POKLON BON u vrijednosti 500 kuna
Besplatni poklon bon u vrijednosti 500 kuna koji možete iskoristiti Vi ili ga pokloniti drugoj osobi ili poslovnom subjektu. Pravi poklon za Vas ili Vaše poslovne partnere koji možete iskoristiti kako bi unaprijedili svoje poslovanje i marketing.
Link na poklon bon - Iskoristite popuste!
 

 

 
IZRADA WEB STRANICA ZA PODUZETNIKE
Izrada web stranica po izuzetno povoljnim cijenama. Izrada internet stranica koje možete uvijek samostalno ažurirati bez ikakvih dodatnih troškova. Objavite neograničeni broj tekstova, objavite sve ponude, akcije, oglase, kataloge...
Link za opširnije informacije o povoljnoj izradi kvalitetnih CMS web stranica
 

 

 
PRIMJERI UGOVORA, POSLOVNIH PLANOVA, IMENICI
Korisni primjeri ugovora, obrasci, primjeri poslovnih planova, imenici za direktni marketing, usluga sastavljanja imenika i baza podataka po Vašim potrebama, pretraživanje baza podataka, trgovačko zastupanje i posredovanje...
Informirajte se o našim uslugama - Isplati se!
 

 













 

 
NAPOMENA!
U nastavku je sadržaj web stranice koja je izrađena prije dosta vremena. S obzirom na protek vremena, neke od informacija možda više nisu aktualne. Za aktualne i ažurirane informacije, posjetite naslovnu stranicu ovog web portala.
Link na naslovnu stranicu web portala www.poslovniforum.hr
 

 


NAPOMENA!


GODINA VI

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1

GODINA V

> BROJ 6

> BROJ 5

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1



> KNJIGE

> LINKOVI

> IZRADA WEB STRANICA

Klikni za pregled priloga
PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE KOJE SU VAM NA RAPOLAGANJU NA POSLOVNOM FORUMU



OKRUGLI STOL
"VETERINARSKO JAVNO ZDRAVSTVO – JAMSTVO ZDRAVLJA POTROŠAČA"

Hadžiosmanović, M.


U organizaciji Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo dana 13.05. 2003. godine u Staroj gradskoj vijećnici, Ćirilometodska 5, Zagreb održan je okrugli stol "Veterinarsko javno zdravstvo – jamstvo zdravlja potrošača".
Okrugli stol otvorio je Josip Janeš, dr.vet.med., Pročelnik gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo, a pozdravni govor održao je ravnatelj Uprave za veterinarstvo mr.sc. Davorin Lukman.
U uvodu je naglašeno da se veterinarsko javno zdravstvo definira kao veterinarska djelatnost u zaštiti zdravlja ljudi te da uključuje nadzor zoonoza, nadzor namirnica, zaštitu dobrobiti životinja i zaštitu okoliša.

Nakon pozdravnog govora izneseni su referati o slijedećim temama.

Značenje kontrole namirnica životinjskog podrijetla u zaštiti zdravlja potrošača, prof.dr.sc. Mirza Hadžiosmanović, Veterinarki fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Organisation of meat inspection in Great Britain (Sustav inspekcije mesa u Velikoj Britaniji), dr.sc. Craig Kirby, Velika Britanija

Veterinarsko-sanitarni nadzor u Sloveniji, prof.dr.sc. Janez Marinšek, Veterinarska fakulteta Univerze v Ljubljani

Načela veterinarsko-sanitarnog nadzora u Njemačkoj, Saša Legen, dr.vet.med., Veterinarska stanica Čakovec

Provedba načela "Od staje do stola"-jamstvo zdrave hrane, prof.dr.sc Albert Marinculić, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Ostaci biološki aktivnih tvari u životinjskom tkivima, dr.sc. Davorin Bažulić, viši znanstveni suradnik, Hrvatski veterinarski institut

Značenje i mjesto ovlaštene veterinarske inspekcije u kontroli namirnica životinjskog podrijetla, dr.sc. Tomislav Majić, Veterinarska stanica grada Zagreba.

Po završetku referata održana je rasprava nakon koje su doneseni slijedeći zaljkučci:

1. Hrvatski javnost treba upoznati s opasnostima ugrožavanja zdravlja ljudi noksama životinjskog podrijetla.

2. Čvršće povezati humanu i veterinarsku medicinu u zaštiti zdravlja od bolesti koje se prenose životinjama ili proizvodima životinjskog podrijetla.

3. Neophodno je institucionalno povezati eksperte humane i veterinarske medicine s ciljem organiziranog suzbijanja bolesti koje se prenose sa životinja ili proizvodima životinjskog podrijetla.

4. Ustrajati na povezanosti veterinarske struke koja sudjeluje od primarne proizvodnje do gotovog proizvoda i njegove potrošnje u skladu s načelima kontrolnog programa "od farme do stola".

5. U "Zakonu o hrani" očuvati integritet struke u skladu s propisima Europske unije i Svjetske zdravstvene organizacije.

6. Insistirati na zaštiti interesa potrošača s obzirom na zlouporabu deklaracija te označavanja u svezi s kakvoćom hrane.


Cijeli članak je dostupan samo u tiskanom izdanju







Naslovnica

Riječ urednice

AKTUALNO

Okrugli stol "Veterinarsko javno zdravstvo - jamstvo zdravlja potrošača"

TEHNLOGIJA

RAUCHFASER SYSTEM - jednostavno i dobro

IZ LITERATURE I PRAKSE

Trajne kobasice

TRŽIŠTE MESA

Poljska očekuje ulazak u članstvo Europske unije

UZGOJ ŽIVOTINJA

Uzgoj kunića

KAKVOĆA MESA

Utjecaj hranidbe na kakvoću svinjetine

ZNANSTVENO - STRUČNI DIO

ZNANSTVENI RAD

Higijenska kakvoća proizvoda od jaja

REVIJALNI RAD

Geni za povećanu mišićavost ovaca i goveda

REVIJALNI PRIKAZ

Konzerviranje namirnica ionizacijskim zračenjem

STRUČNI RAD

Postupak s dlakavom divljači nakon odstrela, a u cilju poboljšanja održljivosti mesa divljači (divljačine)

STRUČNI RAD

Insekti uzročnici mijaza i njihovo suzbijanje

Prikaz iz literature

Obavijesti

Upute autorima




Ažurirano: 23. 9. 2019.



MESO
PRVI HRVATSKI ČASOPIS O MESU

ZADRUŽNA ŠTAMPA d.d., Jakićeva 1, P.P. 910, Zagreb