POKLON BON u vrijednosti 500 kuna
Besplatni poklon bon u vrijednosti 500 kuna koji možete iskoristiti Vi ili ga pokloniti drugoj osobi ili poslovnom subjektu. Pravi poklon za Vas ili Vaše poslovne partnere koji možete iskoristiti kako bi unaprijedili svoje poslovanje i marketing.
Link na poklon bon - Iskoristite popuste!
 

 

 
IZRADA WEB STRANICA ZA PODUZETNIKE
Izrada web stranica po izuzetno povoljnim cijenama. Izrada internet stranica koje možete uvijek samostalno ažurirati bez ikakvih dodatnih troškova. Objavite neograničeni broj tekstova, objavite sve ponude, akcije, oglase, kataloge...
Link za opširnije informacije o povoljnoj izradi kvalitetnih CMS web stranica
 

 

 
PRIMJERI UGOVORA, POSLOVNIH PLANOVA, IMENICI
Korisni primjeri ugovora, obrasci, primjeri poslovnih planova, imenici za direktni marketing, usluga sastavljanja imenika i baza podataka po Vašim potrebama, pretraživanje baza podataka, trgovačko zastupanje i posredovanje...
Informirajte se o našim uslugama - Isplati se!
 

 

 

 
NAPOMENA!
U nastavku je sadržaj web stranice koja je izrađena prije dosta vremena. S obzirom na protek vremena, neke od informacija možda više nisu aktualne. Za aktualne i ažurirane informacije, posjetite naslovnu stranicu ovog web portala.
Link na naslovnu stranicu web portala www.poslovniforum.hr
 

 

Klikni za pregled priloga


> NASLOVNA STR.

> RATARSTVO

> GOVEDARSTVO

> SVINJOGOJSTVO

> PERADARSTVO

> VOĆE I POVRĆE

> ZAŠTITA BILJA

> EKOLOŠKA POLJ.

> MEHANIZACIJA

> ZAKONI I PROPISI
PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

> Knjige (Literatura)

> Preporuke knjiga

> Analiza tla

> Veterina

> Investicije u poljoprivredi i izrada poslovnih planova

> Poslovna baza podataka

> Veterinarska ambulanta

> Agro marketing

> Web poljoprivreda

> OPG u Hrvatskoj

> Info prilozi

> Adresar i imenik

> Poslovni web katalog

> Posebne ponude i akcije

> Kontakt adrese
Poslovni web katalog Poslovni katalog Poslovni internet katalog

Ažurirano: 23. 9. 2019.
POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Link na brzi pregled poslovnih i internet usluga


INTEGRALNA ZAŠTITA


Integralna zaštita predstavlja sistem zaštite bilja koji podrazumijeva korištenje svih raspoloživih metoda suzbijanja štetočinja, uzročnika bolesti i korova (uzgoj otpornih sorti, agrotehničke, mehaničke, biološke, kemijske i dr.) u cilju sprečavanja porasta njihove brojnosti preko granice kod koje dolazi do ekonomski značajnih šteta.

Dakle, ovim sistemom dozvoljava se izvjesno prisustvo štetočinja ali ispod ekonomskog praga štetnosti, ali ne i njihovo uništavanje po svaku cjenu. Prag štetnosti je stupanj napada štetnih organizama koji prijeti većim štetama na biljkama od vrijednosti poduzete zaštite. U vezi sa tim javlja se i pojam kritičnog broja koji predstavlja gustoću insekata, korova, broj pjega na lišću ili slično, kada se pristupa mjerama suzbijanja. Iz svega proizilazi da je prognozno-izveštajna služba, koja predviđa, prati i daje optimalne rokove za suzbijanje štetočinja, uzročnike bolesti i korova, veoma značajna u sistemu integralne zaštite bilja. U novije vrijeme se ponekad umjesto izraza integralna zaštita bilja koristi integralno upravljanje populacijom štetnih organizama.
Sprovođenjem mjera integralne zaštite smanjuje se broj kemijskih tretiranja, čime se čuva i omogućava veća aktivnost prirodnih neprijatelja. Njihova uloga je toliko važna da mnogi stručnjaci pod ovim pojmom podrazumijevaju samo kombinaciju primjene prirodnih neprijatelja i kemijske zaštite. Uzgajanje i ispuštanje prirodnih neprijatelja za sada je ograničeno i daleko je važnije sačuvati postojeće neprijatelje u prirodi i poboljšati njihovu destruktivnu ulogu na štetne organizme. Prilikom izbora pesticida za kemijsko suzbijanje treba voditi računa o njihovoj selektivnosti u odnosu na najvažnije prirodne neprijatelje štetočina u datoj kulturi. Također treba izbjegavati nepotrebno prekomjernu uporabu kemijskih sredstava. Suzbijanjem štetočina u zemljištu tretiranjem čitave površine uništavaju se skoro svi prirodni neprijatelji, a isti efekt se postiže unošenjem sredstava samo u zoni redova biljaka, čime se čuvaju brojni korisni organizmi.

Primjena sistema integralne zaštite bilja dovodi do manje uporabe pesticida, pa prema tome i jeftinije zaštite, što je krajnji cilj. U zasadima jabuke direktni troškovi zaštite mogu biti smanjeni i do 40%. Osim toga se smanjuje i zagađenje životne sredine.

Međutim, uvođenje i širenje ovakvog sistema zaštite do sada je ograničeno na manji broj ekonomski značajnih štetočina, te će kemijski način suzbijanja i u dogledno vrijeme ostati najvažniji. U praksi treba koristiti i kombinirati sve nepesticidne mjere, koje doprinose manjoj brojnosti štetnih organizama, a kada i pored toga oni dostignu pragove štetnosti odnosno kritične brojeve kao krajnja nužda ostaje primjena kemijskih mjera borbe, dakako, ukoliko nije riječ o ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji.

 

Ekološka poljoprivredaZAŠTITA BILJA

FUNGICIDI

HERBICIDI

INSEKTICIDI

RAZNA SREDSTVA

Osnovni pojmovi

Integralna zaštita

Štetnost pesticida

Popis zaštitnih sredstava

Štete od štetočinja

Knjiga: "Štetnici u tlu"

Bordoška juha

Ekološka poljoprivreda
Poslovni Forum d.o.o. za informatiku i poslovne usluge


Istraživanje tržišta - Izrada poslovnih planova - Izrada web stranica - Savjetovanje
Kontakt e-mail adrese i telefoni