Besplatna izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge
Poslovni forum d.o.o. ove godine obilježava dvadeset godina uspješnog poslovanja.
Tim povodom, poklanjamo Vam BESPLATNU izradu CMS web stranica.
Inače, redovna cijena izrade CMS web stranica je 3900 kuna + PDV
Iskoristite ponudu za BESPLATNU izradu web stranica - Link na opširnije

OPIS MOGUĆNOSTI CMS STRANICA

SADRŽAJ (MENU) I STRANICE
- Mogućnost kreiranja neograničenog broja web stranica (članaka)
- Samostalno kreiranje potrebnih kategorija i potkategorija
- Mogućnost dijeljenja kategorija u potkategorije
- U svaku kategoriju možete dodati neograničeni broj stranica
- Samostalno ažuriranje svih članaka, kategorija i sadržaja
- Jednostavno kreiranje modernih foto-galerija
- Jednostavno objavljivanje YouTube video priloga
- Print verzija svake stranice prilagođena za ispis
- Svaka stranica je optimizirana za Google i druge tražilice

VIJESTI
- Posebna cjelina za dodavanje neograničenog broja vijesti
- Automatski prikaz najnovijih vijesti u obliku pokretnog teksta
- Arhiva vijesti sa brzim pregledom po naslovima i pretraživanjem
- Osim vijesti možete objaviti i bilo koji drugi tekst ili slike
- Mogućnost kreiranja foto i video galerija, PDF, Word dokumenata

KATALOG
- Web katalog za tablično predstavljanje proizvoda ili usluga
- Mogućnost predstavljanja nekretnina, apartmana, oglasa...
- Mogućnost otvaranja neograničenog broja kataloških kategorija
- Mogućnost samostalnog kreiranja karakteristika i opisa
- Mogućnost dodavanja linka za opširnije informacije, web shop...
- Slanja upita putem kontakt forme (narudžbe, rezervacije...)

DIZAJN
- Samostalni odabir gotovih predložaka (dizajna)
- Preko 240 gotovih dizajna koje možete samostalno mijenjati
- Izmjena slika u zaglavlju i svih drugih grafičkih elemenata
- Mogućnost kreiranja samostalne uvodne stranice u web portal
- Samostalno uređivanje dodatnih oglasnih prostora na stranicama
- Zastavice kao linkovi prema verzijama na stranim jezicima
- Mogućnost pretraživanja svih objavljenih članaka i vijesti
- Responsive web design - Stranice su prilagođene za mobitele

ADMINISTRATORSKI DIO
- Jednostavno upravljanje svim sadržajima, dizajnom stranica
- Unos i ažuriranje tekstova i slika putem WYSIWYG HTML alata
- Podrška za Google Analytics i slične aplikacije
- Samostalna detaljna statistika ugrađena u sam CMS
- Indikatori indeksiranosti na Google tražilici
- Mogućnost nadogradnje sustava sa drugim modulima
- Kompletna administracija je na hrvatskom jeziku

Iskoristite ponudu za BESPLATNU izradu web stranica - Link na opširnije

 





























 

 
NAPOMENA!
U nastavku je sadržaj web stranice koja je izrađena prije dosta vremena. S obzirom na protek vremena, neke od informacija možda više nisu aktualne. Za aktualne i ažurirane informacije, posjetite naslovnu stranicu ovog web portala.
Link na naslovnu stranicu web portala www.poslovniforum.hr
 

 


NAPOMENA!


GODINA VI

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1

GODINA V

> BROJ 6

> BROJ 5

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1



> KNJIGE

> LINKOVI

> IZRADA WEB STRANICA

Klikni za pregled priloga
PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE KOJE SU VAM NA RAPOLAGANJU NA POSLOVNOM FORUMU



TEHNOLOGIJA

SOLJENJE U PROIZVODNJI TRAJNIH PROIZVODA (II)
Kolovrat, M.


