GODINA VI > BROJ 4 > BROJ 3 > BROJ 2 > BROJ 1 GODINA V > BROJ 6 > BROJ 5 > BROJ 4 > BROJ 3 > BROJ 2 > BROJ 1 > KNJIGE > LINKOVI > IZRADA WEB STRANICA IZRADA WEB STRANICA Samostalna izrada web stranica. U svega nekoliko minuta, kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć našeg CMS-a. Moderni dizajni za Vašu web stranice. Korištenje administracije slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija te ostvarite svoju prvu web stranicu u trenu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog... Mobilna responzivnost predstavlja prilagođavanje web stranice svim uređajima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve stranice. SEO optimizacija će omogućiti vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama (poput Google-a) za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci. Dizajn responzivnih web stranica, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, implementacija plaćanja karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica... |
OKRUGLI STOL "VETERINARSKO JAVNO ZDRAVSTVO – JAMSTVO ZDRAVLJA POTROŠAČA" Hadžiosmanović, M. U organizaciji Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo dana 13.05. 2003. godine u Staroj gradskoj vijećnici, Ćirilometodska 5, Zagreb održan je okrugli stol "Veterinarsko javno zdravstvo – jamstvo zdravlja potrošača". Okrugli stol otvorio je Josip Janeš, dr.vet.med., Pročelnik gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo, a pozdravni govor održao je ravnatelj Uprave za veterinarstvo mr.sc. Davorin Lukman. U uvodu je naglašeno da se veterinarsko javno zdravstvo definira kao veterinarska djelatnost u zaštiti zdravlja ljudi te da uključuje nadzor zoonoza, nadzor namirnica, zaštitu dobrobiti životinja i zaštitu okoliša. Nakon pozdravnog govora izneseni su referati o slijedećim temama. ♦ Značenje kontrole namirnica životinjskog podrijetla u zaštiti zdravlja potrošača, prof.dr.sc. Mirza Hadžiosmanović, Veterinarki fakultet Sveučilišta u Zagrebu ♦ Organisation of meat inspection in Great Britain (Sustav inspekcije mesa u Velikoj Britaniji), dr.sc. Craig Kirby, Velika Britanija ♦ Veterinarsko-sanitarni nadzor u Sloveniji, prof.dr.sc. Janez Marinšek, Veterinarska fakulteta Univerze v Ljubljani ♦ Načela veterinarsko-sanitarnog nadzora u Njemačkoj, Saša Legen, dr.vet.med., Veterinarska stanica Čakovec ♦ Provedba načela "Od staje do stola"-jamstvo zdrave hrane, prof.dr.sc Albert Marinculić, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu ♦ Ostaci biološki aktivnih tvari u životinjskom tkivima, dr.sc. Davorin Bažulić, viši znanstveni suradnik, Hrvatski veterinarski institut ♦ Značenje i mjesto ovlaštene veterinarske inspekcije u kontroli namirnica životinjskog podrijetla, dr.sc. Tomislav Majić, Veterinarska stanica grada Zagreba. Po završetku referata održana je rasprava nakon koje su doneseni slijedeći zaljkučci: 1. Hrvatski javnost treba upoznati s opasnostima ugrožavanja zdravlja ljudi noksama životinjskog podrijetla. 2. Čvršće povezati humanu i veterinarsku medicinu u zaštiti zdravlja od bolesti koje se prenose životinjama ili proizvodima životinjskog podrijetla. 3. Neophodno je institucionalno povezati eksperte humane i veterinarske medicine s ciljem organiziranog suzbijanja bolesti koje se prenose sa životinja ili proizvodima životinjskog podrijetla. 4. Ustrajati na povezanosti veterinarske struke koja sudjeluje od primarne proizvodnje do gotovog proizvoda i njegove potrošnje u skladu s načelima kontrolnog programa "od farme do stola". 5. U "Zakonu o hrani" očuvati integritet struke u skladu s propisima Europske unije i Svjetske zdravstvene organizacije. 6. Insistirati na zaštiti interesa potrošača s obzirom na zlouporabu deklaracija te označavanja u svezi s kakvoćom hrane. Cijeli članak je dostupan samo u tiskanom izdanju |
Naslovnica Riječ urednice AKTUALNO Okrugli stol "Veterinarsko javno zdravstvo - jamstvo zdravlja potrošača" TEHNLOGIJA RAUCHFASER SYSTEM - jednostavno i dobro IZ LITERATURE I PRAKSE Trajne kobasice TRŽIŠTE MESA Poljska očekuje ulazak u članstvo Europske unije UZGOJ ŽIVOTINJA Uzgoj kunića KAKVOĆA MESA Utjecaj hranidbe na kakvoću svinjetine ZNANSTVENO - STRUČNI DIO ZNANSTVENI RAD Higijenska kakvoća proizvoda od jaja REVIJALNI RAD Geni za povećanu mišićavost ovaca i goveda REVIJALNI PRIKAZ Konzerviranje namirnica ionizacijskim zračenjem STRUČNI RAD Postupak s dlakavom divljači nakon odstrela, a u cilju poboljšanja održljivosti mesa divljači (divljačine) STRUČNI RAD Insekti uzročnici mijaza i njihovo suzbijanje Prikaz iz literature Obavijesti Upute autorima
|
|
MESO PRVI HRVATSKI ČASOPIS O MESU Poslovni forum d.o.o. - Usluge izrade web stranica |