Besplatna izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge
Poslovni forum d.o.o. ove godine obilježava dvadeset godina uspješnog poslovanja.
Tim povodom, poklanjamo Vam BESPLATNU izradu CMS web stranica.
Inače, redovna cijena izrade CMS web stranica je 3900 kuna + PDV
Iskoristite ponudu za BESPLATNU izradu web stranica - Link na opširnije

OPIS MOGUĆNOSTI CMS STRANICA

SADRŽAJ (MENU) I STRANICE
- Mogućnost kreiranja neograničenog broja web stranica (članaka)
- Samostalno kreiranje potrebnih kategorija i potkategorija
- Mogućnost dijeljenja kategorija u potkategorije
- U svaku kategoriju možete dodati neograničeni broj stranica
- Samostalno ažuriranje svih članaka, kategorija i sadržaja
- Jednostavno kreiranje modernih foto-galerija
- Jednostavno objavljivanje YouTube video priloga
- Print verzija svake stranice prilagođena za ispis
- Svaka stranica je optimizirana za Google i druge tražilice

VIJESTI
- Posebna cjelina za dodavanje neograničenog broja vijesti
- Automatski prikaz najnovijih vijesti u obliku pokretnog teksta
- Arhiva vijesti sa brzim pregledom po naslovima i pretraživanjem
- Osim vijesti možete objaviti i bilo koji drugi tekst ili slike
- Mogućnost kreiranja foto i video galerija, PDF, Word dokumenata

KATALOG
- Web katalog za tablično predstavljanje proizvoda ili usluga
- Mogućnost predstavljanja nekretnina, apartmana, oglasa...
- Mogućnost otvaranja neograničenog broja kataloških kategorija
- Mogućnost samostalnog kreiranja karakteristika i opisa
- Mogućnost dodavanja linka za opširnije informacije, web shop...
- Slanja upita putem kontakt forme (narudžbe, rezervacije...)

DIZAJN
- Samostalni odabir gotovih predložaka (dizajna)
- Preko 240 gotovih dizajna koje možete samostalno mijenjati
- Izmjena slika u zaglavlju i svih drugih grafičkih elemenata
- Mogućnost kreiranja samostalne uvodne stranice u web portal
- Samostalno uređivanje dodatnih oglasnih prostora na stranicama
- Zastavice kao linkovi prema verzijama na stranim jezicima
- Mogućnost pretraživanja svih objavljenih članaka i vijesti
- Responsive web design - Stranice su prilagođene za mobitele

ADMINISTRATORSKI DIO
- Jednostavno upravljanje svim sadržajima, dizajnom stranica
- Unos i ažuriranje tekstova i slika putem WYSIWYG HTML alata
- Podrška za Google Analytics i slične aplikacije
- Samostalna detaljna statistika ugrađena u sam CMS
- Indikatori indeksiranosti na Google tražilici
- Mogućnost nadogradnje sustava sa drugim modulima
- Kompletna administracija je na hrvatskom jeziku

Iskoristite ponudu za BESPLATNU izradu web stranica - Link na opširnije

 





























 

 
NAPOMENA!
U nastavku je sadržaj web stranice koja je izrađena prije dosta vremena. S obzirom na protek vremena, neke od informacija možda više nisu aktualne. Za aktualne i ažurirane informacije, posjetite naslovnu stranicu ovog web portala.
Link na naslovnu stranicu web portala www.poslovniforum.hr
 

 


NAPOMENA!


