POSLOVNI FORUM ZAKONSKA REGULATIVA TURISTIČKE DJELATNOSTI SADRŽAJ Prilozi > Pregled najvažnijih zakona i drugih propisa > Trgovačko pravo > Management > Europske integracije > Poslovni WEB katalog > INFO prilozi > Kako postati ugovornim korisnikom Poslovnog Foruma? > Baza podataka Hrvatskog gospodarstva (pretraživanje) > Kontinentalni gospodarski resursi u funkciji razvitka turizma Republike Hrvatske
Posebna ponuda Izrada web stranica Izrada CMS stranica Besplatno za web stranice Dodatne Internet usluge Izrada primjera ugovora Izrada poslovnog plana Imenici - Adresari IZRADA WEB STRANICA Naručite izradu modernih web stranica. U svega nekoliko minuta, kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć naših CMS web stranica. Moderni dizajni za Vaše web stranice. Korištenje CMS web stranica slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija i imate brzo svoju prvu web stranicu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog... Mobilna responzivnost web stranica je prilagođavanje web stranice svim preglednicima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve web stranice. Besplatna optimizacija za tražilice; SEO optimizacija omogućava vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci. Dizajn responzivnih web stranica, registracija domene, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, implementacija plaćanja karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica... Iskoristite ponudu: izrada web stranica i hosting po najnižim cijenama. Besplatna prijava na tražilice, besplatni e-mail, besplatna .hr domena, besplatna podrška za internet marketing... >> Link na ponudu za izradu web stranica >>
|
PRILOG III. - ELEMENTI ZA KATEGORIZACIJU APARTHOTELA - POSTOJEĆI OBJEKTI APARTHOTEL 1. USLUGE RECEPCIJE I OSTALO 1.1. Recepcija 1. Natkriven ulaz u aparthotel (nadstrešnica iznad ulaznih vrata) "2. Zaseban prostor recepcije: ulazni prostor i recepcijski pult. Iznimno, u aparthotelima koji imaju do 25 smještajnih jedinica prostor recepcije s recepcijskim pultom ili slično" 3. Recepcija radi 16h dnevno. U ostalom vremenu recepcija dostupna na poziv 4. Recepcija radi 24h dnevno 5. Cjenik smještajnih jedinica na recepciji, na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku 6. Telefonska centrala s najmanje dvije direktne linije 7. Usluge pošte i dostave poruka gostu 8. U aparthotelima s više od 25 smještajnih jedinica recepcioner, u uniformi, s pločicom s imenom osobe 9. U aparthotelima do 25 smještajnih jedinica osigurana osoba koja obavlja usluge recepcije 10. Recepcioner, u uniformi, s pločicom s imenom osobe 11. Stolice i sl. s niskim stolićem, s mogućnošću premještanja 12. Pepeljare, osim u dijelovima za nepušače 1.2 Udobnost/općenito 1. Grijanje. Iznimno, ne primjenjuje se na aprthotele koji posluju ljeti 2. Hlađenje 1.3 Sadržaji i usluge 1.Mogućnost korištenja telefona za interne i vanjske pozive 2. Usluga faksa 3. Usluga e-maila 4. Sef 5.TV u boji u prostoru s mogućnošću sjedenja. Iznimno, ne primjenjuje se na aparthotele koji imaju TV u boji u smještajnim jedinicama 6. Vratar / nosač prtljage u aparthotelu do 25 smještajnih jedinica (jedna osoba) 7. Vratar u aparthotelu s više od 25 smještajnih jedinica 8. Nosač prtljage u aparthotelu s više od 25 smještajnih jedinica 9. Parkiralište za motorna vozila, za 20% smještajnih jedinica, ako ovom Pravilnikom nije drukčije propisano 10. Natkriveno parkiralište za motorna vozila, za 20% smještajnih jedinica ako ovim Pravilnikom nije drukčije propisano "11. Prostor za povremeno parkiranje motornih vozila radi ukrcaja odnosno iskrcaja gostiju i prtljage, ako ovim Pravilnikom nije drukčije propisano" 12. Usluga čuvanja prtljage do jednog dana 13. Usluga čuvanja prtljage dulje od jednog dana "14. Mogućnost mijenjanja valute. Iznimno, ne primjenjuje se na aprthotele do 25 smještajnih jedinica" 15. Mogućnost plaćanja međunarodnim kreditnim karticama 16. Osigurane usluge pranja i glačanja odjeće 17.Osigurana usluga kemijskog čišćenja odjeće "18. Recepcioner odnosno osoba koja obavlja poslove recepcije govori najmanje jedan strani jezik" 19. Kutija prve pomoći 20. Mogućnost poziva hitne medicinske pomoći "21. Aparat za čišćenje obuće. Iznimno, ne primjenjuje se na aparthotele koji posluju ljeti" Iznimno od odredbi točaka: 9.,10 i 11., iz ove podtočke, aparthotel koji se nalazi na mjestu nedostupnom za promet motornih vozila ili na mjestu sa zabranom prometa motornih vozila, ne mora imati osiguranu mogućnost parkiranja motornih vozila. 