POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Želite poboljšati svoje poslovanje, povećati prodaju? Imate sve manje kupaca? Slaba je potražnja za vašim uslugama? Opada vam promet i dobit? Svakim danom imate sve manje posla? Provjerite ponudu naših marketing usluga. Izrada web stranica, cijena vrlo povoljna.
Link na pregled ponude - Poslovne usluge za poduzetnike
 

 

 
IZRADA WEB STRANICA, POVOLJNO I KVALITETNO
Izrada web stranica po izuzetno povoljnim cijenama. Izrada internet stranica koje možete uvijek samostalno ažurirati bez ikakvih dodatnih troškova. Objavite neograničeni broj tekstova, objavite sve ponude, akcije, oglase, kataloge...
Link za opširnije informacije o povoljnoj izradi kvalitetnih CMS web stranica
 

 

 
POSLOVNE INFORMACIJE, SAVJETI I ANALIZE
Potražite sve informacije o poslovanju u Hrvatskoj, pravne, porezne i druge savjete, informacije o internet oglašavanju i marketingu, rezultate istraživanja tržišta, poslovne analize, informacije o kreditima za poduzetnike, poticajima...
Kontaktirajte nas ukoliko su Vam potrebne poslovne informacije
 

 

 
PRIMJERI UGOVORA, POSLOVNIH PLANOVA, IMENICI
Korisni primjeri ugovora, obrasci, primjeri poslovnih planova, imenici za direktni marketing, usluga sastavljanja imenika i baza podataka po Vašim potrebama, pretraživanje baza podataka, trgovačko zastupanje i posredovanje...
Informirajte se o našim uslugama - Isplati se!
 

 


Klikni za pregled priloga
PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNI FORUM

PRETRAŽIVANJE NARODNIH NOVINAPRETRAŽIVANJE

ZAKONSKA REGULATIVA TURISTIČKE DJELATNOSTI

SADRŽAJ



TURIZAM

Prilozi

> Pregled najvažnijih zakona i drugih propisa

> Trgovačko pravo

> Management

> Europske integracije

> Poslovni WEB katalog

> INFO prilozi

> Kako postati ugovornim korisnikom Poslovnog Foruma?

> Baza podataka Hrvatskog gospodarstva (pretraživanje)

> Kontinentalni gospodarski resursi u funkciji razvitka turizma Republike Hrvatske


Poslovni web katalog Poslovni web katalog Poslovni web katalog

SEARCH

Google


WWW Poslovni Forum

 

Ažurirano: 19. 4. 2024.


Posebna ponuda
Izrada web stranica
Izrada CMS stranica
Besplatno za web stranice
Dodatne Internet usluge
Izrada primjera ugovora
Izrada poslovnog plana
Imenici - Adresari


IZRADA WEB STRANICA

Naručite izradu modernih web stranica. U svega nekoliko minuta, kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć naših CMS web stranica. Moderni dizajni za Vaše web stranice. Korištenje CMS web stranica slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija i imate brzo svoju prvu web stranicu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog...

Mobilna responzivnost web stranica je prilagođavanje web stranice svim preglednicima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve web stranice. Besplatna optimizacija za tražilice; SEO optimizacija omogućava vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci.

Dizajn responzivnih web stranica, registracija domene, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, implementacija plaćanja karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica...

Iskoristite ponudu: izrada web stranica i hosting po najnižim cijenama. Besplatna prijava na tražilice, besplatni e-mail, besplatna .hr domena, besplatna podrška za internet marketing...

>> Link na ponudu za izradu web stranica >>













POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Link na brzi pregled poslovnih i internet usluga


 Posebna ponuda: Izrada web stranica za apartmane (turizam)

PRILOG X.

- ELEMENTI ZA KATEGORIZACIJU PANSIONA
- NOVI OBJEKTI

 

PANSION

1. USLUGE RECEPCIJE I OSTALO

1.1. Usluge recepcije

"1. Zaseban prostor recepcije: ulazni prostor i recepcijski pult. Iznimno, u pansionu koji ima do 25 smještajnih jedinica prostor recepcije s recepcijskim pultom ili slično."

