrebno je postaviti odgovarajući uređaj za odbijanje insekata (npr. svjetiljka za odbijanje insekata)

2. Kuhinjski pod od vodonepropusnog i neklizajućeg materijala

3. Kuhinjski zid do visine 2m obložen vodonepropusnim materijalom koji se lako čisti i održava (keramičke pločice ili sl.)

4. Najmanje jedan dvodjelni sudoper, s tekućom toplom i hladnom vodom, za pripremu namirnica

5. Odgovarajuće radne površine i police od nehrđajućeg materijala, ne od drveta

6. Koš za otpatke kraj radne površine

7. Odgovarajući uređaji za termičku obradu hrane, pića i napitaka

8. Upotreba krpe samo kod termičke obrade hrane

9. Uređaji za odvod dima, pare i mirisa koji omogućavaju da se u ostalim prostorijama i prostorima smještajnog objekta ne šire emisije

10. Primjereno posuđe odgovarajuće kvalitete

11. Dvodjelni sudoperi za pranje crnog i bijelog posuđa, s tekućom toplom i hladnom vodom, ako se posuđe pere strojem za pranje posuđa, dostatni su jednodjelni sudoperi

12. Umivaonik s tekućom toplom i hladnom vodom, za osoblje u kuhinji, tekući sapun, papirnati ručnici ili aparat za sušenje ruku

13. Osoblje mora nositi uniformu i kapu

14. Znak da je u kuhinji zabranjeno konzumiranje hrane

15. Vatrootporna tkanina za gašenje požara

16. Kutija prve pomoći kompletno popunjena

8.2 Prostorije, priručni prostori i uređaji za čuvanje namirnica, proizvoda i pića, te način čuvanja (odredbe se primjenjuju na kuhinju iz točke 8. i 8b. ovog priloga)

1. Prostorija ili prostor za čuvanje namirnica prozračivana prirodnim ili

mehaničkim putem

2. Posebni rashladni prostori i/ili uređaji za spremanje:mesa, ribe, mlječnih proizvoda, voća i povrća

3. Priručni prostor za čuvanje namirnica za dnevnu uporabu u koju svrhu mogu poslužiti i rashladni uređaji

4. Smrznuti proizvodi (- 18oC)

5. Riba i meso (0-3oC)

6. Povrće, jaja, kuhana hrana i ostalo (najviše 10oC)

7. Kontrola temperature u svim rashladnim prostorima

8. Police koje nisu napravljene od drveta

9. Sirova i obrađena hrana ne smije se zajedno odlagati

10. Proizvodi ne smiju biti u direktnom kontaktu s policom ili podom

8.3 Prostorije i prostori za odlaganje: rezervne opreme, sredstava za čišćenje i komunalnog i drugog otpada (odredbe se primjenjuju na kuhinju iz točke 8.i 8b ovog Priloga)

1. Jedna odgovarajuće opremljena prostorija za odlaganje rezervne opreme

2. Spremište sredstava za čišćenje u zasebnoj prostoriji ili prostoru

3. Zasebna i prozračivana prostorija za komunalni otpad u kojoj su odgovarajući spremnici za komunalni otpad ili kontejner ili odgovarajuće tipizirane posude.

8.4 Čišćenje i opće stanje (odredbe se primjenjuju na kuhinju iz točke 8., 8a. I 8b ovog Priloga)

1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

4. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

5. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl.