1.4 Sanitarije u zajedničkim prostorijama (sukladno općim odredbama Pravilnika) Osnovni uvjeti 1. Sanitarije u pravilu pod istim krovom i u blizini sadržaja, ako nisu pristup do sanitarija mora biti zaštićen od oborina 2. Na ulazu istaknute uobičajene oznake zahoda za žene i zahoda za muškarce 3. Pod od protukliznog i vodootpornog materijala koji se lako čisti i održava (keramičke pločice i sl.) 4. Zid od vodootpornog materijala koj se lako čisti i održava (keramičke pločice i sl.) 5. Prirodno ili mehaničko provjetravanje 6. Sredstvo za osvježavanje prostora 7. Odgovarajuća rasvjeta Predprostor zahoda za žene i zahoda za muškarce 8. Umivaonik s tekućom toplom i hladnom vodom 9. Tekući sapun 10. Papirnati ručnici s držačem ili uređaj s platnenim ručnikom u roli ili uređaj za sušenje ruku 11. Ogledalo 12. Koš za otpatke 13. Polica za odlaganje stvari, uz umivaonik Zahod za žene 14. WC školjka s ispiračem 15. Kuka za odjeću 16. Mogućnost zaključavanja vrata i sl. 17. Koš za otpatke 18. Polica za odlaganje stvari 19. Držač s WC papirom 20. Četka za čišćenje zahodske školjke Zahod za muškarce 21. WC školjka s ispiračem 22. Kuka za odjeću 23. Mogućnost zaljučavanja vrata i sl. 24. Držač s WC papirom 25. Četka za čišćenje zahodske školjke 26. Pisoar na ispiranje tekućom vodom postavljen i ograđen tako da se ne vidi izvana Broj zahoda s predprostorima prema općem dijelu Pravilnika 1.5 Čišćenje i opće stanje recepcije 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Recepcijski pult čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 5. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 8. Uređaji ispravni 1.6 Čišćenje i opće stanje sanitarija u zajedničkim prostorima 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 5. Sanitarna oprema i armature čiste i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Uređaji ispravni 2. HORIZONTALNE I VERTIKALNE KOMUNIKACIJE I OSTALO 2.1 Horizontalne i vertikalne komunikacije (hodnici, stubišta, dizala) 1. Glavno stubište koje povezuje sve katove 2. Smještajne jedinice označene brojem ili drugom oznakom 3. Dizalo za goste s tri kata (četiri nivoa) za građevinu s više od 25 smještajnih jedinica 4. Dizalo za goste s dva kata ( tri nivoa). Za više od 75 smještajnih jedinica dodatno dizalo ne uračunavajući smještajne jedinice u prizemlju 5. Dizalo za goste s dva kata (tri nivoa). Za više od 50 smještajnih jedinica dodatno dizalo ne uračunavajući smještajne jedinice u prizemlju 6. Stubište ili dizalo, za osoblje u građevini s tri kata (četiri nivoa) 7. Prirodan ili mehanički sustav prozračivanja 2.2 Čišćenje i opće stanje 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 5. Stepeništa čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Dizala čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 8. Uređaji ispravni 3. SMJEŠTAJNIE JEDINICE - MODULI (soba, studio apartman, apartman) 3.1 Minimalna netto površina modula sobe (modul čine:predprostor ako ga ima, spavaći dio sobe i kupaonica) Aparthotel 2* 1. Dvokrevetna soba: površina 15m2 2. Jednokrevetna soba: površina 11m2 Aparthotel 3* 3. Dvokrevetna soba: popvršina 17,5m2 4. Jednokrevetna soba: površina 12m2 Aparthotel 4* 5. Dvokrevetna soba: površina 21,5m2 6. Jednokrevetna soba: površina 16,5m2 Aparthotel 5* 7. Dvokrevetna soba: površina 24m2 8. Jednokrevetna soba: površina 18m2 3.2 Minimalna netto površina modula studio apartmana (modul čine: predprostor ako ga ima, prostorija za spavanje, boravak, blagovanje i kuhanje i kupaonica ili iznimno, prostorija za spavanje i odvojena prostorija za boravak, blagovanje i kuhanje i kupaonica. Iznimno u studio apartmanu u objektu koji se kategorizira s 2* funkciju boravka može zamijeniti dio za blagovanje. Modul za dvije osobe Aparthotel 2* 1. Površina 19m2 Aparthotel 3* 2. Površina 22 m2 Aparthotel 4* 3. Površina 25m2 Aparthotel 5* 4. Površina 30m2 Modul za tri osobe Aparthotel 2* 1. Površina 24m2 Aparthotel 3* 2. Površina 27 m2 Aparthotel 4* 3. Površina 30 m2 Aparthotel 5* 4. Površina 35m2 Modul za četri osobe Aparthotel 2* 1. Površina 29 m2 Aparthotel 3* 2. Površina 32 m2 Aparthotel 4* 3. Površina 35 m2 Aparthotel 5* 4. Površina 40m2 3.3. Minimalna netto površina modula apartmana (modul čine: predprostor ako ga ima, prostorija(e) za spavanje, prostorija za boravak, blagovanje i kuhanje, kupaonica i zaseban zahod ako je propisan) Modul s jednom prostorijom za spavanje Aparthotel 2* 1. Površina 26m2 (jedna kupaonica) Aparthotel 3* 2. Površina 31m2 (jedna kupaonica) Aparthotel 4* 3. Površina 39m2 (jedna kupaonica) Aparthotel 5* 4. Površina 48m2 (jedna kupaonica + zaseban zahod ) Modul s dvije prostorije za spavanje Aparthotel 2* 1. Površina 36m2 (jedna kupaonica) Aparthotel 3* 2. Površina 45 m2 (jedna kupaonica) Aparthotel 4* 3. Površina 54m2 (jedna kupaonica + zaseban zahod ) Aparthotel 5* 4. Površina 68m2 (dvije kupaonice + zaseban zahod) Modul s tri prostorije za spavanje Aparthotel 2* 1. Površina 48m2 (jedna kupaonica) Aparthotel 3* 2. Površina 55m2 (jedna kupaonica + zaseban zahod) Aparthotel 4* 3. Površina 69m2 (dvije kupaonice + zaseban zahod) Aparthotel 5* 4. Površina 88m2 (tri kupaonice + zaseban zahod) 4. SOBA 4.1 Osnovni uvjeti 1. Zaseban ulaz u sobu 2. Prostor za spavanje 3. Kupaonica 4. Prozor s dnevnim svjetlom 4.2 Krevet 1.Krevet za jednu osobu, minimalne veličine: 80 x 190 cm, krevet za dvije osobe, minimalne veličine: 140 x 190 cm 