2. Usluge recepcije 24h na poziv

3. Cjenik smještajnih jedinica na recepciji na hrvatskom i najmanje na jednom svjetskom jeziku

4. Telefonska centrala s najmanje dvije direktne linije

5. Usluge pošte i dostave poruka gostu

1.2 Udobnost/općenito

1. Grijanje. Iznimno, ne primjenjuje se na pansione koji posluju ljeti

1.3 Sadržaji i usluge

1. Mogućnost korištenja telefona za vanjske pozive

2. Usluga faksa

3. Sef

4. Parkiralište za motorna vozila, za najmanje 10% smještajnih jedinica, ako ovim Pravilnikom nije drukčije propisano

5. Kutija prve pomoći

6. Mogućnost poziva hitne medicinske pomoći

7. Mogućnost plaćanja međunarodnim kreditnim karticama

Iznimno od odredbi točke 4., iz ove podtočke, pansion koji se nalazi na mjestu nedostupnom za promet motornih vozila ili na mjestu sa zabranom prometa motornih vozila, ne mora imati osiguranu mogućnost parkiranja motornih vozila.

1.4 Sanitarije u zajedničkim prostorima (sukladno općim odredbama Pravilnika)

Osnovni uvjeti

1. Sanitarije u pravilu pod istim krovom i u blizini sadržaja, ako nisu pristup do sanitarija mora biti zaštićen od oborina

2. Na ulazu istaknute uobičajene oznake zahoda za žene i zahoda za muškarce

3. Pod od protukliznog i vodonepropusnog materijala koji se lako čisti i održava (keramičke pločice i sl.)

"4. Zid u cijelosti od vodonepropusnog materijala koj se lako čisti i održava (keramičke pločice i sl.)"

5. Prirodno ili mehaničko provjetravanje

6. Sredstvo za osvježavanje prostora

7. Odgovarajuća rasvjeta

Predprostor zahoda za žene i zahoda za muškarce

8. Umivaonik s tekućom toplom i hladnom vodom

9. Tekući sapun

10. Papirnati ručnici s držačem ili uređaj s platnenim ručnikom u roli ili uređaj za sušenje ruku

11. Ogledalo

12. Koš za otpatke

13. Polica za odlaganje stvari, uz umivaonik

Zahod za žene

14. WC školjka s ispiračem

15. Kuka za odjeću

16. Mogućnost zaključavanja vrata ili sl.

17. Koš za otpatke

18. Polica za odlaganje stvari

19. Držač s WC papirom

20. Četka za čišćenje zahodske školjke

Zahod za muškarce

21. WC školjka s ispiračem

22. Kuka za odjeću

23. Mogućnost zaljučavanja vrata ili sl.

24. Držač s WC papirom

25. Četka za čišćenje zahodske školjke

26. Pisoar na ispiranje tekućom vodom u posebnom prostoru

1.5 Čišćenje i opće stanje recepcije

1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

4. Recepcijski pult čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

5. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

6. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl.

7. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

8. Uređaji ispravni

1.6 Čišćenje i opće stanje sanitarija u zajedničkim prostorima

1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

4. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl.

5. Sanitarna oprema i armature čiste i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

7. Uređaji ispravni

Broj zahoda s predprostorima prema općem dijelu Pravilnika

2. HORIZONTALNE I VERTIKALNE KOMUNIKACIJE I OSTALO

2.1 Horizontalne i vertikalne komunikacije (hodnici, stubišta)

1. Glavno stubište koje povezuje sve katove

2. Smještajne jedinice označene brojem ili drugom oznakom

3. Dizalo za goste od dva kata (tri nivoa)

4. Prirodan ili mehanički sustav prozračivanja

2.2 Čišćenje i opće stanje

1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

4. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl.

5. Stepeništa čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

6. Dizala čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

7. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

8. Uređaji ispravni

3. SMJEŠTAJNE JEDINICE - MODULI (SOBA, HOTELSKI APARTMAN)

3.1 Minimalna netto površina modula sobe (modul čine: predprostor ako ga ima, spavaći dio sobe i kupaonica)

Pansion komfor

1. Dvokrevetna soba: površina 18 m2

2. Jednokrevetna soba: površina 13 m2

3.2. Minimalna neto površina modula hotelskog apartmana (modul čine: predprostor ako ga ima, prostorija za spavanje, prostorije za boravak i kupaonica)

