POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Želite poboljšati svoje poslovanje, povećati prodaju? Imate sve manje kupaca? Slaba je potražnja za vašim uslugama? Opada vam promet i dobit? Svakim danom imate sve manje posla? Provjerite ponudu naših marketing usluga. Izrada web stranica, cijena vrlo povoljna.
Link na pregled ponude - Poslovne usluge za poduzetnike
IZRADA WEB STRANICA, POVOLJNO I KVALITETNO
Izrada web stranica po izuzetno povoljnim cijenama. Izrada internet stranica koje možete uvijek samostalno ažurirati bez ikakvih dodatnih troškova. Objavite neograničeni broj tekstova, objavite sve ponude, akcije, oglase, kataloge...
Link za opširnije informacije o povoljnoj izradi kvalitetnih CMS web stranica
POSLOVNE INFORMACIJE, SAVJETI I ANALIZE
Potražite sve informacije o poslovanju u Hrvatskoj, pravne, porezne i druge savjete, informacije o internet oglašavanju i marketingu, rezultate istraživanja tržišta, poslovne analize, informacije o kreditima za poduzetnike, poticajima...
Kontaktirajte nas ukoliko su Vam potrebne poslovne informacije
PRIMJERI UGOVORA, POSLOVNIH PLANOVA, IMENICI
Korisni primjeri ugovora, obrasci, primjeri poslovnih planova, imenici za direktni marketing, usluga sastavljanja imenika i baza podataka po Vašim potrebama, pretraživanje baza podataka, trgovačko zastupanje i posredovanje...
Informirajte se o našim uslugama - Isplati se!
Novo u ponudi za poduzetnike: samostalna izrada web stranica. U svega nekoliko minuta, kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć našeg CMS-a. Moderni dizajni za Vašu web stranice. Korištenje administracije slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija te ostvarite svoju prvu web stranicu u trenu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog...
Mobilna responzivnost web stranica predstavlja prilagođavanje web stranice svim uređajima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve stranice. SEO optimizacija će omogućiti vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama (poput Google-a) za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci.
Dizajn responzivnih web stranica, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, implementacija plaćanja karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica...
Iskoristite ponudu: izrada web stranica i hosting po najnižim cijenama. Besplatna prijava na tražilice, besplatni e-mail, besplatna podrška za internet marketing...
Imati dobre web stranice danas je gotovo neizbježno za bilo koju tvrtku ili organizaciju koja želi biti prisutna na tržištu. Evo razloga zašto bi trebali imati web stranice:
Dostupnost 24/7: Web stranice su dostupne 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, što omogućuje kupcima da se informiraju o proizvodima i uslugama u bilo koje vrijeme.
Povećanje vidljivosti: Web stranice mogu pomoći tvrtkama da budu vidljivije na internetu, što može povećati broj posjetitelja i potencijalnih kupaca.
Predstavljanje tvrtke: Web stranice omogućuju tvrtkama da predstave svoje proizvode i usluge, povijest tvrtke, misiju i viziju, te da se razlikuju od konkurencije.
Komunikacija s kupcima: Web stranice omogućuju tvrtkama da komuniciraju s kupcima putem e-pošte, mailing lista, chatova, foruma, društvenih mreža...
Prodaja proizvoda i usluga: Web stranice omogućuju tvrtkama da prodaju svoje proizvode i usluge online, što može biti vrlo profitabilno i prikladno za kupce.
Branding: Web stranice su važan alat za branding, jer mogu pomoći u izgradnji prepoznatljivosti brenda, te u stvaranju pozitivne percepcije o tvrtki i njezinim proizvodima i uslugama.
Analitika i praćenje rezultata: Web stranice omogućuju tvrtkama da prate i analiziraju posjetitelje, te da bolje razumiju svoje kupce i poboljšaju svoj marketing.
Sve u svemu, web stranice su važan alat za tvrtke koje žele biti konkurentne na tržištu, te komunicirati i prodavati svoje proizvode i usluge na najučinkovitiji način.
Postupak mužnje kod krava, kao i kod drugih životinja koje se muzu, mora proteći
što brže, mirnije i bezbolnije. Za vrijeme mužnje u staji mora vladati red i
mir. U tijeku mužnje ne smije se čistiti staja, nositi i raspodjeljivati hrana,
vikati i tući krave, paliti strojeve koji stvaraju buku, dopustiti ulazak pasa,
trčanje djece i odraslih. U zraku staje mora biti što manje prašine i
mikroorganizama kako ne bi došlo do onečišćenja, a time i slabe higijenske
kvalitete mlijeka.
Mužnja se može vršiti ručno ili strojno. Kod oba je načina mužnje važno
slijediti upute kako bi se mužnja obavila na pravilan način.