2.Krevet za jednu osobu minimalne veličine: 100 x 200 cm, krevet za dvije osobe, minimalne veličine: 160 x 200 cm 3. Rublje za krevet: dvije plahte, jastučnica, pokrivač za svaki krevet - za aparthotele 4* i 5* obavezan je pokrivač u navlaci. Jedna plahta ako je pokrivač u navlaci 4. Dodatni pokrivač po osobi. Iznimno, ne primjenjuje se na aparthotele koji posluju ljeti, a ako je pokrivač poplun, tada dodatni pokrivač na zahtjev gosta 5. Prekrivač za svaki krevet 6. Jastuk, po osobi 7. Dodatni jastuk na zahtjev gosta 8. Mijenjanje plahti jednom tjedno i za svakog novog gosta 9. Mijenjanje plahti svaka tri dana i za svakog novog gosta 10. Mijenjanje plahti svaki drugi dan i za svakog novog gosta 11. Mijenjanje plahti svaki dan 4.3 Oprema i uređenje "1. Zastori za zamračivanje ili slično, a u aparthotelima 4* i 5* zastori ili slično, koji isključuju prirodno svjetlo" 2. Pisaći stol sa stolicom ili toaletni stol sa toaletnom stolicom ili stolicom 3. Noćni ormarić ili polica za 2*, uz krevet, po osobi 4. Tepih koji se ne kliže uz krevet ako pod nije prekriven tepisonom 5. Stalak za prtljagu ili posebno određeno mjesto u ormaru. Stalak može biti sklopiv 6. Stalak za prtljagu, može biti sklopiv 7. Vatrootporna pepeljara samo u sobi za pušače 8. Koš za otpatke 9. Ogledalo 10. Ogledalo za cijelu figuru 11. Slika ili drugi ukrasni predmet 12. Garderobni ormar s policama ili ladicama i dijelom za vješanje odjeće s pet sličnih vješalica za odjeću po osobi 13. Grijanje. Iznimno, ne primjenjuje se na aparthotele koji posluju ljeti 14. Hlađenje s individualnom regulacijom u sobi 15. Glavna rasvjeta koja se nalazi na stropu ili na zidu ili kao samostojeća svjetiljka 16. Noćna svjetiljka uz svaki krevet, po osobi "17. Mogućnost gašenja i paljenja glavnog osvjetljenja iz kreveta. Za krevet za dvije osobe po sredini kreveta ili s obje strane" 18. Jedna slobodna elektro utičnica 4.4. Ostale usluge 1. Mogućnost slušanja radija (putem radio ili TV aparata) 2. TV u boji 3.TV u boji s programom na tri strana jezika i daljinskim upravljačem 4. TV u boji s programom na najmanje četiri strana jezika i daljinskim upravljačem 5. Mogućnost odabira plačenog programa na TV-u 6. Telefon za direktne interne pozive 7. Telefon s direktnom izlazom u javnu telefonsku mrežu 8. Kućni telefonski imenik i uputstva za korištenje telefona na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku 9. Cjenik sobe i lista usluga aparthotela s cjenikom na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku 10. Pribor za pisanje (omotnice, papir, olovka ili kemijska olovka i sl.) 11. Mapa s turističkim obavijestima( vodičima, i sl.) 12. Sef 13. Mini-bar 14. Usluga buđenja 15. Automatski sustav buđenja 16. Vrećica za prljavo rublje 17. Preša za hlače na zahtjev gosta 18. "Ne smetaj " ili sličan znak 19. Plan u slučaju evakuacije izložen na unutarnjoj strani ulaznih vrata sobe ili u neposrednoj blizini 20. Dječji krevetić na zahtjev gosta 21. Polufotelja, fotelja, ili sl. i stolić u najmanje 50% dvokrevetnih soba 22. Polufotelja, fotelja, ili sl. i stolić u svim dvokrevetnim sobama 23. Javljač požara (dimni ili sl.) 24. Svijetleća poziciona oznaka na svakom prekidaču za elektro rasvjetu 4.5 Čišćenje i opće stanje 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Madrac čist, čvrst i bez ulegnuća i oštećenja i sl. 5. Rublje za krevet čisto i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 8. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 9. Uređaji ispravni 5. STUDIO APARTMAN 5.1 Osnovni uvjeti 1. Zaseban ulaz u studio apartman 2. Prostorija za spavanje, boravak, blagovanje i kuhanje ili prostorija za spavanje i odvojena prostorija za boravak, blagovanje i kuhanje 3. Kupaonica 4. Prozor s dnevnim svjetlom 5.* Ako se studio apartman sastoji od jedne prostorije s isključivo sklopivim namještajem prilagođenim za boravak i spavanje (trosjed, dvosjed ili fotelja, na rasklapanje, te blagovanje i kuhanje tada ne mora ispuniti zahtjeve pod točkama: 5.2.1., 5.2.2., 5.2.5., 5.3.2., 5.3.3., 5.3.26. i 5.3.27. 5.2 Krevet 1.* Krevet za jednu osobu, minimalne veličine 80 x 190 cm , krevet za dvije osobe, minimalne veličine 140 x 190 cm 2.* Krevet za jednu osobu, minimalne veličine 100 x 200 cm, krevet za dvije osobe, minimalne veličine 160 x 200 cm 3. Rublje za krevet: dvije plahte, jastučnica, pokrivač za svaki krevet - za aparthotele 4* i 5* obavezan je pokrivač u navlaci. Jedna plahta ako je pokrivač u navlaci 4. Dodatni pokrivač po osobi. Iznimno, ne primjenjuje se na aparthotele koji posluju ljeti, a ako je pokrivač poplun, tada dodatni pokrivač na zahtjev gosta 5. * Prekrivač za svaki krevet 6. Jastuk, po osobi 7. Dodatni jastuk na zahtjev gosta 8. Mijenjanje plahti jednom tjedno i za svakog novog gosta 9. Mijenjanje plahti svaka tri dana i za svakog novog gosta 10. Mijenjanje plahti svaki drugi dan i za svakog novog gosta 11. Mijenjanje plahti svaki dan Kreveti mogu biti fiksni i / ili