GODINA VI > BROJ 4 > BROJ 3 > BROJ 2 > BROJ 1 GODINA V > BROJ 6 > BROJ 5 > BROJ 4 > BROJ 3 > BROJ 2 > BROJ 1 > KNJIGE > LINKOVI > IZRADA WEB STRANICA IZRADA WEB STRANICA Samostalna izrada web stranica. U svega nekoliko minuta, kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć našeg CMS-a. Moderni dizajni za Vašu web stranice. Korištenje administracije slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija te ostvarite svoju prvu web stranicu u trenu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog... Mobilna responzivnost predstavlja prilagođavanje web stranice svim uređajima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve stranice. SEO optimizacija će omogućiti vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama (poput Google-a) za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci. Dizajn responzivnih web stranica, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, implementacija plaćanja karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica... |
LIPIDI MESA I ZDRAVLJE LJUDI Karolyi, D. Mast čini oko 20 % prosječne tjelesne težine čovjeka i esencijalni je sastojak njegove prehrane. U organizmu mast služi kao izvor energije i esencijalnih masnih kiselina, izolira vitalne organe, sudjeluje u transportu vitamina A, D, E i K, dolazi u strukturi staničnih membrana ili u obliku kolesterola kao preteča kortikosteroida, žučnih soli i spolnih hormona (Kritchevsky, 2000). Meso je jedan od najvažnijih izvora masti u prehrani velikog dijela ljudske populacije. U mesu mast, odnosno lipidi dolaze u strukturi membrana mišićnih stanica, kao kapljice triglicerida pohranjene između vlakana ili kao adipozno (masno) tkivo. Količina adipoznog tkiva između snopova mišićnih vlakana određuje stupanj prošaranosti mišića mašću, odnosno mramoriranost mesa. Sadržaj i masno-kiselinski sastav lipida u mišićnom tkivu utječe na niz osobina mesa poput boje, oksidativne stabilnosti, okusa, strukture ili sočnosti. Nutritivna kakvoća mesa, kao i djelovanje mesa na zdravlje ljudi, također ovise o sadržaju i sastavu lipida u mesu. Cijeli članak dostupan je u tiskanom izdanju |
Naslovnica Riječ urednice AKTUALNO Obljetnica Večernjakove kulenijade Otvorena prva klaonica nojeva u RH TEHNLOGIJA pH vrijednost - kriterij za ispravan odabir mesa NUTRICIONIZAM Lipidi i zdravlje ljudi Novi proizvod IREKS AROME - BOMES TRŽIŠTE MESA Proizvodnja i potrošnja mesa peradi do 2030. godine Teško stanje na tržištu svinja TRŽIŠTE RIBE Slatkovodna riba iz ribogojilišta NOVOSTI U dvije godine Perutnina Ptuj - PIPO Čakovec udvostručila broj zaposlenih Zagrebački Velesajam ZNANSTVENO - STRUČNI DIO ZNANSTVENI RAD Utjecaj odmaranja junadi prije klanja na temperaturu i boju mesa STRUČNI RAD Učestalost grešaka klaoničke obrade i upotrebljivosti mesa peradi na području Velike Gorice STRUČNI RAD Bakteriološka ispravnost čvaraka na zagrebačkim tržnicama STRUČNI PREGLED Kulen - baština za budućnost Prikaz iz literature Obavijesti Upute autorima
|
|
MESO PRVI HRVATSKI ČASOPIS O MESU Poslovni forum d.o.o. - Usluge izrade web stranica |