6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

7. Uređaji ispravni

9. DORUČAK

9.1 Usluživanje doručka

1. Usluživanje doručka u blagavaonici

2. Buffet doručak uz mogućnost usluživanja konobara

3. Usluživanje doručka najmanje dva sata

4. Usluživanje doručka najmanje tri sata

5. Usluživanje doručka najmanje četiri sata

9.2 Usluživanje proizvoda

Usluživanje napitaka

1. Topla i hladna voda

2. Toplo i hladno mlijeko

3. Kava, čaj

4. Kava bez kofeina

5. Šećer i zaslađivači

6. Prirodni sok od naranče.

7. Dodatna vrsta soka

8. Dvije dodatne vrste soka

Usluživanje proizvoda od žitarica - žuta linija

9. Jedna vrsta krušnog i jedna vrsta pekarskog proizvoda

10. Dvije vrste krušnih i dvije vrste pekarskih proizvoda

11. Tri vrste krušnih i tri vrste pekarskih proizvoda

12. Četiri vrste krušnih i četiri vrste pekarskih proizvoda

13. Usluživanje tosta na zahtjev

14. Dvije vrste proizvoda od žitarica

15. Tri vrste proizvoda od žitarica

16. Četiri vrste proizvoda od žitarica

Usluživanje mliječnih proizvoda - bijela linija

17. Maslac

18. Margarin

19. Jogurt

20. Jedna vrsta sira

21. Dvije vrste sira

22. Tri vrste sira

23. Drugi mlječni proizvodi

24. Jedna vrsta pekmeza ili marmelade

25. Dvije vrste pekmeza ili marmelade

26. Tri vrste pekmeza ili marmelade

27. Med

Usluživanje mesnih proizvoda - crvena linija

28. Jedna vrsta kobasice ili slanine i sl.

29. Tri vrste kobasica i / ili slanine i sl.

30. Jedna vrsta hladnih narezaka:salama ili šunka ili sl.

31. Dvije vrste hladnih narezaka

32. Tri vrste hladnih narezaka

Usluživanje jaja i priloga - smeđa linija

33. Kajgana ili omlet ili kuhano jaje ili jaje na oko

34. Jaja pripremljena na dva načina (kajgana, omlet, kuhano jaje, jaje na oko)

35. Jaja pripremljena na tri načina (kajgana, omlet, kuhano jaje, jaje na oko)

36. Topli prilog ili toplo jelo (npr. povrće ili grah)

37. Dvije vrste toplih priloga ili toplih jela

Usluživanje voća i povrća - zelena linija

38. Jedna vrsta svježeg voća ili voćna salata od svježeg voća

39. Dvije vrste svježeg voća i / ili voćne salate od svježeg voća i kompot

40. Tri vrste svježeg voća i / ili voćne salate od svježeg voća i kompot

Postava hrane (buffet ili slično) za goste

41. Postava hladnih jela s rashlađivanjem (led, smrznute ploče ili sl.)

42. Postava toplih jela s mogućnošću korištenja toplih tanjura (topla kupka, infracrveni grijači ili slično): 65o C

U hotelima sa 2* i 3* zvijezdice koji nemaju buffet doručak gostu se mora ponuditi mogućnost izbora iz cjelokupng propisanog asortimana doručka

9.3. Ostalo

1. Grijanje. Iznimno ne primjenjuje se na hotele koji posluju ljeti

2. Hlađenje

9.4 Čišćenje i opće stanje

1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

4. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

5. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl.

6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

7. Uređaji ispravni


 

10. USLUŽIVANJE HRANE

10.1 Usluživanje ručka, večere i drugih obroka

1. Usluživanje hrane u blagovaonici

10.2 Ponuda menu-a

1. Najmanje dva menu-a za svaki obrok ili buffet, s uslugom konobara na zahtjev. Deset različitih jela s najmanje dva topla jela

2. Jela po narudžbi -a- la, carte.Petnaest jela uključujući predjelo, glavno jelo

plus desert

3. Jelovnik na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku, ako se pruža usluga za 2*, 3* i 4*

10.3 Vrijeme usluživanja

1. Tri sata za ručak

2. Tri sata za večeru

10.4 Ostalo

1. Hlađenje u zatvorenim prostorima. Za 3* i 4*,ako pružaju uslugu

2. Grijanje. Iznimno ne primjenjuje se na hotele koji posluju ljeti. Za 2* i 3 * i 4*, ako pružaju uslugu

10.5 Osoblje

1. Uniformirano osoblje s pločicom s imenom osobe, ako se pružaju usluge za 2*, 3* i 4*.Nije obavezno za hotele s 2* s manje od 50 smještajnih jedinica i za hotele s 3* s manje od 25 smještajnih jedinica

10.6 Čišćenje i opće stanje

1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

4. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

5. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl.

6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

7. Uređaji ispravni

Ako se u objektima s 2*, 3*, 4* pružaju usluge prehrane, osim doručka, tada se moraju pružiti sukladno s općim odredbama ovog Pravilnika

11. USLUŽIVANJE U SMJEŠTAJNU JEDINICU (ROOM SERVICE)

11.1 Usluživanje u smještajnu jedinicu

1. Usluživanje doručka

2. Usluživanje ostalih obroka i pića 24 sata dnevno. Nema obveze usluživanja toplih jela od 23 do 7 h

3. Jelovnik na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku, ako se pruža usluga za 2*, 3* i 4*

12. USLUGA CAFFE BARA-TOČIONIK

12.1 Usluga caffe bara-točionik

1. Točionik s šankom za neposredno usluživanje gostiju

2. Usluživanje pića i toplih i hladnih napitaka

3. Grickalice i sendviči na raspolaganju

4. Pekarski prozvodi i slastice

5. Točionik sukladno općim odredbama Pravilnika

12.2 Vrijeme usluživanja

1. 8 sati

2. 12 sati

3. 16 sati

12.3 Ostalo

1. Hlađenje u zatvorenim prostorima

2. Grijanje. Iznimno ne primjenjuje se na hotele koji posluju ljeti

12.4 Čišćenje i opće stanje

1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

4. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

5. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl.

6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

7. Uređaji ispravni

13. PROSTORIJE I PROSTORI ZA ZAPOSLENO OSOBLJE ( sanitarije za osoblje koje podliježe sanitarnom nadzoru, sanitarije za

ostalo osoblje, garderobe, blagavaonica, office za sobarice)

13.1 Sanitarije za osoblje koje podliježe sanitarnom nadzoru

U hotelu do 25 smještajnih jedinica

1. Jedan zahod s predprostorom u kojem je pisoar na tekuće ispiranje i umivaonik s tekućom toplom i hladnom vodom, tekući sapun, papirnati ručnici ili uređaj za sušenje ruku