U prošlom broju smo uz izbor metode soljenja mesa u komadima, te uz izbor pomoćnih sredstava, spomenuli i prešanje posoljenih komada mesa u cilju skraćenja vremena zrenja i formiranja pravilnih oblika budućih gotovih proizvoda.
Preše su višenamjenske izvedbe s obzirom na način na koji se proizvodi pritisak na posložene komade mesa (pneumatske i ručno, preko vretenastog vijka) i s obzirom na širinu gotovog proizvoda (360 ili 500mm ili prema želji). Nije, također, jednak pritisak ako se proizvodi kobasica četvrtastog oblika (tzv. "kantwurst" – 0,8-1 bar) ili ako se prešaju komadi slanine (6 bara). Preše se sastoje od četvrtastih dijelova izrađenih od nehrđajućeg čelika koje se umeću jedni u druge, a dno ima samo prvi, donji. Za prenošenje pritiska iz jedne na drugu razinu služe limovi kao dio opreme koja se isporučuje uz prešu. Preše su na kotačima, pa zbog svoje pokretljivosti štede prostor u proizvodnom pogonu.

Nakon prosoljavanja i formiranja pravilnih oblika u preši, komadi mesa se vješaju i suše na otvorenom (temperatura oko 20°C) između 6-12 sati. Režim u komorama za dimljenje počinje temperaturom dima 23-25°C, dva puta dnevno po otprilike 30 min., a između faza dimljenja temperatura u komori je 20°C. Intenzitet dima se određuje prema vrsti proizvoda koji se želi proizvesti. Ako je površina proizvoda u tretiranju vlažnija, boja dima je tamnija te se postiže intenzivnija aroma gotovog proizvoda. Potrebno je pripaziti na višekratno dodavanje dima zbog mogućnosti pojave sasušenog ruba proizvoda. Temperatura se dimljenja postupno spušta tako da ona na kraju procesa doseže 16°C. Temperaturna razlika između komore za dimljenje i klima-komore na kraju dimljenja obično ne smije iznositi više od 3-4°C. Komadi mesa se potom premještaju u prostor komore za zrenje (klima-komore) na temperaturu od 14-16°C i relativnu vlažnost zraka 70-80%. Za razvoj arome gotovog proizvoda važna je izmjena zraka unutar klima-komore. Na gubitku mase od 40% može se govoriti o gotovom trajnom proizvodu.

Cijeli članak i fotografije dostupne su u tiskanom izdanju

Miroslav Kolovrat, dipl.ing., TTR Kolovrat







Naslovnica

AKTUALNO

Influenca (gripa) ptica - problem globalnih razmjera

TEHNLOGIJA

Soljenje u proizvodnji trajnih proizvoda (II)

STRUČNJACI ODGOVARAJU

IZ LITERATURE I PRAKSE

Dijetalne masti i meso

ODABRANE STRANICE

Zaštita potrošača - Zakon o zaštiti potrošača

HRANIDBA

Punomasna, pržena (tostirana) soja u hranidbi mliječnih krava

NOVA VIZIJA

Nova vizija i informatička rješenja za mesnu industriju


ZNANSTVENO - STRUČNI DIO

ZNANSTVENI RAD

Dinamika i predviđanje antioksidacijske aktivnosti tijekom proizvodnje mesnih proizvoda

STRUČNI RAD

Značenje nalaza ehinokoka pri veterinarsko-sanitarnom pregledu mesa

PREGLEDNI RAD

Trihineloza - zonoza svjetskog razmjera

STRUČNI RAD

Trihineloza u Imotskoj krajini

STRUČNI RAD

Sivi puh (Glis glis Linnaeus, 1776), od ulova do namirnice


Prikaz iz literature

Obavijesti

Upute autorima





Ažurirano: 24. 1. 2020.



MESO
PRVI HRVATSKI ČASOPIS O MESU

ZADRUŽNA ŠTAMPA d.d., Jakićeva 1, P.P. 910, Zagreb