GODINA VI > BROJ 4 > BROJ 3 > BROJ 2 > BROJ 1 GODINA V > BROJ 6 > BROJ 5 > BROJ 4 > BROJ 3 > BROJ 2 > BROJ 1 > KNJIGE > LINKOVI > IZRADA WEB STRANICA IZRADA WEB STRANICA Samostalna izrada web stranica. U svega nekoliko minuta, kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć našeg CMS-a. Moderni dizajni za Vašu web stranice. Korištenje administracije slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija te ostvarite svoju prvu web stranicu u trenu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog... Mobilna responzivnost predstavlja prilagođavanje web stranice svim uređajima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve stranice. SEO optimizacija će omogućiti vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama (poput Google-a) za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci. Dizajn responzivnih web stranica, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, implementacija plaćanja karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica... |
PERADARSTVO PROIZVODNJA JAJA ILI MESA U organiziranju proizvodnje konzumnih jaja ili mesa na obiteljskom gospodarstvu, da bi ona bila profitabilna i tržišno konkurentna, moraju se ispoštovati neophodni uvjeti koji ovu proizvodnju čine intenzivnom i na visokom tehnološkom nivou, kako bi se genetski potencijal peradi maksimalno iskoristio. Osnovna koncepcija proizvodnje konzumnih jaja ili treba se bazirati na: 1. suvremenim tehničko-tehnološkim rješenjima proizvodnje 2. držanju visokoproduktivnih linijskih hibrida peradi 3. striktnom pridržavanju tehnoloških normi proizvodnje 4. držanju samo jedne vrste, jednog proizvodnog usmjerenja (proizvodnja konzumnih ili brojlera), jednog hibrida, i jedne starosti u isto vrijeme 5. ishrani kompletnim, dobro izbalansiranim smjesama 6. držanju u objektima zatvorenog tipa 7. maksimalnom korištenju peradarnika; držanju 20-25 koka po 1m2 podne površine (iskorištenje prostora u visinu po nivoima) 8. tehnološki proces proizvodnje konzumnih jaja mora početi nabavkom 17 tjedana starih kokica, njihovom držanju u proizvodnji minimalno 12 mjeseci i nakon toga zamjenom za novo jato 9. racionalnom korištenju objekta, što zahtjeva da se izlučene nosilje u što kraćem periodu isele, a objekt očisti, opere, dezinficira i odmori. Sve ove radnje trebaju se završiti za 20 dana 10. držanju nosilja u baterijama (4-5 koka u svakom kavezu), sa suvremenom automatskom opremom za hranjenje i napajanje, po koncepciji suvremenog peradarnika 11. redovnom izgnojavanju objekta van kruga peradarnika, koje mora biti mehanizirano 12. snabdijevanju peradi dovoljnom količinom svježe vode, sistemom za automatsko napajanje iz vodovoda preko dozatora za vodu 13. osiguravanju skladišnog prostora koji mora biti adekvatno sagrađen i dovoljnog kapaciteta da se u njemu skladište jaja, koncentrat ili drugi materijal u zavisnosti od njegove namjene. Jaja se uvek moraju skladištiti u posebnu prostoriju, jer su ona vrlo kvarljiva i brzo upijaju neprijatne mirise 14. striktnom pridržavanju mjera preventive, dezinsekcije i deratizacije propisanim od strane veterinarske službe 15. održavanju udobnih makroklimatskih uvjeta u objektu, stalnim održavanjem opreme u funkcionalnom stanju 16. primjeni odgovarajućeg svjetlosnog programa prema tehnološkim uputama o uzgoju peradi 17. zaduženju radnika (člana domaćinstva) koji će savjesno i predano obavljati radne obveze u procesu proizvodnje 18. redovnoj evidenciji proizvodnje jaja, utroška hrane i svim promjenama na nosiljama, opremi i objektu kako bi se moglo blagovremeno intervenirati u slučaju neželjenih situacija. Adekvatni principi vrijede i za uzgoj peradi radi proizvodnje mesa. Cijeli članak dostupan je u tiskanom izdanju Poslovni forum - Peradarstvo
|
Naslovnica AKTUALNO Uspostava sustava kontrole goveđih trupova i polovica na liniji klanja TEHNLOGIJA Transglutaminaze - nove mogućnosti Limenke kroz stoljeća ODABRANE STRANICE Peradarstvo - proizvodnja jaja ili mesa UZGOJ ŽIVOTINJA Uzgoj pernate divljači - prepelica ZNANSTVENO - STRUČNI DIO ZNANSTVENI RAD Dinamika rasta nedoraslih jastoga (Palinurus elephas) u konroliranim uvjetima STRUČNI RAD Higijena i tehnologija prerade školjaka STRUČNI RAD Emuglatorske soli STRUČNI RAD Zbrinjavanje životinjskih leševa i konfiskata STRUČNI RAD Šljuka bena (Scolopax rusticola L.), od biologije do kuhinje Prikaz iz literature Obavijesti Upute autorima |
|
MESO PRVI HRVATSKI ČASOPIS O MESU Poslovni forum d.o.o. - Usluge izrade web stranica |