Informacije o ekonomiji i financijama Poslovne usluge, marketing, web dizajn, oglasi, istraživanje tržišta, analize, baze podataka...
 

POSEBNA PONUDA

Kontakt - Informacije

Istraživanje i analiza tržišta

Poslovni izvještaji i pregledi

Internet marketing - SEO

IZRADA WEB STRANICA

IZRADA CMS STRANICA  <<

Hosting i zakup domena

Imenici i baze podataka

Primjeri (šprance) ugovora

Poslovni planovi za kredite

Poslovne usluge i ponude

Trgovačko posredovanje

Poslovna psihologija

Programi, software

Oglasi i obavijesti

Korisni linkovi

Poslovni klub

Besplatno


 

Poslovne i financijske usluge
 
Poslovni planovi za kredite - Investicijski projekti - Elaborati - Krediti
 
Poslovni planovi - Usluge izrade poslovnih planova
Poslovni plan je temeljni dokument u kojem poduzetnik prikazuje svoje poslovne ideje te promišlja mogućnosti za postizanje poslovnog uspjeha. Jedan o važnih i najčešćih uvjeta kod svih namjenskih kredita je i prilaganje kvalitetnog poslovnog plana, odnosno, investicijskog projekta.
Nije istina da u Republici Hrvatskoj nitko ne odobrava kredite ili da se krediti teško odobravaju.
Istina je da se krediti ne odobravaju osobama koje nemaju poslovni plan ili svojim poslovnim planom nazivaju površno pismo na nekoliko stranica. Objektivno dobre poslovne ideje uvijek će naći investitore.

    Primjer poslovnog plana - Pregled sadržaja   Kako izgleda poslovni plan?
    Usluga izrade poslovnih planova po narudžbi   Izrada od strane naše tvrtke
    Komplet za samostalnu izradu poslovnih planova   Izradite samostalno svoj plan

Prednost naše tvrtke (Poslovni forum d.o.o.) u odnosu na razne druge urede, agencije ili pojedince koji također nude izradu poslovnih planova je u tome što Poslovni forum d.o.o. ne izrađuje samo poslovne planove po šablonama već okuplja stručnjake na području ekonomije, financija, prava i informatike, te stalni krug vanjskih suradnika za specifična znanja i potrebe. Pratimo stanje u gospodarstvu i na tržištu, pratimo statističke izvještaje, provodimo vlastita istraživanja, imamo uspostavljene poslovne odnose sa domaćim i inozemnim komorama, uredima i institucijama što nam omogućuje dobar i brz pristup prema svim potrebnim i relevantnim informacijama koje su nužne za kvalitetnu izradu poslovnih planova.

Nedostatak planiranja redovito znači neuspjeh

Jedna američka poslovica kaže; "If you fail to plan, you plan to fail", što bi u slobodnom prijevodu bilo;
nedostatak planiranja redovito znači neuspjeh. Veliki broj poduzetnika smatra kako je za uspjeh dovoljno imati isplativu ideju i marljivo raditi. Međutim, bez poslovnog planiranja njihov rad uglavnom se može svesti samo na trošenje resursa i vremena bez pravog usmjerenja, što u krajnjem slučaju može nanijeti veliku štetu razvoju poslovanja, a vrlo često vodi i potpunoj propasti posla odnosno tvrtke.

