POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Želite poboljšati svoje poslovanje, povećati prodaju? Imate sve manje kupaca? Slaba je potražnja za vašim uslugama? Opada vam promet i dobit? Svakim danom imate sve manje posla? Provjerite ponudu naših marketing usluga. Izrada web stranica, cijena vrlo povoljna.
Link na pregled ponude - Poslovne usluge za poduzetnike
 

 

 
IZRADA WEB STRANICA, POVOLJNO I KVALITETNO
Izrada web stranica po izuzetno povoljnim cijenama. Izrada internet stranica koje možete uvijek samostalno ažurirati bez ikakvih dodatnih troškova. Objavite neograničeni broj tekstova, objavite sve ponude, akcije, oglase, kataloge...
Link za opširnije informacije o povoljnoj izradi kvalitetnih CMS web stranica
 

 

 
POSLOVNE INFORMACIJE, SAVJETI I ANALIZE
Potražite sve informacije o poslovanju u Hrvatskoj, pravne, porezne i druge savjete, informacije o internet oglašavanju i marketingu, rezultate istraživanja tržišta, poslovne analize, informacije o kreditima za poduzetnike, poticajima...
Kontaktirajte nas ukoliko su Vam potrebne poslovne informacije
 

 

 
PRIMJERI UGOVORA, POSLOVNIH PLANOVA, IMENICI
Korisni primjeri ugovora, obrasci, primjeri poslovnih planova, imenici za direktni marketing, usluga sastavljanja imenika i baza podataka po Vašim potrebama, pretraživanje baza podataka, trgovačko zastupanje i posredovanje...
Informirajte se o našim uslugama - Isplati se!
 

 


Klikni za pregled priloga
PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNI FORUM

PRETRAŽIVANJE NARODNIH NOVINAPRETRAŽIVANJE

ZAKONSKA REGULATIVA TURISTIČKE DJELATNOSTI

SADRŽAJ



TURIZAM

Prilozi

> Pregled najvažnijih zakona i drugih propisa

> Trgovačko pravo

> Management

> Europske integracije

> Poslovni WEB katalog

> INFO prilozi

> Kako postati ugovornim korisnikom Poslovnog Foruma?

> Baza podataka Hrvatskog gospodarstva (pretraživanje)

> Kontinentalni gospodarski resursi u funkciji razvitka turizma Republike Hrvatske


Poslovni web katalog Poslovni web katalog Poslovni web katalog

SEARCH

Google


WWW Poslovni Forum

 

Ažurirano: 22. 11. 2024.


Posebna ponuda
Izrada web stranica
Izrada CMS stranica
Besplatno za web stranice
Dodatne Internet usluge
Izrada primjera ugovora
Izrada poslovnog plana
Imenici - Adresari


IZRADA WEB STRANICA

Naručite izradu modernih web stranica. U svega nekoliko minuta, kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć naših CMS web stranica. Moderni dizajni za Vaše web stranice. Korištenje CMS web stranica slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija i imate brzo svoju prvu web stranicu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog...

Mobilna responzivnost web stranica je prilagođavanje web stranice svim preglednicima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve web stranice. Besplatna optimizacija za tražilice; SEO optimizacija omogućava vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci.

Dizajn responzivnih web stranica, registracija domene, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, implementacija plaćanja karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica...

Iskoristite ponudu: izrada web stranica i hosting po najnižim cijenama. Besplatna prijava na tražilice, besplatni e-mail, besplatna .hr domena, besplatna podrška za internet marketing...

>> Link na ponudu za izradu web stranica >>













POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Link na brzi pregled poslovnih i internet usluga


 Posebna ponuda: Izrada web stranica za apartmane (turizam)

PRILOG IV.

- ELEMENTI ZA KATEGORIZACIJU APARTHOTELA
- NOVI OBJEKTI

 

APARTHOTEL

1. USLUGE RECEPCIJE I OSTALO

1.1. Recepcija

1. Natkriven ulaz u aparthotel (nadstrešnica iznad ulaznih vrata)

"2. Zaseban prostor recepcije: ulazni prostor i recepcijski pult. Iznimno, u aparthotelima koji imaju do 25 smještajnih jedinica prostor recepcije s recepcijskim pultom ili slično"

3. Recepcija radi 24h dnevno

4. Cjenik smještajnih jedinica na recepciji na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku

5. Telefonska centrala s najmanje dvije direktne linije

6. Usluge pošte i dostave poruka gostu

7. U aparthotelima s više od 25 smještajnih jedinica recepcioner, u uniformi s pločicom s imenom osobe

8. U aparthotelima do 25 smještajnih jedinica osigurana osoba koja obavlja usluge recepcije

9. Recepcioner, u uniformi, s pločicom s imenom osobe

10. Stolice i sl. s niskim stolićem, s mogućnošću premještanja

11. Pepeljare, osim u dijelovima za nepušače

1.2 Udobnost/općenito

1. Grijanje. Iznimno, ne primjenjuje se na aparthotele koji posluju ljeti

2. Klima

1.3 Sadržaji i usluge

1. Mogućnost korištenja telefona za interne i vanjske pozive

2. Usluga faksa

3. Usluga e-maila

4. Vratar / nosač prtljage u aparthotelu do 25 smještajnih jedinica (jedna osoba)

5. Vratar u aparthotelu s više od 25 smještajnih jedinica

6. Nosač prtljage u aparthotelu s više od 25 smještajnih jedinica

"7. Parkiralište za motorna vozila, za najmanje 30% smještajnih jedinica, ako ovim Pravilnikom nije drukčije propisano"

8. Parkiralište za motorna vozila, za najmanje 20% smještajnih jedinica i garažna mjesta za najmanje 10% smještajnih jedinica, ako ovim Pravilnikom nije drukčije propisano

9. Parkiralište za motorna vozila, za najmanje 20% smještajnih jedinica i garažna mjesta za najmanje 20% smještajnih jedinica, ako ovim Pravilnikom nije drukčije propisano

"10. Prostor za kratkovremeno parkiranje motornih vozila radi ukrcaja odnosno iskrcaja gostiju i prtljage, ako ovim Pravilnikom nije drukčije propisano"

11. Usluga čuvanja prtljage do jednog dana

12. Usluga čuvanja prtljage dulje od jednog dana

"13. Mogućnost mijenjanja valute. Iznimno, ne primjenjuje se na aparthotele do 25 smještajnih jedinica "

