NAPOMENA!


GODINA VI

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1

GODINA V

> BROJ 6

> BROJ 5

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1



> KNJIGE

> LINKOVI

> IZRADA WEB STRANICA

Klikni za pregled priloga
PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE KOJE SU VAM NA RAPOLAGANJU NA POSLOVNOM FORUMU



HIGIJENSKA ISPRAVNOST OBARENIH KOBASICA


Škrivanko, M., M. Hadžiosmanović, Ž. Cvrtila, L. Kozačinski

Sažetak
U okviru ovog istraživanja u razdoblju od 1997. – 2001. godine u 5 klaonica bakteriološki je pregledano 304 uzorka obarenih kobasica. Rezultati naših istraživanja su pokazali da od ukupno 304 uzoraka obarenih kobasica 14 uzoraka nije udovoljilo odredbama postojećih propisa u pogledu mikrobiološke ispravnosti. U svih 14 uzoraka utvrđena je slabija higijenska kakvoća (nalaz povećanog broja aerobnih mezofilnih bakterija).
Ključne riječi: obarene kobasice bakteriološka kakvoća

Summary
HYGIENIC CORRECTNESS OF DURABLE SAUSAGES
During the period of the current study held from the year 1997. to 2001. we have investigated in 5 slaughterhouses. In that period bacteriologically were examined 304 samples durable sausages. Out of these, 14 samples was not in accordance with the the Regulations on microbiological standard for foodstuffs (NN RH no. 46/94). In all 14 samples a lower microbiological quality was found (finding of a higher number of aerobic mesophil bacteria).
Key words: durable sausages, bacteriological quality



Cijeli članak je dostupan samo u tiskanom izdanju











Naslovnica

Riječ urednice

AKTUALNO

U povodu prijedloga Nacrta Zakona o hrani

TEHNLOGIJA

Umrežiti proteine

SUSTAV KVALITETE

Sustavi kvalitete u prehrambenoj industriji

IZ LITERATURE

Probiotici

IZVJEŠĆE IREKS AROMA D.D.

Stručni seminar o tekućem dimu tvrke: Ruitenberg Ingredients

IZ PRAKSE

Mikrobiološke analize gotovih jela od mesa i pilećih proizvoda

TRŽIŠTE MESA

Utjecaj proširenja EU na proizvodnju mesa peradi

Tržište svinja

TRŽIŠTE RIBE

Hrvatsko tržište

KAKVOĆA MESA

Geni čimbenici post-portalnih promjena kakvoće svinjskog mesa

KONTROLA PROIZVODNJE

Kako proizvesti higjenski besprijekorne proizvode

ZNANSTVENO - STRUČNI DIO

PRETHODNO PRIOPĆENJE

Higijenska ispravnost obarenih kobasica

STRUČNI RAD

Ocjena kakvoće izvorne dalmatinske dimljene pancete u Imotskoj krajini

REVIJALNI PRIKAZ

Održivost svježeg pilećeg mesa

STRUČNI PREGLED

Ostaci biološki djelatnih tvari (Rezidua, Bio-Rezidua) u namirnicama animalnog podrijetla

Prikaz iz literature

Upute autorima



Ažurirano: 3. 3. 2021.



MESO
PRVI HRVATSKI ČASOPIS O MESU

ZADRUŽNA ŠTAMPA d.d., Jakićeva 1, P.P. 910, Zagreb