![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
||||||||||||||||||
![]() ![]() ![]() GODINA VI ![]() > BROJ 4 ![]() > BROJ 3 ![]() > BROJ 2 ![]() > BROJ 1 ![]() GODINA V ![]() > BROJ 6 ![]() > BROJ 5 ![]() > BROJ 4 ![]() > BROJ 3 ![]() > BROJ 2 ![]() > BROJ 1 ![]() ![]() ![]() > KNJIGE ![]() > LINKOVI ![]() > IZRADA WEB STRANICA ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() IZRADA WEB STRANICA Samostalna izrada web stranica. U svega nekoliko minuta, kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć našeg CMS-a. Moderni dizajni za Vašu web stranice. Korištenje administracije slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija te ostvarite svoju prvu web stranicu u trenu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog... Mobilna responzivnost predstavlja prilagođavanje web stranice svim uređajima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve stranice. SEO optimizacija će omogućiti vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama (poput Google-a) za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci. Dizajn responzivnih web stranica, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, implementacija plaćanja karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica... |
![]() |
![]() ![]() PRIKAZ IZ LITERATURE
A. Humski, V. Bilić, B. Habrun: Monitornig Listeria spp., Salmonella spp. i Escherichia coli u pilećem mesu. IV. simpozij "Peradarski dani 2001" s međunarodnim sudjelovanjem. Poreč, 16-19. svibnja 2001. Zbornik, str. 72-75.
U radu je istražena prisutnost bakterija Listeria spp., Salmonella spp. i Escherichia coli O157:H7 u 70 uzoraka proizvoda od pilećeg mesa i iskoštenog pilećeg mesa. U 29 pretraženih uzoraka (41,4%) utvrđene su bakterije roda Salmonella, a u 15 ili 21,4% Listeria spp. E.coli o157:H7 nije utvrđena. Dobiveni rezultati ukazuju na potrebu monitoringa pilećeg mesa i proizvoda od pilećeg mesa na prisutnost bakterija roda Salmonella i Listeria zbog njihovog javnozdravstvenog značenja.
Sapunar-Postružnik, J., D. Bažulić, H. Kubala Drinčić, S. zrnčić, D. Oraić, M. Grubelić: Razina kadmija u dagnjama (Mytilus galloprovincialis) i kamenicama (Ostrea edulis) iz Malostonskog zaljeva. Cadmium levels in mussels (Mytilus galloprovincialis) and oystres (Ostrea edulis) from the Malostonsky bay. Veterinarski dani 2002. Znanstveno-stručno savjetovanje s međunardonim sudjelovanjem. Rovinj, 17.20. listopada 2002. Zbornik sažetaka, str. 59-60.
Školjke su organizmi koji se, zbog svojstva akumulacije
i transformacije raznih polutanata uključujući i toksične metale,
upotrjebljavaju kao bioindikatori, tj. pokazatelji zagađenja priobalja.
Znano je da mnogi čimbenici, bilo prirodnog bilo antropogenog karaktera,
utječu na bioakumulaciju metala u školjkama. Stoga smo naumili utvrđivanjem
količine kadmija (veoma toksičnog metala koji očituj kancerogeno, mutageno i
ireverzibilno djelovanje) u školjkama odrediti stupanj zagađenja dijela
našeg priobalja i utvrditi izvore kontaminacije. U tu smo svrhu odredili
količine kadmija u dagnjama i kamenicama iz Malostonskog zaljeva i dobivene
rezultate usporedili s vrijednostima tog metala određenim u školjkama iz
ostalih zona duž Jadranske obale. U dagnjama iz Malostonskog zaljeva metodom
atomske apsorpcijske spektrofotometrije odredili smo kadmij u količini od
0,054 do 0,515 mg/kg (x±SD=0,239±0,134 mg/kg, medijan 0,191 mg/kg, n=17), a
u kamenicama od 0,047 do 1,493 mg/kg (x±SD=0,609±0,360 mg/kg, medijan 0,669
mg/kg, n=17). Dagnje iz ostalih zona na Jadranu sadržavale su kadmija u
rasponu od 0,01 do 0,555 mg/kg (x±SD=0,182±0,163 mg/kg, medijan 0,161 mg/kg,
n=19). Zbog malog broja uzoraka kamenica iz drugih područja nismo mogli
napraviti vjerodostojnu usporedbu. Vidljivo je da je količina kadmija u
kamenicama iz Malostonskog zaljeva povećana u usporedbi s razinama tog
toksičnog metala u dagnjama, kako onima iz istog područja, tako i onima
dostavljenima iz ostalih zona na Jadranu. Ta je razlika statistički značajna
na razini od 99 % (p<0,01). Razina kadmija u dagnjama ne razlikuje se
statistički značajno s obzirom na mjesto uzgoja. Daljnja istraživanja bit će
usmjerena otkrivanju uzročnika povišene količine kadmija u kamenicama iz
Malostonskog zaljeva.
|
![]() |
![]() ![]() Naslovnica ![]() Riječ urednice ![]() AKTUALNO ![]() U povodu prijedloga Nacrta Zakona o hrani ![]() TEHNLOGIJA ![]() Umrežiti proteine ![]() SUSTAV KVALITETE ![]() Sustavi kvalitete u prehrambenoj industriji ![]() IZ LITERATURE ![]() Probiotici ![]() IZVJEŠĆE IREKS AROMA D.D. ![]() Stručni seminar o tekućem dimu tvrke: Ruitenberg Ingredients ![]() IZ PRAKSE ![]() Mikrobiološke analize gotovih jela od mesa i pilećih proizvoda ![]() TRŽIŠTE MESA ![]() Utjecaj proširenja EU na proizvodnju mesa peradi ![]() Tržište svinja ![]() TRŽIŠTE RIBE ![]() Hrvatsko tržište ![]() KAKVOĆA MESA ![]() Geni čimbenici post-portalnih promjena kakvoće svinjskog mesa ![]() KONTROLA PROIZVODNJE ![]() Kako proizvesti higjenski besprijekorne proizvode ![]() ZNANSTVENO - STRUČNI DIO ![]() PRETHODNO PRIOPĆENJE ![]() Higijenska ispravnost obarenih kobasica ![]() STRUČNI RAD ![]() Ocjena kakvoće izvorne dalmatinske dimljene pancete u Imotskoj krajini ![]() REVIJALNI PRIKAZ ![]() Održivost svježeg pilećeg mesa ![]() STRUČNI PREGLED ![]() Ostaci biološki djelatnih tvari (Rezidua, Bio-Rezidua) u namirnicama animalnog podrijetla ![]() Prikaz iz literature ![]() Upute autorima ![]() ![]()
|
|
![]() |
![]() MESO PRVI HRVATSKI ČASOPIS O MESU ![]() Poslovni forum d.o.o. - Usluge izrade web stranica |
![]() |