14. Mogućnost plaćanja međunarodnim kreditnim karticama.

15. Osigurane usluge pranja i glačanja odjeće

16. Osigurana usluge kemijskog čišćenja odjeće

"17. Recepcioner odnosno osoba koja obavlja poslove recepcije govori najmanje jedan strani jezik"

18. Kutija prve pomoći

19. Mogućnost poziva hitne medicinske pomoći

20. Aparat za čišćenje obuće. Iznimno, odredba ne primjenjuje se na aparthotele koji posluju ljeti

Iznimno od odredbi točaka: 7., 8., 9 i 10., ove podtočke, aparthotel koji se nalazi na mjestu nedostupnom za promet motornih vozila ili na mjestu sa zabranom prometa motornih vozila, ne mora imati osiguranu mogućnost parkiranja motornih vozila, odnosno osigurana garažna mjesta

1.4 Sanitarije u zajedničkim prostorima (sukladno općim odredbama Pravilnika)

Osnovni uvjeti

1. Sanitarije u pravilu pod istim krovom i u blizini sadržaja, ako nisu pristup do sanitarija mora biti zaštičen od oborina

1. Na ulazu istaknute uobičajene oznake zahoda za žene i zahoda za muškarce

2. Pod od protukliznog i vodonepropusnog materijala koji se lako čisti i održava (keramičke pločice i sl.)

3. Zid u cijelosti od vodonepropusnog materijala koj se lako čisti i održava (keramičke pločice i sl.)

4. Prirodno ili mehaničko provjetravanje

5. Sredstvo za osvježavanje prostora

6. Odgovarajuća rasvjeta

Predprostor zahoda za žene i zahoda za muškarce

7. Umivaonik s tekućom toplom i hladnom vodom

8. Tekući sapun

9. Papirnati ručnici s držačem ili uređaj s platnenim ručnikom u roli ili uređaj za sušenje ruku

10. Ogledalo

11. Koš za otpatke

12. Polica za odlaganje stvari-uz umivaonik

Zahod za žene

13. WC školjka s ispiračem

14. Kuka za odjeću

15. Mogućnost zaključavanja vrata ili sl.

16. Koš za otpatke

17. Polica za odlaganje stvari

18. Držač s WC papirom

19. Četka za čišćenje zahodske školjke

Zahod za muškarce

20. WC školjka s ispiračem

21. Kuka za odjeću

22. Mogućnost zaljučavanja vrata ili sl.

23. Držač s WC papirom

24. Četka za čišćenje zahodske školjke

25. Pisoar na ispiranje tekućom vodom u posebnom prostoru

1.5 Čišćenje i opće stanje recepcije

1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

4. Recepcijski pult čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

5. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

6. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl.

7. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

8. Uređaji ispravni

1.6 Čišćenje i opće stanje sanitarija u zajedničkim prostorima

1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

4. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl.

5. Sanitarna oprema i armature čiste i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

7. Uređaji ispravni

Napomene: Broj zahoda s predprostorima prema općem dijelu Pravilnika

2. HORIZONTALNE I VERTIKALNE KOMUNIKACIJE I OSTALO

2.1 Horizontalne i vertikalne komunikacije (hodnici, stubište, dizalo)

1. Zaseban gospodarski ulaz (osoblje, roba)

2. Glavno stubište koje povezuje sve katove minimalno korisne širine kraka stubišta od 1,4 m

3. Glavno stubište koje povezuje sve katove minimalno korisne širine kraka stubišta od 1,5 m

4. Glavno stubište koje povezuje sve katove minimalno korisne širine kraka stubišta od 1,6 m

5. Stubište za osoblje

6. Smještajne jedinice označene brojem ili drugom oznakom

7. Dizalo za goste s dva kata (tri nivoa). Za više od 75 smještajnih jedinica dodatno dizalo ne uračunavajući smještajne jedinice u prizemlju

8. Dizalo za goste s jednim katom (dva nivoa). Za više od 50 smještajnih jednica dodatno dizalo ne uračunavajući smještajne jedinice u prizemlju

9. Dizalo za osoblje u građevini s tri kata (četiri nivoa) u aparthotelima koji imaju više od 25 smještajnih jedinica

10. Dizalo za osoblje u građevini s dva kata (tri nivoa)

11. Prirodan ili mehanički sustav prozračivanja hodnika

12. Klimatizirani hodnici koji vode do smještajnih jedinica

13. Kat za nepušače za aparthotele s dva i više katova

2.2 Čišćenje i opće stanje

1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

4. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl.

5. Stepeništa čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

6. Dizala čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

7. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

8. Uređaji ispravni

3. SMJEŠTAJNIE JEDINICE - MODULI (SOBA, STUDIO APARTMAN, APARTMAN)

3.1 Minimalna netto površina modula sobe (modul sobe čine: predprostor, spavaći dio sobe i kupaonica)

Aparthotel 3*

1. Površina 21m2

Aparthotel 4*

2. Površina 26m2

Aparthotel 5*

3. Površina 32m2

3.2 Minimalna netto površina modula studio apartmana (modul čine: predprostor, prostorija u kojoj je dio uređen za spavanje, boravak, blagovanje i kuhanje i kupaonica)

Modul za dvije osobe

Aparthotel 3*

1. Površina 27m2

Aparthotel 4*

2. Površina 31m2

Aparthotel 5*

3. Površina 35m2

Modul za tri osobe

Aparthotel 3*

4. Površina 31m2

Aparthotel 4*

5. Površina 35m2

Aparthotel 5*

6. Površina 39 m2

Modul za četiri osobe

Aparthotel 3*

7. Površina 35m2

Aparthotel 4*

8. Površina 39m2

Aparthotel 5*

9. Površina 43m2

3.2 Minimalne netto površine kupaonica

Aparthotel 2*

1. Kupaonica 3,5m2

Aparthotel 3*

2. Kupaonica 4,0m2

Aparthotel 4*

3. Kupaonica 5,0m2

Aparthotel 5*

3. Kupaonica 6,0m2

Minimalne netto površine kupaonica primjenjuju se na odredbe točke 3.1 i 3.3 ovog priloga

3.3 Minimalna netto površina modula apartmana (modul čine: predprostor, prostorija(e) za spavanje, prostorija za boravak, blagovanje i kuhanje, kupaonica i zaseban zahod ako je propisan)

