POKLON BON u vrijednosti 500 kuna
Besplatni poklon bon u vrijednosti 500 kuna koji možete iskoristiti Vi ili ga pokloniti drugoj osobi ili poslovnom subjektu. Pravi poklon za Vas ili Vaše poslovne partnere koji možete iskoristiti kako bi unaprijedili svoje poslovanje i marketing.
Link na poklon bon - Iskoristite popuste!
 

 

 
IZRADA WEB STRANICA ZA PODUZETNIKE
Izrada web stranica po izuzetno povoljnim cijenama. Izrada internet stranica koje možete uvijek samostalno ažurirati bez ikakvih dodatnih troškova. Objavite neograničeni broj tekstova, objavite sve ponude, akcije, oglase, kataloge...
Link za opširnije informacije o povoljnoj izradi kvalitetnih CMS web stranica
 

 

 
PRIMJERI UGOVORA, POSLOVNIH PLANOVA, IMENICI
Korisni primjeri ugovora, obrasci, primjeri poslovnih planova, imenici za direktni marketing, usluga sastavljanja imenika i baza podataka po Vašim potrebama, pretraživanje baza podataka, trgovačko zastupanje i posredovanje...
Informirajte se o našim uslugama - Isplati se!
 

 

 

 
NAPOMENA!
U nastavku je sadržaj web stranice koja je izrađena prije dosta vremena. S obzirom na protek vremena, neke od informacija možda više nisu aktualne. Za aktualne i ažurirane informacije, posjetite naslovnu stranicu ovog web portala.
Link na naslovnu stranicu web portala www.poslovniforum.hr
 

 


NAPOMENA!


GODINA VI

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1

GODINA V

> BROJ 6

> BROJ 5

> BROJ 4

> BROJ 3

> BROJ 2

> BROJ 1> KNJIGE

> LINKOVI

> IZRADA WEB STRANICA

Klikni za pregled priloga
PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE KOJE SU VAM NA RAPOLAGANJU NA POSLOVNOM FORUMUPRIKAZ IZ LITERATURE


A. Gavrilović (2002): Kadmij i olovo u mekanom tkivu kamenica. Vet. stanica 33, 323 – 329.
Onečišćenje okoliša toksičnim metalima kao što su kadmij i olovo zahtijeva pojačan oprez na uzgajalištima kamenica širom svijeta. U radu je prikazan utjecaj različitih čimbenika na tkivne koncentracije navedenih zagađivača u jestivu dijelu školjkaša te razmotrena upotreba tih organizama kao pokazatelja stupnja onečišćenja okoliša. Također su prikazani poznati toksični učinci kadmija i olova na organizam kamenica.


D. Majnarić, Ž. Bažulić, V. Jaki: Nalaz ostataka antibiotika i sulfonamida u tovne peradi. V. simpozij “Peradarski dani 2003” s međunarodnim sudjelovanjem. Poreč, 14–17. svibnja 2003. Zbornik radova, str. 112–114.
Tijekom četiri mjeseca autori su pretražili 56 farmi tovnih pilića na prisustvo rezidua antibiotika, a od tog broja i 16 farmi na prisustvo rezidua sulfonamida. Pilići su dostavljeni radi pretrage na salmonelu, 14 dana prije završetka tova, te su pretraženi i na rezidue antibiotika i sulfonamida.
Za određivanje rezidua korišteni su “screening” testovi. Za antibiotike autori su koristili mikrobiološku metodu s Bacillus stearothermophilus (Merck, Darmstadt, Njemačka), a za sulfonamide komercijalni test LabSULFA (Frank Analab d.o.o., Zagreb, Hrvatska).
Rezidue antibiotika ustanovljene su na 10 farmi, rezidue sulfonamida na 9 farmi, odnosno rezidue antibiotika i sulfonamida na 5 farmi istovremeno. Konfirmacija pozitivnih nalaza nije obavljena potvrdnim metodama. Rezultati ovog istraživanja ukazuju na potrebu uvođenja sustavne kontrole tovne peradi na ostatke štetnih tvari, antibiotika i sulfonamida prije puštanja mesa u promet, kako bi se spriječilo štetno djelovanje rezidua lijekova na zdravlje ljudi.Svi prikazi iz literature dostupni su samo u tiskanom izdanju
Naslovnica

Riječ urednice

AKTUALNO

Okrugli stol "Veterinarsko javno zdravstvo - jamstvo zdravlja potrošača"

TEHNLOGIJA

RAUCHFASER SYSTEM - jednostavno i dobro

IZ LITERATURE I PRAKSE

Trajne kobasice

TRŽIŠTE MESA

Poljska očekuje ulazak u članstvo Europske unije

UZGOJ ŽIVOTINJA

Uzgoj kunića

KAKVOĆA MESA

Utjecaj hranidbe na kakvoću svinjetine

ZNANSTVENO - STRUČNI DIO

ZNANSTVENI RAD

Higijenska kakvoća proizvoda od jaja

REVIJALNI RAD

Geni za povećanu mišićavost ovaca i goveda

REVIJALNI PRIKAZ

Konzerviranje namirnica ionizacijskim zračenjem

STRUČNI RAD

Postupak s dlakavom divljači nakon odstrela, a u cilju poboljšanja održljivosti mesa divljači (divljačine)

STRUČNI RAD

Insekti uzročnici mijaza i njihovo suzbijanje

Prikaz iz literature

Obavijesti

Upute autorima
Ažurirano: 12. 11. 2019.MESO
PRVI HRVATSKI ČASOPIS O MESU

ZADRUŽNA ŠTAMPA d.d., Jakićeva 1, P.P. 910, Zagreb