POKLON BON u vrijednosti 500 kuna
Besplatni poklon bon u vrijednosti 500 kuna koji možete iskoristiti Vi ili ga pokloniti drugoj osobi ili poslovnom subjektu. Pravi poklon za Vas ili Vaše poslovne partnere koji možete iskoristiti kako bi unaprijedili svoje poslovanje i marketing.
Link na poklon bon - Iskoristite popuste!
 

 

 
IZRADA WEB STRANICA ZA PODUZETNIKE
Izrada web stranica po izuzetno povoljnim cijenama. Izrada internet stranica koje možete uvijek samostalno ažurirati bez ikakvih dodatnih troškova. Objavite neograničeni broj tekstova, objavite sve ponude, akcije, oglase, kataloge...
Link za opširnije informacije o povoljnoj izradi kvalitetnih CMS web stranica
 

 

 
PRIMJERI UGOVORA, POSLOVNIH PLANOVA, IMENICI
Korisni primjeri ugovora, obrasci, primjeri poslovnih planova, imenici za direktni marketing, usluga sastavljanja imenika i baza podataka po Vašim potrebama, pretraživanje baza podataka, trgovačko zastupanje i posredovanje...
Informirajte se o našim uslugama - Isplati se!
 

 













 

 
NAPOMENA!
U nastavku je sadržaj web stranice koja je izrađena prije dosta vremena. S obzirom na protek vremena, neke od informacija možda više nisu aktualne. Za aktualne i ažurirane informacije, posjetite naslovnu stranicu ovog web portala.
Link na naslovnu stranicu web portala www.poslovniforum.hr
 

 


NAPOMENA!


GODINA VI

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1

GODINA V

> BROJ 6

> BROJ 5

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1



> KNJIGE

> LINKOVI

> IZRADA WEB STRANICA

Klikni za pregled priloga
PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE KOJE SU VAM NA RAPOLAGANJU NA POSLOVNOM FORUMU

MESO

PERADARSTVO
PROIZVODNJA JAJA ILI MESA


U organiziranju proizvodnje konzumnih jaja ili mesa na obiteljskom gospodarstvu, da bi ona bila profitabilna i tržišno konkurentna, moraju se ispoštovati neophodni uvjeti koji ovu proizvodnju čine intenzivnom i na visokom tehnološkom nivou, kako bi se genetski potencijal peradi maksimalno iskoristio.

Osnovna koncepcija proizvodnje konzumnih jaja ili treba se bazirati na:

1. suvremenim tehničko-tehnološkim rješenjima proizvodnje
2. držanju visokoproduktivnih linijskih hibrida peradi
3. striktnom pridržavanju tehnoloških normi proizvodnje
4. držanju samo jedne vrste, jednog proizvodnog usmjerenja (proizvodnja konzumnih ili brojlera), jednog hibrida, i jedne starosti u isto vrijeme
5. ishrani kompletnim, dobro izbalansiranim smjesama
6. držanju u objektima zatvorenog tipa
7. maksimalnom korištenju peradarnika; držanju 20-25 koka po 1m2 podne površine (iskorištenje prostora u visinu po nivoima)
8. tehnološki proces proizvodnje konzumnih jaja mora početi nabavkom 17 tjedana starih kokica, njihovom držanju u proizvodnji minimalno 12 mjeseci i nakon toga zamjenom za novo jato
9. racionalnom korištenju objekta, što zahtjeva da se izlučene nosilje u što kraćem periodu isele, a objekt očisti, opere, dezinficira i odmori. Sve ove radnje trebaju se završiti za 20 dana
10. držanju nosilja u baterijama (4-5 koka u svakom kavezu), sa suvremenom automatskom opremom za hranjenje i napajanje, po koncepciji suvremenog peradarnika
11. redovnom izgnojavanju objekta van kruga peradarnika, koje mora biti mehanizirano
12. snabdijevanju peradi dovoljnom količinom svježe vode, sistemom za automatsko napajanje iz vodovoda preko dozatora za vodu
13. osiguravanju skladišnog prostora koji mora biti adekvatno sagrađen i dovoljnog kapaciteta da se u njemu skladište jaja, koncentrat ili drugi materijal u zavisnosti od njegove namjene. Jaja se uvek moraju skladištiti u posebnu prostoriju, jer su ona vrlo kvarljiva i brzo upijaju neprijatne mirise
14. striktnom pridržavanju mjera preventive, dezinsekcije i deratizacije propisanim od strane veterinarske službe
15. održavanju udobnih makroklimatskih uvjeta u objektu, stalnim održavanjem opreme u funkcionalnom stanju
16. primjeni odgovarajućeg svjetlosnog programa prema tehnološkim uputama o uzgoju peradi
17. zaduženju radnika (člana domaćinstva) koji će savjesno i predano obavljati radne obveze u procesu proizvodnje
18. redovnoj evidenciji proizvodnje jaja, utroška hrane i svim promjenama na nosiljama, opremi i objektu kako bi se moglo blagovremeno intervenirati u slučaju neželjenih situacija.

Adekvatni principi vrijede i za uzgoj peradi radi proizvodnje mesa.


Cijeli članak dostupan je u tiskanom izdanju

Poslovni forum - Peradarstvo
 

 








Naslovnica

AKTUALNO

Uspostava sustava kontrole goveđih trupova i polovica na liniji klanja

TEHNLOGIJA

Transglutaminaze - nove mogućnosti

Limenke kroz stoljeća

ODABRANE STRANICE

Peradarstvo - proizvodnja jaja ili mesa

UZGOJ ŽIVOTINJA

Uzgoj pernate divljači - prepelica


ZNANSTVENO - STRUČNI DIO

ZNANSTVENI RAD

Dinamika rasta nedoraslih jastoga (Palinurus elephas) u konroliranim uvjetima

STRUČNI RAD

Higijena i tehnologija prerade školjaka

STRUČNI RAD

Emuglatorske soli

STRUČNI RAD

Zbrinjavanje životinjskih leševa i konfiskata

STRUČNI RAD

Šljuka bena (Scolopax rusticola L.), od biologije do kuhinje


Prikaz iz literature

Obavijesti

Upute autorima






MESO
PRVI HRVATSKI ČASOPIS O MESU

ZADRUŽNA ŠTAMPA d.d., Jakićeva 1, P.P. 910, Zagreb