NAPOMENA!


GODINA VI

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1

GODINA V

> BROJ 6

> BROJ 5

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1



> KNJIGE

> LINKOVI

> IZRADA WEB STRANICA

Klikni za pregled priloga
PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE KOJE SU VAM NA RAPOLAGANJU NA POSLOVNOM FORUMU



IZRADA WEB STRANICA

Samostalna izrada web stranica. U svega nekoliko minuta, kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć našeg CMS-a. Moderni dizajni za Vašu web stranice. Korištenje administracije slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija te ostvarite svoju prvu web stranicu u trenu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog...

Mobilna responzivnost predstavlja prilagođavanje web stranice svim uređajima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve stranice. SEO optimizacija će omogućiti vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama (poput Google-a) za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci.

Dizajn responzivnih web stranica, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, implementacija plaćanja karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica...



BAKTERIOLOŠKA ISPRAVNOST ČVARAKA NA ZAGREBAČKIM TRŽNICAMA


Mioković, B., M. Trbojević, L. Kozačinski

Sažetak

U okviru ovog rada utvrđeni su bakteriološka ispravnost i organoleptička svojstva čvaraka iz domaće proizvodnje, a koji se prodaju na zagrebačkoj tržnici. Ponuda čvaraka iz domaće proizvodnje je relativno mala, a njihova kakvoća, način pakiranja i prezentacija je neprimjerena. Organoleptički nalaz čvaraka bio je veoma različit, ovisno o načinu njihove proizvodnje u domaćinstvima, pa postoje znatna odstupanja u konzistenciji i boji pojedinih uzoraka. Zbog užeglog mirisa i okusa 2 uzorka su ocijenjena pokvarenima, a u pet uzoraka dokazane su spore C. perfrigens i C. botulinum. S obzirom da nisu utvrđeni vegetativni oblici spomenutih bakterija nalaz njihovih spora je pokazatelj loših higijenskih uvjeta u proizvodnji.
Ključne riječi: čvarci, bakteriološka kvaliteta


Summary

BACTERIOLOGICAL QUALITY OF HOME-PRODUCED PORK SCRATCHINGS
SOLD ON THE ZAGREB MARKET
The bacteriological quality and organoleptic properties of home-produced pork scratchings sold on the Zagreb market is defined within the framework of this paper. The supply of scratchings is on a realtively small scale and their quality, method of packing and presentation have been found to be unsuitable. Organoleptic findings of scratchings vary greatly, depending on the production method adopted in individual households, which consequently results in considerable deviations in the appereance, colour and consistency of individual samples. Two samples were considered inedible due to their rancid smell and taste, while in five samples the presence of C.perfringens and C.botulinum spores was established. Bearing in mind the fact that no vegetative forms of the above mentioned bacteria were found, the finding of their spores is an indicator of poor hygienic conditions during production.
Key words: scratchings, bacteriological quality


Cijeli rad dostupan je u tiskanom izdanju


 



Naslovnica

Riječ urednice

AKTUALNO

Obljetnica Večernjakove kulenijade

Otvorena prva klaonica nojeva u RH

TEHNLOGIJA

pH vrijednost - kriterij za ispravan odabir mesa

NUTRICIONIZAM

Lipidi i zdravlje ljudi

Novi proizvod IREKS AROME - BOMES

TRŽIŠTE MESA

Proizvodnja i potrošnja mesa peradi do 2030. godine

Teško stanje na tržištu svinja

TRŽIŠTE RIBE

Slatkovodna riba iz ribogojilišta

NOVOSTI

U dvije godine Perutnina Ptuj - PIPO Čakovec udvostručila broj zaposlenih

Zagrebački Velesajam

ZNANSTVENO - STRUČNI DIO

ZNANSTVENI RAD

Utjecaj odmaranja junadi prije klanja na temperaturu i boju mesa

STRUČNI RAD

Učestalost grešaka klaoničke obrade i upotrebljivosti mesa peradi na području Velike Gorice

STRUČNI RAD

Bakteriološka ispravnost čvaraka na zagrebačkim tržnicama

STRUČNI PREGLED

Kulen - baština za budućnost

Prikaz iz literature

Obavijesti

Upute autorima



Ažurirano: 29. 11. 2022.



MESO
PRVI HRVATSKI ČASOPIS O MESU

Poslovni forum d.o.o. - Usluge izrade web stranica