GODINA VI > BROJ 4 > BROJ 3 > BROJ 2 > BROJ 1 GODINA V > BROJ 6 > BROJ 5 > BROJ 4 > BROJ 3 > BROJ 2 > BROJ 1 > KNJIGE > LINKOVI > IZRADA WEB STRANICA IZRADA WEB STRANICA Samostalna izrada web stranica. U svega nekoliko minuta, kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć našeg CMS-a. Moderni dizajni za Vašu web stranice. Korištenje administracije slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija te ostvarite svoju prvu web stranicu u trenu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog... Mobilna responzivnost predstavlja prilagođavanje web stranice svim uređajima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve stranice. SEO optimizacija će omogućiti vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama (poput Google-a) za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci. Dizajn responzivnih web stranica, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, implementacija plaćanja karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica... |
ODRŽIVOST SVJEŽEG PILEĆEG MESA Kozačinski, Z., M. Hadžiosmanović, L. Kozačinski, Ž. Cvrtila Sažetak Jedan od najvažnijih parametara koji utječu na kakvoću pilećeg mesa nakon njegove distribucije na tržište je njegova stabilnost, odnosno održivost. Održivost pilećeg mesa je rezultat svih postupaka koje zahtijevaju uzgoj peradi, proizvodnja mesa, distribucija i pohrana u maloprodaji. Ukoliko su udovoljeni svi zahtjevi i primijene koncepti kontrole proizvodnje kao što su TQM, GMP, HACCP i dr., bit će zadovoljena očekivanja potrošača u pogledu kakvoće pilećeg mesa. Proizvod mora biti proizveden, pakiran, pohranjen u skladištu i potom stavljen na tržište na način koji će osigurati zdravstvenu ispravnost sve do naznačenog roka njegove održivosti. Ne smije se zanemariti da je pileće meso podložno brzom kvarenju u neprimjerenim uvjetima pohrane, kao ni činjenica da je u mnogim zemljama meso peradi i dalje čestim uzrokom alimentarnih infekcija i intoksikacija. Preteče kvarenja pilećeg mesa su organoleptičke i mikrobiološke promjene, te promjena količine amonijaka tijekom pohrane na temperaturi hlađenja. Ključne riječi: pileće meso, održivost Summary SHELF LIFE OF FRESH POULTRY MEAT One of the most important elements of poultry meat, after its distribution on the market, is the storage stability, i.e. its shelf life. Durability of poultry meat is the result of farm production, processing, distribution and storage in retail stores. Of course, all phases should meet the highest requirements of the consumers, and the improvements of manufacturing procedures should include modern concepts of management and control such as the TQM (Total Quality Management), GMP (Good Manufacturing Practice), HACCP (Hazard Analysis of Critical Control Points), and also should observe the ISO regulations. The product must be produced, packed, stored in the manner to assure his hygiene quality on the market till expire date. It must not be omit that there is a significant risk of poultry meat deterioration in the inappropriate storage conditions, and the fact that the poultry meat is the main cause of alimentary infections and intoxications. The precursors of shelf life of poultry meat are organoleptical and microbiological changes and the changes of NH3 during storage under refrigeration temperature. Key words: poultry meat, shelf-life Cijeli revijalni prikaz dostupan je samo u tiskanom izdanju |
Naslovnica Riječ urednice AKTUALNO U povodu prijedloga Nacrta Zakona o hrani TEHNLOGIJA Umrežiti proteine SUSTAV KVALITETE Sustavi kvalitete u prehrambenoj industriji IZ LITERATURE Probiotici IZVJEŠĆE IREKS AROMA D.D. Stručni seminar o tekućem dimu tvrke: Ruitenberg Ingredients IZ PRAKSE Mikrobiološke analize gotovih jela od mesa i pilećih proizvoda TRŽIŠTE MESA Utjecaj proširenja EU na proizvodnju mesa peradi Tržište svinja TRŽIŠTE RIBE Hrvatsko tržište KAKVOĆA MESA Geni čimbenici post-portalnih promjena kakvoće svinjskog mesa KONTROLA PROIZVODNJE Kako proizvesti higjenski besprijekorne proizvode ZNANSTVENO - STRUČNI DIO PRETHODNO PRIOPĆENJE Higijenska ispravnost obarenih kobasica STRUČNI RAD Ocjena kakvoće izvorne dalmatinske dimljene pancete u Imotskoj krajini REVIJALNI PRIKAZ Održivost svježeg pilećeg mesa STRUČNI PREGLED Ostaci biološki djelatnih tvari (Rezidua, Bio-Rezidua) u namirnicama animalnog podrijetla Prikaz iz literature Upute autorima
|
|
MESO PRVI HRVATSKI ČASOPIS O MESU Poslovni forum d.o.o. - Usluge izrade web stranica |