Modul s jednom prostorijom za spavanje

Aparthotel 3*

1. Površina 38m2 (jedna kupaonica)

Aparthotel 4*

2. Površina 44m2 (jedna kupaonica + zaseban zahod)

Aparthotel 5*

3. Površina 48m2 (jedna kupaonica + zaseban zahod)

Modul s dvije prostorije za spavanje

Aparthotel 3*

4. Površina 59m2 (dvije kupaonice)

Aparthotel 4*

5. Površina 69m2 (dvije kupaonice + zaseban zahod)

Aparthotel 5*

6. Površina 76m2 (dvije kupaonice + zaseban zahod)

Modul s tri prostorije za spavanje

Aparthotel 3*

7. Površina 77m2 (dvije kupaonice + zaseban zahod)

Aparthotel 4*

8. Površina 92m2 (tri kupaonice + zaseban zahod)

Aparthotel 5*

9. Površina 104m2 (tri kupaonice + zaseban zahod)

3.4 Minimalna netto površina kupaonice

Aparthotel 3*

1. Kupaonica 4,0m2

Aparthotel 4*

2. Kupaonica 5,0m2

Aparthotel 5*

3. Kupaonica 6,0m2

4. SOBA

4.1 Osnovni uvjeti

1. Zaseban ulaz u sobu

2. Predprostor

3. Prostor za spavanje

4. Kupaonica

5. Prozor s dnevnim svjetlom

4.2 Krevet

1. Krevet za jednu osobu, minimalne veličine 110 x 200 cm, krevet za dvije osobe, minimalne veličine 160 x 200 cm

2. Krevet za jednu osobu, minimalne veličine 120 x 210 cm, krevet za dvije osobe, minimalne veličine 180 x 210 cm

3. Krevet za jednu osobu, minimalne veličine 120 x 210 cm, krevet za dvije osobe, minimalne veličine 200 x 210 cm

4. Rublje za krevet: jedna plahta, jastučnica, poplun u navlaci

"5. Dodatni pokrivač po osobi. Iznimno, ne primjenjuje se na aparthotele koji posluju ljeti, a ako je pokrivač poplun, tada dodatni pokrivač na zahtjev gosta"

6. Prekrivač za svaki krevet

7. Jastuk, po osobi

8. Dodatni jastuk na zahtjev gosta

9. Mijenjanje plahti svaka tri dana i za svakog novog gosta

10. Mijenjanje plahti svaki drugi dan i za svakog novog gosta

11. Mijenjanje plahti svaki dan

4.3 Oprema i uređenje

1. Zastori za zamračivanje ili slično koji potpuno isključuju prirodno svjetlo

2. Pisaći stol sa stolicom ili toaletni stol sa toaletnom stolicom ili stolicom

3. Noćni ormarić uz krevet, po osobi

4. Tepih koji se ne kliže uz krevet, ako pod nije prekriven tepisonom

5. Stalak za prtljagu

6. Vatrootporna pepeljara samo u sobi za pušače

7. Vatrootporni koš za otpatke

8. Ogledalo

9. Ogledalo za cijelu figuru

10. Slika ili drugi ukrasni predmet

11. Garderobni ormar s policama ili ladicama i dijelom za vješanje odjeće s pet sličnih vješalica za odjeću, po osobi

12. Grijanje. Iznimno, ne primjenjuje se na aparthotele koji posluju ljeti

13. Klima s individualnom regulacijom u sobi

14. Glavna rasvjeta: na stropu ili na zidu ili kao samostojeća svjetiljka

15. Noćna svjetiljka uz svaki krevet, po osobi

"16. Mogućnost gašenja i paljenja glavnog osvjetljenja iz kreveta. Za krevet za dvije osobe po sredini kreveta ili s obje strane"

17. Jedna slobodna elektro utičnica

18. Više od jedne slobodne elektro utičnice

4.4. Ostale usluge

1. Kat za nepušače (za aparthotele sa dva i više katova)

1. Mogućnost slušanja radija ( putem radio ili TV aparata)

2. TV u boji s programon na dva strana jezika i daljinskim upravljačem

3. TV u boji s programom na tri strana jezika i daljinskim upravljačem

4. TV u boji s programom na najmanje četiri strana jezika i daljinskim upravljačem

5. Mogućnost odabira plaćenog programa na TV-u

6. Telefon za direktne interne pozive

7. Telefon s direktnim izlazom u javnu telefonsku mrežu

8. Telefon za direktne vanjske pozive

9. Kućni telefonski imenik i uputstva za korištenje telefona na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku

10. Cjenik sobe i lista usluga aparthotela s cjenikom na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku

11. Pribor za pisanje (omotnice, papir, olovka ili kemijska olovka i sl.)

12. Mapa s turističkim obavijestima( vodičima, i sl.)

13. Sef

14. Mini-bar

15. Usluga buđenja

16. Automatski sustav buđenja

17. Vrećica za prljavo rublje

18. Preša za hlače na zahtjev gosta

19. "Ne smetaj " ili sličan znak

20. Plan u slučaju evakuacije izložen na unutarnjoj strani ulaznih vrata sobe ili u neposrednoj blizini

21. Dječji krevetić na zahtjev gosta

22. Polufotelja ili fotelja ili sl. i stolić

23. Javljač požara (dimni ili sl.)

24. Svijetleća poziciona oznaka na svakom prekidaču za elektro rasvjetu

4.5 Čišćenje i opće stanje

1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

4. Madrac čist, čvrst i bez ulegnuća i oštećenja i sl.

5. Rublje za krevet čisto i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

6. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

7. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl.

8. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

9. Uređaji ispravni

5. STUDIO APARTMAN

5.1 Osnovni uvjeti

1. Zaseban ulaz u studio apartman

2. Predprostor

3. Prostorija namijenjena spavanju, boravku, blagovanju i kuhanju

4. Kupaonica

5. Prozor s dnevnim svjetlom

5.2 Krevet

1. Rublje za krevet: jedna plahta, jastučnica, poplun u navlaci

"2. Dodatni pokrivač po osobi. Iznimno, ne primjenjuje se na aparthotele koji posluju ljeti, a ako je pokrivač poplun, tada dodatni pokrivač na zahtjev gosta"

3. Jastuk, po osobi

4. Dodatni jastuk na zahtjev gosta

5. Mijenjanje plahti svaka tri dana i za svakog novog gosta

6. Mijenjanje plahti svaki drugi dan i za svakog novog gosta

7. Mijenjanje plahti svaki dan

Kreveti mogu biti fiksni i / ili sklopivi

5.3 Oprema i uređenje

1. Zastori za zamračivanje ili slično koji potpuno isključuju prirodno svjetlo

2. Stalak za prtljagu

3. Vatrootporna pepeljara samo u studio apartmanu za pušače

4. Vatrootporni koš za otpatke

5. Ogledalo

6. Ogledalo za cijelu figuru

7. Slika ili drugi ukrasni predmet

"8. Garderobni ormar s policama ili ladicama i dijelom za vješanje odjeće s pet sličnih vješalica za odjeću po osobi"

