![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
||||||||||||||||||
![]() ![]() ![]() GODINA VI ![]() > BROJ 4 ![]() > BROJ 3 ![]() > BROJ 2 ![]() > BROJ 1 ![]() GODINA V ![]() > BROJ 6 ![]() > BROJ 5 ![]() > BROJ 4 ![]() > BROJ 3 ![]() > BROJ 2 ![]() > BROJ 1 ![]() ![]() ![]() > KNJIGE ![]() > LINKOVI ![]() > IZRADA WEB STRANICA ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() IZRADA WEB STRANICA Samostalna izrada web stranica. U svega nekoliko minuta, kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć našeg CMS-a. Moderni dizajni za Vašu web stranice. Korištenje administracije slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija te ostvarite svoju prvu web stranicu u trenu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog... Mobilna responzivnost predstavlja prilagođavanje web stranice svim uređajima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve stranice. SEO optimizacija će omogućiti vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama (poput Google-a) za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci. Dizajn responzivnih web stranica, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, implementacija plaćanja karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica... |
![]() |
![]() ![]() PROBIOTICI Roseg, Đ. Probiotici su jedna ili više kultura mikroorganizama koji primijenjeni u životinja ili ljudi djeluju korisno, poboljšavajući svojstva autohtone gastrointestinalne mikroflore (Saxelin, 1999), a odnose se na proizvode koji: a) sadrže žive mikroorganizme (svježe, liofilizirane ili u fermentiranim proizvodima), b) poboljšavaju zdravlje ljudi i životinja (između ostalog djeluju i kao promotori rasta) i c) mogu djelovati na probavni sustav (primijenjeni kao hrana, pilule ili kapsule), gornji dio dišnog sustava (u obliku aerosola) ili mokraćno-spolni sustav (lokalno aplicirani). Kao probiotički mikroorganizmi najčešće se koriste bakterije mliječno-kiselog vrenja i to rod Lactobacillus, rjeđe neki kvasci i bifidobakterije. Osnovni zahtjev za probiotičke bakterije je sigurnost njihove uporabe, a svakim se danom otkrivaju nove vrste koje moraju proći visoke kriterije testiranja u cilju očuvanja ljudskog zdravlja. Potvrđeno je da probiotici obogaćuju probavnu mikrofloru, uklanjaju potencijalne patogene, ublažavaju gastorintestinalne poremećaje, virusne i bakterijske infekcije te posljedice antibiotske terapije, jačaju obrambeni sustav organizma stimulirajući crijevni imunološki sustav, koriste se u terapiji rotavirusnih infekcija s posljedičnim jakim proljevima, ublažavaju simptome Chronove bolesti i ulceroznog kolitisa, ubrzavaju oporavak od alergija na pojedine sastojke hrane, a posebice u djece kod alergija na mlijeko, pomažu pri nepodnošljivosti laktoze, povoljno djeluju na zdravlje zubi i sprječavanje karijesa. Međutim, pored ovih pozitivnih svojstava prema nekim istraživanjima probiotici mogu predstavljati i potencijalnu opasnost, pa ih treba upotrebljavati razumno i s oprezom. Cijeli članak je dostupan samo u tiskanom izdanju |
![]() |
![]() ![]() Naslovnica ![]() Riječ urednice ![]() AKTUALNO ![]() U povodu prijedloga Nacrta Zakona o hrani ![]() TEHNLOGIJA ![]() Umrežiti proteine ![]() SUSTAV KVALITETE ![]() Sustavi kvalitete u prehrambenoj industriji ![]() IZ LITERATURE ![]() Probiotici ![]() IZVJEŠĆE IREKS AROMA D.D. ![]() Stručni seminar o tekućem dimu tvrke: Ruitenberg Ingredients ![]() IZ PRAKSE ![]() Mikrobiološke analize gotovih jela od mesa i pilećih proizvoda ![]() TRŽIŠTE MESA ![]() Utjecaj proširenja EU na proizvodnju mesa peradi ![]() Tržište svinja ![]() TRŽIŠTE RIBE ![]() Hrvatsko tržište ![]() KAKVOĆA MESA ![]() Geni čimbenici post-portalnih promjena kakvoće svinjskog mesa ![]() KONTROLA PROIZVODNJE ![]() Kako proizvesti higjenski besprijekorne proizvode ![]() ZNANSTVENO - STRUČNI DIO ![]() PRETHODNO PRIOPĆENJE ![]() Higijenska ispravnost obarenih kobasica ![]() STRUČNI RAD ![]() Ocjena kakvoće izvorne dalmatinske dimljene pancete u Imotskoj krajini ![]() REVIJALNI PRIKAZ ![]() Održivost svježeg pilećeg mesa ![]() STRUČNI PREGLED ![]() Ostaci biološki djelatnih tvari (Rezidua, Bio-Rezidua) u namirnicama animalnog podrijetla ![]() Prikaz iz literature ![]() Upute autorima ![]() ![]()
|
|
![]() |
![]() MESO PRVI HRVATSKI ČASOPIS O MESU ![]() Poslovni forum d.o.o. - Usluge izrade web stranica |
![]() |