POKLON BON u vrijednosti 500 kuna
Besplatni poklon bon u vrijednosti 500 kuna koji možete iskoristiti Vi ili ga pokloniti drugoj osobi ili poslovnom subjektu. Pravi poklon za Vas ili Vaše poslovne partnere koji možete iskoristiti kako bi unaprijedili svoje poslovanje i marketing.
Link na poklon bon - Iskoristite popuste!
 

 

 
IZRADA WEB STRANICA ZA PODUZETNIKE
Izrada web stranica po izuzetno povoljnim cijenama. Izrada internet stranica koje možete uvijek samostalno ažurirati bez ikakvih dodatnih troškova. Objavite neograničeni broj tekstova, objavite sve ponude, akcije, oglase, kataloge...
Link za opširnije informacije o povoljnoj izradi kvalitetnih CMS web stranica
 

 

 
PRIMJERI UGOVORA, POSLOVNIH PLANOVA, IMENICI
Korisni primjeri ugovora, obrasci, primjeri poslovnih planova, imenici za direktni marketing, usluga sastavljanja imenika i baza podataka po Vašim potrebama, pretraživanje baza podataka, trgovačko zastupanje i posredovanje...
Informirajte se o našim uslugama - Isplati se!
 

 













 

 
NAPOMENA!
U nastavku je sadržaj web stranice koja je izrađena prije dosta vremena. S obzirom na protek vremena, neke od informacija možda više nisu aktualne. Za aktualne i ažurirane informacije, posjetite naslovnu stranicu ovog web portala.
Link na naslovnu stranicu web portala www.poslovniforum.hr
 

 


NAPOMENA!


GODINA VI

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1

GODINA V

> BROJ 6

> BROJ 5

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1



> KNJIGE

> LINKOVI

> IZRADA WEB STRANICA

Klikni za pregled priloga
PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE KOJE SU VAM NA RAPOLAGANJU NA POSLOVNOM FORUMU



PROIZVODNJA I POTROŠNJA MESA PERADI DO 2030. GODINE


Janječić, Z.

Ukupna svjetska proizvodnja mesa peradi u 2001. godini bila je nešto manja od 70 milijuna tona, što je osam puta više od proizvodnje u 1961. godini. U skladu s prognozama koje nam donosi FAO, proizvodnja mesa peradi će i dalje rasti pa će tako u 2015. godini ona iznositi 100 milijuna tona, a u 2030. godini 143 milijuna tona. S druge strane, potrošnja mesa peradi u Svijetu je 2000. godine iznosila 10.9 kg po stanovniku.
Početak industrijske proizvodnje mesa peradi u velikoj je korelaciji s trendovima u proizvodnji pilećeg mesa. Gotovo 85 % ukupne svjetske proizvodnje mesa peradi pripada pilećem mesu i taj postotak je više-manje nepromijenjen posljednjih 40 godina. Prema tome, proizvodnja mesa pura, pataka, gusaka i ostalih vrsta peradi u ukupnoj proizvodnji mesa peradi zastupljena je s 15 %. Prošle godine, proizvodnja pilećeg mesa iznosila je skoro 60 milijuna tona.

Grafikon 1. Proizvodnja mesa peradi u svijetu u 2001
(mt = milijuni tona)
Ukupna proizvodnja = 69,95 mt



 

Tablica 1. Očekivana proizvodnja mesa peradi u 2015. i 2030. godini (mt)

Godina

1999

2015

2030

Ukupno u Svijetu

61.9

100.6

143.3

Zemlje u razvoju

31.3

59.1

93.5

Razvijene zemlje

30.6

41.5

49.8

 
Tablica 2. Konzumacija mesa peradi u Svijetu, kg/stanovniku godišnje

Godi.

Svijet

Afrika

Azija

Europa

Sj. i Sr. Amerika

Oce-
anija

J. Amerika

1989

7.3

3.2

3.2

15.1

27.5

18.6

11.0

1990

7.6

3.2

3.3

15.9

29.0

19.1

11.8

1991

7.9

3.2

3.7

15.8

30.3

19.1

13.3

1992

8.2

3.3

4.0

14.4

31.2

20.3

14.6

1993

8.5

3.2

4.4

14.1

32.0

20.8

15.4

1994

8.8

3.3

4.7

14.7

32.7

21.3

16.7

1995

9.4

3.5

5.2

15.0

32.8

21.5

19.3

1996

9.4

3.5

5.3

15.2

33.5

21.7

18.6

1997

9.9

3.7

5.7

15.5

34.4

22.0

20.4

1998

10.1

3.7

5.9

15.7

35.1

23.9

20.0

1999

10.6

4.1

6.3

15.0

36.9

24.5

23.3

2000

10.9

4.1

6.6

16.0

37.0

25.7

24.3


Cijeli članak dostupan je u tiskanom izdanju



 




Naslovnica

Riječ urednice

AKTUALNO

Obljetnica Večernjakove kulenijade

Otvorena prva klaonica nojeva u RH

TEHNLOGIJA

pH vrijednost - kriterij za ispravan odabir mesa

NUTRICIONIZAM

Lipidi i zdravlje ljudi

Novi proizvod IREKS AROME - BOMES

TRŽIŠTE MESA

Proizvodnja i potrošnja mesa peradi do 2030. godine

Teško stanje na tržištu svinja

TRŽIŠTE RIBE

Slatkovodna riba iz ribogojilišta

NOVOSTI

U dvije godine Perutnina Ptuj - PIPO Čakovec udvostručila broj zaposlenih

Zagrebački Velesajam

ZNANSTVENO - STRUČNI DIO

ZNANSTVENI RAD

Utjecaj odmaranja junadi prije klanja na temperaturu i boju mesa

STRUČNI RAD

Učestalost grešaka klaoničke obrade i upotrebljivosti mesa peradi na području Velike Gorice

STRUČNI RAD

Bakteriološka ispravnost čvaraka na zagrebačkim tržnicama

STRUČNI PREGLED

Kulen - baština za budućnost

Prikaz iz literature

Obavijesti

Upute autorima



Ažurirano: 23. 9. 2019.



MESO
PRVI HRVATSKI ČASOPIS O MESU

ZADRUŽNA ŠTAMPA d.d., Jakićeva 1, P.P. 910, Zagreb