GODINA VI

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1

GODINA V

> BROJ 6

> BROJ 5

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1



> KNJIGE

> LINKOVI

> IZRADA WEB STRANICA

Klikni za pregled priloga
PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE KOJE SU VAM NA RAPOLAGANJU NA POSLOVNOM FORUMU



UČESTALOST GREŠAKA KLAONIČKE OBRADE I UPOTREBLJIVOSTI MESA PERADI NA PODRUČJU VELIKE GORICE


Mahin, S., B. Mioković, Ž. Cvrtila, L. Kozačinski

SAŽETAK

U okvirima ovog rada obrađeni su podaci o klanju peradi u obrtničkoj klaonici u Velikoj Gorici. Podaci su se odnosili na dinamiku očitovanja tehnoloških grešaka klaoničke obrade tovljenih pilića koji su relevantni u ocjeni kakvoće i tržišne vrijednosti mesa tovljenih pilića (brojlera). Podaci se odnose na jednu proizvodnu seriju i obuhvaćaju podatke o pregledu trupova peradi tijekom jednoga tjedna (n = 400). Obrada peradi je pretežno manualna, s upotrebom opreme koja nije po tehničko-tehnološkim osobinama najsuvremenija, a klaonica je pod stalnim nadzorom veterinarske inspekcije. Učestalost i postotak tehnoloških grešaka na mesu peradi nastalih tijekom života, iznosi 1%, dok je 3,75 % grešaka pripadalo onima postmortalne etiologije. Zbog tih spomenutih grešaka 15 obrađenih i pregledanih trupova nije bilo moguće svrstati u najbolju klasu, dok su 4 trupa razvrstana van klase. Tako najveći postotak obrađenog mesa spada u extra klasu. Mala obrtnička klaonica, s ovakvim radom i kvalitetom mesa, izborila je svoje mjesto na tržištu, ponudom kvalitetnoga pilećeg mesa.
Ključne riječi: klanje peradi, greške obrade


Summary

THE FREQUENCY OF TECHNOLOGICAL FAILURE DURING THE SLAUGTERING PROCESS OF THE POLUTRY MEAT IN THE TERRITORY OF VELIKA GORICA
In this work are present the data about the slaughtered poultry in a small slaughter craftsman plant in the city of Velika Gorica. The percentages of technological mistakes during the slaughtering process are relevant in a judgement of poultry meat quality. The data are from one seria and it is results about examination of poultry carcass slaughtered in one week. Processing of poultry is mainly manual with use of equipment which is not according to the technical features perfect. Slaughterhouse is under veterinary inspection control. The intensity and percentage of technological mistakes are very low. The number of mistakes of premortal etiology amounts 1%, and number of mistakes of postmortal etiology amounts 3,75%. Because of these mistakes 15 of examined and processed carcasses are not within best class, while 4 of them are out of class. The highest percentage of processed meet can be put into extra class. The small slaughter craftsman plant with this work and quality of meat, take the place on the market with offer of high quality poultry meat.
Key words: Slaughtering of poultry, the mistakes of processing of poultry.



Cijeli rad dostupan je u tiskanom izdanju




 



Naslovnica

Riječ urednice

AKTUALNO

Obljetnica Večernjakove kulenijade

Otvorena prva klaonica nojeva u RH

TEHNLOGIJA

pH vrijednost - kriterij za ispravan odabir mesa

NUTRICIONIZAM

Lipidi i zdravlje ljudi

Novi proizvod IREKS AROME - BOMES

TRŽIŠTE MESA

Proizvodnja i potrošnja mesa peradi do 2030. godine

Teško stanje na tržištu svinja

TRŽIŠTE RIBE

Slatkovodna riba iz ribogojilišta

NOVOSTI

U dvije godine Perutnina Ptuj - PIPO Čakovec udvostručila broj zaposlenih

Zagrebački Velesajam

ZNANSTVENO - STRUČNI DIO

ZNANSTVENI RAD

Utjecaj odmaranja junadi prije klanja na temperaturu i boju mesa

STRUČNI RAD

Učestalost grešaka klaoničke obrade i upotrebljivosti mesa peradi na području Velike Gorice

STRUČNI RAD

Bakteriološka ispravnost čvaraka na zagrebačkim tržnicama

STRUČNI PREGLED

Kulen - baština za budućnost

Prikaz iz literature

Obavijesti

Upute autorima



Ažurirano: 3. 4. 2020.



MESO
PRVI HRVATSKI ČASOPIS O MESU

ZADRUŽNA ŠTAMPA d.d., Jakićeva 1, P.P. 910, Zagreb