9. Pisaći stol sa stolicom ili toaletni stol s toaletnom stolicom ili stolicom

10. Garnitura za sjedenje-spavanje (fotelja, odnosno dvosjed ili trosjed, na rasklapanje prilagođena kapacitetu studio apartmana) i niski stolić

11. Stol za blagovanje sa brojem stolica koji odgovara kapacitetu studio apartmana

12. Sudoper s hladnom i toplom vodom

13. Kuhalo s najmanje dvije grijače ploče ili plamenika

14. Ostava ili kuhinjski ormarić za čuvanje namirnica

15. Ormar za posuđe i pribor za jelo

16. Posuđe i pribor za pripremanje i konzumiranje hrane, napitaka i pića

17. Dovoljna količina čistih kuhinjskih krpa i pribor za pranje suđa

18. Pećnica ili roštilj ili mikrovalna pećnica

19. Hladnjak

20. Kuhinjska napa iznad kuhala

21.Grijanje. Iznimno, ne primjenjuje se na aprthotele koji posluju ljeti

22. Klima s individualnom regulacijom u studio apartmanu

23. Glavna rasvjeta: na stropu ili na zidu ili kao samostojeća svjetiljka

24. Jedna slobodna elektro utičnica

25. Više od jedne slobodne elektro utučnice

Napomena: Funkciju garniture za sjedenje može zamijeniti garnitura za blagovanje u objektima sa 2*

5.4. Ostale usluge

1. Mogućnost slušanja radija ( putem radio ili TV aparata)

2. TV u boji s programom na dva strana jezika i daljinskim upravljačem

3. TV u boji s programom na tri strana jezika i daljinskim upravljačem

4. TV u boji s programom na najmanje četiri strana jezika i daljinskim upravljačem

5. Mogućnost odabira plaćenog programa na TV-u

6. Telefon za direktne interne pozive

7. Telefon s direktnim izlazom u javnu telefonsku mrežu

8. Telefon za direktne vanjske pozive

"9. Kućni telefonski imenik i uputstva za korištenje telefona na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku"

"10. Cjenik studio apartmana i lista usluga aparthotela s cjenikom na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku"

11. Pribor za pisanje (omotnice, papir, olovka ili kemijska olovka i sl.)

12. Mapa s turističkim obavijestima ( vodičima, i sl.)

13. Sef

14. Usluga buđenja

15. Automatski sustav buđenja

16. Vrećica za prljavo rublje

17. Preša za hlače na zahtjev gosta

18. "Ne smetaj " ili sličan znak

"19. Plan u slučaju evakuacije izložen na unutarnjoj strani ulaznih vrata studio apartmana ili u neposrednoj blizini"

20. Dječji krevetić na zahtjev gosta

21. Javljač požara (dimni ili sl.)

22. Svijetleća poziciona oznaka na svakom prekidaču za elektro rasvjetu

5.5 Čišćenje i opće stanje

1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

4. Madrac čist, čvrst i bez ulegnuća i oštećenja i sl.

5. Rublje za krevet čisto i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

6. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

7. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl.

8. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

9. Uređaji ispravni

6. APARTMAN

6.1 Osnovni uvjeti

1. Zaseban ulaz u apartman

2. Predprostor

3. Prostorija za spavanje

4. Prostorija za boravak, blagovanje, kuhanje

5. Kupaonica

6. Prozori s dnevnim svjetlom

6.2 Krevet

1.Krevet za jednu osobu, minimalne veličine: 110 x 200 cm, krevet za dvije osobe, minimalne veličine 160 x 200 cm

2.Krevet za jednu osobu, minimalne veličine: 120 x 210 cm, krevet za dvije osobe, minimalne veličine 180 x 210 cm

3.Krevet za jednu osobu, minimalne veličine: 120 x 210 cm, krevet za dvije osobe, minimalne veličine 200 x 210 cm

4. Rublje za krevet: jedna plahta, jastučnica, poplun u navlaci

5. Dodatni pokrivač po osobi. Iznimno, ne primjenjuje se na aparthotele koji posluju ljeti, a ako je pokrivač poplun, tada dodatni pokrivač na zahtjev gosta

6. Prekrivač za svaki krevet

7. Jastuk, po osobi

8. Dodatni jastuk na zahtjev gosta

9. Mijenjanje plahti svaka tri dana i za svakog novog gosta

10. Mijenjanje plahti svaki drugi dan i za svakog novog gosta

11. Mijenjanje plahti svaki dan

6.3 Oprema i uređenje

1. Zastori za zamračivanje ili slično koji potpuno isključuju prirodno svjetlo

2. Noćni ormarić uz krevet, po osobi

3. Tepih koji se ne kliže uz krevet, ako pod nije prekriven tepisonom

4. Stalak za prtljagu

5. Vatrootporna pepeljara samo u apartmanu za pušače

6. Vatrootporni koš za otpatke

7. Ogledalo

8. Ogledalo za cijelu figuru

9. Slika ili drugi ukrasni predmet

10. Garderobni ormar s policama ili ladicama i dijelom za vješanje odjeće s pet sličnih vješalica za odjeću, po osobi

11. Pisaći stol sa stolicom ili toaletni stol sa toaletnom stolicom ili stolicom

12. Pisaći stol sa stolicom i toaletni stol sa toaletnom stolicom

13. Garnitura za sjedenje (niski stolić s polufoteljom ili foteljom, odnosno dvosjedom ili trosjedom) prilagođena kapacitetu apartmana

14. Stol za blagovanje sa brojem stolica koji odgovara kapacitetu apartmana

16. Stolnjakom prekriven stol za blagovanje

17. Stolnjakom i nadstolnjakom prekriven stol za blagovanje

15. Sudoper s hladnom i toplom vodom

16. Kuhalo s najmanje dvije grijače ploče ili plamenika

17. Ostava ili kuhinjski ormarić za čuvanje namirnica

18. Ormar za posuđe i pribor za jelo

19. Posuđe i pribor za pripremanje i konzumiranje hrane, napitaka i pića

20. Dovoljna količina čistih kuhinjskih krpa i pribor za pranje suđa

21. Pećnica ili roštilj ili mikrovalna pećnica

22. Hladnjak

23. Kuhinjska napa iznad kuhala

24.Grijanje. Iznimno, ne primjenjuje se na aparthotele koji posluju ljeti

25. Klima s individualnom regulacijom u apartmanu

26. Glavna rasvjeta: na stropu ili na zidu ili kao samostojeća svjetiljka

27. Noćna svjetiljka uz svaki krevet, po osobi

28. Mogućnost gašenja i paljenja glavnog osvjetljenja iz kreveta. Za krevet za dvije osobe po sredini kreveta ili s obje strane

