GODINA VI > BROJ 4 > BROJ 3 > BROJ 2 > BROJ 1 GODINA V > BROJ 6 > BROJ 5 > BROJ 4 > BROJ 3 > BROJ 2 > BROJ 1 > KNJIGE > LINKOVI > IZRADA WEB STRANICA IZRADA WEB STRANICA Samostalna izrada web stranica. U svega nekoliko minuta, kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć našeg CMS-a. Moderni dizajni za Vašu web stranice. Korištenje administracije slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija te ostvarite svoju prvu web stranicu u trenu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog... Mobilna responzivnost predstavlja prilagođavanje web stranice svim uređajima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve stranice. SEO optimizacija će omogućiti vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama (poput Google-a) za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci. Dizajn responzivnih web stranica, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, implementacija plaćanja karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica... |
PRIKAZ IZ LITERATURE Stiebing, A., N. Vogt, J. Baumgart, K. Putzfeld, J. Bergt (2000): Surviving ability of EHEC in raw sausages. Fleischwirtschaft Nr. 6, 107-110. Sposobnost preživljavanja enterohemoragične Escherichia coli u trajnim kobasicama. Sirovi mesni proizvodi su značajan čimbenik u pojavama oboljenja ljudi uzrokovanih enterohemoragičnom E. coli. Autori su istražili učinak sušenja, acidifikacije, nitrita, starter-kultura i temperatura zrenja na rast i preživljavanje E. coli O157:H7 u trajnim kobasicama. Sposobnost preživljavanja EHEC najviše je ovisila o stupnju sušenosti proizvoda, temperaturi zrenja/skladištenja i trajanju zrenja. Za spriječavanje preživljavanja EHEC bio je nužan period zrenja od najmanje 21 dan, dok je dodavanje većih količina nitrita i različitih starter-kultura imalo manji značaj.
Boadas, C., P. Gou, A. Valero, J. Arnau (2001): Changes in different zones of dry-cured ham during drying. Promjene tijekom sušenja u različitim dijelovima sušene soljene šunke. Fleischwirtschaft Nr.1, 91-93. Raspodijela i količina vode i soli u sušenoj šunki glavni su čimbenici mikrobiološke kakvoće ovih proizvoda. Utvrđen je stalan porast količine soli u mesnim dijelovima šunke tijekom sušenja proizvoda uslijed prodora soli iz vanjskih nemišićnih dijelova. Cilj istraživanja je bio utvrditi sadržaj vode i soli u nemišićnom tkivu i usporediti s mišićnim tkivom, te utjecaj prisutnosti masti na količinu vode i soli u mesnatim dijelovima šunke. Inicijalna količina vode ovisila je o sastavu tkiva pojedinih zona. Dinamika sušenja i usoljivanja bila je drugačija u različitim tkivima (koža, unutrašnje i vanjske kosti, potkožna masnoća, mesnati dijelovi). Na spomenute promjene nije utjecalo prisustvo masnoće u šunki. Omjer soli i vode u različitim dijelovima šunke tijekom sušenja na težio je ujednačavanju u svim tkivima. Nevijo Zdolec
Collins M.D., J. Samelis, J. Metaxopoulos, S. Walbanks (1993):Taksonomska studija nekih organizama sličnih Leuconostoc vrstama izoliranih iz fermentiranih kobasica – opis novog roda Weissella za vrstu Leuconostoc paramesenteroides. TAXONOMIC STUDIES ON SOME LEUCONOSTOC-LIKE ORGANISMS FROM FERMENTED SAUSAGES - DESCRIPTION OF A NEW GENUS WEISSELLA FOR THE LEUCONOSTOC PARAMESENTEROIDES GROUP OF SPECIES. Journal of Applied Bacteriology. 75(6):595-603, 1993
Provedena je taksonomska studija nekih nepoznatih mikroorganizama u tipu Leuconostoc izoliranih iz fermentiranih grčkih kobasica. Komparativna analiza sekvence 16S rRNA pokazala je da neidentificirani organizmi predstavljaju novu liniju unutar vrste Leuconostoc paramesenteroides. Na osnovi dobivenih rezultata i ranijih filogenetskih istraživanja, predloženo je da se Leuconostoc paramesenteroides i srodne vrste preklasificiraju u novi rod Weissella. Na osnovu toga predloženo je da soj izoliran iz fermentiranih kobasica bude nazvan Weissella hellenica. Ž. Cvrtila
|
Naslovnica AKTUALNO Influenca (gripa) ptica - problem globalnih razmjera TEHNLOGIJA Soljenje u proizvodnji trajnih proizvoda (II) STRUČNJACI ODGOVARAJU IZ LITERATURE I PRAKSE Dijetalne masti i meso ODABRANE STRANICE Zaštita potrošača - Zakon o zaštiti potrošača HRANIDBA Punomasna, pržena (tostirana) soja u hranidbi mliječnih krava NOVA VIZIJA Nova vizija i informatička rješenja za mesnu industriju ZNANSTVENO - STRUČNI DIO ZNANSTVENI RAD Dinamika i predviđanje antioksidacijske aktivnosti tijekom proizvodnje mesnih proizvoda STRUČNI RAD Značenje nalaza ehinokoka pri veterinarsko-sanitarnom pregledu mesa PREGLEDNI RAD Trihineloza - zonoza svjetskog razmjera STRUČNI RAD Trihineloza u Imotskoj krajini STRUČNI RAD Sivi puh (Glis glis Linnaeus, 1776), od ulova do namirnice Prikaz iz literature Obavijesti Upute autorima
|
|
MESO PRVI HRVATSKI ČASOPIS O MESU Poslovni forum d.o.o. - Usluge izrade web stranica |