POKLON BON u vrijednosti 500 kuna
Besplatni poklon bon u vrijednosti 500 kuna koji možete iskoristiti Vi ili ga pokloniti drugoj osobi ili poslovnom subjektu. Pravi poklon za Vas ili Vaše poslovne partnere koji možete iskoristiti kako bi unaprijedili svoje poslovanje i marketing.
Link na poklon bon - Iskoristite popuste!
 

 

 
IZRADA WEB STRANICA ZA PODUZETNIKE
Izrada web stranica po izuzetno povoljnim cijenama. Izrada internet stranica koje možete uvijek samostalno ažurirati bez ikakvih dodatnih troškova. Objavite neograničeni broj tekstova, objavite sve ponude, akcije, oglase, kataloge...
Link za opširnije informacije o povoljnoj izradi kvalitetnih CMS web stranica
 

 

 
PRIMJERI UGOVORA, POSLOVNIH PLANOVA, IMENICI
Korisni primjeri ugovora, obrasci, primjeri poslovnih planova, imenici za direktni marketing, usluga sastavljanja imenika i baza podataka po Vašim potrebama, pretraživanje baza podataka, trgovačko zastupanje i posredovanje...
Informirajte se o našim uslugama - Isplati se!
 

 













 

 
NAPOMENA!
U nastavku je sadržaj web stranice koja je izrađena prije dosta vremena. S obzirom na protek vremena, neke od informacija možda više nisu aktualne. Za aktualne i ažurirane informacije, posjetite naslovnu stranicu ovog web portala.
Link na naslovnu stranicu web portala www.poslovniforum.hr
 

 


NAPOMENA!


GODINA VI

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1

GODINA V

> BROJ 6

> BROJ 5

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1



> KNJIGE

> LINKOVI

> IZRADA WEB STRANICA

Klikni za pregled priloga
PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE KOJE SU VAM NA RAPOLAGANJU NA POSLOVNOM FORUMU



BAKTERIOLOŠKA ISPRAVNOST ČVARAKA NA ZAGREBAČKIM TRŽNICAMA


Mioković, B., M. Trbojević, L. Kozačinski

Sažetak

U okviru ovog rada utvrđeni su bakteriološka ispravnost i organoleptička svojstva čvaraka iz domaće proizvodnje, a koji se prodaju na zagrebačkoj tržnici. Ponuda čvaraka iz domaće proizvodnje je relativno mala, a njihova kakvoća, način pakiranja i prezentacija je neprimjerena. Organoleptički nalaz čvaraka bio je veoma različit, ovisno o načinu njihove proizvodnje u domaćinstvima, pa postoje znatna odstupanja u konzistenciji i boji pojedinih uzoraka. Zbog užeglog mirisa i okusa 2 uzorka su ocijenjena pokvarenima, a u pet uzoraka dokazane su spore C. perfrigens i C. botulinum. S obzirom da nisu utvrđeni vegetativni oblici spomenutih bakterija nalaz njihovih spora je pokazatelj loših higijenskih uvjeta u proizvodnji.
Ključne riječi: čvarci, bakteriološka kvaliteta


Summary

BACTERIOLOGICAL QUALITY OF HOME-PRODUCED PORK SCRATCHINGS
SOLD ON THE ZAGREB MARKET
The bacteriological quality and organoleptic properties of home-produced pork scratchings sold on the Zagreb market is defined within the framework of this paper. The supply of scratchings is on a realtively small scale and their quality, method of packing and presentation have been found to be unsuitable. Organoleptic findings of scratchings vary greatly, depending on the production method adopted in individual households, which consequently results in considerable deviations in the appereance, colour and consistency of individual samples. Two samples were considered inedible due to their rancid smell and taste, while in five samples the presence of C.perfringens and C.botulinum spores was established. Bearing in mind the fact that no vegetative forms of the above mentioned bacteria were found, the finding of their spores is an indicator of poor hygienic conditions during production.
Key words: scratchings, bacteriological quality


Cijeli rad dostupan je u tiskanom izdanju


 



Naslovnica

Riječ urednice

AKTUALNO

Obljetnica Večernjakove kulenijade

Otvorena prva klaonica nojeva u RH

TEHNLOGIJA

pH vrijednost - kriterij za ispravan odabir mesa

NUTRICIONIZAM

Lipidi i zdravlje ljudi

Novi proizvod IREKS AROME - BOMES

TRŽIŠTE MESA

Proizvodnja i potrošnja mesa peradi do 2030. godine

Teško stanje na tržištu svinja

TRŽIŠTE RIBE

Slatkovodna riba iz ribogojilišta

NOVOSTI

U dvije godine Perutnina Ptuj - PIPO Čakovec udvostručila broj zaposlenih

Zagrebački Velesajam

ZNANSTVENO - STRUČNI DIO

ZNANSTVENI RAD

Utjecaj odmaranja junadi prije klanja na temperaturu i boju mesa

STRUČNI RAD

Učestalost grešaka klaoničke obrade i upotrebljivosti mesa peradi na području Velike Gorice

STRUČNI RAD

Bakteriološka ispravnost čvaraka na zagrebačkim tržnicama

STRUČNI PREGLED

Kulen - baština za budućnost

Prikaz iz literature

Obavijesti

Upute autorima



Ažurirano: 23. 9. 2019.



MESO
PRVI HRVATSKI ČASOPIS O MESU

ZADRUŽNA ŠTAMPA d.d., Jakićeva 1, P.P. 910, Zagreb