29. Jedna slobodna elektro utičnica

30. Više slobodnih elektro utičnica

6.4. Ostale usluge

1. Mogućnost slušanja radija (putem radio ili TV aparata)

2. TV u boji s programom na dva strana jezika i daljinskim upravljačem

3. TV u boji s programon na tri strana jezika i daljinskim upravljačem u prostoriji za spavanje i u prostoriji za boravak

4. TV u boji s programom na najmanje četiri strana jezika i daljinskim upravljačem u prostoriji za spavanje i u prostoriji za boravak

5. Mogućnost odabira plačenog programa na TV-u

6. Telefon za direktne interne pozive

7. Telefon s direktnim izlazom u javnu telefonsku mrežu

8. Telefon za direktne vanjske pozive u prostoriji za spavanje i u prostoriji za boravak

9. Kućni telefonski imenik i uputstva za korištenje telefona na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku

10. Cjenik apartmana i lista usluga aparthotela s cjenikom na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku

11. Pribor za pisanje (omotnice, papir, olovka ili kemijska olovka i sl.)

12. Mapa s turističkim obavijestima ( vodičima, i sl.)

13. Sef

14. Usluga buđenja

15. Automatski sustav buđenja

16. Vrećica za prljavo rublje

17. Preša za hlače na zahtjev gosta

18. "Ne smetaj " ili sličan znak

19. Plan u slučaju evakuacije izložen na unutarnjoj strani ulaznih vrata apartmana ili u neposrednoj blizini

20. Dječji krevetić, na zahtjev gosta

21. Javljač požara (dimni ili sl.) u prostorijama za boravak i spavanje

22. Svijetleća poziciona oznaka na svakom prekidaču za elektro rasvjetu

6.5 Čišćenje i opće stanje

1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

4. Madrac čist, čvrst i bez ulegnuća i oštećenja i sl.

5. Rublje za krevet čisto i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

6. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

7. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl.

8. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

9. Uređaji ispravni

7. KUPAONICA

7.1 WC školjka, umivaonik

1. WC školjka s ispiračem

2. Četka za čišćenje WC školjke

3. WC papir s držačem i rezervno pakiranje papira

4. Umivaonik s toplom i hladnom vodom

5. Dva umivaonika ili dvostruki umivaonik, s toplom i hladnom vodom

6. Sapun u omotu ili tekući sapun

7. Koš za otpatke

8. Vrećice za higijenske uloške

7.2 Kada i tuš kada

1. Kada minimalne dužine 1,60m ili tuš kada minimalne dimenzije 0,9 x 0,9 m, s toplom i hladnom vodom. Glava tuša pokretna

2. Pokretna glava tuša

2. Kada minimalne dužine 1,60 m, s toplom i hladnom vodom, s rukohvatima. Glava tuša pokretna

3. Kada minimalne dužine 1,80 m, s toplom i hladnom vodom, s rukohvatima. Glava tuša pokretna

"4. Zaslon od PVC-a ili kaljenog stakla (splinterproof-a) najmanje do polovice dužine kade, a za tuš kadu u cijelosti"

7.3 Oprema, uređenje i ostalo

1. Zidovi kupaonice u cijelosti prekriveni keramičkim pločicama ili kamenim pločama ili drugim vodonepropusnim materijalima

2. Pod kupaonice prekriven keramičkim pločicama ili kamenim pločama ili drugim vodonepropusnim materijalima

3. Kuka za ručnike uz kadu i / ili umivaonik, po osobi

4. Dva ručnika, jedan manji i jedan veći, po osobi

5. Tri ručnika, dva manja i jedan veći, po osobi

6. Prečka ili držač ručnika, po osobi

7. Tepih od frotira ili sl. ispred kade ili tuša

8. Protuklizni tepih za kadu ili tuš kadu ili protuklizno dno kade ili tuš kade

9. Police ili sl. za odlaganje toaletnog pribora

10. Ogledalo

11. Rasvjeta koja omogućuje dobru vidljivost u čitavoj kupaonici

12. Prirodno ili mehaničko prozračivanje

13. Promjena ručnika svaka dva dana i za svakog novog gosta

14. Promjena ručnika svaki dan ili na zahtjev gosta

15. Utičnica za električni brijači aparat prilagođena međunarodnom sistemu

16. Fiksni telefon u kupaonici

17. Kuka za odjeću , po osobi

18. Čaša, po osobi

19. Sušilo za kosu

20 Ogledalo s povećalom za šminkanje/brijanje

21. Stolica od antikorozivnog materijala. Plastična nije dozvoljena

22. Šampon za kosu

23. Sapun za kupanje

24. Kapa za tuširanje / kupanje, po osobi

25. Ogrtač, po osobi

26. Grijanje. Iznimno, ne primjenjuje se za aparthotele koji posluju ljeti

7.4 Čišćenje i opće stanje

1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

4. Sanitarna oprema i armature čiste i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

5. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl.

6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

7. Uređaji ispravni

8. ZASEBAN ZAHOD - obveza samo u apartmanu: s jednom prostorijom za spavanje za 4*, 5*; s dvije prostorije za spavanje za 4*,5*; s tri prostorije za spavanje za 3*,4*,5* ako zaseban zahod imaju i druge smještajne jedinice bez obzira na kategoriju aparthotela tada su obvezni svi propisani elementi

8.1 WC školjka, umivaonik

1. WC školjka s ispiračem

2. Četka za čišćenje WC školjke

3. WC papir s držačem i rezervno pakiranje papira

4. Umivaonik s toplom i hladnom vodom

5. Sapun u omotu ili tekući sapun

6. Papirnati ručnici s držačem

7. Koš za otpatke

8. Vrećice za higijenske uloške

"9. Zidovi zahoda u cijelosti prekriveni keramičkim pločicama ili kamenim pločama ili drugim vodonepropusnim materijalom "

"10. Podovi zahoda prekriveni keramičkim pločicama ili kamenim pločama ili drugim vodonepropusnim materijalom"

8.2 Čišćenje i opće stanje

1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

4. Sanitarna oprema i armature čiste i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

5. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl.

