Besplatna izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge
Poslovni forum d.o.o. ove godine obilježava dvadeset godina uspješnog poslovanja.
Tim povodom, poklanjamo Vam BESPLATNU izradu CMS web stranica.
Inače, redovna cijena izrade CMS web stranica je 3900 kuna + PDV
Iskoristite ponudu za BESPLATNU izradu web stranica - Link na opširnije

OPIS MOGUĆNOSTI CMS STRANICA

SADRŽAJ (MENU) I STRANICE
- Mogućnost kreiranja neograničenog broja web stranica (članaka)
- Samostalno kreiranje potrebnih kategorija i potkategorija
- Mogućnost dijeljenja kategorija u potkategorije
- U svaku kategoriju možete dodati neograničeni broj stranica
- Samostalno ažuriranje svih članaka, kategorija i sadržaja
- Jednostavno kreiranje modernih foto-galerija
- Jednostavno objavljivanje YouTube video priloga
- Print verzija svake stranice prilagođena za ispis
- Svaka stranica je optimizirana za Google i druge tražilice

VIJESTI
- Posebna cjelina za dodavanje neograničenog broja vijesti
- Automatski prikaz najnovijih vijesti u obliku pokretnog teksta
- Arhiva vijesti sa brzim pregledom po naslovima i pretraživanjem
- Osim vijesti možete objaviti i bilo koji drugi tekst ili slike
- Mogućnost kreiranja foto i video galerija, PDF, Word dokumenata

KATALOG
- Web katalog za tablično predstavljanje proizvoda ili usluga
- Mogućnost predstavljanja nekretnina, apartmana, oglasa...
- Mogućnost otvaranja neograničenog broja kataloških kategorija
- Mogućnost samostalnog kreiranja karakteristika i opisa
- Mogućnost dodavanja linka za opširnije informacije, web shop...
- Slanja upita putem kontakt forme (narudžbe, rezervacije...)

DIZAJN
- Samostalni odabir gotovih predložaka (dizajna)
- Preko 240 gotovih dizajna koje možete samostalno mijenjati
- Izmjena slika u zaglavlju i svih drugih grafičkih elemenata
- Mogućnost kreiranja samostalne uvodne stranice u web portal
- Samostalno uređivanje dodatnih oglasnih prostora na stranicama
- Zastavice kao linkovi prema verzijama na stranim jezicima
- Mogućnost pretraživanja svih objavljenih članaka i vijesti
- Responsive web design - Stranice su prilagođene za mobitele

ADMINISTRATORSKI DIO
- Jednostavno upravljanje svim sadržajima, dizajnom stranica
- Unos i ažuriranje tekstova i slika putem WYSIWYG HTML alata
- Podrška za Google Analytics i slične aplikacije
- Samostalna detaljna statistika ugrađena u sam CMS
- Indikatori indeksiranosti na Google tražilici
- Mogućnost nadogradnje sustava sa drugim modulima
- Kompletna administracija je na hrvatskom jeziku

Iskoristite ponudu za BESPLATNU izradu web stranica - Link na opširnije

 





























 

 
NAPOMENA!
U nastavku je sadržaj web stranice koja je izrađena prije dosta vremena. S obzirom na protek vremena, neke od informacija možda više nisu aktualne. Za aktualne i ažurirane informacije, posjetite naslovnu stranicu ovog web portala.
Link na naslovnu stranicu web portala www.poslovniforum.hr
 

 


NAPOMENA!


GODINA VI

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1

GODINA V

> BROJ 6

> BROJ 5

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1



> KNJIGE

> LINKOVI

> IZRADA WEB STRANICA

Klikni za pregled priloga
PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE KOJE SU VAM NA RAPOLAGANJU NA POSLOVNOM FORUMU



ZANANSTVENI RAD

Dynamics of antioxidant activity during manufacturing of meat products and antioxidant activity prediction


Bystrický, P.,  S. Marcinčák, Z. Dičáková, P. Šulej

Abstract

Lipid oxidation causes loss of quality and safety in meat products.
This well known fact leads to a broad use of antioxidants in meat products manufacturing. In our research we studied protective effect of natural plant antioxidants and found that there are other factors than amount of antioxidant affecting the course of lipid oxidation. To find out what happens not only with lipids but also with antioxidants during meat products manufacturing, we studied the dynamics of overall antioxidant activity in meat formulas of four different meat products from cutting until marshalling. FRAP method was used for the total antioxidant activity, the peroxide value for lipid oxidation propagation phase estimation and the TBA value for lipid oxidation termination phase. Results show that there are several independent factors affecting the overall status of lipids. First, it is meat quality, second, antioxidant activity present in all processed material, third, the technology of processing. Meat used in production varies in lipid oxidation development. Generally, the damage cannot be undone. Antioxidant activity of all participating elements differs and the antioxidant activity is provided not only by added antioxidants.
The antioxidants have different antioxidative activity dynamics.
To compensate a massive peroxide production at cutting of meat, the antioxidants with high reaction speed are important to prevent lipid damage. Later on, more important is overall/total antioxidant activity within which, it seems, antioxidants are functioning synergically in fat protection. Optimal composition of antioxidants in meat products respecting specific composition and manufacturing technology should be estimated for each meat product individually.

