> NASLOVNA STR. > RATARSTVO > GOVEDARSTVO > SVINJOGOJSTVO > PERADARSTVO > VOĆE I POVRĆE > ZAŠTITA BILJA > EKOLOŠKA POLJ. > MEHANIZACIJA > ZAKONI I PROPISI > Knjige (Literatura) > Analiza tla > Veterina > Investicije u poljoprivredi i izrada poslovnih planova > Poslovna baza podataka > Agro marketing > Web poljoprivreda > OPG u Hrvatskoj > Info prilozi > Adresar i imenik > Poslovni web katalog > Posebne ponude i akcije > Kontakt adrese IZRADA WEB STRANICA Novo u ponudi za poduzetnike: samostalna izrada web stranica. U svega nekoliko minuta, kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć našeg CMS-a. Moderni dizajni za Vašu web stranice. Korištenje administracije slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija te ostvarite svoju prvu web stranicu u trenu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog... Mobilna responzivnost web stranica predstavlja prilagođavanje web stranice svim uređajima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve stranice. SEO optimizacija će omogućiti vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama (poput Google-a) za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci. Dizajn responzivnih web stranica, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, implementacija plaćanja karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica... Iskoristite ponudu: izrada web stranica i hosting po najnižim cijenama. Besplatna prijava na tražilice, besplatni e-mail, besplatna podrška za internet marketing... Ažurirano: 24. 12. 2024.
|
MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE I ŠUMARSTVA Na temelju članka 22. stavka 1. Zakona o veterinarstvu (»Narodne novine«, broj 70/97. i 105/01.), ministar poljoprivrede i šumarstva donosi PRAVILNIK o veterinarsko-zdravstvenim uvjetima kojima moraju udovoljavati objekti registrirani za obradu, preradu i uskladiŠtenje proizvoda Životinjskog podrijetla na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima (NN 149/03) Članak 1. Ovim Pravilnikom propisuju se posebni veterinarsko-zdravstveni uvjeti koji se odnose na uređenje, opremu, način rada, djelatnike i higijenu u objektima registriranim za obradu, preradu i uskladištenje proizvoda životinjskog podrijetla na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima (u daljnjem tekstu: OPG). Članak 2. Dozvoljava se obrada, prerada i uskladištenje proizvoda životinjskog podrijetla u objektima na OPG-ima registriranim za: 1. obradu mlijeka i proizvodnju mliječnih proizvoda (sira); 2. punjenje i pakiranje meda; 3. sortiranje i pakiranje jaja; 4. proizvodnju tradicionalnih mesnih proizvoda: – trajnih suhomesnatih proizvoda i slanine; – trajnih i kuhanih kobasica; – čvaraka i domaće svinjske masti. Odobrena djelatnost iz stavka 1. ovog članka može se obavljati i u prostorijama za obradu, preradu i uskladištenje proizvoda životinjskog podrijetla, smještenim u sklopu stambenog objekta. Članak 3. U objektima/prostorijama iz članka 2. ovog Pravilnika dozvoljeno je koristiti sirovine odnosno proizvode dobivene isključivo od životinja: – uzgojenih na vlastitom OPG-u; ili – koje su najmanje tri mjeseca u tovu na vlastitom OPG-u. Klanje životinja iz vlastitog uzgoja ili tova na OPG-u za potrebe proizvodnje namirnica za prodaju dozvoljeno je isključivo u klaoničkim objektima registriranim u skladu sa Zakonom o veterinarstvu. Članak 4. Uporaba objekata/prostorija iz članka 2. ovog Pravilnika, kao i opreme namijenjene za proizvodnju namirnica, dozvoljena je samo uz prethodnu registraciju objekta, u skladu sa Zakonom o veterinarstvu. Objekte/prostorije i opremu iz stavka 1. ovog članka nije moguće koristiti u druge svrhe. Članak 5. Za odobrenje djelatnosti i upis u Upisnik odobrenih objekata, u skladu sa Zakonom o veterinarstvu, potrebno je priložiti: – tehničko-tehnološki projekt s tlocrtom i opisom prostorija; – položajni nacrt prostorija; – opis opreme; – sirovinsku bilancu; – asortiman proizvoda; – postupke sanitacije objekta i opreme; – opis opskrbe vodom za piće. Članak 6. Za provođenje svakodnevnih postupaka sanitacije prostora/prostorija, opreme i pribora, prije, za vrijeme i nakon završetka rada, a u svrhu sprečavanja kontaminacije namirnica, odgovoran je vlasnik objekta. Članak 7. U objektima iz članka 2. ovog Pravilnika određen je maksimalni godišnji opseg proizvodnje, i to: 1. prerada svinjskog mesa u količini od 7.500 kilograma odnosno maksimalno 50 svinja godišnje; 2. prerada ovčjeg, kozjeg i kravljeg mlijeka do 50.000 litara godišnje; 3. proizvodnja meda do 1.000 kilograma godišnje. Članak 8. Namirnice proizvedene na OPG-u mogu se stavljati u promet na sljedeći način: 1. prodajom na vlastitom OPG-u; 2. u vlastitoj turističkoj ponudi u okviru ugostiteljskog objekta; 3. u vlastitoj ili zajedničkoj trgovini (više proizvođača) izvan OPG-a, na određenoj lokaciji koja je odobrena kod nadležnog tijela; 4. na tržnicama ili prodajnim izložbama. Članak 9. Osobe koje rade u proizvodnim prostorijama, u kojima dolaze u izravni dodir sa sirovinama i proizvodima za vrijeme