sklopivi 5.3 Oprema i uređenje "1. Zastori za zamračivanje ili slično, a u aparthotelima 4* i 5* zastori ii slično, koji isključuju prirodno svjetlo" 2. * Noćni ormarić ili polica za 2*, uz krevet, po osobi 3. * Tepih koji se ne kliže uz krevet, ako pod nije prekriven tepisonom 4. Stalak za prtljagu ili posebno određeno mjesto u ormaru. Stalak može biti sklopiv 5. Stalak za prtljagu, može biti sklopiv 6. Vatrootporna pepeljara samo u studio apartmanu za pušače 7. Koš za otpatke 8. Ogledalo 9. Ogledalo za cijelu figuru 10. Slika ili drugi ukrasni predmet 11. Garderobni ormar s policama ili ladicama i dijelom za vješanje odjeće s pet sličnih vješalica za odjeću po osobi 12. Garnitura za sjedenje-spavanje (niski stolić s polufoteljom ili foteljom, odnosno dvosjedom ili trosjedom) prilagođena kapacitetu studio apartmana 13. Stol za blagovanje sa brojem stolica koji odgovara kapacitetu studio apartmana 15. Stolnjakom prekriven stol za blagovanje 16.Stolnjakom i nadstolnjakom prekriven stol za blagovanje 14. Sudoper s hladnom i toplom vodom 15. Kuhalo s najmanje dvije grijače ploče ili plamenika 16. Ostava ili kuhinjski ormarić za čuvanje namirnica 17. Ormar za posuđe i pribor za jelo 18. Posuđe i pribor za pripremanje i konzumiranje hrane, napitaka i pića 19. Dovoljna količina čistih kuhinjskih krpa i pribor za pranje suđa 20. Pećnica ili roštilj ili mikrovalna pećnica 21. Hladnjak 22. Kuhinjska napa iznad kuhala 23.Grijanje. Iznimno, ne primjenjuje se na aparthotele koji posluju ljeti 24.Hlađenje s individualnom regulacijom u studio apartmanu 25. Glavna rasvjeta: na stropu ili na zidu ili kao samostojeća svjetiljka 26. * Noćna svjetiljka uz svaki krevet, po osobi "27. * Mogućnost gašenja i paljenja glavne rasvjete iz kreveta. Za krevet za dvije osobe po sredini kreveta ili s obje strane" 28. Jedna slobodna elektro utičnica Funkciju garniture za sjedenje može zamijeniti garnitura za blagovanje u objektima s 2* 5.4. Ostale usluge 1. Mogućnost slušanja radija ( putem radio ili TV aparata) 2. TV u boji 3. TV u boji s programon na tri strana jezika i daljinskim upravljačem 4. TV u boji s programom na najmanje četiri strana jezika i daljinskim upravljačem 5. Mogućnost odabira plačenog programa na TV-u 6. Telefon za direktne interne pozive 7. Telefon s direktnim izlazom u javnu telefonsku mrežu 8. Kućni telefonski imenik i uputstva za korištenje telefona na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku 9. Cjenik studio apartmana i lista usluga aparthotela s cjenikom na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku 10. Pribor za pisanje (omotnice, papir, olovka ili kemijska olovka i sl.) 11. Mapa s turističkim obavijestima ( vodičima, i sl.) 12. Sef 13. Usluga buđenja 14. Automatski sustav buđenja 15. Vrećica za prljavo rublje 16. "Ne smetaj " ili sličan znak 17. Plan u slučaju evakuacije izložen na unutarnjoj strani ulaznih vrata studio apartmana ili u neposrednoj blizini 18. Dječji krevetić na zahtjev gosta 19. Javljač požara (dimni ili sl.) u prostorijama za boravak i spavanje 20. Svijetleća poziciona oznaka na svakom prekidaču za elektro rasvjetu 5.5 Čišćenje i opće stanje 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Madrac čist, čvrst i bez ulegnuća i oštećenja i sl. 5. Rublje za krevet čisto i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 8. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 9. Uređaji ispravni 6. APARTMAN 6.1 Osnovni uvjeti 1. Zaseban ulaz u apartman 2. Predprostor - ako ga ima 2. Prostorija za spavanje 3. Prostorija za boravak, blagovanje i kuhanje 4. Kupaonica 5. Prozori s dnevnim svjetlom 6.2 Krevet 1.Krevet za jednu osobu, minimalne veličine: 80 x 190 cm, krevet za dvije osobe, minimalne veličine 140 x 190 cm 2.Krevet za jednu osobu, minimalne veličine: 100 x 200 cm, krevet za dvije osobe, minimalne veličine 160 x 200 cm 3. Rublje za krevet: dvije plahte, jastučnica, pokrivač za svaki krevet- za aparthotele 4* i 5* obavezno pokrivač u navlaci. Jedna plahta ako je pokrivač u navlaci 4. Dodatni pokrivač po osobi. Iznimno, ne primjenjuje se na aparthotele koji posluju ljeti, a ako je pokrivač poplun, tada dodatni pokrivač na zahtjev gosta 5. Prekrivač za svaki krevet 6. Jastuk, po osobi 7. Dodatni jastuk na zahtjev gosta 8. Mijenjanje plahti jednom tjedno i za svakog novog gosta 9. Mijenjanje plahti svaka tri dana i za svakog novog gosta 10. Mijenjanje plahti svaki drugi dan i za svakog novog gosta 11. Mijenjanje plahti svaki dan 6.3 Oprema i uređenje "1. Zastori za zamračivanje ili slično, a u aparthotelima 4* i 5* zastori ili slično, koji isključuju prirodno svjetlo" 2. Noćni ormarić ili polica za 2*, uz krevet, po osobi 3. Tepih koji se ne kliže uz krevet, ako pod nije prekriven tepisonom 4. Stalak za prtljagu ili posebno određeno mjesto u ormaru. Stalak može biti sklopiv 5. Stalak za prtljagu, može biti sklopiv 6. Vatrootporna pepeljara samo u apartmanu za pušače 7. Koš za otpatke 8. Ogledalo 9. Ogledalo