Pansion komfor

1. Površina 29m2

4. SOBA

4.1 Soba

1. Zaseban ulaz u sobu

2. Prostor za spavanje

2. Prostor za spavanje

3. Kupaonica

4. Prozor s dnevnim svjetlom

4.2 Krevet

1.Krevet za jednu osobu, minimalne veličine 110 x 200 cm, krevet za dvije osobe, minimalne veličine: 160 x 200 cm

2. Rublje za krevet: dvije plahte, jastučnica, pokrivač za svaki krevet. Jedna plahta ako je pokrivač u navlaci

"3. Dodatni pokrivač po osobi. Iznimno, ne primjenjuje se na pansione koji posluju ljeti, a ako je dodatni pokrivač poplun, tada dodatni pokrivač na zahtjev gosta"

4. Jastuk, po osobi

5. Mijenjanje plahti svaka tri dana i za svakog novog gosta

4.3 Oprema i uređenje

1. Zastori za zamračivanje ili slično koji potpuno isključuju prirodno svjetlo

2. Pisaći stol sa stolicom ili toaletni stol s toaletnom stolicom ili stolicom

3. Noćni ormarić ili polica uz krevet, po osobi

4. Tepih koji se ne kliže uz krevet, ako pod nije prekriven tepisonom

5. Vatrootporna pepeljara samo u sobama za pušače

6. Ogledalo

7. Garderobni ormar sa sličnim vješalicama. Pet vješalica po osobi

8. Grijanje. Iznimno, ne primjenjuje se na pansione koji posluju ljeti

9. Glavna rasvjeta na stropu ili na zidu ili kao samostojeća svjetiljka

10. Noćna svjetiljka uz krevet, po osobi

11. Vatrootporni koš za otpatke

12. Stalak za prtljagu, može i sklopivi

14. Klima

13. Jedna slobodna elektro utičnica

4.4. Ostale usluge

1. Telefon za interne i vanjske pozive preko centrale

2. Kućni telefonski imenik i uputstva za korištenje telefona na hrvatskom i jednom stranom jeziku

3. Cjenik sobe i lista usluga pansiona s cjenikom na hrvatskom i jednom stranom jeziku

4. Usluga buđenja

5. "Ne smetaj " ili sličan znak

6. Plan u slučaju evakuacije izložen na unutarnjoj strani ulaznih vrata sobe ili u neposrednoj blizini

4.5 Čišćenje i opće stanje

1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

4. Madrac čist, čvrst i bez ulegnuća i oštećenja i sl.

5. Rublje za krevet čisto i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

6. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

7. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl.

8. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

9. Uređaji ispravni

5. HOTELSKI APARTMAN-SUITE

5.1 Osnovni uvjeti

1. Zaseban ulaz u hotelski apartman

2. Predprostor

2. Prostorija za spavanje

3. Prostorija za boravak

4. Kupaonica

5. Prozori s dnevnim svjetlom

7. Prozor s dnevnim svjetlom

5.2 Krevet

"1.Krevet za jednu osobu, minimalne veličine: 110 x 200 cm, krevet za dvije osobe, minimalne veličine: 160 x 200 cm "

2.Krevet za jednu osobu minimalne veličine: 120 x 210 cm, 180 x 210 cm za francuski krevet

3.Krevet za jednu osobu minimalne veličine: 120 x 210 cm, 200 x 210 cm za francuski krevet

2. Rublje za krevet; dvije plahte, jastučnica, pokrivač za svaki krevet. Jedna plahta ako je pokrivač u navlaci

5. Rublje za krevet: 1 plahta, jastučnica, poplun u navlaci

"3. Dodatni pokrivač po osobi. Iznimno, ne primjenjuje se na pansione koji posluju ljetim, a ako je pokrivač poplun, tada dodatni pokrivač na zahtjev gosta"