rada, moraju: – brinuti o osobnoj higijeni i čistoći; – nositi svijetlu radnu odjeću i obuću; – kosu zaštititi kapom ili maramom. U radnoj odjeći i obući nije dozvoljeno napuštati prostorije odnosno prostor za proizvodnju namirnica. Osobe koje rade u proizvodnji namirnica moraju biti zdravstveno pregledane u skladu s važećim propisima Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske. Članak 10. Površina oko objekta iz članka 2. ovog Pravilnika mora biti pokrivena betonom ili asfaltom, a krug ograđen prikladnom ogradom. Članak 11. Otpad životinjskog podrijetla koji nastaje u proizvodnji na OPG-u treba: – sakupljati u za to određene zatvorene kontejnere; – odstranjivati iz proizvodnih prostorija odnosno prostora odmah nakon završenog rada; – osigurati propisan način neškodljivog uklanjanja. Članak 12. Otpadne vode nastale tijekom proizvodnje treba odvoditi izravno u kanalizaciju ili sabirnu jamu. Članak 13. Objekt na OPG-u koji je kod nadležnog tijela registriran za proizvodnju tradicionalnih mesnih proizvoda, ovisno o tehnologiji proizvodnje, mora imati: 1. rashladnu komoru ili hladnjak za hlađenje i čuvanje mesa odgovarajuće veličine i kapaciteta; 2. prostoriju za proizvodnju dozvoljenih proizvoda od mesa; 3. prostoriju za dimljenje i zrenje; 4. rashladnu komoru ili hladnjak za čuvanje gotovih proizvoda; 5. ormar za držanje začina, dodataka i ostalih potrepština u proizvodnji; 6. prostor ili ormar za čuvanje materijala za pakiranje i opremanje. Članak 14. Objekt na OPG-u registriran za preradu mlijeka mora imati: 1. prostoriju za sabiranje; 2. prostoriju za proizvodnju sira (sirarnicu) s opremom za hlađenje i uskladištenje; 3. prostoriju za oblikovanje i cijeđenje te zrenje sira (zrionicu); 4. hladnjak za gotove proizvode. Članak 15. Objekt na OPG-u registriran za sortiranje i pakiranje jaja treba imati: 1. hladnjaču ili hladnjak za držanje jaja, ovisno o kapacitetu proizvodnje; 2. prostor za sortiranje i pakiranje jaja. Članak 16. Objekt na OPG-u registriran za punjenje i pakiranje meda mora imati: 1. prostoriju za prihvat te punjenje i pakiranje meda; 2. prostor za uskladištenje meda. Članak 17. Objekti iz članka 2. ovog Pravilnika moraju imati: – podove i zidove od materijala koji omogućuje lako čišćenje, pranje i dezinfekciju; – izdvojeni prostor ili ormar za držanje pribora i sredstava za mehaničku i kemijsku sanitaciju; – izdvojen prostor ili ormar za skladištenje materijala za pakiranje (kartonska ambalaža, papir za pakiranje, posude, folije itd.); – materijal za pakiranje mora biti skladišten na policama ili podmetačima, a razmak od podne površine mora iznositi najmanje 30 cm; – potrebnu ventilaciju (prirodnu ili umjetnu); – obveznu zaštitu od ulaska insekata, glodavaca i neugodnih mirisa. Članak 18. Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objave u »Narodnim novinama«. Klasa: 322-01/03-01/602 Urbroj: 525-06-03-01 Zagreb, 15. rujna 2003. Ministar mr. sc. Božidar Pankretić, v. r. Veterinarsko-zdravstveni uvjeti kojima moraju udovoljavati objekti registrirani za obradu, preradu i uskladištenje proizvoda životinjskog podrijetla na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima Poljoprivreda - Poljoprovreda - Poljoprivreda |
Zakoni i propisi Zakon o poljoprivredi Zakon o poljoprivrednom zemljištu Zakon o stočarstvu Zakon o veterinarstvu Zakon o dobrobiti životinja Zakon o vinu Naredba o mjerama zaštite životinja od zaraznih i nametničkih bolesti Uredba o ciljnoj cijeni svježeg sirovog mlijeka Uredba o ciljnoj cijeni utovljenih svinja Pravilnik o uvjetima kojima moraju udovoljavati objekti za klanje životinja... Zakon o sanitarnoj inspekciji Pravilnik: valenje domaće peradi i pernate divljači Pravilnik o uvjetima i načinu korištenja sredstava za kreditiranje razvitka i obnove poljoprivrede Pravilnik o načinu obavljanja veterinarsko - sanitarnog pregleda i kontrole nojeva Pravilnik o zaštiti gljiva Pravilnik o uvjetima i načinu prijevoza životinja Pravilnik o upisu u upisnik poljoprivrednih gospodarstava Objava naziva referentnog laboratorija za provjeru rada ovlaštenih laboratorija za ispitivanje kakvoće svježeg sirovog mlijeka Naredba o zabrani uporabe proteina podrijetlom od preživača Odluka o dopuštenoj visini tehnološkog manjka, kala, kvara, rasipa i loma u peradarstvu i proizvodnji jaja Zabrana uvoza i provoza peradi iz Nizozemske Zakon o državnoj potpori u poljoprivredi, ribarstvu i šumarstvu Pravilnik o kakvoći svježeg sirovog mlijeka ZAKONSKA REGULATIVA EKOLOŠKE PROIZVODNJE Pravilnik o kakvoći stočne hrane Uredba o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva poljoprivrede i šumarstva Zakon o popisu poljoprivrede 2003 Metodologija za popis poljoprivrede 2003 Pravilnik o kapitalnim ulaganjima Popis ekoloških proizvođača Metodologija za procjenu štete od elementarnih nepogoda PREGLED DRUGIH ZNAČAJNIH ZAKONA
|
Poslovni Forum d.o.o. za informatiku i poslovne usluge Istraživanje tržišta - Izrada poslovnih planova - Izrada web stranica - Savjetovanje Kontakt e-mail adrese i telefoni |