za cijelu figuru 10. Slika ili drugi ukrasni predmet 11. Garderobni ormar s policama ili ladicama i dijelom za vješanje odjeće s pet sličnih vješalica za odjeću po osobi 12. Pisaći stol sa stolicom ili toaletni stol sa toaletnom stolicom ili stolicom 13. Garnitura za sjedenje (niski stolić s polufoteljom ili foteljom, odnosno dvosjedom ili trosjedom) prilagođena kapacitetu apartmana 14. Stol za blagovanje sa brojem stolica koji odgovara kapacitetu apartmana 16. Stolnjakom prekriven stol za blagovanje 17. Stolnjakom i nadstolnjakom prekriven stol za blagovanje 15. Sudoper s hladnom i toplom vodom 16. Kuhalo s najmanje dvije grijače ploče ili plamenika 17. Ostava ili kuhanjski ormarić za čuvanje namirnica 18. Ormar za posuđe i pribor za jelo 19. Posuđe i pribor za pripremanje i konzumiranje hrane, napitaka i pića 20. Dovoljna količina čistih kuhinjskih krpa i pribor za pranje suđa 21. Pećnica ili roštilj ili mikrovalna pećnica 22. Hladnjak 23. Kuhinjska napa iznad kuhala 24. Grijanje. Iznimno, ne primjenjuje se na aparthotele koji posluju ljeti 25. Hlađenje s individualnom regulacijom u apartmanu 26. Glavna rasvjeta na stropu ili na zidu ili kao samostojeća svjetiljka 27. Noćna svjetiljka uz svaki krevet, po osobi "28. Mogućnost gašenja i paljenja glavne rasvjete iz kreveta. Za krevet za dvije osobe po sredini kreveta ili s obje strane" 29. Jedna slobodna elektro utičnica 6.4. Ostale usluge 1. Mogućnost slušanja radija (putem radio ili TV aparata) 2. TV u boji 3. TV u boji s programom na tri strana jezika i daljinskim upravljačem 4. TV u boji s programom na najmanje četiri strana jezika i daljinskim upravljačem 5. Mogućnost odabira plaćenog programa na TV-u 6. Telefon za direktne interne pozive 7. Telefon s direktnim izlazom u javnu telefonsku mrežu 8. Kućni telefonski imenik i uputstva za korištenje telefona na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku 9. Cjenik apartmana i lista usluga aparthotela s cjenikom na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku 10. Pribor za pisanje (omotnice, papir, olovka ili kemijska olovka i sl.) 11. Mapa s turističkim obavijestima( vodičima, i sl.) 12. Sef 13. Usluga buđenja 14. Automatski sustav buđenja 15. Vrećica za prljavo rublje 16. "Ne smetaj " ili sličan znak 17. Plan u slučaju evakuacije izložen na unutarnjoj strani ulaznih vrata apartmana ili u neposrednoj blizini 18. Dječji krevetić na zahtjev gosta 19. Javljač požara (dimni ili sl.) u prostorijama za boravak i spavanje 20. Svijetleća poziciona oznaka na svakom prekidaču za elektro rasvjetu 6.5 Čišćenje i opće stanje 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Strpovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Madrac čist, čvrst i bez ulegnuća i oštećenja i sl. 5. Rublje za krevet čisto i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 8. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 9. Uređaji ispravni 7. KUPAONICA 7.1 WC školjka, umivaonik 1. WC školjka s ispiračem 2. Četka za čišćenje WC školjke 3. WC papir s držačem i rezervno pakiranje papira 4. Umivaonik s toplom i hladnom vodom 5. Sapun u omotu ili tekući sapun 6. Koš za otpatke 7. Vrećice za higijenske uloške 7.2 Kada/tuš kada 1. Kada ili tuš kada sa toplom i hladnom vodom 2. Kada s toplom i hladnom vodom, s rukohvatima, u najmanje 30% kupaonica, a u ostalim kupaonicama može biti tuš kada 3. Kada minimalne dužine1,50m, s toplom i hladnom vodom, s rukohvatima 4. Zavjesa ili sl. oko kade ili tuš kade 5. Zaslon od PVC-a ili kaljenog stakla (splinterproof-a), najmanje do polovice dužine kade,a za tuš kadu u cijelosti 6. Zidovi oko kade /tuš kade obloženi s keramičkim pločicama ili drugim vodonepropusnim materijalom do visine najmanje 1.60 m od dna kade ili tuš kade. Zid iznad visine 1.60 m mora biti najmanje oličen vodonepropusnom bojom do stropa 7. Zidovi oko kade obloženi keramičkim pločicama ili kamenim pločama ili drugim vodonepropusnim materijalom do visine 1.80 m od dna kade 7.3 Uređenje, oprema i ostalo 1. Ostali zidovi u tzv. "mokrom" dijelu kupaonice prekriveni keramičkim pločicama ili kamenim pločama ili drugim vodonepropusnim materijalima 2. Pod kupaonice prekriven keramičkim pločicama ili kamenim pločama ili drugim vodonepropusnim materijalima 3. Kuka za ručnike uz kadu i / ili umivaonik, po osobi 4. Dva ručnika, jedan manji i jedan veći, po osobi 5. Tri ručnika, dva manja i jedan veći, po osobi 6. Prečka ili držač ručnika, po osobi 7. Tepih od frotira ili sl. ispred kade ili tuš kade 8. Protuklizni tepih za kadu ili protuklizno dno kade 9. Police ili sl. za odlaganje toaletnog pribora 10. Ogledalo 11. Rasvjeta koja omogućuje dobru vidljivost u čitavoj kupaonici 12. Prirodno ili mehaničko prozračivanje 13. Promjena ručnika svaka tri dana i za svakog novog gosta 14. Promjena ručnika svaka dva dana i za svakog novog gosta 15. Promjena ručnika svaki dan ili na zahtjev gosta 16. Utičnica za električni brijači aparat. Adapter na raspolaganju, na zahtjev gosta, za 3*, 4* i 5* 17. Fiksni telefon u kupaonici 17. Kuka za odjeću, po osobi 18. Čaša, po osobi 19. Sušilo za kosu 20. Ogledalo s povećalom za šminkanje / brijanje 21. Stolica od antikorozivnog materijala. Plastična nije dozvoljena 22. Šampon za kosu 23. Sapun za kupanje 24. Kapa za tuširanje / kupanje, po osobi 25. Ogrtač, po osobi 26. Grijanje. Iznimno, ne primjenjujue se na aparthotele koji posluju ljeti 7.4 Čišćenje i opće stanje 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Sanitarna oprema i armature čiste i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 5. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Uređaji ispravni "8. ZASEBAN ZAHOD - obveza samo u apartmanu: s jednom prostorijom za spavanje za 5*; s dvije prostorije za spavanje za 4*, 5*; s tri prostorije za spavanje za 3*, 4*, 5*.Ako zaseban zahod imaju i druge smještajne jedinice bez obzira na kategoriju aparthotela tada su obvezni svi propisani elementi." 8.1 WC školjka, umivaonik 1. WC školjka s ispiračem 2. Četka za čišćenje WC školjke 3. WC papir s držačem i rezervno pakiranje papira 4. Umivaonik s toplom i hladnom vodom 5. Sapun u omotu ili tekući sapun 6. Papirnati ručnici s držačem 7. Koš za otpatke 8. Vrećice za higijenske uloške "9. Zidovi zahoda prekriveni keramičkim pločicama ili kamenim pločama ili drugim vodonepropusnim materijalom do visine od 1,6m " "10. Podovi zahoda prekriveni keramičkim pločicama ili kamenim pločama ili drugim vodonepropusnim materijalom" 8.2 Čišćenje i opće stanje 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Sanitarna oprema i armature čiste i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 5. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Uređaji ispravni 9. KUHINJA - u aparthotelu s više od 25 smještajnih jedinica u kojem se pružaju usluge doručka i ostale prehrane 9.1 Oprema "1. Prozori na otvaranje, ako postoje, i ventilacijski otvori s mrežicom protiv insekata. U kuhinje u kojima nije moguća ugradnja mrežica protiv insekata na otvore potrebno je postaviti odgovarajući uređaj za odbijanje insekata (npr. svjetiljka za odbijanje insekata)" 2. Kuhinjski pod od vodonepropusnog i neklizajućeg materijala "3. Kuhinjski zid do visine 2,0m obložen vodonepropusnim materijalom koji se lako čisti i održava (keramičke pločice ili sl.)" "4. Prostor s dvodjelnim koritom i radnom plohom, zasebno, za pripremu ribe, mesa, povrća i voća. Ovi prostori i uređaji mogu se nalaziti u blizini kuhinje ili u centralnoj pripremnici, ako postoji " 5. Odgovarajuće radne površine i police od nehrđajućeg materijala 6. Koš za otpatke pokraj svake radne površine 7. Odgovarajući uređaji za termičku obradu hrane, pića i napitaka 8. Upotreba krpe samo kod termičke obrade hrane 9. Uređaji za odvod pare, dima i mirisa koji omogućavaju da se u ostalim prostorijama i prostorima smještajnog objekta ne šire emisije 10. Primjereno posuđe odgovarajuće kvalitete 11. Obrađena hrana spremljena na temperaturi do najviše10°C 12. Odvojeni prostori sa dvodjelnim sudoperima za pranje bijelog posuđa i crnog posuđa, a ako se posuđe pere strojem za pranje posuđa, dostatni su jednodjelni sudoperi 13. Umivaonik sa toplom i hladnom vodom za osoblje u kuhinji, tekući sapun i papirnati ručnici ili aparat za sušenje ruku 14. Osoblje mora nositi uniformu i kapu 15. Znak da je u kuhinji zabranjeno konzumiranje hrane 16. Vatrootporna tkanina za gašenje požara 17. Kutija prve pomoći kompletno popunjena 9a KUHINJA- u aparthotelu kao druga kuhinja i ostale ako postoje uz kuhinju iz točke 9 ovog Pravilnika 9a.1 Oprema 1. Prozori na otvaranje, ako postoje, i ventilacijski otvori s mrežicom protiv insekata. U kuhinje u kojima nije moguća ugradnja mrežica protiv insekata na otvore potrebno je postaviti odgovarajući uređaj za odbijanje insekata (npr. svjetiljka za odbijanje insekata) 2. Kuhinjski pod od vodonepropusnog i neklizajućeg materijala 3. Kuhinjski zid do visine 2m obložen vodonepropusnim materijalom koji se lako čisti i održava (keramičke pločice ili sl.) 4. Najmanje jedan rashladni uređaj "5. Najmanje jedan dvodjelni sudoper, s tekućom toplom i hladnom vodom, za pripremu namirnica" 6. Odgovarajuće radne površine 7. Koš za otpatke kraj radne površine 8. Odgovarajući uređaji za termičku obradu hrane, pića i napitaka 9. Upotreba krpe samo kod termičke obrade hrane 10. Uređaji za odvod dima, pare i mirisa koji omogućavaju da se u ostalim prostorijama i prostorima smještajnog objekta ne šire emisije 11. Primjereno posuđe odgovarajuće kvalitete 12. Umivaonik s tekućom toplom i hladnom vodom, za osoblje u kuhinji, tekući sapun, papirnati ručnici ili aparat za sušenje ruku 13. Osoblje mora nositi uniformu i kapu 14. Znak da je u kuhinji zabranjeno konzumiranje hrane 15. Vatrootporna tkanina za gašenje požara 16. Kutija prve pomoći kompletno popunjena 9b KUHINJA-u aparthotelu u kojem se pružaju samo usluge doručka i u aparthotelu koji ima do 25 smještajnih