NAPOMENA!


GODINA VI

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1

GODINA V

> BROJ 6

> BROJ 5

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1> KNJIGE

> LINKOVI

> IZRADA WEB STRANICA

Klikni za pregled priloga
PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE KOJE SU VAM NA RAPOLAGANJU NA POSLOVNOM FORUMUIZRADA WEB STRANICA

Samostalna izrada web stranica. U svega nekoliko minuta, kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć našeg CMS-a. Moderni dizajni za Vašu web stranice. Korištenje administracije slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija te ostvarite svoju prvu web stranicu u trenu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog...

Mobilna responzivnost predstavlja prilagođavanje web stranice svim uređajima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve stranice. SEO optimizacija će omogućiti vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama (poput Google-a) za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci.

Dizajn responzivnih web stranica, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, implementacija plaćanja karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica...PRIKAZ IZ LITERATURE


A. Gavrilović (2002): Kadmij i olovo u mekanom tkivu kamenica. Vet. stanica 33, 323 – 329.
Onečišćenje okoliša toksičnim metalima kao što su kadmij i olovo zahtijeva pojačan oprez na uzgajalištima kamenica širom svijeta. U radu je prikazan utjecaj različitih čimbenika na tkivne koncentracije navedenih zagađivača u jestivu dijelu školjkaša te razmotrena upotreba tih organizama kao pokazatelja stupnja onečišćenja okoliša. Također su prikazani poznati toksični učinci kadmija i olova na organizam kamenica.


D. Majnarić, Ž. Bažulić, V. Jaki: Nalaz ostataka antibiotika i sulfonamida u tovne peradi. V. simpozij “Peradarski dani 2003” s međunarodnim sudjelovanjem. Poreč, 14–17. svibnja 2003. Zbornik radova, str. 112–114.
Tijekom četiri mjeseca autori su pretražili 56 farmi tovnih pilića na prisustvo rezidua antibiotika, a od tog broja i 16 farmi na prisustvo rezidua sulfonamida. Pilići su dostavljeni radi pretrage na salmonelu, 14 dana prije završetka tova, te su pretraženi i na rezidue antibiotika i sulfonamida.
Za određivanje rezidua korišteni su “screening” testovi. Za antibiotike autori su koristili mikrobiološku metodu s Bacillus stearothermophilus (Merck, Darmstadt, Njemačka), a za sulfonamide komercijalni test LabSULFA (Frank Analab d.o.o., Zagreb, Hrvatska).
Rezidue antibiotika ustanovljene su na 10 farmi, rezidue sulfonamida na 9 farmi, odnosno rezidue antibiotika i sulfonamida na 5 farmi istovremeno. Konfirmacija pozitivnih nalaza nije obavljena potvrdnim metodama. Rezultati ovog istraživanja ukazuju na potrebu uvođenja sustavne kontrole tovne peradi na ostatke štetnih tvari, antibiotika i sulfonamida prije puštanja mesa u promet, kako bi se spriječilo štetno djelovanje rezidua lijekova na zdravlje ljudi.Svi prikazi iz literature dostupni su samo u tiskanom izdanju
Naslovnica

Riječ urednice

AKTUALNO

Okrugli stol "Veterinarsko javno zdravstvo - jamstvo zdravlja potrošača"

TEHNLOGIJA

RAUCHFASER SYSTEM - jednostavno i dobro

IZ LITERATURE I PRAKSE

Trajne kobasice

TRŽIŠTE MESA

Poljska očekuje ulazak u članstvo Europske unije

UZGOJ ŽIVOTINJA

Uzgoj kunića

KAKVOĆA MESA

Utjecaj hranidbe na kakvoću svinjetine

ZNANSTVENO - STRUČNI DIO

ZNANSTVENI RAD

Higijenska kakvoća proizvoda od jaja

REVIJALNI RAD

Geni za povećanu mišićavost ovaca i goveda

REVIJALNI PRIKAZ

Konzerviranje namirnica ionizacijskim zračenjem

STRUČNI RAD

Postupak s dlakavom divljači nakon odstrela, a u cilju poboljšanja održljivosti mesa divljači (divljačine)

STRUČNI RAD

Insekti uzročnici mijaza i njihovo suzbijanje

Prikaz iz literature

Obavijesti

Upute autorima
Ažurirano: 25. 9. 2022.MESO
PRVI HRVATSKI ČASOPIS O MESU

Poslovni forum d.o.o. - Usluge izrade web stranica