Besplatna izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge
Poslovni forum d.o.o. ove godine obilježava dvadeset godina uspješnog poslovanja.
Tim povodom, poklanjamo Vam BESPLATNU izradu CMS web stranica.
Inače, redovna cijena izrade CMS web stranica je 3900 kuna + PDV
Iskoristite ponudu za BESPLATNU izradu web stranica - Link na opširnije

OPIS MOGUĆNOSTI CMS STRANICA

SADRŽAJ (MENU) I STRANICE
- Mogućnost kreiranja neograničenog broja web stranica (članaka)
- Samostalno kreiranje potrebnih kategorija i potkategorija
- Mogućnost dijeljenja kategorija u potkategorije
- U svaku kategoriju možete dodati neograničeni broj stranica
- Samostalno ažuriranje svih članaka, kategorija i sadržaja
- Jednostavno kreiranje modernih foto-galerija
- Jednostavno objavljivanje YouTube video priloga
- Print verzija svake stranice prilagođena za ispis
- Svaka stranica je optimizirana za Google i druge tražilice

VIJESTI
- Posebna cjelina za dodavanje neograničenog broja vijesti
- Automatski prikaz najnovijih vijesti u obliku pokretnog teksta
- Arhiva vijesti sa brzim pregledom po naslovima i pretraživanjem
- Osim vijesti možete objaviti i bilo koji drugi tekst ili slike
- Mogućnost kreiranja foto i video galerija, PDF, Word dokumenata

KATALOG
- Web katalog za tablično predstavljanje proizvoda ili usluga
- Mogućnost predstavljanja nekretnina, apartmana, oglasa...
- Mogućnost otvaranja neograničenog broja kataloških kategorija
- Mogućnost samostalnog kreiranja karakteristika i opisa
- Mogućnost dodavanja linka za opširnije informacije, web shop...
- Slanja upita putem kontakt forme (narudžbe, rezervacije...)

DIZAJN
- Samostalni odabir gotovih predložaka (dizajna)
- Preko 240 gotovih dizajna koje možete samostalno mijenjati
- Izmjena slika u zaglavlju i svih drugih grafičkih elemenata
- Mogućnost kreiranja samostalne uvodne stranice u web portal
- Samostalno uređivanje dodatnih oglasnih prostora na stranicama
- Zastavice kao linkovi prema verzijama na stranim jezicima
- Mogućnost pretraživanja svih objavljenih članaka i vijesti
- Responsive web design - Stranice su prilagođene za mobitele

ADMINISTRATORSKI DIO
- Jednostavno upravljanje svim sadržajima, dizajnom stranica
- Unos i ažuriranje tekstova i slika putem WYSIWYG HTML alata
- Podrška za Google Analytics i slične aplikacije
- Samostalna detaljna statistika ugrađena u sam CMS
- Indikatori indeksiranosti na Google tražilici
- Mogućnost nadogradnje sustava sa drugim modulima
- Kompletna administracija je na hrvatskom jeziku

Iskoristite ponudu za BESPLATNU izradu web stranica - Link na opširnije

 





























 

 
NAPOMENA!
U nastavku je sadržaj web stranice koja je izrađena prije dosta vremena. S obzirom na protek vremena, neke od informacija možda više nisu aktualne. Za aktualne i ažurirane informacije, posjetite naslovnu stranicu ovog web portala.
Link na naslovnu stranicu web portala www.poslovniforum.hr
 

 


NAPOMENA!


GODINA VI

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1

GODINA V

> BROJ 6

> BROJ 5

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1



> KNJIGE

> LINKOVI

> IZRADA WEB STRANICA

Klikni za pregled priloga
PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE KOJE SU VAM NA RAPOLAGANJU NA POSLOVNOM FORUMU



UTJECAJ ODMARANJA JUNADI PRIJE KLANJA NA TEMPERATURU I BOJU MESA


Kuzmanović, Ž.

