GODINA VI > BROJ 4 > BROJ 3 > BROJ 2 > BROJ 1 GODINA V > BROJ 6 > BROJ 5 > BROJ 4 > BROJ 3 > BROJ 2 > BROJ 1 > KNJIGE > LINKOVI > IZRADA WEB STRANICA IZRADA WEB STRANICA Samostalna izrada web stranica. U svega nekoliko minuta, kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć našeg CMS-a. Moderni dizajni za Vašu web stranice. Korištenje administracije slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija te ostvarite svoju prvu web stranicu u trenu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog... Mobilna responzivnost predstavlja prilagođavanje web stranice svim uređajima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve stranice. SEO optimizacija će omogućiti vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama (poput Google-a) za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci. Dizajn responzivnih web stranica, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, implementacija plaćanja karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica... |
GENI ČIMBENICI POST-MORTALNIH PROMJENA KAKVOĆE SVINJSKOGA MESA Danijel Karolyi Kvalitativni poremećaji svinjskog mesa rezultat su genetskih i/ili okolišnih čimbenika, koji određuju brzinu i opseg post-mortalnih biokemijskih procesa u mišićima. Među tim procesima, razgradnja mišićnog glikogena (glikoliza) je od najvećeg značenja. Poznato je da post-mortalni metabolizam mišića, koji rezultira glikolizom i padom pH vrijednosti mesa, određuje varijabilnost svojstava svježe svinjetine. Pod normalnim okolnostima u mišiću nakon klanja, što podrazumjeva očuvane zalihe glikogena i pravilno funkcioniranje sarkoplazmatskog retikuluma u reglaciji protoka iona kalcija u citoplazmi mišićnih stanica, kiselost pada polagano do konačne pH-vrijednosti. Međutim, ako bilo koji uzrok naruši aktivnost sarkoplazmatskog retikuluma i umanji sposobnost regulacije protoka iona kalcija, brzina glikolize raste i pH pada ubrzano. Na post-mortalni metabolizam kod svinja mogu utjecati dva gena: halotani (Hal) i "Rendement Napoli" (RN) gen, koji oba značajno utječu na kinetiku pada vrijednosti mišićnog pH. Cijeli članak je dostupan samo u tiskanom izdanju |
Naslovnica Riječ urednice AKTUALNO U povodu prijedloga Nacrta Zakona o hrani TEHNLOGIJA Umrežiti proteine SUSTAV KVALITETE Sustavi kvalitete u prehrambenoj industriji IZ LITERATURE Probiotici IZVJEŠĆE IREKS AROMA D.D. Stručni seminar o tekućem dimu tvrke: Ruitenberg Ingredients IZ PRAKSE Mikrobiološke analize gotovih jela od mesa i pilećih proizvoda TRŽIŠTE MESA Utjecaj proširenja EU na proizvodnju mesa peradi Tržište svinja TRŽIŠTE RIBE Hrvatsko tržište KAKVOĆA MESA Geni čimbenici post-portalnih promjena kakvoće svinjskog mesa KONTROLA PROIZVODNJE Kako proizvesti higjenski besprijekorne proizvode ZNANSTVENO - STRUČNI DIO PRETHODNO PRIOPĆENJE Higijenska ispravnost obarenih kobasica STRUČNI RAD Ocjena kakvoće izvorne dalmatinske dimljene pancete u Imotskoj krajini REVIJALNI PRIKAZ Održivost svježeg pilećeg mesa STRUČNI PREGLED Ostaci biološki djelatnih tvari (Rezidua, Bio-Rezidua) u namirnicama animalnog podrijetla Prikaz iz literature Upute autorima
|
|
MESO PRVI HRVATSKI ČASOPIS O MESU Poslovni forum d.o.o. - Usluge izrade web stranica |