7. Prekrivač za svaki krevet

4. Jastuk, po osobi

5. Dodatni jastuk (na zahtjev), po osobi

5. Mijenjanje plahti svaka tri dana i za svakog novog gosta

12. Mijenjanje plahti svaki drugi dan i za svakog novog gosta

13. Mijenjanje plahti svaki dan

5.3 Oprema i uređenje

1. Zastori za zamračivanje ili slično koji isključuju prirodno svjetlo

2. Pisaći stol sa stolicom ili toaletni stol s toaletnom stolicom ili stolicom

3. Noćni ormarić ili polica uz krevet, po osobi

4. Tepih koji se ne kliže uz krevet, ako pod nije prekriven tepisonom

5. Stalak za prtljagu (može biti sklopiv)

6. Stalak za prtljagu

5. Vatrootporna pepeljara samo u hotelskom apartmanu za pušače

6. Vatrootporni koš za otpatke

7. Stalak za prtljagu, može biti sklopiv

8. Ogledalo

11. Ogledalo za cijelu figuru

11. Slika ili drugi ukrasni predmet

9. Garderobni ormar s pet sličnih vješalica, po osobi

13. Pisaći stol sa stolicom ili toaletni stol sa toaletnom stolicom ili stolicom

14. Pisaći stol sa stolicom i toaletni stol sa toaletnom stolicom

"10. Garnitura za sjedenje (niski stolić sa polufoteljom ili foteljom, odnosno dvosjedom ili trosjedom) prilagođena kapacitetu hotelskog apartmana"

11.Grijanje. Iznimno, ne primjenjuje se na pansione koji posluju ljeti

17. Klima s individualnom regulacijom u hotelskom apartmanu

12. Glavna rasvjeta: na stropu ili na zidu ili kao samostojeća svjetiljka

13. Noćna svjetiljka uz krevet, po osobi

20.Mogućnost regulacije glavnog osvjetljenja iz kreveta

14. Jedna slobodna elektro utičnica

22. Više slobodnih utičnica u hotelskom apartmanu

5.4. Ostale usluge

1. Mogućnost slušanja radia (putem radio ili TV aparata)

2. TV u boji

3.TV u boji s programom na 2 strana jezika i daljinskim upravljačem

4.TV u boji s programon na 3 strana jezika i s daljinskim upravljačem u prostoriji za spavanje i u prostoriji za boravak

5.TV u boji s programom na najmanje 4 strana jezika i s daljinskim upravljačem u prostoriji za spavanje i u prostoriji za boravak

6.Mogućnost odabira plaćenog programa na TV-u

1. Telefon za interne i vanjske pozive preko centrale

8. Telefon s direktnim izlazom u javnu telefonsku mrežu

9. Telefon za direktne vanjske pozive u prostoriji za spavanje i u prostoriji za boravak

"2. Kućni telefonski imenik i uputstva za korištenje telefona na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku"

"3. Cjenik hotelskog apartmana i lista usluga pansiona s cjenikom na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku"

4. Pribor za pisanje (omotnice, papir, olovka ili kemijska olovka i sl.)

5. Mapa s turističkim obavijestima ( vodičima, i sl.)

6. Sef

15. Mini-bar

4. Usluga buđenja

17. Automatski sustav buđenja

18. Vrećica za prljavo rublje

19. Preša za hlače

5. "Ne smetaj " ili sličan znak

"6. Plan u slučaju evakuacije izložen na unutarnjoj strani ulaznih vrata hotelskog apartmana ili u neposrednoj blizini"

22. Dječji krevetić na zahtjev gosta

23. Javljač požara (dimni ili sl.) u prostorijama za boravak i spavanje

24. Svjetleća poziciona oznaka na svakom prekidaču za elektro rasvjetu

5.5 Čišćenje i opće stanje

1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

4. Madrac čist, čvrst i bez ulegnuća i oštećenja i sl.

5. Rublje za krevet čisto i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

6. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

7. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl.

8. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

9. Uređaji ispravni

6.KUPAONICA

6.1 WC školjka, umivaonik

1. WC školjka s ispiračem

2. Četka za čišćenje WC školjke

3. WC papir s držačem i rezervno pakiranje papira

4. Umivaonik s toplom i hladnom vodom

5. Sapun u omotu ili tekući sapun

6. Koš za otpatke

7. Vrećice za higijenske uloške

6.2 Kada/tuš kada

1. Kada ili tuš kada sa toplom i hladnom vodom

2. Zavjesa ili sl. oko kade ili tuš kade

3. Zidovi oko kade /tuš kade obloženi s keramičkim pločicama ili drugim vodonepropusnim materijalom do visine najmanje 1.80 m od dna kade ili tuš kade

6.3 Uređenje, oprema i ostalo

1. Zidovi kupaonice prekriveni keramičkim pločicam ili kamenim pločama ili drugim vodonepropusnim materijalima do visine 1,80 m

