Na temelju članka 9. stavka 2. Zakona o poljoprivredi (»Narodne novine«, br.
66/2001 i 83/2002), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 23.
listopada 2003. donijela
UREDBU
o ciljnoj cijeni utovljenih svinja
Članak 1.
Ovom Uredbom određuje se ciljna cijena utovljenih svinja domaće proizvodnje
koje se nude na tržištu Republike Hrvatske.
Članak 2.
Ciljna cijena utovljenih svinja određuje se na temelju postotnog udjela
mišićnog tkiva utvrđenog klasiranjem svinjskih polovica na liniji klanja.
Klasiranje svinjskih polovica na liniji klanja obavlja se na temelju
Pravilnika o utvrđivanju kategorija i klasa svinjskih trupova i polovica
(»Narodne novine«, broj 119/99).
Članak 3.
Obračun ciljne cijene utovljenih svinja obavlja se na temelju težine žive
mase, postotnog udjela mišićnog tkiva i jedinice njegove novčane vrijednosti
prema formuli:
CS = cijena utovljenih svinja,
ΣŽT= zbirna težina žive mase utovljenih svinja,
MT = prosječni udio mišićnog tkiva,
VMT = novčana vrijednost jedinice udjela mišićnog tkiva.
Članak 4.
Novčana vrijednost jedinice udjela mišićnog tkiva iznosi 0,18 kuna, a odnosi
se na:
– pojedinačni obračun ciljne cijene utovljenih svinja kod kojih je utvrđeni
udio mišićnog tkiva 50 % ili više,
– zbirni obračun ciljne cijene utovljenih svinja, gdje se u izračun uzima
zbirna težina žive mase isporučenih utovljenih svinja, te prosječna
vrijednost udjela njihovog mišićnoga tkiva.
Novčana vrijednost jedinice mišićnog tkiva iz stavka 1. ovoga članka ne
odnosi se na svinje kod kojih je utvrđena pojedinačna težina žive mase, a
udio mišićnog tkiva je manji od 50 %. Utvrđivanje novčane vrijednosti za ovu
skupinu svinja obavlja se na temelju slobodne pogodbe između prodavatelja i
kupca.
Članak 5.
Ova Uredba stupa na snagu osmog dana od dana objave u »Narodnim novinama«.
(Objavljeno u NN; 28.10.2003.)
Klasa: 307-03/03-01/03
Urbroj: 5030116-03-1
Zagreb, 23. listopada 2003.
Poslovni Forum d.o.o. za informatiku i poslovne usluge
Istraživanje tržišta - Izrada poslovnih planova - Izrada web stranica - Savjetovanje Kontakt e-mail adrese i telefoni