Da biste osigurali preduvjete za uspjeh vaše poduzetničke ideje, nužno je sastaviti poslovni plan. Poslovni plan je dokument koji detaljno razrađuje poduzetničku ideju i daje preciznu procjenu budućeg poslovnog i financijskog razvoja tvrtke tijekom određenog razdoblja. Osim toga, poslovni plan sadrži i analizu bitnih čimbenika poslovanja i razvoja, te daje cjelovito i detaljno razrađeno obrazloženje o ulaganjima u posao. Drugim riječima, to je konkretna analiza poduzetničke ideje, opisuje što se namjerava raditi, gdje, kako i kad, te kakvi se poslovni rezultati očekuju. Također predviđa moguće probleme i alternativna rješenja. Poslovni plan pretvara vruće ideje u hladne brojke i daje Vam jasan odgovor: krenuti ili ne u određeni posao. Ako ideja ne štima na papiru, neće ni na tržištu. S druge strane, ako je poslovni plan dobar, Vaše šanse za uspjeh su znatno veće jer ste kroz poslovni plan objektivno sagledali sve aspekte poslovanja. Zašto bi Vam bilo tko vjerovao na riječ bez da ono što zagovarate kao dobrom poslovnom idejom i argumentirate putem kvalitetnog poslovnog plana.

Dobar poslovni plan smanjuje rizik ulaganja i povećava izglede za uspjeh, stoga je nužan za poduzetnika koji treba što detaljnije provjeriti svoju poduzetničku ideju.

Poslovni je plan među obaveznom dokumentacijom koju je potrebno predati banci prilikom podnošenja zahtjeva za kreditiranje poduzetničkog pothvata. Iako smo u toj situaciji skloni uljepšati stvarnost, od iznimne je važnosti da elementi plana budu što realniji. Svaki poduzetnik mora imati na umu da u objektivnom poslovnom planu lako uočavamo probleme prije nego što se pojave u stvarnosti.

Razlika između poslovnog plana i investicijskog projekta

Poslovni plan, investicijski projekt, poslovni program, investicijski program, biznis elaborat, investicijski elaborat, studija isplativosti, investicijske studije, studije izvodljivosti, plan poslovanja...
To su samo neki od naziva i izraza sa kojima se možemo sresti u praksi, pa se postavlja pitanje koji je naziv ispravan, odnosno, postoje li razlike između npr. poslovnog plana i investicijskog projekta.
Investicija je ekonomski termin koji označava ulaganje novčanih sredstava u neki posao, pa i u tom kontekstu opet dolazimo do toga da je investicijski plan zapravo poslovni plan. Ako pogledamo stručnu literaturu, možemo naći da se najčešće koriste termini poslovni plan i investicijski projekt, pri čemu se ne nalazi neka posebna razlika u stvarnom sadržaju. U praksi je eventualno primjetna razlika jedino u tom smislu, da se kod manjih poslovnih pothvata češće koristi izraz poslovni plan, a kod većih poslovnih pothvata češće se može čuti izraz investicijski projekt. Neke čvrste granice nema, ne postoji neki propis koji bi odredio točnu razliku. Također je primjetno, da npr. različite banke traže različiti sadržaj tog plana odnosno projekta. Svatko ima svoj pristup, kako u praksi, tako i u stručnoj literaturi, no ipak, kao neki standardni sadržaj mahom je prihvaćena metodologija HBOR-a kao najkompletniji sadržaj, dok se često za manje zahtjevne poslovne pothvate prihvaćaju i poslovni planovi sa nešto pojednostavljenim sadržajem.
Kao zaključak proizlazi da je bitnije obratiti pozornost na sadržaj koji se traži nego kako se naziva sam dokument. Poslovni planovi koje mi izrađujemo obuhvaćaju kompletni sadržaj tako da se ti poslovni planovi mogu smatrati i investicijskim projektima (po preporučenom sadržaju HBOR-a).
Na ovim internet stranicama prvenstvo koristimo izraz poslovni plan jer držimo da je taj izraz više u skladu sa standardima hrvatskog jezika, s tim da se naš izraz poslovni plan uvijek odnosi i na ono što pojedini autori ili korisnici nazivaju i investicijskim projektom, poslovnim elaboratom, studijom i slično.