2. Pod kupaonice prekriven keramičkim pločicama ili kamenim pločama ili drugim vodonepropusnim materijalom

3. Kuka za ručnike uz kadu i / ili umivaonik, po osobi

4. Dva ručnika, jedan manji i jedan veći, po osobi

5. Tepih od frotira ili sl. ispred kade ili tuš kade

6. Police ili sl. za odlaganje toaletnog pribora

7. Ogledalo

8. Rasvjeta koja omogućuje dobru vidljivost u čitavoj kupaonici

9. Prirodno ili mehaničko prozračivanje

10. Promjena ručnika svaka tri dana i za svakog novog gosta

11. Utičnica za električni brijači aparat prilagođena međunarodnom sustavu

12. Kuka za odjeću , po osobi

13. Čaša, po osobi

14. Sušilo za kosu

6.4 Čišćenje i opće stanje

1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

4. Sanitarna oprema i armature čiste i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

5. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl.

6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

7. Uređaji ispravni

7. KUHINJA - u pansionu s više od 25 smještajnih jedinica

7.1 Oprema

"1. Prozori na otvaranje, ako postoje, i ventilacijski otvori s mrežicom protiv insekata. U kuhinje u kojima nije moguća ugradnja mrežica protiv insekata na otvore potrebno je postaviti odgovarajući uređaj za odbijanje insekata (npr. svjetiljka za odbijanje insekata)"

2. Kuhinjski pod od vodonepropusnog i neklizajućeg materijala

3. Kuhinjski zid do visine 2,0m obložen vodonepropusnim materijalom koji se lako čisti i održava (keramičke pločice ili sl.)

"4. Prostor s dvodjelnim koritom i radnom plohom, zasebno, za pripremu ribe, mesa, povrća i voća. Ovi prostori i uređaji mogu se nalaziti u blizini kuhinje ili u centralnoj pripremnici, ako postoji "

5. Odgovarajuće radne površine i police od nehrđajućeg materijala

6. Koš za otpatke pokraj svake radne površine

7. Odgovarajući uređaji za termičku obradu hrane, pića i napitaka

8. Upotreba krpe samo kod termičke obrade hrane

9. Uređaji za odvod pare, dima i mirisa koji omogućavaju da se u ostalim prostorijama i prostorima smještajnog objekta ne šire emisije

10. Primjereno posuđe odgovarajuće kvalitete

11. Obrađena hrana spremljena na temperaturi do najviše10°C

12. Odvojeni prostori sa dvodjelnim sudoperima za pranje bijelog posuđa i crnog posuđa, a ako se posuđe pere strojem za pranje posuđa, dostatni su jednodjelni sudoperi

13. Odgovarajući umivaonik s nožnim ili automatskim uključivanjem protoka tekuće tople i hladne vode, tekući sapun i papirnati ručnici ili aparat za sušenje ruku

14. Osoblje mora nositi uniformu i kapu

15. Znak da je u kuhinji zabranjeno konzumiranje hrane

18. Vatrootporna tkanina za gašenje požara

19. Kutija prve pomoći kompletno popunjena

7b KUHINJA-u pansionu do 25 smještajnih jedinica

7b.1 Oprema

"1. Prozori na otvaranje, ako postoje, i ventilacijski otvori s mrežicom protiv insekata. U kuhinje u kojima nije moguća ugradnja mrežica protiv insekata na otvore potrebno je postaviti odgovarajući uređaj za odbijanje insekata (npr. svjetiljka za odbijanje insekata)"

2. Kuhinjski pod od vodonepropusnog i neklizajućeg materijala

3. Kuhinjski zid do visine 2m obložen vodonepropusnim materijalom koji se lako čisti i održava (keramičke pločice ili sl.)