Key words: Antioxidant activity, FRAP, meat products oxidation prediction



Dinamika i predviđanje antioksidacijske aktivnosti tijekom proizvodnje mesnih proizvoda

Sažetak

Oksidacija lipida uzrokuje smanjenje kakvoće i sigurnosti u proizvodnji mesa. Ova dobro poznata činjenica vodi do široke upotrebe antioksidanata u proizvodnji mesnih proizvoda. U našem istraživanju proučavali smo zaštitni učinak prirodnih biljnih antioksidanata i utvrdili da, uz količinu antioksidanata, postoje i drugi faktori koji djeluju na tijek oksidacije lipida. Da bismo utvrdili što se događa ne samo lipidima nego i antioksidantima tijekom proizvodnje mesnih proizvoda, proučavali smo dinamiku sveukupne antioksidacijske aktivnosti u četiri različita mesna proizvoda od pripreme sirovine do završetka proizvodnje kobasica. Za utvrđivanje ukupne antioksidacijske aktivnost korištena je FRAP- metoda, određivanje vrijednosti peroksida za procjenu oksidacije lipida, te TBA vrijednost za završnu fazu oksidacije lipida. Rezultati pokazuju da postoji nekoliko nezavisnih čimbenika koji utječu na sveukupni status lipida. Prvo, to je kakvoća mesa, drugo, antioksidacijska aktivnost prisutna u svim obrađenim sirovinama, te treće, tehnologija proizvodnje. Meso korišteno u proizvodnji varira u razvoju oksidacije lipida. Općenito govoreći, šteta se ne može ispraviti. Antioksidacijska aktivnost je različita i nije uzrokovana samo dodanim antioksidantima. Antioksidansi posjeduju različitu dinamiku antioksidacijske aktivnosti. Da bi se nadoknadila masivna proizvodnja peroksida prilikom rezanja mesa, uloga antioksidanata s velikom brzinom reakcije je značajna zbog sprječavanja razgradnje lipida. Kasnije je značajnija sveukupna antioksidacijska aktivnost unutar koje, čini se, antioksidanti djeluju kao sinergisti u zaštiti masti. Najbolji sastav antioksidanata u proizvodnji mesa u odnosu na specifičan sastav i proizvodnu tehnologiju bi se trebao procijeniti za svaki mesni proizvod pojedinačno.

Ključne riječi: Antioksidacijska aktivnost, FRAP, predviđanje oksidacije mesnih proizvoda




Department of Food Hygiene and Technology, University of Veterinary Medicine, Komenského 73 041 81, Košice, The Slovak Republic
Corresponding author.
Fax: ++421 55 6331817;
e-mail: bystricky@uvm.sk




Cijeli članak dostupan je u tiskanom izdanju
















Naslovnica

AKTUALNO

Influenca (gripa) ptica - problem globalnih razmjera

TEHNLOGIJA

Soljenje u proizvodnji trajnih proizvoda (II)

STRUČNJACI ODGOVARAJU

IZ LITERATURE I PRAKSE

Dijetalne masti i meso

ODABRANE STRANICE

Zaštita potrošača - Zakon o zaštiti potrošača

HRANIDBA

Punomasna, pržena (tostirana) soja u hranidbi mliječnih krava

NOVA VIZIJA

Nova vizija i informatička rješenja za mesnu industriju


ZNANSTVENO - STRUČNI DIO

ZNANSTVENI RAD

Dinamika i predviđanje antioksidacijske aktivnosti tijekom proizvodnje mesnih proizvoda

STRUČNI RAD

Značenje nalaza ehinokoka pri veterinarsko-sanitarnom pregledu mesa

PREGLEDNI RAD

Trihineloza - zonoza svjetskog razmjera

STRUČNI RAD

Trihineloza u Imotskoj krajini

STRUČNI RAD

Sivi puh (Glis glis Linnaeus, 1776), od ulova do namirnice


Prikaz iz literature

Obavijesti

Upute autorima





Ažurirano: 25. 1. 2020.



MESO
PRVI HRVATSKI ČASOPIS O MESU

ZADRUŽNA ŠTAMPA d.d., Jakićeva 1, P.P. 910, Zagreb