POSLOVNI FORUM ZAKONSKA REGULATIVA TURISTIČKE DJELATNOSTI SADRŽAJ Prilozi > Pregled najvažnijih zakona i drugih propisa > Trgovačko pravo > Management > Europske integracije > Poslovni WEB katalog > INFO prilozi > Kako postati ugovornim korisnikom Poslovnog Foruma? > Baza podataka Hrvatskog gospodarstva (pretraživanje) > Kontinentalni gospodarski resursi u funkciji razvitka turizma Republike Hrvatske
Posebna ponuda Izrada web stranica Izrada CMS stranica Besplatno za web stranice Dodatne Internet usluge Izrada primjera ugovora Izrada poslovnog plana Imenici - Adresari IZRADA WEB STRANICA Naručite izradu modernih web stranica. U svega nekoliko minuta, kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć naših CMS web stranica. Moderni dizajni za Vaše web stranice. Korištenje CMS web stranica slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija i imate brzo svoju prvu web stranicu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog... Mobilna responzivnost web stranica je prilagođavanje web stranice svim preglednicima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve web stranice. Besplatna optimizacija za tražilice; SEO optimizacija omogućava vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci. Dizajn responzivnih web stranica, registracija domene, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, implementacija plaćanja karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica... Iskoristite ponudu: izrada web stranica i hosting po najnižim cijenama. Besplatna prijava na tražilice, besplatni e-mail, besplatna .hr domena, besplatna podrška za internet marketing... >> Link na ponudu za izradu web stranica >>
|
PRILOG XI. - ELEMENTI ZA KATEGORIZACIJU GUEST HOUSE - POSTOJEĆI OBJEKTI GUEST HOUSE 1. USLUGE RECEPCIJE I OSTALO 1.1. Usluga recepcije 2. Zaseban prostor recepcije: ulazni prostor i recepcijski pult 1. Usluge recepcije 24h na poziv 2. Cjenik smještajnih jedinica na recepciji na hrvatskom i najmanje na jednom svjetskom jeziku 3. Usluga pošte i dostave poruke gostu 1.2 Udobnost/općenito 1. Grijanje. Iznimno, ne primjenjuje se na guest house koji posluju ljeti 1.3 Sadržaji i usluge 1. Mogućnost upotrebe telefona za vanjske pozive 2. Usluga faksa "2. TV u boji u prostoru s mogućnošću sjedenja - ne primjenjuje se na Guest house koji ima TV u boji u smještajnim jedinicama" 4.Parkiralište za 10% smještajnih jedinica 3. Kutija prve pomoći 4. Mogućnost poziva hitne medicinske pomoći 1.4 Sanitarije u zajedničkim prostorima (sukladno općim odredbama Pravilnika) Osnovni uvjeti 1. Sanitarije u blizini 2. Na ulazu istaknute uobičajene oznake zahoda za žene i zahoda za muškarce 3. Pod od protukliznog i vodootpornog materijala koji se lako čisti i održava (keramičke pločice i sl.) "4. Zid od vodootpornog materijala koj se lako čisti i održava (keramičke pločice i sl.) najmanje do visine 1,6m" 5. Prirodno ili mehaničko provjetravanje 6. Sredstvo za osvježavanje prostora 7. Odgovarajuća rasvjeta Predprostor zahoda za žene i zahoda za muškarce 8. Umivaonik s tekućom toplom i hladnom vodom 9. Tekući sapun 10. Papirnati ručnici s držačem ili uređaj s platnenim ručnikom u roli ili uređaj za sušenje ruku 11. Ogledalo 12. Koš za otpatke 13. Polica za odlaganje stvari, uz umivaonik Zahod za žene 14. WC školjka s ispiračem 15. Kuka za odjeću 16. Mogućnost zaključavanja vrata i sl. 17. Koš za otpatke 18. Polica za odlaganje stvari 19. Držač s WC papirom 20. Četka za čišćenje zahodske školjke Zahod za muškarce 21. WC školjka s ispiračem 22. Kuka za odjeću 23. Mogućnost zaljučavanja vrata i sl. 24. Držač s WC papirom 25. Četka za čišćenje zahodske školjke 26. Pisoar na ispiranje tekućom vodom postavljen ili ograđen da se ne vidi izvana Napomena: Broj zahoda s predprostorima prema općim odredbama Pravilnika 1.5 Čišćenje i opće stanje recepcije (ako postoji recepcija) 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Recepcijski pult čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 5. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Stolarija i/ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 8. Uređaji ispravni 1.6 Čišćenje i opće stanje sanitarija u zajedničkim prostorima 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Stolarija i/ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 5. Sanitarna oprema i armature čiste i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Uređaji ispravni 2. HORIZONTALNE I VERTIKALNE KOMUNIKACIJE I OSTALO 2.1 Horizontalne i vertikalne komunikacije (hodnici, stubišta) 1. Glavno stubište koje povezuje sve katove 2. Smještajne jedinice označene brojem ili drugom oznakom 2.2 Čišćenje i opće stanje 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Stolarija i/ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 5. Stepeništa čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Uređaji ispravni 3. SMJEŠTAJNE JEDINICE - MODULI (SOBA) 3.1 Minimalna netto površina modula sobe (modul čine: predprostor ako ga ima, spavaći dio sobe i kupaonica ako je ima) Guest house standard 1. Dvokrevetna soba: površina 12,5 m2 2. Jednokrevetna soba: površina 9,5m2 Guest house komfor 3. Dvokrevetna soba: površina13,5m2 4. Jednokrevetna soba: površina10,5m2 Pansion može imati manju površinu modula do 1m2 3.2. Minimalna neto površina modula hotelskog apartmana (modul hotelskog apartmana čini: predprostor ako ga ima, prostorija za spavanje i prostorija za boravak + kupaonica Pansion standard Površina 22m2 Pansion komfor Površina 24 m2 Ukoliko guest house ima i ostale vrste smještajnih jedinica za standard se priznaje zatečeno stanje, a za komfor odgovarajuće se primjenjuju elementi propisani za hotelski apartman - komfor iz pansiona te za ostale smještajne jedinice elementi za turističko naselje - postojeći objekti s 2* 4. SOBA 4.1 Soba 1. Zasebni ulaz u sobu 2. Kupaonica 2. Prostor za spavanje 3. Prozor s dnevnim svjetlom 4.2 Krevet 1.Krevet za jednu osobu, minimalne veličine 80 x 190 cm, krevet za dvije osobe, minimalne veličine: 140 x 190 cm 2. Rublje za krevet: dvije plahte, jastučnica, pokrivač za svaki krevet. Jedna plahta ako je pokrivač u navlaci 3. Dodatni pokrivač po osobi. Iznimno, ne primjenjuje se na guest house koji posluju ljeti, a ako je pokrivač poplun, tada dodatni pokrivač na zahtjev gosta 4. Jastuk, po osobi 5. Mijenjanje plahti jednom tjedno i za svakog novog gosta 6. Mijenjanje plahti dva puta tjedno i za svakog novog gosta 4.3 Oprema i uređenje 1. Zastori za zamračivanje ili slično 2. Stolić i stolica 3. Noćni ormarić ili polica uz krevet, po osobi 4. Tepih koji se ne kliže uz krevet, ako pod nije prekriven tepisonom 5. Vatrootporna pepeljara samo u sobi za pušače 6. Ogledalo 7. Garderobni ormar sa sličnim vješalicama. Tri vješalice po osobi 8. Grijanje. Iznimno, ne primjenjuje se na Guest house koji posluju ljeti 9. Glavna rasvjeta koja se nalazi na stropu, zidu ili kao samostojeća svjetiljka 10. Koš za otpatke, ako nema kupaonice 4.4.Ostale usluge 1.Telefon za interne i vanjske pozive preko centrale 2. Kućni telefonski imenik i uputstva za korištenje telefona na hrvatskom i jednom stranom jeziku 1. Cjenik sobe i lista usluga guest house-a s cjenikom na hrvatskom i jednom stranom jeziku 2. Usluga buđenja 5. "Ne smetaj " ili sličan znak 3. Plan u slučaju evakuacije izložen na unutarnjoj strani ulaznih vrata sobe ili u neposrednoj blizini 4.5 Čišćenje i opće stanje 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Madrac čist, čvrst i bez ulegnuća i oštećenja i sl. 5. Rublje za krevet čisto i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 8. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 9. Uređaji ispravni Ukoliko guest house ima i ostale vrste smještajnih jedinica za standard se priznaje zatečeno stanje, a za komfor odgovarajuće se primjenjuju elementi propisani za hotelski apartman - komfor iz pansiona te za ostale smještajne jedinice elementi za turističko naselje - postojeći objekti s 2* 5. HOTELSKI APARTMAN 5.1 Osnovni uvjeti 1. Zaseban ulaz u hotelski apartman 2. Prostorija za spavanje 3. Prostorija za boravak 4. Kupaonica 5. Prozor s dnevnim svjetlom 5.2 Krevet 1.Krevet za jednu osobu minimalne veličine: 80 x 190 cm, 140 x 190 za francuski krevet 2.Krevet za jednu osobu minimalne veličine: 100 x 200 cm, 160 x 200 za francuski krevet "2. Rublje za krevet: 2 plahte, jastučnica, porkrivač za svaki krevet (jedna plahta ako je pokrivač u navlaci)" 3. Dodatni pokrivač po osobi (osim u objektima koji posluju ljeti) 4. Prekrivač za svaki krevet 4. Jastuk, po osobi 7. Dodatni jastuk (na zahtjev), po osobi 5. Mijenjanje plahti jednom tjedno i za svakog novog gosta 6. Mijenjanje plahti svaka tri dana i za svakog novog gosta 10. Mijenjanje plahti svaki drugi dan i za svakog novog gosta 7. Mijenjanje plahti svaki dan 5.3 Oprema i uređenje 1. Zastori za zamračivanje (ili slično) 2. Stol sa stolicom ili sl. 3. Noćni ormarić ili polica uz svaki krevet 4. Noćni ormarić uz francuski krevet, po osobi (ili polica za 2*) 5. Tepih koji se ne kliže uz krevet (ako pod nije prekriven tepisonom ) 6. Stalak za prtljagu (može biti i sklopiv) 6. Vatrootporna pepeljara (samo u hotelskom apartmanu za pušače) 7. Koš za otpatke 7. Ogledalo 9. Ogledalo za cijelu figuru 10. Slika ili drugi ukrasni predmet 8. Garderobni ormar s 5 sličnih vješalica, po osobi 12. Pisaći stol sa stolicom ili toaletni stol sa toaletnom stolicom ili stolicom "9. Garnitura za sjedenje (niski stolić s polufoteljom ili foteloma, odnosno dvosjedom ili trosjedom) prilagođena kapacitetu hotelskog apartmana" 10.Grijanje (osim u objektima koji posluju ljeti ) 15. Hlađenje s individualnom regulacijom u hotelskom apartmanu 11. Glavna rasvjeta: na stropu ili na zidu ili kao samostojeća svjetiljka 12. Noćna svjetiljka uz svaki krevet (uz francuski krevet s obje strane) 18.Mogućnost reguliranja glavnog osvjetljenja iz kreveta 19. Jedna slobodna utičnica u sobi 5.4. Ostale usluge 1. Mogućnost slušanja radija ( putem radio ili TV aparata) 2. TV u boji 3.TV u boji s programon na 3 strana jezika i s daljinskim upravljačem 4.TV u boji s programom na najmanje 4 strana jezika i daljinskim upravljačem 1. Telefon za interne i vanjske pozive preko centrale 6. Telefon s direktnim izlazom u javnu telefonsku mrežu "2. Kućni telefonski imenik i uputstva za korištenje telefona na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku" "3. Cjenik hotelskog apartmana i lista usluga pansiona s cjenikom na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku" . Pribor za pisanje (omotnice, papir, olovka ili kemijska olovka i sl.) 10. Mapa s turističkim obavijestima ( vodičima, i sl.) 11. Sef 12. Mini-bar 4. Usluga buđenja 14. Automatski sustav buđenja 15. Vrećica za prljavo rublje 16. Preša za hlače (na zahtjev) 5. "Ne smetaj " ili sličan znak "6. Plan u slučaju evakuacije izložen na unutarnjoj strani ulaznih vrata hotelskog apartmana ili u neposrednoj blizini" 19. Dječji krevetić na zahtjev gosta 20. Javljač požara (dimni ili sl.) u prostorijama za boravak i spavanje 21. Svjetleča poziciona oznaka na svakom prekidaču za elektro rasvjetu 5.5 Čišćenje i opće stanje 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Strpovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Madrac čist, čvrst i bez ulegnuća i oštećenja i sl. 5. Rublje za krevet čisto i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 8. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 9. Uređaji ispravni 5. Rublje za krevet čisto i bez znakova habanja, oštečenja i sl. 6. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštečenja i sl. 7. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštečenja i sl. 8. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštečenja i sl. 9. Uređaji ispravni 5. KUPAONICA (katna kupaonica ili kupaonica u smještajnoj jedinici) 5.1 WC školjka, umivaonik 1. WC školjka s ispiračem 2. Četka za čišćenje WC školjke 3. WC papir s držačem i rezervno pakiranje papira 4. Umivaonik s toplom i hladnom vodom 5. Sapun u omotu ili tekući sapun 6. Koš za otpatke 7. Vrećice za higijenske uloške 5.2 Kada/tuš kada 1. Kada ili tuš kada sa toplom i hladnom vodom 2. Zavjesa ili sl. oko kade ili tuš kade 2. Zidovi oko kade /tuš kade obloženi s keramičkim pločicama ili drugim vodooptornim materijalom do visine najmanje 1.80 m od dna kade ili tuš kade 5.3 Uređenje, oprema i ostalo 1. Zidovi kupaonice prekriveni keramičkim pločicama ili kamenim pločama ili drugim vodootpornim materijalima do visine 1,60 m 2. Pod kupaonice prekriven keramičkim pločicama ili kamenim pločama ili drugim vodootpornim materijalima 3. Kuka za ručnike uz kadu i / ili umivaonik, po osobi 4. Dva ručnika, jedan manji i jedan veći, po osobi 5. Tepih od frotira ili sl. ispred kade ili tuš kade 6. Police ili sl. za odlaganje toaletnog pribora 7. Ogledalo 8. Rasvjeta koja omogućuje dobru vidljivost u čitavoj kupaonici 9. Prirodno ili mehaničko prozračivanje 10. Promjena ručnika svaka tri dana i za svakog novog gosta 11. Utičnica za električni brijači aparat 12. Kuka za odjeću, po osobi 13. Čaša, po osobi Ako je katna kupaonica onda ručnici i čaše moraju biti u sobi 5.4 Čišćenje i opće stanje 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Sanitarna oprema i armature čiste i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 5. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Uređaji ispravni Broj katnih kupaonica prema općim odredbama Pravilnika 6. KUHINJA - u guest house-u s više od 25 smještajnih jedinica 6.1 Oprema "1. Prozori na otvaranje, ako postoje, i ventilacijski otvori s mrežicom protiv insekata. U kuhinje u kojima nije moguća ugradnja mrežica protiv insekata na otvore potrebno je postaviti odgovarajući uređaj za odbijanje insekata (npr. svjetiljka za odbijanje insekata). " 2. Kuhinjski pod od vodonepropusnog i neklizajućeg materijala 3. Kuhinjski zid do visine 2,0m obložen vodonepropusnim materijalom koji se lako čisti i održava (keramičke pločice ili sl.) 4. Prostor s dvodjelnim koritom i radnom plohom, zasebno, za pripremu ribe, mesa, povrća i voća. Ovi prostori i uređaji mogu se nalaziti u blizini kuhinje ili u centralnoj pripremnici, ako postoji. 