Besplatna izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge
Poslovni forum d.o.o. ove godine obilježava dvadeset godina uspješnog poslovanja.
Tim povodom, poklanjamo Vam BESPLATNU izradu CMS web stranica.
Inače, redovna cijena izrade CMS web stranica je 3900 kuna + PDV
Iskoristite ponudu za BESPLATNU izradu web stranica - Link na opširnije

OPIS MOGUĆNOSTI CMS STRANICA

SADRŽAJ (MENU) I STRANICE
- Mogućnost kreiranja neograničenog broja web stranica (članaka)
- Samostalno kreiranje potrebnih kategorija i potkategorija
- Mogućnost dijeljenja kategorija u potkategorije
- U svaku kategoriju možete dodati neograničeni broj stranica
- Samostalno ažuriranje svih članaka, kategorija i sadržaja
- Jednostavno kreiranje modernih foto-galerija
- Jednostavno objavljivanje YouTube video priloga
- Print verzija svake stranice prilagođena za ispis
- Svaka stranica je optimizirana za Google i druge tražilice

VIJESTI
- Posebna cjelina za dodavanje neograničenog broja vijesti
- Automatski prikaz najnovijih vijesti u obliku pokretnog teksta
- Arhiva vijesti sa brzim pregledom po naslovima i pretraživanjem
- Osim vijesti možete objaviti i bilo koji drugi tekst ili slike
- Mogućnost kreiranja foto i video galerija, PDF, Word dokumenata

KATALOG
- Web katalog za tablično predstavljanje proizvoda ili usluga
- Mogućnost predstavljanja nekretnina, apartmana, oglasa...
- Mogućnost otvaranja neograničenog broja kataloških kategorija
- Mogućnost samostalnog kreiranja karakteristika i opisa
- Mogućnost dodavanja linka za opširnije informacije, web shop...
- Slanja upita putem kontakt forme (narudžbe, rezervacije...)

DIZAJN
- Samostalni odabir gotovih predložaka (dizajna)
- Preko 240 gotovih dizajna koje možete samostalno mijenjati
- Izmjena slika u zaglavlju i svih drugih grafičkih elemenata
- Mogućnost kreiranja samostalne uvodne stranice u web portal
- Samostalno uređivanje dodatnih oglasnih prostora na stranicama
- Zastavice kao linkovi prema verzijama na stranim jezicima
- Mogućnost pretraživanja svih objavljenih članaka i vijesti
- Responsive web design - Stranice su prilagođene za mobitele

ADMINISTRATORSKI DIO
- Jednostavno upravljanje svim sadržajima, dizajnom stranica
- Unos i ažuriranje tekstova i slika putem WYSIWYG HTML alata
- Podrška za Google Analytics i slične aplikacije
- Samostalna detaljna statistika ugrađena u sam CMS
- Indikatori indeksiranosti na Google tražilici
- Mogućnost nadogradnje sustava sa drugim modulima
- Kompletna administracija je na hrvatskom jeziku

Iskoristite ponudu za BESPLATNU izradu web stranica - Link na opširnije

 





























 

 
NAPOMENA!
U nastavku je sadržaj web stranice koja je izrađena prije dosta vremena. S obzirom na protek vremena, neke od informacija možda više nisu aktualne. Za aktualne i ažurirane informacije, posjetite naslovnu stranicu ovog web portala.
Link na naslovnu stranicu web portala www.poslovniforum.hr
 

 


NAPOMENA!


GODINA VI

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1

GODINA V

> BROJ 6

> BROJ 5

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1



> KNJIGE

> LINKOVI

> IZRADA WEB STRANICA

Klikni za pregled priloga
PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE KOJE SU VAM NA RAPOLAGANJU NA POSLOVNOM FORUMU



STRUČNJACI ODGOVARAJU

Pitanje:

Koji su uvjeti potrebni za pravilno zrenje kulena?

Odgovor:

Postupak fermentacije (“zrenja”) kulena kompleksne je naravi i obavlja se na različite načine s obzirom na upotrebljenu sirovinu te tehnološki postupak proizvodnje. S toga ćemo prikazati uobičajne parametre koji se primijenjuju u objektima obrtničke razine proizvodnje.

