NAPOMENA!


GODINA VI

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1

GODINA V

> BROJ 6

> BROJ 5

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1



> KNJIGE

> LINKOVI

> IZRADA WEB STRANICA

Klikni za pregled priloga
PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE KOJE SU VAM NA RAPOLAGANJU NA POSLOVNOM FORUMU



IZRADA WEB STRANICA

Samostalna izrada web stranica. U svega nekoliko minuta, kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć našeg CMS-a. Moderni dizajni za Vašu web stranice. Korištenje administracije slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija te ostvarite svoju prvu web stranicu u trenu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog...

Mobilna responzivnost predstavlja prilagođavanje web stranice svim uređajima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve stranice. SEO optimizacija će omogućiti vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama (poput Google-a) za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci.

Dizajn responzivnih web stranica, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, implementacija plaćanja karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica...



PROBIOTICI


Roseg, Đ.

Probiotici su jedna ili više kultura mikroorganizama koji primijenjeni u životinja ili ljudi djeluju korisno, poboljšavajući svojstva autohtone gastrointestinalne mikroflore (Saxelin, 1999), a odnose se na proizvode koji:
a) sadrže žive mikroorganizme (svježe, liofilizirane ili u fermentiranim proizvodima),
b) poboljšavaju zdravlje ljudi i životinja (između ostalog djeluju i kao promotori rasta) i
c) mogu djelovati na probavni sustav (primijenjeni kao hrana, pilule ili kapsule), gornji dio dišnog sustava (u obliku aerosola) ili mokraćno-spolni sustav (lokalno aplicirani).

Kao probiotički mikroorganizmi najčešće se koriste bakterije mliječno-kiselog vrenja i to rod Lactobacillus, rjeđe neki kvasci i bifidobakterije. Osnovni zahtjev za probiotičke bakterije je sigurnost njihove uporabe, a svakim se danom otkrivaju nove vrste koje moraju proći visoke kriterije testiranja u cilju očuvanja ljudskog zdravlja. Potvrđeno je da probiotici obogaćuju probavnu mikrofloru, uklanjaju potencijalne patogene, ublažavaju gastorintestinalne poremećaje, virusne i bakterijske infekcije te posljedice antibiotske terapije, jačaju obrambeni sustav organizma stimulirajući crijevni imunološki sustav, koriste se u terapiji rotavirusnih infekcija s posljedičnim jakim proljevima, ublažavaju simptome Chronove bolesti i ulceroznog kolitisa, ubrzavaju oporavak od alergija na pojedine sastojke hrane, a posebice u djece kod alergija na mlijeko, pomažu pri nepodnošljivosti laktoze, povoljno djeluju na zdravlje zubi i sprječavanje karijesa. Međutim, pored ovih pozitivnih svojstava prema nekim istraživanjima probiotici mogu predstavljati i potencijalnu opasnost, pa ih treba upotrebljavati razumno i s oprezom.




Cijeli članak je dostupan samo u tiskanom izdanju










Naslovnica

Riječ urednice

AKTUALNO

U povodu prijedloga Nacrta Zakona o hrani

TEHNLOGIJA

Umrežiti proteine

SUSTAV KVALITETE

Sustavi kvalitete u prehrambenoj industriji

IZ LITERATURE

Probiotici

IZVJEŠĆE IREKS AROMA D.D.

Stručni seminar o tekućem dimu tvrke: Ruitenberg Ingredients

IZ PRAKSE

Mikrobiološke analize gotovih jela od mesa i pilećih proizvoda

TRŽIŠTE MESA

Utjecaj proširenja EU na proizvodnju mesa peradi

Tržište svinja

TRŽIŠTE RIBE

Hrvatsko tržište

KAKVOĆA MESA

Geni čimbenici post-portalnih promjena kakvoće svinjskog mesa

KONTROLA PROIZVODNJE

Kako proizvesti higjenski besprijekorne proizvode

ZNANSTVENO - STRUČNI DIO

PRETHODNO PRIOPĆENJE

Higijenska ispravnost obarenih kobasica

STRUČNI RAD

Ocjena kakvoće izvorne dalmatinske dimljene pancete u Imotskoj krajini

REVIJALNI PRIKAZ

Održivost svježeg pilećeg mesa

STRUČNI PREGLED

Ostaci biološki djelatnih tvari (Rezidua, Bio-Rezidua) u namirnicama animalnog podrijetla

Prikaz iz literature

Upute autorima



Ažurirano: 19. 9. 2021.



MESO
PRVI HRVATSKI ČASOPIS O MESU

Poslovni forum d.o.o. - Usluge izrade web stranica