NAPOMENA!


GODINA VI

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1

GODINA V

> BROJ 6

> BROJ 5

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1



> KNJIGE

> LINKOVI

> IZRADA WEB STRANICA

Klikni za pregled priloga
PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE KOJE SU VAM NA RAPOLAGANJU NA POSLOVNOM FORUMU



IZRADA WEB STRANICA

Samostalna izrada web stranica. U svega nekoliko minuta, kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć našeg CMS-a. Moderni dizajni za Vašu web stranice. Korištenje administracije slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija te ostvarite svoju prvu web stranicu u trenu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog...

Mobilna responzivnost predstavlja prilagođavanje web stranice svim uređajima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve stranice. SEO optimizacija će omogućiti vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama (poput Google-a) za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci.

Dizajn responzivnih web stranica, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, implementacija plaćanja karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica...



PRIKAZ IZ LITERATURE

 

A. Humski, V. Bilić, B. Habrun: Monitornig Listeria spp., Salmonella spp. i Escherichia coli u pilećem mesu. IV. simpozij "Peradarski dani 2001" s međunarodnim sudjelovanjem. Poreč, 16-19. svibnja 2001. Zbornik, str. 72-75.

 

U radu je istražena prisutnost bakterija Listeria spp., Salmonella spp. i Escherichia coli O157:H7 u 70 uzoraka proizvoda od pilećeg mesa i iskoštenog pilećeg mesa. U 29 pretraženih uzoraka (41,4%) utvrđene su bakterije roda Salmonella, a u 15 ili 21,4% Listeria spp. E.coli o157:H7 nije utvrđena. Dobiveni rezultati ukazuju na potrebu monitoringa pilećeg mesa i proizvoda od pilećeg mesa na prisutnost bakterija roda Salmonella i Listeria zbog njihovog javnozdravstvenog značenja.

 

Sapunar-Postružnik, J., D. Bažulić, H. Kubala Drinčić, S. zrnčić, D. Oraić, M. Grubelić: Razina kadmija u dagnjama (Mytilus galloprovincialis) i kamenicama (Ostrea edulis) iz Malostonskog zaljeva. Cadmium levels in mussels (Mytilus galloprovincialis) and oystres (Ostrea edulis) from the Malostonsky bay. Veterinarski dani 2002. Znanstveno-stručno savjetovanje s međunardonim sudjelovanjem. Rovinj, 17.20. listopada 2002. Zbornik sažetaka, str. 59-60.

 

Školjke su organizmi koji se, zbog svojstva akumulacije i transformacije raznih polutanata uključujući i toksične metale, upotrjebljavaju kao bioindikatori, tj. pokazatelji zagađenja priobalja. Znano je da mnogi čimbenici, bilo prirodnog bilo antropogenog karaktera, utječu na bioakumulaciju metala u školjkama. Stoga smo naumili utvrđivanjem količine kadmija (veoma toksičnog metala koji očituj kancerogeno, mutageno i ireverzibilno djelovanje) u školjkama odrediti stupanj zagađenja dijela našeg priobalja i utvrditi izvore kontaminacije. U tu smo svrhu odredili količine kadmija u dagnjama i kamenicama iz Malostonskog zaljeva i dobivene rezultate usporedili s vrijednostima tog metala određenim u školjkama iz ostalih zona duž Jadranske obale. U dagnjama iz Malostonskog zaljeva metodom atomske apsorpcijske spektrofotometrije odredili smo kadmij u količini od 0,054 do 0,515 mg/kg (x±SD=0,239±0,134 mg/kg, medijan 0,191 mg/kg, n=17), a u kamenicama od 0,047 do 1,493 mg/kg (x±SD=0,609±0,360 mg/kg, medijan 0,669 mg/kg, n=17). Dagnje iz ostalih zona na Jadranu sadržavale su kadmija u rasponu od 0,01 do 0,555 mg/kg (x±SD=0,182±0,163 mg/kg, medijan 0,161 mg/kg, n=19). Zbog malog broja uzoraka kamenica iz drugih područja nismo mogli napraviti vjerodostojnu usporedbu. Vidljivo je da je količina kadmija u kamenicama iz Malostonskog zaljeva povećana u usporedbi s razinama tog toksičnog metala u dagnjama, kako onima iz istog područja, tako i onima dostavljenima iz ostalih zona na Jadranu. Ta je razlika statistički značajna na razini od 99 % (p<0,01). Razina kadmija u dagnjama ne razlikuje se statistički značajno s obzirom na mjesto uzgoja. Daljnja istraživanja bit će usmjerena otkrivanju uzročnika povišene količine kadmija u kamenicama iz Malostonskog zaljeva.



Cijeli članak je dostupan samo u tiskanom izdanju

 





Naslovnica

Riječ urednice

AKTUALNO

U povodu prijedloga Nacrta Zakona o hrani

TEHNLOGIJA

Umrežiti proteine

SUSTAV KVALITETE

Sustavi kvalitete u prehrambenoj industriji

IZ LITERATURE

Probiotici

IZVJEŠĆE IREKS AROMA D.D.

Stručni seminar o tekućem dimu tvrke: Ruitenberg Ingredients

IZ PRAKSE

Mikrobiološke analize gotovih jela od mesa i pilećih proizvoda

TRŽIŠTE MESA

Utjecaj proširenja EU na proizvodnju mesa peradi

Tržište svinja

TRŽIŠTE RIBE

Hrvatsko tržište

KAKVOĆA MESA

Geni čimbenici post-portalnih promjena kakvoće svinjskog mesa

KONTROLA PROIZVODNJE

Kako proizvesti higjenski besprijekorne proizvode

ZNANSTVENO - STRUČNI DIO

PRETHODNO PRIOPĆENJE

Higijenska ispravnost obarenih kobasica

STRUČNI RAD

Ocjena kakvoće izvorne dalmatinske dimljene pancete u Imotskoj krajini

REVIJALNI PRIKAZ

Održivost svježeg pilećeg mesa

STRUČNI PREGLED

Ostaci biološki djelatnih tvari (Rezidua, Bio-Rezidua) u namirnicama animalnog podrijetla

Prikaz iz literature

Upute autorima



Ažurirano: 19. 9. 2021.



MESO
PRVI HRVATSKI ČASOPIS O MESU

Poslovni forum d.o.o. - Usluge izrade web stranica