GODINA VI > BROJ 4 > BROJ 3 > BROJ 2 > BROJ 1 GODINA V > BROJ 6 > BROJ 5 > BROJ 4 > BROJ 3 > BROJ 2 > BROJ 1 > KNJIGE > LINKOVI > IZRADA WEB STRANICA IZRADA WEB STRANICA Samostalna izrada web stranica. U svega nekoliko minuta, kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć našeg CMS-a. Moderni dizajni za Vašu web stranice. Korištenje administracije slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija te ostvarite svoju prvu web stranicu u trenu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog... Mobilna responzivnost predstavlja prilagođavanje web stranice svim uređajima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve stranice. SEO optimizacija će omogućiti vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama (poput Google-a) za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci. Dizajn responzivnih web stranica, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, implementacija plaćanja karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica... |
KULEN – BAŠTINA ZA BUDUĆNOST Matković, S. Sažetak U ovom radu obrađen je kulen, domaća trajna kobasica, kao izvorni hrvatski proizvod. Proizvod je jednog podneblja, nastao pri pokušajima da se namirnica očuva kroz duže vrijeme. Naraštajima je oblikovan i usavršavan, te danas imamo proizvod sa specifičnim organoleptičkim svojstvima, jedinstvenim u svijetu. Proizvodi se od svinjskog mesa određenim tehnološkim postupkom. Puni se u prirodne ovitke i nakon procesa obrade i zrenja hladno dimi kroz određeni period. Dobar kulen održiv je par godina. Kao autohtoni proizvod treba ga istaknuti u prepoznatljiv hrvatski proizvod. Ključne riječi: kulen, svinjsko meso, autohtoni proizvod Summary KULEN – HERITAGE FOR FUTURE In this work a home-made paprika-flavoured salami named “kulen”, as a an original Croatian product, has been described. It is the product of one climate, made in the attempts of preserving a sausage for a longer period of time. It has been shaped and its taste improved for generations, so today we have a product with specific organoleptic properties , unique in the world. It is produced from pork with strictly determined technological procedure. It is filled in natural casings and after the procedure of processing and maturing the sausages are cold smoked for a certain period of time. A good “kulen” is durable for several years. As an original product it should be pointed into recognizable Croatian product. Key words: “kulen”, pork, original product Cijeli rad dostupan je u tiskanom izdanju |
Naslovnica Riječ urednice AKTUALNO Obljetnica Večernjakove kulenijade Otvorena prva klaonica nojeva u RH TEHNLOGIJA pH vrijednost - kriterij za ispravan odabir mesa NUTRICIONIZAM Lipidi i zdravlje ljudi Novi proizvod IREKS AROME - BOMES TRŽIŠTE MESA Proizvodnja i potrošnja mesa peradi do 2030. godine Teško stanje na tržištu svinja TRŽIŠTE RIBE Slatkovodna riba iz ribogojilišta NOVOSTI U dvije godine Perutnina Ptuj - PIPO Čakovec udvostručila broj zaposlenih Zagrebački Velesajam ZNANSTVENO - STRUČNI DIO ZNANSTVENI RAD Utjecaj odmaranja junadi prije klanja na temperaturu i boju mesa STRUČNI RAD Učestalost grešaka klaoničke obrade i upotrebljivosti mesa peradi na području Velike Gorice STRUČNI RAD Bakteriološka ispravnost čvaraka na zagrebačkim tržnicama STRUČNI PREGLED Kulen - baština za budućnost Prikaz iz literature Obavijesti Upute autorima
|
|
MESO PRVI HRVATSKI ČASOPIS O MESU Poslovni forum d.o.o. - Usluge izrade web stranica |