NAPOMENA!


GODINA VI

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1

GODINA V

> BROJ 6

> BROJ 5

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1



> KNJIGE

> LINKOVI

> IZRADA WEB STRANICA

Klikni za pregled priloga
PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE KOJE SU VAM NA RAPOLAGANJU NA POSLOVNOM FORUMU



IZRADA WEB STRANICA

Samostalna izrada web stranica. U svega nekoliko minuta, kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć našeg CMS-a. Moderni dizajni za Vašu web stranice. Korištenje administracije slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija te ostvarite svoju prvu web stranicu u trenu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog...

Mobilna responzivnost predstavlja prilagođavanje web stranice svim uređajima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve stranice. SEO optimizacija će omogućiti vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama (poput Google-a) za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci.

Dizajn responzivnih web stranica, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, implementacija plaćanja karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica...



OKRUGLI STOL
"VETERINARSKO JAVNO ZDRAVSTVO – JAMSTVO ZDRAVLJA POTROŠAČA"

Hadžiosmanović, M.


U organizaciji Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo dana 13.05. 2003. godine u Staroj gradskoj vijećnici, Ćirilometodska 5, Zagreb održan je okrugli stol "Veterinarsko javno zdravstvo – jamstvo zdravlja potrošača".
Okrugli stol otvorio je Josip Janeš, dr.vet.med., Pročelnik gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo, a pozdravni govor održao je ravnatelj Uprave za veterinarstvo mr.sc. Davorin Lukman.
U uvodu je naglašeno da se veterinarsko javno zdravstvo definira kao veterinarska djelatnost u zaštiti zdravlja ljudi te da uključuje nadzor zoonoza, nadzor namirnica, zaštitu dobrobiti životinja i zaštitu okoliša.

Nakon pozdravnog govora izneseni su referati o slijedećim temama.

Značenje kontrole namirnica životinjskog podrijetla u zaštiti zdravlja potrošača, prof.dr.sc. Mirza Hadžiosmanović, Veterinarki fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Organisation of meat inspection in Great Britain (Sustav inspekcije mesa u Velikoj Britaniji), dr.sc. Craig Kirby, Velika Britanija

Veterinarsko-sanitarni nadzor u Sloveniji, prof.dr.sc. Janez Marinšek, Veterinarska fakulteta Univerze v Ljubljani

Načela veterinarsko-sanitarnog nadzora u Njemačkoj, Saša Legen, dr.vet.med., Veterinarska stanica Čakovec

Provedba načela "Od staje do stola"-jamstvo zdrave hrane, prof.dr.sc Albert Marinculić, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Ostaci biološki aktivnih tvari u životinjskom tkivima, dr.sc. Davorin Bažulić, viši znanstveni suradnik, Hrvatski veterinarski institut

Značenje i mjesto ovlaštene veterinarske inspekcije u kontroli namirnica životinjskog podrijetla, dr.sc. Tomislav Majić, Veterinarska stanica grada Zagreba.

Po završetku referata održana je rasprava nakon koje su doneseni slijedeći zaljkučci:

1. Hrvatski javnost treba upoznati s opasnostima ugrožavanja zdravlja ljudi noksama životinjskog podrijetla.

2. Čvršće povezati humanu i veterinarsku medicinu u zaštiti zdravlja od bolesti koje se prenose životinjama ili proizvodima životinjskog podrijetla.

3. Neophodno je institucionalno povezati eksperte humane i veterinarske medicine s ciljem organiziranog suzbijanja bolesti koje se prenose sa životinja ili proizvodima životinjskog podrijetla.

4. Ustrajati na povezanosti veterinarske struke koja sudjeluje od primarne proizvodnje do gotovog proizvoda i njegove potrošnje u skladu s načelima kontrolnog programa "od farme do stola".

5. U "Zakonu o hrani" očuvati integritet struke u skladu s propisima Europske unije i Svjetske zdravstvene organizacije.

6. Insistirati na zaštiti interesa potrošača s obzirom na zlouporabu deklaracija te označavanja u svezi s kakvoćom hrane.


Cijeli članak je dostupan samo u tiskanom izdanju







Naslovnica

Riječ urednice

AKTUALNO

Okrugli stol "Veterinarsko javno zdravstvo - jamstvo zdravlja potrošača"

TEHNLOGIJA

RAUCHFASER SYSTEM - jednostavno i dobro

IZ LITERATURE I PRAKSE

Trajne kobasice

TRŽIŠTE MESA

Poljska očekuje ulazak u članstvo Europske unije

UZGOJ ŽIVOTINJA

Uzgoj kunića

KAKVOĆA MESA

Utjecaj hranidbe na kakvoću svinjetine

ZNANSTVENO - STRUČNI DIO

ZNANSTVENI RAD

Higijenska kakvoća proizvoda od jaja

REVIJALNI RAD

Geni za povećanu mišićavost ovaca i goveda

REVIJALNI PRIKAZ

Konzerviranje namirnica ionizacijskim zračenjem

STRUČNI RAD

Postupak s dlakavom divljači nakon odstrela, a u cilju poboljšanja održljivosti mesa divljači (divljačine)

STRUČNI RAD

Insekti uzročnici mijaza i njihovo suzbijanje

Prikaz iz literature

Obavijesti

Upute autorima




Ažurirano: 15. 10. 2021.



MESO
PRVI HRVATSKI ČASOPIS O MESU

Poslovni forum d.o.o. - Usluge izrade web stranica