NAPOMENA!


GODINA VI

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1

GODINA V

> BROJ 6

> BROJ 5

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1



> KNJIGE

> LINKOVI

> IZRADA WEB STRANICA

Klikni za pregled priloga
PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE KOJE SU VAM NA RAPOLAGANJU NA POSLOVNOM FORUMU



TEHNOLOGIJA

I F F A
(International Fleisch und Fleischwirtschaft Ausstellung)

Iza nas je ostao još jedan međunarodni sajam – izložba mesa i mesnog gospodarstva IFFA (International Fleisch und Fleischwirtschaft Ausstellung), održan u Frankfurtu od 15-20. svibnja.
Moto ovogodišnjeg sajma bio je “više znati, više postići”. Bila je to prigoda razmijeniti mišljenja i dojmove s našim proizvođačima mesnih prerađevina koji su kao posjetitelji došli vidjeti što je novo u području izrade strojeva u preradi mesa, načinu pakiranja gotovih proizvoda, skladištenja svježeg mesa, dizajnu umjetnih ovitaka, upotrebi robota u proizvodnom procesu i sl., i da se pri tome nekako ocijeni gdje smo mi u Hrvatskoj u odnosu na najnovije trendove.

Pravo osvježenje bilo je prolaziti pored izložbenih prostora i uočavati inovacije koje racionaliziraju tehnološki proces prerade mesa i pomažu u dostizanju veće kvalitete gotovog mesnog proizvoda, sigurnosti njegove proizvodnje i produljenju roka održivosti.





Umjesto zaključka trebalo bi zaželjeti da mi u Hrvatskoj u okviru ove gospodarske djelatnosti ne reagiramo retroaktivno na događaje i nove tendencije u tehnologiji, već proaktivno, slično kao što se to moglo vidjeti posjećujući ovaj sajam.

 

 

 

 










Naslovnica

AKTUALNO

EFSA - The European Food Safety Authority

Ciljevi, svrha i prvi rezultati hrvatskog susatava žurnog obavještavanja

TEHNLOGIJA

IFFA (International Flaisch und Flaischwirtschaft Ausstellung)

IZ PRAKSE

Osvrt na Večernjakovu Kulenijadu 2004." u Požegi

ODABRANE STRANICE

Management

UZGOJ ŽIVOTINJA

Uzgoj pernate divljači - Divlja patka

STRUČNJACI ODGOVARAJU

Stručnjaci odgovaraju


ZNANSTVENO - STRUČNI DIO

ZNANSTVENI RAD

Sadržaj bakra, cinka, kadmija, olova i žive u mišićnom tkivu pastrva

STRUČNI RAD

Kudoa sp. u filetima oslića

STRUČNI RAD

Butirometrijsko određivanje masti u mišićju šarana

STRUČNI RAD

Meso puža u ljudskoj prehrani

STRUČNI RAD

Zdravstvena ispravnost, sigurnost i higjena hrane (namirnica)


Prikaz iz literature

Obavijesti

Upute autorima





Ažurirano: 1. 3. 2021.



MESO
PRVI HRVATSKI ČASOPIS O MESU

ZADRUŽNA ŠTAMPA d.d., Jakićeva 1, P.P. 910, Zagreb