4. Najmanje jedan dvodjelni sudoper, s tekućom toplom i hladnom vodom, za pripremu namirnica

5. Odgovarajuće radne površine i police od nehrđajućeg materijala, ne od drveta

6. Koš za otpatke kraj radne površine

7. Odgovarajući uređaji za termičku obradu hrane, pića i napitaka

8. Upotreba krpe samo kod termičke obrade hrane

9. Uređaji za odvod dima, pare i mirisa koji omogućavaju da se u ostalim prostorijama i prostorima smještajnog objekta ne šire emisije

10. Primjereno posuđe odgovarajuće kvalitete

11. Dvodjelni sudoperi za pranje crnog i bijelog posuđa, s tekućom toplom i hladnom vodom, ako se posuđe pere strojem za pranje posuđa, dostatni su jednodjelni sudoperi

12. Odgovarajući umivaonik s nožnim ili automatskim uključivanjem protoka tekuće tople i hladne vode, tekući sapun i papirnati ručnici ili aparat za sušenje ruke

13. Osoblje mora nositi uniformu i kapu

14. Znak da je u kuhinji zabranjeno konzumiranje hrane

15. Vatrootporna tkanina za gašenje požara

18. Kutija prve pomoći kompletno popunjena

"1. Prostorija ili prostor za čuvanje namirnica prozračivana prirodnim ili mehaničkim putem"

2. Posebni rashladni prostori i/ili uređaji za spremanje:mesa, ribe, mlječnih proizvoda, voća i povrća

3. Priručni prostor za čuvanje namirnica za dnevnu uporabu u koju svrhu mogu poslužiti i rashladni uređaji

4. Smrznuti proizvodi (- 18oC)

5. Riba i meso (0-3oC)

6. Povrće, jaja, kuhana hrana i ostalo (najviše 10oC)

7. Kontrola temperature u svim rashladnim prostorima

8. Police koje nisu napravljene od drveta

9. Sirova i obrađena hrana ne smije se zajedno odlagati

10. Proizvodi ne smiju biti u direktnom kontaktu s policom ili podom

7.3 Prostorije i prostori za odlaganje: rezervne opreme, sredstava za čišćenje i komunalnog i drugog otpada

1. Jedna odgovarajuće opremljena prostorija za odlaganje rezervne opreme

2. Spremište sredstava za čišćenje u zasebnoj prostoriji ili prostoru

3. Zasebna i prozračivana prostorija za komunalni otpad u kojoj su odgovarajući spremnici za komunalni otpad ili kontejner ili odgovarajuće tipizirane posude.

7.4 Čišćenje i opće stanje

1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

4. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

5. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl.

6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

7. Uređaji ispravni

8. DORUČAK

8.1 Usluživanje doručka

1. Usluživanje doručka u blagovaonici

2. Buffet doručak

3. Usluživanje doručka najmanje dva sata

8.2 Usluživanje proizvoda

Usluživanje napitaka

1. Topla i hladna voda

2. Toplo i hladno mlijeko

3. Bijela kava, čaj

4. Šećer i zaslađivači

5. Dvije vrste soka

Usluživanje proizvoda od žitarica - žuta linija

6. Dvije vrste krušnih i dvije vrste pekarskih proizvoda

7. Jedna vrsta proizvoda od žitarica

Usluživanje mliječnih proizvoda - bijela linija

8. Maslac

9. Margarin

10. Jogurt

11. Jedna vrsta sira

12. Dvije vrste pekmeza ili marmelade

Usluživanje mesnih proizvoda - crvena linija

13. Jedna vrsta kobasice ili slanine i sl.

14. Dvije vrste hladnih narezaka: salama ili šunka ili sl.

Usluživanje jaja i priloga - smeđa linija

15. Kajgana ili omlet

Usluživanje voća i povrća - zelena linija

16. Jedna vrsta svježeg voća ili voćna salata od svježeg voća

21. Dvije vrste svježeg voća ili voćne salate od svježeg voća ili kompot

8.3. Ostalo

1. Grijanje. Iznimno, ne primjenjuje se na pansione koji posluju ljeti

8.4 Čišćenje i opće stanje

1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

4. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

5. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl.

6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

7. Uređaji ispravni

9. USLUŽIVANJE HRANE

9.1 Usluživanje ručka, večere i drugih obroka

1. Usluživanje hrane u blagovaonici

9.2 Ponuda menu-a

1. Najmanje tri menu-a za svaki obrok

2. Pet jela po narudžbi

3. Jelovnik na hrvatskom i jednom stranom jeziku

9.3 Vrijeme usluživanja

1. Dva sata za ručak i večeru

9.4 Ostalo

1. Grijanje. Iznimno, ne primjenjuje se na pansione koji posluju ljeti

2. Hlađenje u blagovaonici

9.5 Čišćenje i opće stanje

1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

4. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

5. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl.