6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

7. Uređaji ispravni

Aparthotel koji uslužuje i druge obroke osim doručka mora imati kuhinju sukladno odredbama u općem dijelu Pravilnika

9. KUHINJA - u aparthotelu s više od 25 smještajnih jedinica u kojem se pružaju usluge doručka i ostale prehrane

9.1 Oprema

1. Kuhinja povezana s gospodarskim ulazom

2. Prozori na otvaranje, ako postoje, i ventilacijski otvori s mrežicom protiv insekata. U kuhinje u kojima nije moguća ugradnja mrežica protiv insekata na otvore potrebno je postaviti odgovarajući uređaj za odbijanje insekata (npr. svjetiljka za odbijanje insekata)

3. Kuhinjski pod od vodonepropusnog i neklizajućeg materijala

"4. Kuhinjski zid do visine 2,0m obložen vodonepropusnim materijalom koji se lako čisti i održava (keramičke pločice ili sl.)"

5. Hlađena i odvojena prostorija za hladnu i obrađenu hranu (salate, umaci i sl.)

"6. Prostor s dvodjelnim koritom i radnom plohom, zasebno, za pripremu ribe, mesa, povrća i voća. Ovi prostori i uređaji mogu se nalaziti u blizini kuhinje ili u centralnoj pripremnici, ako postoji "

7. Odgovarajuće radne površine i police od nehrđajućeg materijala

8. Koš za otpatke pokraj svake radne površine

9. Odgovarajući uređaji za termičku obradu hrane, pića i napitaka

10. Upotreba krpe samo kod termičke obrade hrane

11. Uređaji za odvod pare, dima i mirisa koji omogućavaju da se u ostalim prostorijama i prostorima smještajnog objekta ne šire emisije

12. Primjereno posuđe odgovarajuće kvalitete

13. Obrađena hrana spremljena na temperaturi do najviše10°C

14. Odvojeni prostori sa dvodjelnim sudoperima za pranje bijelog posuđa i crnog posuđa, a ako se posuđe pere strojem za pranje posuđa, dostatni su jednodjelni sudoperi

15. Klima

16. Odgovarajući umivaonik s nožnim ili automatskim uključivanjem protoka tekuće tople i hladne vode, tekući sapun i papirnati ručnici ili aparat za sušenje ruku

17. Osoblje mora nositi uniformu i kapu

18. Znak da je u kuhinji zabranjeno konzumiranje hrane

19. Vatrootporna tkanina za gašenje požara

20. Kutija prve pomoći kompletno popunjena

9a KUHINJA- u aparthotelu kao druga kuhinja i ostale ako postoje uz kuhinju iz točke 9 ovog Pravilnika

9a.1 Oprema

1. Prozori na otvaranje, ako postoje, i ventilacijski otvori s mrežicom protiv insekata. U kuhinje u kojima nije moguća ugradnja mrežica protiv insekata na otvore potrebno je postaviti odgovarajući uređaj za odbijanje insekata (npr. svjetiljka za odbijanje)

2. Kuhinjski pod od vodonepropusnog i neklizajućeg materijala

3. Kuhinjski zid do visine 2m obložen vodonepropusnim materijalom koji se lako čisti i održava (keramičke pločice ili sl.)

4. Najmanje jedan rashladni uređaj

"5. Najmanje jedan dvodjelni sudoper, s tekućom toplom i hladnom vodom, za pripremu namirnica"

6. Odgovarajuće radne površine

7. Koš za otpatke kraj radne površine

8. Odgovarajući uređaji za termičku obradu hrane, pića i napitaka

9. Upotreba krpe samo kod termičke obrade hrane

10. Uređaji za odvod dima, pare i mirisa koji omogućavaju da se u ostalim prostorijama i prostorima smještajnog objekta ne šire emisije

11. Primjereno posuđe odgovarajuće kvalitete

12. Klima

13. Odgovarajući umivaonik s nožnim ili automatskim uključivanjem protoka tekuće tople i hladne vode, tekući sapun i papirnati ručnici ili aparat za sušenje ruku

14. Osoblje mora nositi uniformu i kapu

15. Znak da je u kuhinji zabranjeno konzumiranje hrane

16. Vatrootporna tkanina za gašenje požara

17. Kutija prve pomoći kompletno popunjena

9b KUHINJA-u aparthotelu u kojem se pružaju samo usluge doručka i u aparthotelu koji ima do 25 smještajnih jedinica, a pružaju uz usluge doručka i ostalu prehranu

9b.1 Oprema

1. Kuhinja povezana s gospodarskim ulazom

2. Prozori na otvaranje, ako postoje, i ventilacijski otvori s mrežicom protiv insekata. U kuhinje u kojima nije moguća ugradnja mrežica protiv insekata na otvore potrebno je postaviti odgovarajući uređaj za odbijanje insekata (npr. svjetiljka za odbijanje insekata)

3. Kuhinjski pod od vodonepropusnog i neklizajućeg materijala

4. Kuhinjski zid do visine 2m obložen vodonepropusnim materijalom koji se lako čisti i održava (keramičke pločice ili sl.)

5. Najmanje jedan dvodjelni sudoper, s tekućom toplom i hladnom vodom, za pripremu namirnica

6. Odgovarajuće radne površine i police od nehrđajućeg materijala, ne od drveta

7. Koš za otpatke kraj radne površine

8. Odgovarajući uređaji za termičku obradu hrane, pića i napitaka

9. Upotreba krpe samo kod termičke obrade hrane

10. Uređaji za odvod dima, pare i mirisa koji omogućavaju da se u ostalim prostorijama i prostorima smještajnog objekta ne šire emisije

11. Primjereno posuđe odgovarajuće kvalitete

12. Dvodjelni sudoperi za pranje crnog i bijelog posuđa, s tekućom toplom i hladnom vodom, a ako se posuđe pere strojem za pranje posuđa, dostatani su jednodjelni sudoperi

13. Klima

14. Odgovarajući umivaonik s nožnim ili automatskim uključivanjem protoka tekuće tople i hladne vode, tekući sapun i papirnati ručnici ili aparat za sušenje ruku

15. Osoblje mora nositi uniformu i kapu

16. Znak da je u kuhinji zabranjeno konzumiranje hrane

17. Vatrootporna tkanina za gašenje požara

18. Kutija prve pomoći kompletno popunjena

9.2 Prostorije, priručni prostori i uređaji za čuvanje namirnica, proizvoda i pića, te način čuvanja (odredbe se primjenjuju na kuhinju iz točke 9. i 9b. ovog priloga)

