POKLON BON u vrijednosti 500 kuna
Besplatni poklon bon u vrijednosti 500 kuna koji možete iskoristiti Vi ili ga pokloniti drugoj osobi ili poslovnom subjektu. Pravi poklon za Vas ili Vaše poslovne partnere koji možete iskoristiti kako bi unaprijedili svoje poslovanje i marketing.
Link na poklon bon - Iskoristite popuste!
 

 

 
IZRADA WEB STRANICA ZA PODUZETNIKE
Izrada web stranica po izuzetno povoljnim cijenama. Izrada internet stranica koje možete uvijek samostalno ažurirati bez ikakvih dodatnih troškova. Objavite neograničeni broj tekstova, objavite sve ponude, akcije, oglase, kataloge...
Link za opširnije informacije o povoljnoj izradi kvalitetnih CMS web stranica
 

 

 
PRIMJERI UGOVORA, POSLOVNIH PLANOVA, IMENICI
Korisni primjeri ugovora, obrasci, primjeri poslovnih planova, imenici za direktni marketing, usluga sastavljanja imenika i baza podataka po Vašim potrebama, pretraživanje baza podataka, trgovačko zastupanje i posredovanje...
Informirajte se o našim uslugama - Isplati se!
 

 













 

 
NAPOMENA!
U nastavku je sadržaj web stranice koja je izrađena prije dosta vremena. S obzirom na protek vremena, neke od informacija možda više nisu aktualne. Za aktualne i ažurirane informacije, posjetite naslovnu stranicu ovog web portala.
Link na naslovnu stranicu web portala www.poslovniforum.hr
 

 


NAPOMENA!


GODINA VI

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1

GODINA V

> BROJ 6

> BROJ 5

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1



> KNJIGE

> LINKOVI

> IZRADA WEB STRANICA

Klikni za pregled priloga
PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE KOJE SU VAM NA RAPOLAGANJU NA POSLOVNOM FORUMU



ODRŽIVOST SVJEŽEG PILEĆEG MESA


Kozačinski, Z., M. Hadžiosmanović,
L. Kozačinski, Ž. Cvrtila



Sažetak
Jedan od najvažnijih parametara koji utječu na kakvoću pilećeg mesa nakon njegove distribucije na tržište je njegova stabilnost, odnosno održivost. Održivost pilećeg mesa je rezultat svih postupaka koje zahtijevaju uzgoj peradi, proizvodnja mesa, distribucija i pohrana u maloprodaji. Ukoliko su udovoljeni svi zahtjevi i primijene koncepti kontrole proizvodnje kao što su TQM, GMP, HACCP i dr., bit će zadovoljena očekivanja potrošača u pogledu kakvoće pilećeg mesa. Proizvod mora biti proizveden, pakiran, pohranjen u skladištu i potom stavljen na tržište na način koji će osigurati zdravstvenu ispravnost sve do naznačenog roka njegove održivosti. Ne smije se zanemariti da je pileće meso podložno brzom kvarenju u neprimjerenim uvjetima pohrane, kao ni činjenica da je u mnogim zemljama meso peradi i dalje čestim uzrokom alimentarnih infekcija i intoksikacija. Preteče kvarenja pilećeg mesa su organoleptičke i mikrobiološke promjene, te promjena količine amonijaka tijekom pohrane na temperaturi hlađenja.
Ključne riječi: pileće meso, održivost





Summary
SHELF LIFE OF FRESH POULTRY MEAT
One of the most important elements of poultry meat, after its distribution on the market, is the storage stability, i.e. its shelf life. Durability of poultry meat is the result of farm production, processing, distribution and storage in retail stores. Of course, all phases should meet the highest requirements of the consumers, and the improvements of manufacturing procedures should include modern concepts of management and control such as the TQM (Total Quality Management), GMP (Good Manufacturing Practice), HACCP (Hazard Analysis of Critical Control Points), and also should observe the ISO regulations. The product must be produced, packed, stored in the manner to assure his hygiene quality on the market till expire date. It must not be omit that there is a significant risk of poultry meat deterioration in the inappropriate storage conditions, and the fact that the poultry meat is the main cause of alimentary infections and intoxications. The precursors of shelf life of poultry meat are organoleptical and microbiological changes and the changes of NH3 during storage under refrigeration temperature.
Key words: poultry meat, shelf-life




Cijeli revijalni prikaz dostupan je samo u tiskanom izdanju









Naslovnica

Riječ urednice

AKTUALNO

U povodu prijedloga Nacrta Zakona o hrani

TEHNLOGIJA

Umrežiti proteine

SUSTAV KVALITETE

Sustavi kvalitete u prehrambenoj industriji

IZ LITERATURE

Probiotici

IZVJEŠĆE IREKS AROMA D.D.

Stručni seminar o tekućem dimu tvrke: Ruitenberg Ingredients

IZ PRAKSE

Mikrobiološke analize gotovih jela od mesa i pilećih proizvoda

TRŽIŠTE MESA

Utjecaj proširenja EU na proizvodnju mesa peradi

Tržište svinja

TRŽIŠTE RIBE

Hrvatsko tržište

KAKVOĆA MESA

Geni čimbenici post-portalnih promjena kakvoće svinjskog mesa

KONTROLA PROIZVODNJE

Kako proizvesti higjenski besprijekorne proizvode

ZNANSTVENO - STRUČNI DIO

PRETHODNO PRIOPĆENJE

Higijenska ispravnost obarenih kobasica

STRUČNI RAD

Ocjena kakvoće izvorne dalmatinske dimljene pancete u Imotskoj krajini

REVIJALNI PRIKAZ

Održivost svježeg pilećeg mesa

STRUČNI PREGLED

Ostaci biološki djelatnih tvari (Rezidua, Bio-Rezidua) u namirnicama animalnog podrijetla

Prikaz iz literature

Upute autorima



Ažurirano: 23. 9. 2019.



MESO
PRVI HRVATSKI ČASOPIS O MESU

ZADRUŽNA ŠTAMPA d.d., Jakićeva 1, P.P. 910, Zagreb