6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl.

7. Uređaji ispravni

"10. PROSTORIJE I PROSTORI ZA ZAPOSLENO OSOBLJE ( sanitarije za osoblje koje podliježe sanitarnom nadzoru, garderobe, office za sobarice)"

10.1 Sanitarije za osoblje koje podliježe sanitarnom nadzoru

U pansionu do 25 smještajnih jedinica

1. Jedan zahod s predprostorom u kojem je pisoar na automatsko tekuće ispiranje i umivaonik s tekućom toplom i hladnom vodom, tekući sapun, papirnati ručnici ili uređaj za sušenje ruku

2. Jedna tuš kabina. Iznimno ne primjenjuje se na pansione koji uslužuju samo doručak

U pansionu s više od 25 smještajnih jedinica

3. Jedan zahod za žene s predprostorom u kojem je umivaonik s tekućom toplom i hladnom vodom, tekući sapun, papirnati ručnici ili uređaj za sušenje ruku

"4. Jedan zahod za muškarce, s prostorom u kojem je pisoar na tekuće ispiranje i s predprostorom u kojem je umivaonik s tekućom toplom i hladnom vodom, tekući sapun, papirnati ručnici ili uređaj za sušenje ruku"

5. Jedna tuš kabina do 6 zaposlenih osoba u jednoj smjeni

"6. Jedna tuš kabina za žene, jedna za muškarce od 6 do 15 zaposlenih osoba u jednoj smjeni"

7. Tri tuš kabine preko 15 zaposlenih osoba u jednoj smjeni

8. Sanitarije odgovarajuće opremljene opremom i priborom za održavanje higijene

10.2 Garderoba, office za sobarice

1. Garderoba s dvostrukim garderobnim ormarićima za osoblje koje podliježe sanitarnom nadzoru

2. Office za sobarice

11. VANJSKI IZGLED OBJEKTA I OKOLIŠ

11.1 Vanjski izgled objekta

1. Prilazni put u dobrom stanju: bez rupa, lokvi i sl.

2. Fasada u dobrom stanju: bez okrhotina, napuklina, ljuštenja boje ili sličnog

3. Oznake u dobrom stanju: bez mrlja i vidljivih oštećenja

4. Dobro funkcioniranje vanjske rasvjete na objektu

11.2 Okoliš objekta

1. Dobro čišćenje i održavanje okoliša:bez otpada, suhog lišča i sl.

2. Oznake u dobrom stanju: bez mrlja i vidljivih oštećenja

3. Dobro funkcioniranje rasvjete

12. ODRŽAVANJE OBJEKTA

12.1 Održavanje

1. Održavanje pansiona osigurano kontinuirano



PRAVILNIK
Prilog I. »ELEMENTI ZA KATEGORIZACIJU HOTELA – POSTOJEĆI OBJEKTI«
Prilog II. »ELEMENTI ZA KATEGORIZACIJU HOTELA – NOVI OBJEKTI«
Prilog III. »ELEMENTI ZA KATEGORIZACIJU APARTHOTELA – POSTOJEĆI OBJEKTI«
Prilog IV. »ELEMENTI ZA KATEGORIZACIJU APARTHOTELA – NOVI OBJEKTI«
Prilog V. »ELEMENTI ZA KATEGORIZACIJU TURISTIČKOG NASELJA – POSTOJEĆI OBJEKTI«
Prilog VI. »ELEMENTI ZA KATEGORIZACIJU TURISTIČKOG NASELJA – NOVI OBJEKTI«
Prilog VII. »ELEMENTI ZA KATEGORIZACIJU TURISTIČKIH APARTMANA – POSTOJEĆI OBJEKTI«
Prilog VIII. »ELEMENTI ZA KATEGORIZACIJU TURISTIČKIH APARTMANA – NOVI OBJEKTI«
Prilog IX. »ELEMENTI ZA KATEGORIZACIJU PANSIONA – POSTOJEĆI OBJEKTI«
Prilog X. »ELEMENTI ZA KATEGORIZACIJU PANSIONA – NOVI OBJEKTI«
Prilog XI. »ELEMENTI ZA KATEGORIZACIJU GUEST HOUSE – POSTOJEĆI OBJEKTI«
Narodne novine 132/03



 Posebna ponuda: Izrada web stranica za apartmane (turizam)