POKLON BON u vrijednosti 500 kuna
Besplatni poklon bon u vrijednosti 500 kuna koji možete iskoristiti Vi ili ga pokloniti drugoj osobi ili poslovnom subjektu. Pravi poklon za Vas ili Vaše poslovne partnere koji možete iskoristiti kako bi unaprijedili svoje poslovanje i marketing.
Link na poklon bon - Iskoristite popuste!
 

 

 
IZRADA WEB STRANICA ZA PODUZETNIKE
Izrada web stranica po izuzetno povoljnim cijenama. Izrada internet stranica koje možete uvijek samostalno ažurirati bez ikakvih dodatnih troškova. Objavite neograničeni broj tekstova, objavite sve ponude, akcije, oglase, kataloge...
Link za opširnije informacije o povoljnoj izradi kvalitetnih CMS web stranica
 

 

 
PRIMJERI UGOVORA, POSLOVNIH PLANOVA, IMENICI
Korisni primjeri ugovora, obrasci, primjeri poslovnih planova, imenici za direktni marketing, usluga sastavljanja imenika i baza podataka po Vašim potrebama, pretraživanje baza podataka, trgovačko zastupanje i posredovanje...
Informirajte se o našim uslugama - Isplati se!
 

 

 

 
NAPOMENA!
U nastavku je sadržaj web stranice koja je izrađena prije dosta vremena. S obzirom na protek vremena, neke od informacija možda više nisu aktualne. Za aktualne i ažurirane informacije, posjetite naslovnu stranicu ovog web portala.
Link na naslovnu stranicu web portala www.poslovniforum.hr
 

 


NAPOMENA!


GODINA VI

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1

GODINA V

> BROJ 6

> BROJ 5

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1> KNJIGE

> LINKOVI

> IZRADA WEB STRANICA

Klikni za pregled priloga
PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE KOJE SU VAM NA RAPOLAGANJU NA POSLOVNOM FORUMU

MESO


TEHNOLOGIJA TRANSGLUTAMINAZE
- NOVE MOGUĆNOSTI


Kolovrat, M.

Transglutaminaze igraju značajnu ulogu pri proizvodnji visoko vrijednih mesnih prerađevina. Svojstvo mesne bjelančevine da se umrežava otvara mesnoj preradi velike mogućnosti primjene. Kod polutrajnih i obarenih proizvoda je prva prednost u jednostavnosti primjene. Da bi se postigla što bolja raspodjela preparata, potrebno ga je dodavati uz začin ili zajedno sa solju.

Nove mogućnosti primjene su u učinkovitom vezanju mesnih komada u željeni oblik, zahvaljujući korištenju dva nova preparata s oznakom CONNECT-IT R1+R2. Tako strukturirani mesni komadi u jednoj cjelini, nakon narezivanja odlično zadržavaju formu i pogodni su za daljnju obradu kao npr. pečenje, paniranje, zamrzavanje. Primjenom ovog sustava vezivanja ne utječe se na okus i aromu mesa; kod oblikovanja mesnih komada nije potrebno proizvoditi tlak, dovoljno je nakon tretiranja komade napuniti u ovitak i ostaviti preko noći do potpunog povezivanja (min. 6 sati na +2°C, ovisno o kalibru ovitka).

CONNECT-IT R1+R2 doziraju se od 0,4-1% na 1 kg mesnih komada u ovisnosti o veličini mesnih komada, stanju površinskog dijela mesnog komada i o kvaliteti mesa. Važni parametri kod primjene ovog sistema vezanja pojedinačnih mesnih komada su da u proizvodnom procesu nije moguće dodavati sol, sadržaj masnoće na mesu može biti najviše do 20%, a mljeveno i usitnjeno meso nije prikladno za ovakav način vezivanja. Ovako strukturirani komadi mesa priređuju se kao odresci (obični ili panirani), "cordon blue"; te kao pečenja, gril stekovi, rolade, medaljoni itd.


Miroslav Kolovrat, dipl.ing., TTR Kolovrat

Tablice i cijeli članak dostupan je u tiskanom izdanju
Naslovnica

AKTUALNO

Uspostava sustava kontrole goveđih trupova i polovica na liniji klanja

TEHNLOGIJA

Transglutaminaze - nove mogućnosti

Limenke kroz stoljeća

ODABRANE STRANICE

Peradarstvo - proizvodnja jaja ili mesa

UZGOJ ŽIVOTINJA

Uzgoj pernate divljači - prepelica


ZNANSTVENO - STRUČNI DIO

ZNANSTVENI RAD

Dinamika rasta nedoraslih jastoga (Palinurus elephas) u konroliranim uvjetima

STRUČNI RAD

Higijena i tehnologija prerade školjaka

STRUČNI RAD

Emuglatorske soli

STRUČNI RAD

Zbrinjavanje životinjskih leševa i konfiskata

STRUČNI RAD

Šljuka bena (Scolopax rusticola L.), od biologije do kuhinje


Prikaz iz literature

Obavijesti

Upute autorima


MESO
PRVI HRVATSKI ČASOPIS O MESU

ZADRUŽNA ŠTAMPA d.d., Jakićeva 1, P.P. 910, Zagreb