jedinica, a pružaju uz usluge doručka i ostalu prehranu 9b.1 Oprema 1. Prozori na otvaranje, ako postoje i ventilacijski otvori s mrežicom protiv insekata. U kuhinje u kojima nije moguća ugradnja mrežica protiv insekata na otvore potrebno je postaviti odgovarajući uređaj za odbijanje insekata (npr. svjetiljka za odbijanje insekata) 2. Kuhinjski pod od vodonepropusnog i neklizajućeg materijala 3. Kuhinjski zid do visine 2m obložen vodonepropusnim materijalom koji se lako čisti i održava (keramičke pločice ili sl.) 4. Najmanje jedan dvodjelni sudoper, s tekućom toplom i hladnom vodom, za pripremu namirnica 5. Odgovarajuće radne površine i police od nehrđajućeg materijala, ne od drveta 6. Koš za otpatke kraj radne površine 7. Odgovarajući uređaji za termičku obradu hrane, pića i napitaka 8. Upotreba krpe samo kod termičke obrade hrane 9. Uređaji za odvod dima, pare i mirisa koji omogućavaju da se u ostalim prostorijama i prostorima smještajnog objekta ne šire emisije 10. Primjereno posuđe odgovarajuće kvalitete 11. Dvodjelni sudoperi za pranje crnog i bijelog posuđa, s tekućom toplom i hladnom vodom, a ako se posuđe pere strojem za pranje posuđa, dostatani su jednodjelni sudoperi 12. Umivaonik s tekućom toplom i hladnom vodom, za osoblje u kuhinji, tekući sapun, papirnati ručnici ili aparat za sušenje ruku 13. Osoblje mora nositi uniformu i kapu 14. Znak da je u kuhinji zabranjeno konzumiranje hrane 15. Vatrootporna tkanina za gašenje požara 16. Kutija prve pomoći kompletno popunjena 9.2 Prostorije, priručni prostori i uređaji za čuvanje namirnica, proizvoda i pića, te način čuvanja (odredbe se primjenjuju na kuhinju iz točke 9. i 9b. ovog priloga) "1. Prostorija ili prostor za čuvanje namirnica prozračivana prirodnim ili mehaničkim putem" 2. Posebni rashladni prostori i/ili uređaji za spremanje:mesa, ribe, mlječnih proizvoda, voća i povrća 3. Priručni prostor za čuvanje namirnica za dnevnu uporabu u koju svrhu mogu poslužiti i rashladni uređaji 4. Smrznuti proizvodi (- 18oC) 5. Riba i meso (0-3oC) 6. Povrće, jaja, kuhana hrana i ostalo (najviše 10oC) 7. Kontrola temperature u svim rashladnim prostorima 8. Police koje nisu napravljene od drveta 9. Sirova i obrađena hrana ne smije se zajedno odlagati 10. Proizvodi ne smiju biti u direktnom kontaktu s policom ili podom 9.3 Prostorije i prostori za odlaganje: rezervne opreme, sredstava za čišćenje i komunalnog i drugog otpada (odredbe se primjenjuju na kuhinju iz točke 9.i 9b ovog Priloga) 1. Jedna odgovarajuće opremljena prostorija za odlaganje rezervne opreme 2. Spremište sredstava za čišćenje u zasebnoj prostoriji ili prostoru 3. Zasebna i prozračivana prostorija za komunalni otpad u kojoj su odgovarajući spremnici za komunalni otpad ili kontejneri ili odgovarajuće tipizirane posude 9.4 Čišćenje i opće stanje (odredbe se primjenjuju na kuhinju iz točke 9., 9a. i 9b ovog Priloga) 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 5. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Uređaji ispravni Aparthotel koji uslužuje i druge obroke osim doručka mora imati kuhinju sukladno općim odredbama Pravilnika. 10. DORUČAK 10.1 Usluživanje doručka, u blagavaonici 1. Usluživanje dorućka u blagovaonici 2. Buffet doručak uz mogućnost usluživanja konobara 3. Usluživanje doručka najmanje dva sata 4. Usluživanje doručka najmanje tri sata 5. Usluživanje doručka najmanje četiri sata 10.2 Usluživanje proizvoda Usluživanje napitaka 1. Topla i hladna voda 2. Toplo i hladno mlijeko 3. Kava, čaj 4. Kava bez kofeina 5. Šećer i zaslađivači 6. Prirodni sok od naranče 7. Dodatna vrsta soka 8. Dvije dodatne vrste soka Usluživanje proizvoda od žitarica - žuta linija 9. Jedna vrsta krušnog i jedna vrsta pekarskog proizvoda 10. Dvije vrste krušnih i dvije vrste pekarskih proizvoda 11. Tri vrste krušnih i tri vrste pekarskih proizvoda 12. Četri vrste krušnih i četri vrste pekarskih proizvoda 13. Usluživanje tosta na zahtjev 14. Dvije vrste proizvoda od žitarica 15. Tri vrste proizvoda od žitarica 16. Četri vrste proizvoda od žitarica Usluživanje mliječnih proizvoda - bijela linija 17. Maslac 18. Margarin 19. Jogurt 20. Jedna vrsta sira 21. Dvije vrste sira 22. Tri vrste sira 23. Drugi mliječni proizvodi 24. Jedna vrsta pekmeza ili marmelade 25. Dvije vrste pekmeza ili marmelade 26. Tri vrste pekmeza ili marmelade 27. Med Usluživanje mesnih proizvoda - crvena linija 28. Jedna vrsta kobasice ili slanine i sl. 29. Tri vrste kobasica i / ili slanine i sl. 30. Jedna vrsta hladnih narezaka:salama ili šunka ili sl. 31. Dvije vrste hladnih narezaka 32. Tri vrste hladnih narezaka Usluživanje jaja i priloga - smeđa linija 33. Kajgana ili omlet ili kuhano jaje ili jaje na oko 34. Jaja pripremljena na dva načina (kajgana, omlet, kuhano jaje, jaje na oko) 35. Jaja pripremljena na tri načina (kajgana, omlet, kuhano jaje, jaje na oko) 36. Topli prilog ili toplo jelo (npr. povrće ili grah) 37. Dvije vrste toplih priloga ili toplih jela Usluživanje