Sažetak

U radu su prikazani rezultati istraživanja kakvoće mesa u dvije skupine tovljene junadi Simentalske pasmine (n=40), starosti 16 do 20 mjeseci i težine od 400 do 500 kg. Životinje su odabrane metodom slučajnog izbora i podijeljene u dvije skupine. Prva skupina junadi transportirana je iz bliže okolice, zaklana neposredno nakon prispijeća u obore. Druga grupa su junad transportirana s većih udaljenosti, odmarana 36 sati prije klanja. Temperatura m. longissimus dorsi u prvom mjerenju je statistički značajno viša u neodmarane junadi (p<0,001), kao i temperatura u izmjerena nakon 24 sata (p<0,001). Temperatura m. gracilis u prvom mjerenju statistički je značajno viša u neodmaranih u odnosu na odmarane životinje (p< 0,05), dok se temperatura izmjerena u m. gracilis nakon 24 sata ne razlikuje statistički značajno u odmarane i neodmarane junadi. Mjerenje boje u m. gracilis pokazalo je statistički značajne razlike odmarane u odnosu na neodmaranu junad (p<0,001), kao i u m. longissimus dorsi (p<0,005). Odmor junadi je umanjio učinak stresa što se odrazilo na nižim temperaturama, svjetlijoj boji mišića, odnosno boljoj kakvoći mesa odmaranih u odnosu na neodmarane životinje, ali 36- satni odmor prije klanja nije dostatan da eliminira negativne učinke stresa.
Ključne riječi: junad, odmor, klanje, temperatura, boja, kakvoća mesa


Summary

THE EFFECT OF REST OF BEEF CATTLE BEFORE SLAUGHTER
ON MEAT TEMPERATURE AND COLOUR
The paper presents the results of the study of meat quality in two groups of beef cattle of Simenthal breed (n=40), 16 to 20 months of age and weighing between 400 and 500 kg. The animals were selected at random and divided into two groups. The first group of animals was transported from the vicinity and slaughtered immediately after arrival in courts. The second group came from a greater distance and was allowed to rest for 36 hours prior to slaughter. The first recorded temperature of m. longissimus dorsi was statistically significantly higher in beef cattle not allowed to rest (p<0.001), as well as the temperature recorded after 24 hours (p<0.001). The first recorded temperature of m. gracilis was statistically significantly higher in beef cattle not allowed to rest in comparison to rested animals (p< 0.05), whilst the temperature taken in m. gracilis after 24 hours did not show statistically significant differences between these two groups of differently kept animals. The measurement of colour in m. gracilis showed statistically significant differences between these two groups of animals (p<0.001); the same applies to m. longissimus dorsi (p<0.005). Rest of beef cattle reduced the stress effect and it was reflected in lower temperatures, paler colour of muscles, better meat quality, respectively, of beef cattle allowed to rest before slaughter in comparison to animals slaughtered immediately after arrival; however, a 36-hour-interval of rest before slaughter is insufficient for the elimination of negative stress effects.
Key words: beef cattle, rest, slaughter, temperature, colour, meat quality



Cijeli rad dostupan je u tiskanom izdanju








 



Naslovnica

Riječ urednice

AKTUALNO

Obljetnica Večernjakove kulenijade

Otvorena prva klaonica nojeva u RH

TEHNLOGIJA

pH vrijednost - kriterij za ispravan odabir mesa

NUTRICIONIZAM

Lipidi i zdravlje ljudi

Novi proizvod IREKS AROME - BOMES

TRŽIŠTE MESA

Proizvodnja i potrošnja mesa peradi do 2030. godine

Teško stanje na tržištu svinja

TRŽIŠTE RIBE

Slatkovodna riba iz ribogojilišta

NOVOSTI

U dvije godine Perutnina Ptuj - PIPO Čakovec udvostručila broj zaposlenih

Zagrebački Velesajam

ZNANSTVENO - STRUČNI DIO

ZNANSTVENI RAD

Utjecaj odmaranja junadi prije klanja na temperaturu i boju mesa

STRUČNI RAD

Učestalost grešaka klaoničke obrade i upotrebljivosti mesa peradi na području Velike Gorice

STRUČNI RAD

Bakteriološka ispravnost čvaraka na zagrebačkim tržnicama

STRUČNI PREGLED

Kulen - baština za budućnost

Prikaz iz literature

Obavijesti

Upute autorima



Ažurirano: 3. 4. 2020.



MESO
PRVI HRVATSKI ČASOPIS O MESU

ZADRUŽNA ŠTAMPA d.d., Jakićeva 1, P.P. 910, Zagreb