2. Jedna tuš kabina. Iznimno ne primjenjuje se na hotele koji uslužuju samo doručak

U hotelu s više od 25 smještajnih jedinica

3. Jedan zahod za žene s predprostorom u kojem je umivaonik s tekućom toplom i hladnom vodom, tekući sapun, papirnati ručnici ili uređaj za sušenje ruku

4. Jedan zahod za muškarce, s predprostorom u kojem je pisoar na tekuće ispiranje i umivaonik s tekućom toplom i hladnom vodom, tekući sapun, papirnati ručnici ili uređaj za sušenje ruku

5. Jedna tuš kabina do 6 zaposlenih osoba u jednoj smjeni

6. Jedna tuš kabina za žene, jedna za muškarce od 6 do 15 zaposlenih osoba u jednoj

smjeni

7. Tri tuš kabine preko 15 zaposlenih osoba u jednoj smjeni

8. Sanitarije odgovarajuće opremljene opremom i priborom za održavanje higijene

13.2 Sanitarije za ostalo osoblje koje ne podliježe sanitarnom nadzoru. Ne primjenjuje se na hotele do 25 smještajnih jedinica

U hotelu radi 6 i više osoba u jednoj smjeni:

1. Jedan zahod za žene s predprostorom u kojem je umivaonik s tekućom toplom i hladnom vodom.

2. Jedan zahod za muškarce, s predprostorom u kojem je pisoar na tekuće ispiranje i umivaonik s tekućom toplom i hladnom vodom

3. Sanitarije odgovarajuće opremljene opremom i priborom za održavanje

higijene

13.3 Garderoba, prostor za blagovanje, office za sobarice

1.Garderoba s dvostrukim garderobnim ormarićima za osoblje koje podliježe sanitarnom nadzoru

2. Garderoba za ostalo osoblje, opremljena garderobnim ormarićima sa klučem u dostatnom broju

3. Prostor za blagovanje, odgovarajuće opremljen, u hotelima s više od 20 zaposlenih osoba u jednoj smjeni. Iznimno, zajednički prostor za blagovanje za zaposleno osoblje iz više smještajnih objekata kojima posluje jedan ugostitelj na istoj destinaciji

4. Jedan office za sobarice u hotelima koji imaju do 25 smještajnih jedinica, a

na svakih daljnjih 50 smještajnih jedinica u hotelu, dodatni office za sobarice

14.OSTALI SADRŽAJI U HOTELU

14.1 Sadržaji u hotelu

1. Prodaja tiska

"2. Trgovina s tiskom, suvenirima i sl. Iznimno, odredba se ne primjenjuje na hotele koji imaju do 25 smještajnih jedinica. Ti hoteli moraju imati samo prodaju tiska. "

hotele koji imaju do 25 smještajnih jedinica. Ti hoteli moraju imati samo prodaju tiska.

15. VANJSKI IZGLED OBJEKTA I OKOLIŠ

15.1 Vanjski izgled objekta

1. Prilazni put u dobrom stanju: bez lokvi, rupa i sl.

2. Fasada u dobrom stanju: bez okrhotina, napuklina, ljuštenja boje ili sličnog

3. Oznake u dobrom stanju: bez mrlja i vidljivih oštećenja

4. Dobro funkcioniranje vanjske rasvjete na objektu

15.2 Okoliš objekta

1. Dobro čišćenje i održavanje okoliša

2. Oznake u dobrom stanju: bez mrlja i vidljivih oštećenja

3. Dobro funkcioniranje rasvjete, ako postoji

16. ODRŽAVANJE HOTELA

16.1 Održavanje

1. Održavanje hotela osigurano kontinuirano




PRAVILNIK
Prilog I. »ELEMENTI ZA KATEGORIZACIJU HOTELA – POSTOJEĆI OBJEKTI«
Prilog II. »ELEMENTI ZA KATEGORIZACIJU HOTELA – NOVI OBJEKTI«
Prilog III. »ELEMENTI ZA KATEGORIZACIJU APARTHOTELA – POSTOJEĆI OBJEKTI«
Prilog IV. »ELEMENTI ZA KATEGORIZACIJU APARTHOTELA – NOVI OBJEKTI«
Prilog V. »ELEMENTI ZA KATEGORIZACIJU TURISTIČKOG NASELJA – POSTOJEĆI OBJEKTI«
Prilog VI. »ELEMENTI ZA KATEGORIZACIJU TURISTIČKOG NASELJA – NOVI OBJEKTI«
Prilog VII. »ELEMENTI ZA KATEGORIZACIJU TURISTIČKIH APARTMANA – POSTOJEĆI OBJEKTI«
Prilog VIII. »ELEMENTI ZA KATEGORIZACIJU TURISTIČKIH APARTMANA – NOVI OBJEKTI«
Prilog IX. »ELEMENTI ZA KATEGORIZACIJU PANSIONA – POSTOJEĆI OBJEKTI«
Prilog X. »ELEMENTI ZA KATEGORIZACIJU PANSIONA – NOVI OBJEKTI«
Prilog XI. »ELEMENTI ZA KATEGORIZACIJU GUEST HOUSE – POSTOJEĆI OBJEKTI«
Narodne novine 132/03



 Posebna ponuda: Izrada web stranica za apartmane (turizam)