voća i povrća - zelena linija 38. Jedna vrsta svježeg voća ili voćna salata od svježeg voća 39. Dvije vrste svježeg voća i / ili voćne salate od svježeg voća i kompot 40. Tri vrste svježeg voća i / ili voćne salate od svježeg voća i kompot Postava hrane (buffet ili slično) za goste 41. Postava hladnih jela sa rashlađivanjem (led, smrznute ploče ili sl.) 42. Postava toplih jela s mogućnošću korištenja toplih tanjura (topla kupka, infracrveni grijači ili slično): 65oC U aparthotelu s 2* i 3* zvijezdice koji nema buffet doručak gostu se mora na jelovniku ponuditi mogućnost izbora iz cjelokupng propisanog asortimana doručka 10.3 Ostalo 1. Grijanje. Iznimno, ne primjenjuje se na aparthotel koji posluje ljeti 2. Hlađenje 10.4 Čišćenje i opće stanje 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 5. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Uređaji ispravni 11. USLUŽIVANJE HRANE 11.1 Usluživanje ručka, večere i drugih obroka 1. Aparthotel koji uslužuje i druge obroke osim doručka mora te obroke usluživati u blagavaonici sukladno općim odredbama Pravilnika 12. USLUŽIVANJE U SMJEŠTAJNU JEDINICU (ROOM SERVICE) 12.1 Usluživanje u smještajnu jedinicu 1. Usluživanje doručka 2. Jelovnik na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku, ako se pruža usluga za 2* i 3* 13. USLUGA CAFFE BARA-TOČIONIK 13.1 Usluga caffe bara-točionik 1. Točionik s šankom za neposredno usluživanje gostiju 2. Usluživanje pića i toplih i hladnih napitaka 3. Grickalice i sendviči 4. Pekarski proizvodi i slastice 5. Točionik sukladno općim odredbama Pravilnika 13.2 Vrijeme usluživanja 1. 8 sati 2. 12 sati 3. 16 sati 13.3 Ostalo 1. Hlađenje u zatvorenim prostorima 2. Grijanje. Iznimno, ne primjenjuje se na aparthotele koji posluju ljeti 13.4 Čišćenje i opće stanje 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 5. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Uređaji ispravni "14. PROSTORIJE I PROSTORI ZA ZAPOSLENO OSOBLJE ( sanitarije za osoblje koje podliježe sanitarnom nadzoru, sanitarije za ostalo osoblje, garderobe, blagavaonica, office za sobarice)" 14.1 Sanitarije za osoblje koje podliježe sanitarnom nadzoru U aparthotelu do 25 smještajnih jedinica 1. Jedan zahod s predprostorom u kojem je pisoar na tekuće ispiranje i umivaonik s tekućom toplom i hladnom vodom, tekući sapun, papirnati ručnici ili uređaj za sušenje ruku "2. Jedna tuš kabina. Iznimno ne primjenjuje se na aparthotele koji uslužuju samo doručak" U aparthotelu s više od 25 smještajnih jedinica 3. Jedan zahod za žene s predprostorom u kojem je umivaonik s tekućom toplom i hladnom vodom, tekući sapun, papirnati ručnici ili uređaj za sušenje ruku 4. Jedan zahod za muškarce, s predprostorom u kojem je pisoar na tekuće ispiranje i umivaonik s tekućom toplom i hladnom vodom, tekući sapun, papirnati ručnici ili uređaj za sušenje ruku 5. Jedna tuš kabina do 6 zaposlenih osoba u jednoj smjeni 6. Jedna tuš kabina za žene, jedna za muškarce od 6 do 15 zaposlenih osoba u jednoj smjeni 7. Tri tuš kabine preko 15 zaposlenih osoba u jednoj smjeni 8. Sanitarije odgovarajuće opremljene opremom i priborom za održavanje higijene 14.2 Sanitarije za ostalo osoblje koje ne podliježe sanitarnom nadzoru. Ne primjenjuje se na apathotele do 25 smještajnih jedinica U aparthotelu radi 6 i više osoba u jednoj smjeni: 1. Jedan zahod za žene s predprostorom u kojem je umivaonik s tekućom toplom i hladnom vodom. 2. Jedan zahod za muškarce, s predprostorom u kojem je pisoar na tekuće ispiranje i umivaonik s tekućom toplom i hladnom vodom "3. Sanitarije odgovarajuće opremljene opremom i priborom za održavanje higijene" 14.3 Garderoba, prostor za blagovanje, office za sobarice 1. Garderoba s dvostrukim garderobnim ormarićima za osoblje koje podliježe sanitarnom nadzoru 2. Garderoba za ostalo osoblje, opremljena garderobnim ormarićima sa ključem u dostatnom broju 3. Prostor za blagovanje, odgovarajuće opremljen, u aparthotelima s više od 20 zaposlenih osoba u jednoj smjeni. Iznimno, zajednički prostor za blagovanje za zaposleno osoblje iz više smještajnih objekata kojima posluje jedan ugostitelj na istoj destinaciji "4. Jedan office za sobarice u aparthotelima koji imaju do 25 smještajnih jedinica, a na svakih daljnjih 50 smještajnih jedinica u aparthotelu, dodatni office za sobarice" 15.OSTALI SADRŽAJI U APARTHOTELU 15.1 Sadržaji u aparthotelu 1. Prodaja tiska 16. VANJSKI IZGLED OBJEKTA I OKOLIŠ 16.1 Vanjski izgled objekta 1. Prilazni put u dobrom stanju: bez lokvi, rupa i sl. 2. Fasada u dobrom stanju: bez okrhotina, napuklina, ljuštenja boje ili sličnog 3. Oznake u dobrom stanju: bez mrlja i vidljivih oštećenja 4. Dobro funkcioniranje vanjske rasvjete na objektu 16.2 Okoliš objekta 1. Dobro čišćenje i održavanje okoliša 2. Oznake u dobrom stanju: bez mrlja i vidljivih oštećenja 3. Dobro funkcioniranje rasvjete, ako postoji 17. ODRŽAVANJE APARTHOTELA 17.1 Održavanje 1. Održavanje aparthotela osigurano kontinuirano
|