Usluge izrade poslovnih planova

Niste sigurni imate li dovoljno stručnih znanja za samostalnu izradu poslovnog plana? Čini vam se previše zahtjevno i komplicirano? Obratite se za pomoć našim stručnjacima koji su za to specijalizirani i imaju bogato iskustvo u izradi poslovnih planova. Nudimo vam mogućnost kompletne izrade poslovnog plana koji uključuje i sve potrebne analize tržišta, ili mogućnost za samostalnu izradu poslovnih planova po našim uputama i pripremljenim obrascima (npr. u Microsoft Excelu). Razvili smo mogućnost računalne analize svih izračuna u poslovnom planu. U realnom vremenu možemo analizirati, zajedno sa Vama, kako se promjena bilo kojeg ulaznog podatka odražava na konačne izračune i sve pokazatelje. I Vi možete analizirati sve situacije promjene troškova, cijena, tržišta, kamata i sl. radi Vaše vlastite analize i sigurnosti ulaganja, kao i radi konačne odluke što će se objaviti u Vašem poslovnom planu.

Poslovni forum Internet usluge

 • Pregled nove ponude Novo u ponudi - Internt marketing, izrada web stranica, izrada CMS stranica, besplatno oglašavanje, usluge istraživanja tržišta, primjeri poslovnih planova, primjeri ugovora, poslovni imenici i adresari, informacije o novim proizvodima na hrvatskom tržištu, informacije o poiticajima i mogućnostima kreditiranja, pregledi ponude i potražnje, oglasi za prodaju proizvoda, zbirke poslovnih informacija...
  Opširnije >>
 • Izrada CMS internet stranica Izrada CMS internet stranica po izuzetno povoljnim cijenama; izrada internet stranica koje možete uvijek samostalno ažurirati bez ikakvih dodatnih troškova, objavljivati neograničeni broj tekstova... Predstavite Vašu tvrtku, objavite sve ponude, akcije, objavite detaljni pregled svih proizvoda i usluga... Ukoliko Vas nema na Internetu; Vi ne postojite! Izrada web stranica za tvrtke i obrtnike...
  Opširnije o izradi CMS stranica >>
 • Primjeri ugovora - Šprance ugovora Praktični primjeri ugovora za poduzetnike. Primjeri ugovora o radu, primjeri ugovora o poslovnoj suradnji, primjeri ugovora o kupoprodaji nekretnina i poslovnih prostora, ugovori o najmu, šprance ugovora o zakupu i najmu. Besplatni primjeri ugovora o posudbi, ugovori za turističke agencije, ugovori o alotmanu, ugovori o generalnom zastupanju, razne vrste posredničkih ugovora...
  Opširnije o primjerima ugovora >>
 • Istraživanje tržišta Glavni smisao istraživanja tržišta je prikupljanje valjanih i pouzdanih informacija koje pomažu poduzetnicima prilikom odlučivanja u tržišnom poslovanju i planiranju poslovnih aktivnosti, rješavanju konkretnih teškoća ili kontroli uspješnosti poslovanja. Poslovni Forum prikuplja i analizira kvantitativne i kvalitativne podatke, čuvajući pritom diskreciju klijenta i svih prikupljenih podataka...
  Opširnije o uslugama istraživanja tržišta >>
 • Trgovačko posredovanje za poduzetnike Trgovačko posredovanje na domaćem i inozemnom tržištu. Povezivanje poslovnih subjekata i njihove ponude ili potražnje, za proizvode ili usluge. Pronađite partnere za zajednička ulaganja, distribuciju, marketing, prodaju i usluge. Povezivanje malih trgovaca na interesnoj osnovi. Posredovanje pri inozemnim trgovačkim komorama i poslovnim organizacijama. Poslovno posredovanje...
  Opširnije o trgovačkom posredovanju >>
 • Poslovna psihologija za poduzetnike Poslovna psihologija za male i srednje poduzetnike, posebno prilagođena hrvatskim poslovnim okolnostima recesije. Otkrijte svoje mehanizme uspjeha, odaberite kvalitetne djelatnike i donosite prave odluke u pravo vrijeme. Svaki pokret, riječ ili simbol za svoj cilj imaju prodaju nečega što želi prodati onaj tko šalje poruku. Menadžerske vještine i iskustva. Vodič za napredovanje u karijeri...
  Opširnije o poslovnoj psihologiji >>
 • Programi za poduzetnike Pregled poslovnih programa. Programi za knjigovodstvo i računovodstvo. Programski paketi za vođenje financijskog poslovanja poduzetnika; bilance, fakturiranje, blagajna, skladišno poslovanje, radni nalozi i sl. Korisni programi za vođenje evidencija, planiranje, uredski programi, kalkulatori, organizatori i kalendari, preglednici, alati za komunikaciju, besplatni programi za multimediju...
  Opširnije informacije o programima >>
 • Korisne preporuke i informacije Pretraživanje svih tekstova objavljenih na Poslovnom forumu. Preko 500.000 članaka i priloga. Pregled linkova prema većim tematskim cjelinama; Europske integracije, zaštita potrošača, trgovačko pravo, obrtničke komore, internet rječnik, znanstveni radovi, klasifikacije, registri, sudska praksa, analize tržišta, pregledi ponude i potražnje, prospekti, katalozi...
  Opširnije informacije >>
 