5. Odgovarajuće radne površine i police od nehrđajućeg materijala 6. Koš za otpatke pokraj svake radne površine 7. Odgovarajući uređaji za termičku obradu hrane, pića i napitaka 8. Upotreba krpe samo kod termičke obrade hrane 9. Uređaji za odvod pare, dima i mirisa koji omogućavaju da se u ostalim prostorijama i prostorima smještajnog objekta ne šire emisije 10. Primjereno posuđe odgovarajuće kvalitete 11. Obrađena hrana spremljena na temperaturi do najviše10°C 12. Odvojeni prostori sa dvodjelnim sudoperima za pranje bijelog posuđa i crnog posuđa, a ako se posuđe pere strojem za pranje posuđa, dostatni su jednodjelni sudoperi 13. Umivaonik sa toplom i hladnom vodom za osoblje u kuhinji, tekući sapun i papirnati ručnici ili aparat za sušenje ruku 14. Osoblje mora nositi uniformu i kapu 15. Znak da je u kuhinji zabranjeno konzumiranje hrane 16. Vatrootporna tkanina za gašenje požara 17. Kutija prve pomoći kompletno popunjena 6b KUHINJA- u guest house-u do 25 smještajnih jedinica 6b.1 Oprema "1. Prozori na otvaranje, ako postoje i ventilacijski otvori s mrežicom protiv insekata. U kuhinje u kojima nije moguća ugradnja mrežica protiv insekata na otvore potrebno je postaviti odgovarajući uređaj za odbijanje insekata (npr. svjetiljka za odbijanje insekata). " 2. Kuhinjski pod od vodonepropusnog i neklizajućeg materijala 3. Kuhinjski zid do visine 2m obložen vodonepropusnim materijalom koji se lako čisti i održava (keramičke pločice ili sl.) 4. Najmanje jedan dvodjelni sudoper, s tekućom toplom i hladnom vodom, za pripremu namirnica 5. Odgovarajuće radne površine i police od nehrđajućeg materijala, ne od drveta 6. Koš za otpatke kraj radne površine 7. Odgovarajući uređaji za termičku obradu hrane, pića i napitaka 8. Upotreba krpe samo kod termičke obrade hrane 9. Uređaji za odvod dima, pare i mirisa koji omogućavaju da se u ostalim prostorijama i prostorima smještajnog objekta ne šire emisije 10. Primjereno posuđe odgovarajuće kvalitete 11. Dvodjelni sudoperi za pranje crnog i bijelog posuđa, s tekućom toplom i hladnom vodom, ako se posuđe pere strojem za pranje posuđa, dostatni su jednodjelni sudoperi 12. Umivaonik s tekućom toplom i hladnom vodom, za osoblje u kuhinji, tekući sapun, papirnati ručnici ili aparat za sušenje ruku 13. Osoblje mora nositi uniformu i kapu 14. Znak da je u kuhinji zabranjeno konzumiranje hrane 15. Vatrootporna tkanina za gašenje požara 16. Kutija prve pomoći kompletno popunjena 6.2 Prostorije, priručni prostori i uređaji za čuvanje namirnica, proizvoda i pića, te način čuvanja 1. Prostorija ili prostor za čuvanje namirnica prozračivana prirodnim ili mehaničkim putem 2. Posebni rashladni prostori i/ili uređaji za spremanje:mesa, ribe, mlječnih proizvoda, voća i povrća 3. Priručni prostor za čuvanje namirnica za dnevnu uporabu u koju svrhu mogu poslužiti i rashladni uređaji 4. Smrznuti proizvodi (- 18oC) 5. Riba i meso (0-3oC) 6. Povrće, jaja, kuhana hrana i ostalo (najviše 10oC) 7. Kontrola temperature u svim rashladnim prostorima 8. Police koje nisu napravljene od drveta 9. Sirova i obrađena hrana ne smije se zajedno odlagati 10. Proizvodi ne smiju biti u direktnom kontaktu s policom ili podom 6.3 Prostorije i prostori za odlaganje: rezervne opreme, sredstava za čišćenje i komunalnog i drugog otpada 1. Jedna odgovarajuće opremljena prostorija za odlaganje rezervne opreme 2. Spremište sredstava za čišćenje u zasebnoj prostoriji ili prostoru 3. Zasebna i prozračivana prostorija za komunalni otpad u kojoj su odgovarajući spremnici za komunalni otpad ili kontejner ili odgovarajuće tipizirane posude. 6.4 Čišćenje i opće stanje 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 5. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Uređaji ispravni 7. DORUČAK 7.1 Usluživanje doručka 1. Usluživanje doručka u blagovaonici 2. Usluživanje doručka najmanje dva sata 7.2 Usluživanje proizvoda Usluživanje napitaka 1. Topla i hladna voda 2. Toplo i hladno mlijeko 3. Kava, čaj 4. Šećer i zaslađivači 5. Jedna vrsta soka 6. Dvije vrste soka Usluživanje proizvoda od žitarica - žuta linija 6. Jedna vrsta krušnog i jedna vrsta pekarskog proizvoda 7. Dvije vrste krušnih i dvije vrste pekarskih proizvoda 8.Jedna vrsta proizvoda od žitarica Usluživanje mliječnih proizvoda - bijela linija 9. Maslac 10. Margarin 11. Jedna vrsta sira 12. Jedna vrsta pekmeza ili marmelade 13. Dvije vrste pekmeza ili marmelade Usluživanje mesnih proizvoda - crvena linija 14. Jedna vrsta kobasice ili slanine i sl. 15. Jedna vrsta hladnih narezaka:salama ili šunka ili sl. Usluživanje jaja i priloga - smeđa linija 16. Kajgana ili omlet Usluživanje voća i povrća - zelena linija 17. Jedna vrsta svježeg voća ili voćna salata od svježeg voća U guest house -u se na jelovniku mora ponuditi mogućnost izbora iz cjelokupnog propisanog asortimana doručka 7.3. Ostalo Grijanje. Iznimno, ne primjenjuje se na guest house koji posluju ljeti 7.4 Čišćenje i opće stanje 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 5. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Uređaji ispravni 8. USLUŽIVANJE HRANE 8.1 Usluživanje ručka, večere i drugih obroka 1. Usluživanje hrane u blagovaonici 8.2 Ponuda menu-a 1. Najmanje jedan menu za svaki obrok 2. Najmanje dva menu-a za svaki obrok 3. Tri -a- la, carte- jela 4. Jelovnik na hrvatskom i jednom stranom jeziku 8.3 Vrijeme usluživanja 1. Jedan sat za ručak i večeru 2. Sat i trideset za ručak i večeru 8.4 Ostalo 1.Grijanje. Iznimno, ne primjenjuje se na Guest house koji posluju ljeti 8.5 Čišćenje i opće stanje 1. Podovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 2. Zidovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 3. Stropovi čisti i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 4. Namještaj čist i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 5. Stolarija ili bravarija bez znakova habanja, oštećenja i sl. 6. Ostala oprema čista i bez znakova habanja, oštećenja i sl. 7. Uređaji ispravni 9. PROSTORIJE I PROSTORI ZA ZAPOSLENO OSOBLJE ( sanitarije za osoblje koje podliježe sanitarnom nadzoru, garderobe, office za sobarice) 9.1 Sanitarije za osoblje koje podliježe sanitarnom nadzoru U guest house do 25 smještajnih jedinica 1. Jedan zahod s predprostorom u kojemj je pisoar na tekuće ispiranje i s predprostorm u kojem je umivaonik s tekućom toplom i hladnom vodom 2. Jedna tuš kabina. Iznimno ne primjenjuje se na pansione koji uslužuju samo doručak U guest house s više od 25 smještajnih jedinica 3. Jedan zahod za žene s predprostorom u kojem je umivaonik s tekućom toplom i hladnom vodom 4. Jedan zahod za muškarce, s predprostorom u kojem je pisoar na tekuće ispiranje i umivaonik s tekućom toplom i hladnom vodom 5. Jedna tuš kabina do 6 zaposlenih osoba u jednoj smjeni "6. Jedna tuš kabina za žene, jedna za muškarce od 6 do 15 zaposlenih osoba u jednoj smjeni" 7. Tri tuš kabine preko 15 zaposlenih osoba u jednoj smjeni 8. Sanitarije odgovarajuće opremljene opremom i priborom za održavanje higijene 9.2 Garderoba, office za sobarice 1. Garderoba s dvostrukim garderobnim ormarićima za osoblje koje podliježe sanitarnom nadzoru 2. Office za sobarice 10. VANJSKI IZGLED OBJEKTA I OKOLIŠ 10.1 Vanjski izgled objekta 1. Prilazni put u dobrom stanju: bez rupa, lokvi i sl. 2. Fasada u dobrom stanju: bez okrhotina, napuklina, ljuštenja boje ili sličnog 3. Oznake u dobrom stanju: bez mrlja i vidljivih oštećenja 4. Dobro funkcioniranje vanjske rasvjete na objektu 10.2 Okoliš objekta 1. Dobro čišćenje i održavanje okoliša 2. Oznake u dobrom stanju: bez mrlja i vidljivih oštećenja 3. Dobro funkcioniranje rasvjete, ako postoji 11. ODRŽAVANJE GUEST HOUSE-a 11.1 Održavanje objekta 1. Održavanje guest house-a osigurano kontinuirano
|