"1. Prostorija ili prostor za čuvanje namirnica prozračivana prirodnim ili mehaničkim putem"

2. Posebni rashladni prostori i/ili uređaji za spremanje:mesa, ribe, mlječnih proizvoda, voća i povrća

3. Priručni prostor za čuvanje namirnica za dnevnu uporabu u koju svrhu mogu poslužiti i rashladni uređaji

4. Smrznuti proizvodi (- 18oC)

5. Riba i meso (0-3oC)

6. Povrće, jaja, kuhana hrana i ostalo (najviše 10oC)

7. Kontrola temperature u svim rashladnim prostorima

8. Police koje nisu napravljene od drveta

9. Sirova i obrađena hrana ne smije se zajedno odlagati

10. Proizvodi ne smiju biti u direktnom kontaktu s policom ili podom

9.3 Prostorije i prostori za odlaganje: rezervne opreme, sredstava za čišćenje i komunalnog i drugog otpada (odredbe se primjenjuju na kuhinju iz točke 9.i 9b ovog Priloga)

1. Jedna odgovarajuće opremljena prostorija za odlaganje rezervne opreme

2. Spremište sredstava za čišćenje u zasebnoj prostoriji ili prostoru

3. Zasebna i prozračivana prostorija za komunalni otpad u kojoj su odgovarajući spremnici za komunalni otpad ili kontejneri, ili odgovarajuće tipizirane posude

9.4 Čišćenje i opće stanje (odredbe se primjenjuju na kuhinju iz točke 9., 9a. i 9b ovog Priloga)

1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

4. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

5. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl.

6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

7. Uređaji ispravni

10. DORUČAK

10.1 Usluživanje doručka

1. Usluživanje doručka, u blagovaonici

2. Buffet doručak uz mogućnost usluživanja konobara

3. Usluživanje doručka najmanje dva sata

4. Usluživanje doručka najmanje tri sata

5. Usluživanje doručka najmanje četiri sata

10.2 Usluživanje proizvoda

Usluživanje napitaka

1. Topla i hladna voda

2. Toplo i hladno mlijeko

3. Kava, čaj

4. Kava bez kofeina

5. Šećer i zaslađivači

6. Prirodni sok od naranče

7. Dodatna vrsta soka

8. Dvije dodatne vrste soka

Usluživanje proizvoda od žitarica - žuta linija

9. Dvije vrste krušnih i dvije vrste pekarskih proizvoda

10. Tri vrste krušnih i tri vrste pekarskih proizvoda

11. Četri vrste krušnih i četri vrste pekarskih proizvoda

12. Usluživanje tosta na zahtjev

13. Dvije vrste proizvoda od žitarica

14. Tri vrste proizvoda od žitarica

15. Čeitri vrste proizvoda od žitarica

Usluživanje mliječnih proizvoda - bijela linija

16. Maslac

17. Margarin

18. Jogurt

19. Jedna vrsta sira

20. Dvije vrste sira

21. Tri vrste sira

22. Drugi mliječni proizvodi

23. Dvije vrste pekmeza ili marmelade

24. Tri vrste pekmeza ili marmelade

25. Med

Usluživanje mesnih proizvoda - crvena linija

26. Jedna vrsta kobasice ili slanine i sl.

27. Tri vrste kobasica i / ili slanine i sl.

28. Jedna vrsta hladnih narezaka:salama ili šunka ili sl.

29. Dvije vrste hladnih narezaka

30. Tri vrste hladnih narezaka

Usluživanje jaja i priloga - smeđa linija

31. Kajgana ili omlet ili kuhano jaje ili jaje na oko

32. Jaja pripremljena na dva načina (kajgana, omlet, kuhano jaje, jaje na oko)

33. Jaja pripremljena na tri načina (kajgana, omlet, kuhano jaje, jaje na oko)

34. Topli prilog ili toplo jelo (npr. povrće ili grah ili tjestenina s umakom ili sl.)

35. Dvije vrste toplih priloga ili toplih jela

Usluživanje voća - zelena linija

36. Jedna vrsta svježeg voća ili voćna salata od svježeg voća

37. Dvije vrste svježeg voća i / ili voćne salate od svježeg voća I kompot

38. Tri vrste svježeg voća i / ili voćne salate od svježeg voća I kompot

Postava hrane (buffet ili slično)

39. Postava hladnih jela sa sustavom rashlađivanja (led, smrznute ploče ili sl.)

40. Postava toplih jela uz mogućnost korištenja toplih tanjura (topla kupka, infracrveni grijači ili slično): 65oC

10.3 Ostalo

1. Grijanje. Iznimno, ne primjenjuje se na aparthotele koji posluju ljeti

2. Klima

10.4 Osoblje

1. Uniformirano osoblje i pločica s imenom osobe

10.5 Čišćenje i opće stanje

1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

4. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

5. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl.

6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

7. Uređaji ispravni

Napomena: U aparthotelima sa 2* zvijezdice koji nemaju buffet doručak gostu se mora ponuditi mogućnost izbora iz cjelokupng propisanog asortimana doručka

11. USLUŽIVANJE HRANE

11.1 Usluživanje ručka, večere i drugih obroka

1. Aparthotel koji uslužuje i druge obroke osim doručka mora te obroke usluživati u blagovaonici sukladno općim odredbama Pravilnika

12. USLUŽIVANJE U SMJEŠTAJNU JEDINICU (ROOM SERVICE)

12.1 Usluživanje u smještajnu jedinicu

1.Usluživanje doručka

2. Jelovnik u smještajnoj jedinici na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku, ako se pruža usluga

13. USLUGA CAFFE BARA-TOČIONIK

13.1 Usluga caffe bara-točionik

1. Točionik s šankom za neposredno usluživanje gostiju

2. Usluživanje pića i toplih i hladnih napitaka

3. Grickalice i sendviči

4. Pekarski proizvodi i slastice

5. Točionik sukladno općim odredbama Pravilnika

13.2 Vrijeme usluživanja

1. 8 sati

2. 12 sati

3. 16 sati

13.3 Ostalo

1. Grijanje. Iznimno, ne primjenjuje se na aparthotele koji posluju ljeti

2. Klima u zatvorenim prostorima

13.4 Čišćenje i opće stanje

1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

4. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

5. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl.