Pripremljeno usitnjeno meso nakon nadjevanja u svinjska slijepa crijeva (kulen) ili svinjsko debelo crijevo (“gužnjak”; kulenova seka) i podvezivanja prenose se u kabinete (ili“pušnice”) gdje se podvrgavaju postupku hladnog dimljenja. Iza toga slijedi period zrenja koji se provodi u komori za zrenje (ili nekoj drugoj prostoriji predviđenoj za zrenje). Zrenje se provodi pod vrlo pažljivim režimom vodeći strogo brigu o temperaturi, vlažnosti i kretanju (strujanju - cirkulaciji) zraka.

Prva faza je ujednačavanje temperaturnog režima u nadjevu kobasica i traje oko 6 do 12 sati, a potrebno je osigurati slijedeće uvjete: temperatura zraka od oko 20-25°C, relativna vlažnost zraka od oko 60-70% i strujanje (kretanje) zraka od oko 0,5-0,8 m/sek. Druga faza - “faza predzrenja ili fermentacije” traje obično oko 14 dana i obavlja se u komori za predzrenje (ili u istoj). Klimatski uvjeti u prostoriji za predzrenje odnosno komori za zrenje su određeni:
- temperaturom komore 25°C do 18°C u postepenom sniženju nakon prelaska proizvoda iz prve faze;
- relativna vlažnost zraka u komori je 94-90%, znači vrlo visoka;
- kretanje zraka oko 0,5-0,8m/sek;
- prostorija je zatamnjena.
U tom razdoblju pH vrijednost u nadjevu kobasica iznosi oko 5,5 - 5,4 i niže.

Tijekom druge faze predzrenja, obavlja se i dimljenje hladnim dimom. Za vrijeme dimljenja u pušnici ili komori (kabinetu) za predzrenje temperatura zraka je 25°C do 18°C i razmjerno je visoka vlažnost zraka. Radi toga kombinacija zraka s dimom i temperatura kobasice moraju biti iste da se izbjegne stvaranje kondenzata (vlage – kapljica) na ovicima kobasica ili stijenkama (zidovima) u komori. Nakon što se postigne odgovarajući stupanj odimljenosti kobasica one se ostave još neko vrijeme (obično 7-10 dana) u istim klimatskim uvjetima. Proces zrenja (u trećoj fazi) traje obično do isporuke proizvoda odnosno oko 12-14 tjedana. Mikroklimatski režim treće faze u komori za zrenje
(i uskladištenje) trebao bi biti:
- temperatura zraka u komori oko15-18°C,
- uz relativnu vlažnost zraka od oko70-80%,
- i kretanje zraka od 0,05-0,1 m/sek.
U toj fazi pH nadjeva bi morao bi iznositi oko 5,3-5,4.

Nakon završene treće faze zrenja može se reći da je gotovi proizvod star oko 15 tjedana odnosno da je potrebno toliko da bi se on proizveo uz idealan gubitak težine (kalo) od oko 25% pa do očekivanih 35% što osigurava dobru sposobnost narezivanja, a to opet ukazuje da je proizvod spreman za tržište. Kobasice u debelom crijevu, kulenove seke, spremne su za isporuku na tržište već nakon 45-60 dana. To će se utvrditi na osnovi pH vrijednosti, gubitka na težini (kalo) i izgleda prijesjeka uz pokazatelje narezivanja.


         Prof.dr.sc. Bela Njari




 









Naslovnica

AKTUALNO

EFSA - The European Food Safety Authority

Ciljevi, svrha i prvi rezultati hrvatskog susatava žurnog obavještavanja

TEHNLOGIJA

IFFA (International Flaisch und Flaischwirtschaft Ausstellung)

IZ PRAKSE

Osvrt na Večernjakovu Kulenijadu 2004." u Požegi

ODABRANE STRANICE

Management

UZGOJ ŽIVOTINJA

Uzgoj pernate divljači - Divlja patka

STRUČNJACI ODGOVARAJU

Stručnjaci odgovaraju


ZNANSTVENO - STRUČNI DIO

ZNANSTVENI RAD

Sadržaj bakra, cinka, kadmija, olova i žive u mišićnom tkivu pastrva

STRUČNI RAD

Kudoa sp. u filetima oslića

STRUČNI RAD

Butirometrijsko određivanje masti u mišićju šarana

STRUČNI RAD

Meso puža u ljudskoj prehrani

STRUČNI RAD

Zdravstvena ispravnost, sigurnost i higjena hrane (namirnica)


Prikaz iz literature

Obavijesti

Upute autorima





Ažurirano: 9. 7. 2020.



MESO
PRVI HRVATSKI ČASOPIS O MESU

ZADRUŽNA ŠTAMPA d.d., Jakićeva 1, P.P. 910, Zagreb