 
 

 
IZRADA WEB STRANICA

Imati dobre web stranice danas je gotovo neizbježno za bilo koju tvrtku ili organizaciju koja želi biti prisutna na tržištu. Evo nekoliko razloga zašto bi trebali imati web stranice:

Dostupnost 24/7: Web stranice su dostupne 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, što omogućuje kupcima da se informiraju o proizvodima i uslugama tvrtke u bilo koje vrijeme.

Povećanje vidljivosti: Web stranice mogu pomoći tvrtkama da budu vidljivije na internetu, što može povećati broj posjetitelja i potencijalnih kupaca.

Predstavljanje tvrtke: Web stranice omogućuju tvrtkama da predstave svoje proizvode i usluge, povijest tvrtke, misiju i viziju, te da se razlikuju od konkurencije.

Komunikacija s kupcima: Web stranice omogućuju tvrtkama da komuniciraju s kupcima putem e-pošte, chatova, foruma, društvenih mreža i drugih kanala komunikacije.

Prodaja proizvoda i usluga: Web stranice omogućuju tvrtkama da prodaju svoje proizvode i usluge online, što može biti vrlo profitabilno i prikladno za kupce.

Branding: Web stranice su važan alat za branding, jer mogu pomoći u izgradnji prepoznatljivosti brenda, te u stvaranju pozitivne percepcije o tvrtki i njezinim proizvodima i uslugama.

Analitika i praćenje rezultata: Web stranice omogućuju tvrtkama da prate i analiziraju posjetitelje, te da bolje razumiju svoje kupce i poboljšaju svoje marketinške aktivnosti.

Sve u svemu, web stranice su važan alat za tvrtke koje žele biti konkurentne na tržištu, te komunicirati i prodavati svoje proizvode i usluge na najučinkovitiji način.

Link na našu ponudu za izradu web stranica - Provjerite!
 

IZRADA WEB STRANICA

Novo u ponudi za poduzetnike: samostalna izrada web stranica. U svega nekoliko minuta, kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć našeg CMS-a. Moderni dizajni za Vašu web stranice. Korištenje administracije slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija te ostvarite svoju prvu web stranicu u trenu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog...

Mobilna responzivnost web stranica predstavlja prilagođavanje web stranice svim uređajima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve stranice. SEO optimizacija će omogućiti vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama (poput Google-a) za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci.

Dizajn responzivnih web stranica, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, implementacija plaćanja karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica...

Iskoristite ponudu: izrada web stranica i hosting po najnižim cijenama. Besplatna prijava na tražilice, besplatni e-mail, besplatna podrška za internet marketing...