GODINA VI > BROJ 4 > BROJ 3 > BROJ 2 > BROJ 1 GODINA V > BROJ 6 > BROJ 5 > BROJ 4 > BROJ 3 > BROJ 2 > BROJ 1 > KNJIGE > LINKOVI > IZRADA WEB STRANICA IZRADA WEB STRANICA Samostalna izrada web stranica. U svega nekoliko minuta, kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć našeg CMS-a. Moderni dizajni za Vašu web stranice. Korištenje administracije slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija te ostvarite svoju prvu web stranicu u trenu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog... Mobilna responzivnost predstavlja prilagođavanje web stranice svim uređajima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve stranice. SEO optimizacija će omogućiti vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama (poput Google-a) za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci. Dizajn responzivnih web stranica, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, implementacija plaćanja karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica... |
TEHNOLOGIJA TRANSGLUTAMINAZE - NOVE MOGUĆNOSTI Kolovrat, M. Transglutaminaze igraju značajnu ulogu pri proizvodnji visoko vrijednih mesnih prerađevina. Svojstvo mesne bjelančevine da se umrežava otvara mesnoj preradi velike mogućnosti primjene. Kod polutrajnih i obarenih proizvoda je prva prednost u jednostavnosti primjene. Da bi se postigla što bolja raspodjela preparata, potrebno ga je dodavati uz začin ili zajedno sa solju. Nove mogućnosti primjene su u učinkovitom vezanju mesnih komada u željeni oblik, zahvaljujući korištenju dva nova preparata s oznakom CONNECT-IT R1+R2. Tako strukturirani mesni komadi u jednoj cjelini, nakon narezivanja odlično zadržavaju formu i pogodni su za daljnju obradu kao npr. pečenje, paniranje, zamrzavanje. Primjenom ovog sustava vezivanja ne utječe se na okus i aromu mesa; kod oblikovanja mesnih komada nije potrebno proizvoditi tlak, dovoljno je nakon tretiranja komade napuniti u ovitak i ostaviti preko noći do potpunog povezivanja (min. 6 sati na +2°C, ovisno o kalibru ovitka). CONNECT-IT R1+R2 doziraju se od 0,4-1% na 1 kg mesnih komada u ovisnosti o veličini mesnih komada, stanju površinskog dijela mesnog komada i o kvaliteti mesa. Važni parametri kod primjene ovog sistema vezanja pojedinačnih mesnih komada su da u proizvodnom procesu nije moguće dodavati sol, sadržaj masnoće na mesu može biti najviše do 20%, a mljeveno i usitnjeno meso nije prikladno za ovakav način vezivanja. Ovako strukturirani komadi mesa priređuju se kao odresci (obični ili panirani), "cordon blue"; te kao pečenja, gril stekovi, rolade, medaljoni itd. Miroslav Kolovrat, dipl.ing., TTR Kolovrat Tablice i cijeli članak dostupan je u tiskanom izdanju |
Naslovnica AKTUALNO Uspostava sustava kontrole goveđih trupova i polovica na liniji klanja TEHNLOGIJA Transglutaminaze - nove mogućnosti Limenke kroz stoljeća ODABRANE STRANICE Peradarstvo - proizvodnja jaja ili mesa UZGOJ ŽIVOTINJA Uzgoj pernate divljači - prepelica ZNANSTVENO - STRUČNI DIO ZNANSTVENI RAD Dinamika rasta nedoraslih jastoga (Palinurus elephas) u konroliranim uvjetima STRUČNI RAD Higijena i tehnologija prerade školjaka STRUČNI RAD Emuglatorske soli STRUČNI RAD Zbrinjavanje životinjskih leševa i konfiskata STRUČNI RAD Šljuka bena (Scolopax rusticola L.), od biologije do kuhinje Prikaz iz literature Obavijesti Upute autorima |
|
MESO PRVI HRVATSKI ČASOPIS O MESU Poslovni forum d.o.o. - Usluge izrade web stranica |