6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

7. Uređaji ispravni

"14. PROSTORIJE I PROSTORI ZA ZAPOSLENO OSOBLJE ( sanitarije za osoblje koje podliježe sanitarnom nadzoru, sanitarije za ostalo osoblje, garderobe, blagavaonica, office za sobarice)"

14.1 Sanitarije za osoblje koje podliježe sanitarnom nadzoru

U aparthotelu do 25 smještajnih jedinica

1. Jedan zahod s predprostorom u kojemj je pisoar na automatsko tekuće ispiranje i umivaonik s tekućom toplom i hladnom vodom, tekući sapun, papirnati ručnici ili uređaj za sušenje ruku

"2. Jedna tuš kabina. Iznimno, ne primjenjuje se na aparthotele koji uslužuju samo doručak"

U aparthotelu s više od 25 smještajnih jedinica

3. Jedan zahod za žene s predprostorom u kojem je umivaonik s tekućom toplom i hladnom vodom, tekući sapun, papirnati ručnici ili uređaj za sušenje ruku

4. Jedan zahod za muškarce, s predprostorom u kojem je pisoar na automatsko tekuće ispiranje i umivaonik s tekućom toplom i hladnom vodom, tekući sapun, papirnati ručnici ili uređaj za sušenje ruku

5. Jedna tuš kabina ako je do 6 zaposlenih osoba u jednoj smjeni

6. Jedna tuš kabina za žene, jedna za muškarce od 6 do 15 zaposlenih osoba u jednoj smjeni

7. Tri tuš kabine preko 15 zaposlenih osoba u jednoj smjeni

8. Sanitarije odgovarajuće opremljene opremom i priborom za održavanje higijene

14.2 Sanitarije za ostalo osoblje koje ne podliježe sanitarnom nadzoru. Ne primjenjuje se na aparthotele do 25 smještajnih jedinica

U aparthotelu radi 6 i više osoba u jednoj smjeni:

1. Jedan zahod za žene s predprostorom u kojem je umivaonik s tekućom toplom i hladnom vodom.

2. Jedan zahod za muškarce, s predprostorom u kojem je pisoar na tekuće ispiranje i umivaonik s tekućom toplom i hladnom vodom

"3. Sanitarije odgovarajuće opremljene opremom i priborom za održavanje higijene"

14.3 Garderoba, prostor za blagovanje, office za sobarice

1. Garderoba s dvostrukim garderobnim ormarićima za osoblje koje podliježe sanitarnom nadzoru

2. Garderoba za ostalo osoblje, opremljena garderobnim ormarićima sa ključem u dostatnom broju

3. Prostor za blagovanje, odgovarajuće opremljen, u aparthotelima s više od 20 zaposlenih osoba u jednoj smjeni. Iznimno, zajednički prostor za blagovanje za zaposleno osoblje iz više smještajnih objekata kojima posluje jedan ugostitelj na istoj destinaciji

"4. Jedan office za sobarice u aparthotelima koji imaju do 25 smještajnih jedinica, a na svakih daljnjih 50 smještajnih jedinica u aparthotelu, dodatni office za sobarice"

15.OSTALI SADRŽAJI U APARTHOTELU

15.1 Sadržaji u aparthotelu

1. Prodaja tiska

"2. Trgovina s tiskom, suvenirima i sl. Iznimno, odredba se ne primjenjuje na aparthotele koji imaju do 25 smještajnih jedinica. Ti aparthoteli moraju imati samo prodaju tiska"

"3. Bazen u zatvorenom prostoru. Iznimno, odredba se ne primjenjuje na aparthotele koji imaju do 25 smještajnih jedinica"

"4. Bazen na otvorenom, u priobalnim aparthotelima. Iznimno, odredba se ne primjenjuje na aparthotele koji imaju do 25 smještajnih jedinica"

5. Sanitarije za korisnike bazena. Iznimno, odredba se ne primjenjuje na aparthotele koji ne moraju imati bazen, ako aparthotel koji nema propisanu obvezu ima bazen tada mora imati sanitarije za korisnike bazena.

6. Prostorija za fitnes s opremom

7. Sauna

8. Jacuzzi

16. VANJSKI IZGLED OBJEKTA I OKOLIŠ

16.1 Vanjski izgled objekta

1. Prilazni put u dobrom stanju: bez lokvi, rupa i sl.

2. Fasada u dobrom stanju: bez okrhotina, napuklina, ljuštenja boje ili sličnog

3. Oznake u dobrom stanju: bez mrlja i vidljivih oštećenja

4. Dobro funkcioniranje vanjske rasvjete na objektu

16.2 Okoliš objekta

1. Dobro čišćenje i održavanje okoliša: bez otpadaka, lišća i sl.

2. Oznake u dobrom stanju: bez mrlja i vidljivih oštećenja

3. Dobro funkcioniranje rasvjete

17. ODRŽAVANJE APARTHOTELA

17.1 Održavanje

1. Održavanje aparthotela osigurano kontinuirano





PRAVILNIK
Prilog I. »ELEMENTI ZA KATEGORIZACIJU HOTELA – POSTOJEĆI OBJEKTI«
Prilog II. »ELEMENTI ZA KATEGORIZACIJU HOTELA – NOVI OBJEKTI«
Prilog III. »ELEMENTI ZA KATEGORIZACIJU APARTHOTELA – POSTOJEĆI OBJEKTI«
Prilog IV. »ELEMENTI ZA KATEGORIZACIJU APARTHOTELA – NOVI OBJEKTI«
Prilog V. »ELEMENTI ZA KATEGORIZACIJU TURISTIČKOG NASELJA – POSTOJEĆI OBJEKTI«
Prilog VI. »ELEMENTI ZA KATEGORIZACIJU TURISTIČKOG NASELJA – NOVI OBJEKTI«
Prilog VII. »ELEMENTI ZA KATEGORIZACIJU TURISTIČKIH APARTMANA – POSTOJEĆI OBJEKTI«
Prilog VIII. »ELEMENTI ZA KATEGORIZACIJU TURISTIČKIH APARTMANA – NOVI OBJEKTI«
Prilog IX. »ELEMENTI ZA KATEGORIZACIJU PANSIONA – POSTOJEĆI OBJEKTI«
Prilog X. »ELEMENTI ZA KATEGORIZACIJU PANSIONA – NOVI OBJEKTI«
Prilog XI. »ELEMENTI ZA KATEGORIZACIJU GUEST HOUSE – POSTOJEĆI OBJEKTI«
Narodne novine 132/03



 Posebna ponuda: Izrada web stranica za apartmane (turizam)