GODINA VI > BROJ 4 > BROJ 3 > BROJ 2 > BROJ 1 GODINA V > BROJ 6 > BROJ 5 > BROJ 4 > BROJ 3 > BROJ 2 > BROJ 1 > KNJIGE > LINKOVI > IZRADA WEB STRANICA IZRADA WEB STRANICA Samostalna izrada web stranica. U svega nekoliko minuta, kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć našeg CMS-a. Moderni dizajni za Vašu web stranice. Korištenje administracije slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija te ostvarite svoju prvu web stranicu u trenu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog... Mobilna responzivnost predstavlja prilagođavanje web stranice svim uređajima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve stranice. SEO optimizacija će omogućiti vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama (poput Google-a) za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci. Dizajn responzivnih web stranica, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, implementacija plaćanja karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica... |
OCJENA KAKVOĆE IZVORNE DALMATINSKE DIMLJENE PANCETE U IMOTSKOJ KRAJINI Mašić, M. Sažetak Dalmatinska dimljena panceta je mesna slanina koja se zbog specifičnih organoleptičkih svojstava i načina proizvodnje smatra autohtonim proizvodom. U okvirima ovoga rada pregledano je 55 uzoraka dalmatinske dimljene pancete u vremenu od 1996 do 2000 godine. Organoleptička pretraga obuhvatila je ocjenu boje, mirisa, okusa i konzistencije proizvoda. Senzorna svojstva svih pretraženih uzoraka pancete su bila svojstvena vrsti proizvoda, dok su degustacijska svojstva užitna. U okvirima mikrobiološke pretrage utvrđivan je broj aerobnih mezofilnih bakterija, enterobakterija, sulfitredicirajućih klostridija, Staphylococcus aureus i Salmonella spp. Kemijskim pretragama obuhvaćeno je određivanje količine nitrita (spektrofotometrijska metoda) te količina NaCl-a postupkom po Mohru. Ujedno, uzorci su metodom umjetne probave pretraženi na nalaz parazita Trichinella spiralis. Ključne riječi: panceta, mesna slanina, senzorna svojstva Summary QUALITY OF DALMATIAN STREAKED BACON IN IMOTSKA KRAJINA REGION Dalmatian streaked bacon is meat bacon which is, because of it's specific sensory specifications and production categorised as an authentic product. In this work 55 samples of smoke-dried dalmatian streaked bacon has been analysed between 1996 - 2000. In organoleptical examination attention was placed on colour, taste and consistency of product. Sensory specifications for all samples were correct, and tryout was satisfactory. In bacteriological examination the number of aerobic mezofil bacteria, Enterobacteriacea, sulfitreducing Clostridia, Staphylococcus aureus, and Salmonella spp has been established. Chemical examinations were based on the amount of nitre, and NaCl. Samples were tested on Trichinella spiralis by indigestive method. Key words: streaked bacon, meat bacon, sensory specification Cijeli stručni rad je dostupan samo u tiskanom izdanju |
Naslovnica Riječ urednice AKTUALNO U povodu prijedloga Nacrta Zakona o hrani TEHNLOGIJA Umrežiti proteine SUSTAV KVALITETE Sustavi kvalitete u prehrambenoj industriji IZ LITERATURE Probiotici IZVJEŠĆE IREKS AROMA D.D. Stručni seminar o tekućem dimu tvrke: Ruitenberg Ingredients IZ PRAKSE Mikrobiološke analize gotovih jela od mesa i pilećih proizvoda TRŽIŠTE MESA Utjecaj proširenja EU na proizvodnju mesa peradi Tržište svinja TRŽIŠTE RIBE Hrvatsko tržište KAKVOĆA MESA Geni čimbenici post-portalnih promjena kakvoće svinjskog mesa KONTROLA PROIZVODNJE Kako proizvesti higjenski besprijekorne proizvode ZNANSTVENO - STRUČNI DIO PRETHODNO PRIOPĆENJE Higijenska ispravnost obarenih kobasica STRUČNI RAD Ocjena kakvoće izvorne dalmatinske dimljene pancete u Imotskoj krajini REVIJALNI PRIKAZ Održivost svježeg pilećeg mesa STRUČNI PREGLED Ostaci biološki djelatnih tvari (Rezidua, Bio-Rezidua) u namirnicama animalnog podrijetla Prikaz iz literature Upute autorima
|
|
MESO PRVI HRVATSKI ČASOPIS O MESU Poslovni forum d.o.o. - Usluge izrade web stranica |