Prije početka mužnje kravama treba svezati rep. Muzač prije mužnje mora oprati
ruke i osušiti ih. Zatim se vrši izmuzivanje prvih mlazeva mlijeka na crnu
podlogu ili u posebnu pliticu kako bi se ustanovile eventualne promjene
(promjene boje i konzistencije). Prvi se mlazevi nikako ne smiju izmusti na pod
staje ili u ruku muzača. Ako se primjete promjene na mlijeku, mora se pozvati
veterinara, a mlijeko nije za predavanje sakupljaču.
Nakon toga vime se pažljivo opere mlakom vodom (dobro bi bilo uz dodatak
dezinficijensa) i obriše čistom krpom ili papirnatom maramicom. Dobro je
koristiti vlažne papirnate maramice koje služe za jednokratnu upotrebu i nikad
ne koristiti jednu maramicu za više krava. Poslije pranja vimena poželjno je
vime izmasirati (rukom, ali i muzilica može masirati).
Masaža vimena je podražaj koji izaziva da hipofiza počinje lučiti hormon
OKSITOCIN. Sam postupak mužnje mora teći neprekidno 5-8 minuta (u vremenu
izlučivanja oksitocina).
Pri ručnoj mužnji muzač sjedi s desne strane krave (tako da mu lijevo koljeno
skoro dodiruje nogu krave) i posudu u koju muze drži među koljenima. Najprije se
muzu prednje četvrti vimena jer se iza njih lakše muze mlijeko iz zadnjih
četvrti. Muzač za mužnju mora koristiti samo šake. Sisa se zahvati dlanom,
stisnu se palac i kažiprst i približe ostala tri prsta odozgo prema dolje tako
da se istisne mlijeko te se taj postupak ponavlja. Sise se ne smiju istezati
prema dolje jer to može biti opasno za zdravstveno stanje vimena.
Strojna mužnja može se vršiti u kantu ili u mljekovod. Nakon što izmuzemo prve
mlazeve, operemo i obrišemo vime i izmasiramo ga, stavljaju se sisne čaške.
Izuzetno je važno paziti da se prije mužnje sisne čaške ne vuku po podu staje
jer se uprljanim čaškama u muzilicu i mlijeko unosi velik broj mikroorganizama
što onečišćuje mlijeko. Cijelo vrijeme mužnje prati se protok mlijeka i kad
primjetimo da se količina mlijeka počinje smanjivati, muznu jedinicu jednom
rukom povučemo lagano prema dolje, a drugom rukom nježno masiramo vime. Tako se
vrši potpuno izmuzivanje i dobiju se posljednji mlazevi mlijeka koji sadrže
najviše mliječne masti. U praksi se često preporuča posljednje mlazeve mlijeka
izmusti ručno nakon skidanja sisnih čaški.
Nakon izmuzivanja zadnjih mlazeva mlijeka vrh svake sise potrebno je uroniti u
dezinficijent, ili poprskati otopinom dezinficijensa.
Neposredno poslije mužnje potrebno je temeljito oprati i dezinficirati pribor za
mužnju. Najprije se vrši pranje mlakom vodom i deterdžentom (hladna uzrokuje
zadržavanje mliječne masti na stijenkama posuđa, a vruća da se bjelančevine
zalijepe na stijenku). Za pranje se koriste specijalna sredstva za čišćenje
mljekarskog pribora. Preporuča se svakodnevno korištenje lužnatih sredstava, a
zatim jednom tjedno pranje kiselim sredstvom.
Ispiranje se vrši nakon temeljitog pranja i sav se pribor stavi ocijediti. Nakon
toga se dezinficira uranjanjem u otopinu dezinficijensa.
Tako oprano posuđe stavi se u priručnu mljekaru okrenuto prema dolje da se
ocijedi i osuši. Prije sljedeće mužnje, ako je obavljena dezinfekcija, preporuča
se ispiranje čistom vrućom vodom.
Higijena staje, mužnja i postupak s mlijekom nakon mužnje važni su čimbenici
koji utječu na kvalitetu mlijeka. Mlijeko koje je dobiveno na nehigijenski način
nije prikladno za proizvodnju mliječnih proizvoda. U skoroj budućnosti i na
našem će se području početi mlijeko plaćati prema mikrobiološkoj kvaliteti,
odnosno cijena mlijeka bit će usklađena s kriterijima predviđenim u pravilniku.
Zato je od izuzetne važnosti držati se osnovnih uvjeta za dobivanje kvalitetnog
mlijeka, a to je temeljito čišćenje, dezinfekcija muznog aparata i opreme za
mužnju te prikladno čuvanje mlijeka do isporuke.